Cum să dilați cervixul

Dilarea de col uterin are loc în timpul muncii active, făcând loc copilului să călătorească prin canalul de naștere. Cervixul dilatează în mod natural atunci când corpul este gata să dea naștere, dar când este necesar să se miște lucrurile mai repede, dilatarea poate fi stimulată utilizând medicamente sau tehnici mecanice. Dilatarea cervicală este cel mai bine lăsată în mâinile medicului sau moașei, care se poate asigura că dilatarea se face în mod sigur și eficient, indiferent de ce ar putea fi motivul. Citiți mai departe pentru a afla mai multe despre modul în care colul uterin este dilatat.

Pași

Metoda 1 din 2:
Care suferă dilatare chimică sau mecanică
  1. Imagine intitulată dilate de cervix Pasul 1
1. Înțelegeți când cervixul ar trebui să fie dilatat. Deoarece dilatarea colului uterin se întâmplă atunci când munca de muncă se mișcă "din timp" la "activ," Intervenția în acest proces, în loc să o permită să apară în mod natural este în esență aceeași cu inducerea muncii.Există câteva motive pentru care un medic sau moașă ar putea determina acest lucru pentru a fi cel mai bun mod de acțiune:
  • Dacă aveți două săptămâni după data scadenței, fără semne de muncă timpurie.
  • Dacă apa dvs. sa rupt, dar nu au avut loc contracții.
  • Dacă aveți o infecție în etapele ulterioare ale sarcinii.
  • Dacă există o problemă cu placenta dvs.
  • Dacă aveți o afecțiune medicală care ar putea să prezinte un risc dacă așteptați prea mult pentru a avea copilul.
  • Dacă sunteți supus unei proceduri de dilatare și chiuretaj.
  • Imagine intitulată dilate de cervix etapa 2
    2. Cunosc riscurile de inducere a forței de muncă. Inducerea muncii nu ar trebui făcută ca o chestiune de conveniență, deoarece poate prezenta riscuri atât pentru mamă, cât și pentru copil. Inducerea muncii nu trebuie făcută ușor - asigurați-vă că înțelegeți exact ce va avea corpul înainte de a fi de acord să luați medicamente. Inducerea muncii crește riscul acestor complicații:
  • Având o secțiune C.
  • Naștere prematură.
  • Reducerea frecvenței cardiace a bebelușului și a aportului de oxigen.
  • Contractarea infecției.
  • Ruptura uterină.
  • Imagine intitulată dilată cervixul 3
    3. Discutați cu medicul dumneavoastră despre medicamente folosite pentru a dila colul uterin. Cele mai frecvente medicamente utilizate în acest scop este prostaglandina sintetică. Dinoprostona și misoprostolul sunt două prostaglandine sintetice care pot fi utilizate. Ambele medicamente sunt administrate vaginal sau pe cale orală.
  • Aceste medicamente au efecte secundare care pot afecta sănătatea copilului. Asigurați-vă că discutați cu medicul cu privire la riscurile implicate înainte de a lua medicamente.
  • Imagine intitulată dilate de cervix etapa 4
    4. Aflați dacă va fi utilizat un dilatator mecanic. Uneori, medicii folosesc implementări care vor dila cervix mecanic, mai degrabă decât chimic.Fie un cateter cu balon sau un tip de alge marine numite laminaria este introdus în deschiderea cervicală.
  • Odată ce cateterul cu vârful cu balon este introdus, salina este injectată în balon, determinând-o să se extindă și să dilată cervixul.
  • Laminaria este un tip de alge marine din Japonia care formează un gel gros, lipicios atunci când este umed. Tulpinile uscate ale algelor de alge sunt formate în "corturi" care se va umfla treptat. Un strat al acestei substanțe este plasat chiar în interiorul cervixului, în jurul gâtului uterului pentru a promova dilatarea cervicală. Deși laminaria a fost utilizată atât înainte de dilatare, cât și cu chiuretajul și să stimuleze munca, siguranța utilizării sale în timpul sarcinii nu a fost dovedită în acest moment.
  • Metoda 2 din 2:
    Accelerarea muncii timpurii fără intervenție medicală
    1. Imagine intitulată dilate de cervix etapa 5
    1
    Faceți sex cu partenerul dvs. Sexul începe o eliberare de prostaglandină în organism care poate duce la stimularea și dilatarea cervicală. Înainte de a face sex în acest moment în sarcina dvs., consultați-vă cu medicul dumneavoastră. În majoritatea cazurilor, sexul în această etapă a sarcinii este sigur atâta timp cât apa dvs. nu a fost ruptă. Deși studiile de sprijinire a legăturii dintre sex și dilatarea cervicală nu sunt în întregime concludente, mulți medici continuă să recomande această metodă pacienților care devin nerăbdători cu statutul lor însărcinat.
  • Imagine intitulată dilate cervix Pasul 6
    2. Stimulați sfarcurile. Stimularea mamelonului eliberează un hormon numit oxitocină, care provoacă începerea forței de muncă. Frecați sfarcurile sau că partenerul dvs. faceți acest lucru pentru dvs.
  • Imagine intitulată dilate de cervix etapa 7
    3. Urmăriți semne de dilatare cervicală dacă sunteți aproape de sfârșitul sarcinii. Acest lucru indică faptul că sunteți în muncă și este timpul să discutați cu medicul sau cu moașa. Pe măsură ce capul bebelușului începe să apară în jos deschiderea uterului, cervixul va începe să se subție și să se deschidă. Medicul dumneavoastră poate face o examinare simplă pentru a determina dacă dilatarea și efacerea cervixului au început, indicând că ați putea fi în stadiile foarte incipiente ale nașterii.
  • Avertizări

    Nu ingerați plante medicinale sau suplimente destinate dilatării colului uterin, cu excepția cazului în care acestea au fost aprobate pentru utilizarea de către medicul dumneavoastră sau de moașă.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar