Cum să ai grijă de un câine însărcinat

Îngrijirea corectă a unui câine însărcinată este esențială pentru un proces de reproducere de succes. Îngrijire amănunțită pe tot parcursul gestației, care poate fi de la 55 la 72 de zile, precum și pregătirea corectă a livrării sunt esențiale. Înainte ca câinele să-și livreze puii, are nevoie de o atmosferă frumoasă, curată și liniștită, o dietă adecvată și o rutină de exerciții și o îngrijire veterinară adecvată.În cel mai scurt timp, veți fi toate configurate pentru livrarea și ridicarea unor puii noi!

Pași

Metoda 1 din 5:
Pregătiți-vă să creați un câine
  1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un câine gravid Pasul 1
1. Asigurați-vă că câinele dvs. este un bun candidat de reproducere. Multe boli canine pot trece de la un câine mamă la puii ei.Veterinarul dvs. va examina câinele dvs. înainte de ao majora pentru a minimiza riscul de a trece o boală genetică la puii.Bolile ereditare pot afecta oasele, articulațiile, inima, dinții, pielea, celulele sanguine, rinichii, ficatul, sistemul nervos (creierul și măduva spinării), tractul digestiv, organele reproducătoare și sistemul imunitar.Unele exemple comune includ displazia de șold, alergii, criptorchidismul și herniile.Anumite rase au un risc crescut de boli eredibile.
  • Gândiți-vă la personalitatea și comportamentul câinilor dvs. (și câinelui bărbat).Unele studii științifice arată că agresiunea poate fi genetică.Ar trebui să creați câini prietenoși care nu au tendințe agresive.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un câine gravid Pasul 2
    2. Hrăniți câinele dvs. un hrană pentru câini de înaltă calitate, care a adoptat Asociația Americană a Oficialilor de Control al Furajelor (AAFCO) Teste de hrănire.Alimentele care au trecut testele de hrană AAFCO vor citi "Testele de hrănire pe animale care utilizează procedurile AAFCO fundamentează că _____ oferă o nutriție completă și echilibrată pentru ______ ."Hrănirea câinelui dvs. de înaltă calitate alimente înainte de sarcină poate îmbunătăți sănătatea ei și a puilor.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un câine gravid Pasul 3
    3. Cunoașteți faptele înainte de reproducere. Deși puii sunt foarte drăguți, ei necesită, de asemenea, o mulțime de timp, atenție și curățare.Puii rămân în mod obișnuit cu mama lor timp de 8 săptămâni după naștere, mai mult dacă aveți probleme la găsirea lor. Ridicarea mai multor pui vor lua mult timp și energie, ca să nu mai vorbim că poate fi costisitoare.
  • Dacă câinele dvs. are probleme, oferindu-i puii, va fi necesar un tratament veterinar de urgență. Secțiunile cezariane (secțiuni C) pot fi foarte scumpe, deci fiți pregătiți să scoată niște numerar dacă există o urgență.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un câine gravidă Pasul 4
    4. Luați în considerare adoptarea unui câine de adăpost în loc de reproducere. Există o problemă de suprapopulare a câinelui în Statele Unite, ceea ce înseamnă că există mai mulți câini decât există case pentru ei. Potrivit ASPCA, 1.200.000 de câini sunt eutanasiați în adăposturi în fiecare an.
  • Pentru fiecare catelus pe care câinele dvs. îl oferă, ar putea fi disponibilă o casă mai mică pentru un câine de adăpost.
  • Metoda 2 din 5:
    Furnizarea de asistență medicală pentru un câine însărcinat
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un câine gravidă Pasul 5
    1. Obțineți câinele dvs. îngrijirea prenatală corectă. Câinele dvs. ar trebui să fie vaccinat înainte de a fi însărcinată. Acest lucru vă va proteja câinele și cățelușul câinelui vostru. Puii nou-născuți au un risc crescut de a obține boli grave (și chiar fatale) dacă mama lor nu este vaccinată.
    • Majoritatea experților sfătuiesc împotriva vaccinatorilor câini însărcinați, deci vaccinurile ar trebui să fie date înainte de timp.
    • Ia câinele dvs. Dewwarmed. Paraziții interni (cum ar fi viermii rotunzi și viermii) pot trece de la o mamă la puii ei. Veterinarul câinelui dvs. va prescrie un medicament adecvat care va proteja atât câinele, cât și cățelușul ei.
    • Au un test de vierme realizat de veterinarul dvs. și începeți o prevenire preventivă a inimii. Microfilaria de inimă poate trece de la un câine la puii ei nenăscuți prin placentă.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un câine gravid Pasul 6
    2. Vedeți medicul veterinar dacă credeți că câinele dvs. poate fi însărcinată. Veterinarul dvs. vă poate ajuta să verificați sarcina, să determinați data scadentă, să discutați despre modificările medicamentelor și chiar estimați numărul de pui așteptați. Veterinarul dvs. vă poate ajuta, de asemenea, să determinați dacă câinele dvs. are o sarcină falsă, o condiție în care arată și acționează însărcinată când nu este.
  • Mașinile cu ultrasunete pot vizualiza embrioni de catelus aproximativ 3 săptămâni în timpul sarcinii. Veterinarul dvs. poate fi capabil să simtă puii în interiorul buricului câinelui dvs. de 20-30 de zile în timpul sarcinii. Puppiesele nenăscute pot fi văzute pe raze X după 45 de zile (5 săptămâni) de sarcină.
  • Veterinarul dvs. va număra scheletele fetale pentru a determina numărul de pui așteptați.În acest fel, veți ști dacă toate puii au fost livrate cu succes când câinele dvs. dă naștere. Dacă vă așteptați la 6 pui, dar numai 4 se nasc, veți ști să vă luați câinele în îngrijirea medicală de urgență.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un câine gravidă pasul 7
    3. Discutați cu medicul veterinar despre toate medicamentele și tratamentele pe care le dați câinele.Unele medicamente pot fi periculoase pentru puii nenăscuți și pot provoca defecte de naștere și chiar moartea. De exemplu, medicii veterinari recomandă de obicei să vă păstrați câinele pe preventivii lunari de viermi lunari, dar discutați cu medicul veterinar pentru a fi sigur.
  • Vorbiți cu medicul veterinar cu privire la puriciul câinelui și să bifați tratamentele și riscul ei pentru acești paraziți. Medicul veterinar va recomanda un produs adecvat dacă este indicat tratamentul.Exemple de produse pe care medicul dvs. veterinar le poate recomanda pentru câinele dvs. însărcinată include Frontlineⓡ plus topspot (dar nu Frontlineⓡ Spray), revoluție, programⓡ și capstarⓡ.
  • Veterinarul dvs. poate recomanda un Dewiimer în ultima treime din sarcina câinelui dvs. Fenbendazolul este de obicei considerat sigur pentru câinii gravide și poate trata viermii care pot fi trecute de la un câine la puii ei.
  • Nu dați medicamente, tratamente sau suplimente suplimentare pentru câinele dvs. fără a cere medicului veterinar dacă sunt sigure în timpul sarcinii.
  • Nu vă vaccinați câinele însărcinat.Discutați cu medicul veterinar despre vaccinări dacă câinele dvs. este însărcinată și este întârziată pe vaccinuri.
  • Dacă câinele dvs. este pe medicamente pe termen lung pentru o boală cronică, discutați imediat cu medicul veterinar pentru a determina dacă ar trebui să continuați sau să opriți medicamentele.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un câine gravidă Pasul 8
    4. Asigurați-vă că știți unde se află cel mai apropiat spital de urgență VET. Aceasta ar trebui să fie o clinică de 24 ore, nu biroul dvs. VET obișnuit. Cel mai bine este să fii pregătit pentru o urgență, doar în cazul în care câinele tău dă naștere seara și are complicații grave.
  • Metoda 3 din 5:
    Hrănirea unui câine însărcinat
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un câine gravidă Pasul 9
    1. Verificați eticheta de pe alimentele pe care le hrăniți câinele. Asigurați-vă că alimentele au trecut un test de hrănire AAFCO. Eticheta ar trebui să citească: "Testele de hrănire a animalelor utilizând procedurile AAFCO susțin că _____ oferă o nutriție completă și echilibrată pentru ______."
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un câine gravidă Pasul 10
    2. Furajează o cantitate normală de hrană pentru câini de înaltă calitate pentru primele 4 săptămâni de sarcină. Alimentele comerciale de câini sunt vândute la magazinele de alimente și alimente pentru animale de companie. Aceste alimente conțin în mod obișnuit toate substanțele nutritive necesare în cantitățile și ratele corecte.
  • Alimentele de casă nu conțin adesea echilibrul adecvat al substanțelor nutritive necesare și trebuie evitate.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un câine gravid Pasul 11
    3. Treceți la o mâncare de câini de înaltă calitate în timpul săptămânii 5 sau 6 de sarcină. În acest moment, în timpul sarcinii, câinele dvs. va avea cerințe nutriționale mai mari. Catelul de catelus conține cantități mai mari de proteine, grăsimi, energie și minerale.
  • În acest moment, ar trebui să măriți, de asemenea, suma pe care o hrăniți câinele cu 20-25%.
  • Nu hrăniți câinele de mare crescătorie sau alimentele de cățeluș mari, chiar dacă aveți un câine de rasă mare. Aceste alimente nu conțin de obicei suficientă energie sau calciu pentru un câine gravid.
  • Imagine intitulată de îngrijire pentru un câine gravidă pasul 12
    4. Creșteți suma pe care o hrăniți câinele cu încă 25% pentru sfârșitul sarcinii, în săptămâna a 8-a și a 9-a.În acest moment câinele dvs. va mânca cu 50% mai mult decât a făcut înainte de sarcină. De exemplu, dacă câinele dvs. a mâncat 2 cești de mâncare de două ori pe zi înainte de a fi însărcinată, ea va avea nevoie de 6 cești de hrană pe zi până la sfârșitul sarcinii ei.
  • Deoarece puii se vor împinge pe stomac, poate că nu poate să mănânce atât de multă mâncare într-o singură masă. Împărțind mâncarea ei în mese mai mici, mai frecvente, se va asigura că își primește toate cerințele nutriționale. Unii câini trebuie să fie "hrăniți liber" în acest moment, ceea ce înseamnă că mâncarea lor este lăsată în jos pe tot parcursul zilei pentru a le permite să mănânce după cum este necesar.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un câine gravidă Pasul 13
    5. Nu completați mâncarea câinelui cu vitamine, minerale sau carne dacă nu sunteți îndreptată de medicul veterinar. S-ar putea să credeți că este necesară calciu suplimentar, iar unele site-uri inexacte recomandă chiar, dar nu dați câinelui dvs. nici un calciu suplimentar. Calciul suplimentar poate afecta capacitatea internă a câinelui dvs. de a regla calciul și poate pune câinele la risc pentru o scădere în pericol de viață a calciului (numită eclampsie).
  • Adăugarea de carne la alimentele câinelui dvs. le poate determina să mănânce mai puțini carbohidrați și să-și diminueze aportul de energie.
  • Metoda 4 din 5:
    Exercitarea unui câine însărcinat
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un câine gravid Pasul 14
    1. Nu vă supraexpuneți câinele gravid. Acest lucru este deosebit de important după a 6-a săptămână de sarcină. Lăsați-o să se odihnească atâta timp cât are nevoie, deoarece sarcina poate fi obositoare.
    • Dacă aveți un câine de lucru, discutați cu medicul veterinar despre un plan de exerciții adecvat.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un câine gravid Pasul 15
    2. Continuați plimbări zilnice.Plimbările zilnice sunt un exercițiu mare de intensitate scăzută pentru câinele dvs. însărcinată. Majoritatea câinilor pot continua plimbări zilnice pe parcursul sarcinii.
  • Alegeți un moment potrivit pentru vremea din cartierul dvs. (adică dimineața devreme în timpul verii sau la mijlocul-după-amiezii în timpul iernii).
  • Dacă câinele dvs. a jogged în mod regulat înainte de a rămâne însărcinată, ea poate continua să facă acest lucru pentru primele 4-6 săptămâni de sarcină.După cea de-a 6-a săptămână, cu toate acestea, întrerupeți jogging-ul în favoarea plimbărilor zilnice.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un câine gravidă Pasul 16
    3. Păstrați câinele departe de alți câini în ultimele 3 săptămâni de sarcină și în primele 3 săptămâni după naștere. Aceasta înseamnă că ar trebui să evitați să o duceți la parcul câinilor sau pe rutele din cartierul dvs. care sunt puternic populate cu câini. Acest lucru va ajuta la menținerea ei protejată de bolile infecțioase care ar putea dăuna grav atât ei cât și căței ei.
  • De asemenea, câinii și câinii gravide cu puii tineri pot avea schimbări de comportament. Câinele dvs. poate deveni agresiv față de alți câini dacă simte că își amenință puii ei.
  • Metoda 5 din 5:
    Furnizarea unei casete de ieșire
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un câine gravid Pasul 17
    1. Cumpărați sau faceți o cutie de gropi. Cutia de la gropi va servi ca un loc sigur sau "Den" pentru cainele dvs. pentru a-i livra puii. Se compune dintr-o zonă de pat moale înconjurată de ziduri relativ mari. Puteți face unul din placaj sau plastic ferm sau puteți cumpăra o casetă disponibilă în comerț.
    • Cutia de la gropi trebuie să fie suficient de mare pentru a permite câinelui dvs. să se întindă complet și să părăsească încă loc pentru toți puii.
    • Zidurile cutiei trebuie să fie suficient de mari pentru a împiedica puii să urce când au vârsta de 6 săptămâni, dar suficient de scurt încât mama lor să poată pleca așa cum dorește ea.
    • Pereții trebuie să fie fermi și suficient de sigure încât să nu se prăbușească și să nu se prăbușească puii.
    • Dacă nu furnizați o cutie, câinele dvs. poate alege o locație mai puțin decât cea dorită pe cont propriu.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un câine gravidă Pasul 18
    2. Fă-ți caseta confortabilă pentru câinele și puii ei. Linia de jos a casetei cu prosoape. Înlocuiți și spălați frecvent prosoapele după sosirea puii.Atât livrarea, cât și puii pot face o mizerie, deci planificați în consecință.
  • Căptușirea cutiei cu ziar nu este recomandată, deoarece nu este nici moale, nici caldă, iar cerneala de ziare poate transfera la blana de pui.
  • Păstrați podeaua cutiei este de aproximativ 75 ° F (24 ° C) prin utilizarea becurilor cu lumină redusă.Pentru siguranța câinilor dvs. și a căptușilor, asigurați-vă că podeaua nu este prea caldă sau prea rece.
  • Imagine intitulată de îngrijire pentru un câine gravidă pasul 19
    3. Plasați caseta într-o locație familiară încă privată. Va trebui să accesați frecvent site-ul pentru a vă ajuta câinele, dar ar trebui să fie ascuns de distragerile și alte animale de companie. Permiteți accesul câinului dvs. la caseta ei de ieșire de cel puțin 1-2 săptămâni înainte de a livra. Acest lucru îl va ajuta să devină confortabil cu cutia când este timpul să aveți puii.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Un câștig sănătos în greutate în timpul sarcinii este o creștere de numai 10-15%.De exemplu, un câine de 20 de lire ar trebui să câștige doar 2-3 lire sterline.Cu toate acestea, sarcina nu este timpul să vă puneți câinele pe o dietă.Discutați cu medicul veterinar dacă aveți întrebări despre greutatea câinelui dvs.
  • Rasele mai mici de câini au de obicei dimensiuni de gunoi mai mici, în timp ce rasele mai mari au de obicei mai multe pui. Câinii mari de rasă au o medie de 8-12 pui într-o singură gunoi, în timp ce rasele de jucărie pot avea doar 1-4 pui.
  • Lungimea sarcinii (lungimea de gestație) pentru câini este de 63 de zile.Cu toate acestea, câinele poate fi de fapt însărcinată timp de 55-72 de zile după prima zi de reproducere.
  • Focurile de artificii pot interfera cu nașterea, zgomotele puternice le pot sperie înainte de a fi gata să aibă naștere.
  • Avertizări

    Luați câinele de pe orice purici și bifați preventiv dacă veterinarul dvs. recomandă acest lucru! Uneori acestea nu sunt bune pentru câinii însărcinați!
  • Dacă câinele dvs. are nevoie de ajutor, contactați medicul veterinar local cât mai curând posibil, nu încercați să faceți ceva dacă nu sunteți sigur ce faceți.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar