Cum să faci un frotiu papanicol

Un frotiu Papanicol este un test de screening de rutină care verifică cancerele sau celulele pre-canceroase din colul uterin, care este partea de jos a uterului. Majoritatea medicilor recomanda ca femeile sau persoanele care au fost desemnate la nastere de la nastere obtine un frotiu Papanical o data la 3-5 ani, incepand de la varsta de 21 de ani. Este firesc să fii un pic nervos cu privire la obținerea unui frotiu Papanicolat, dar această procedură simplă este ușor de pregătit pentru, rapid și de obicei doar un pic inconfortabil. Dacă sunteți îngrijorat sau nu sunteți sigur ce să vă așteptați, nu ezitați să vă adresați medicului dumneavoastră sau să îngrijiți orice întrebări pe care le puteți avea!

Pași

Partea 1 din 3:
Asigurarea unui frotiu de succes
  1. Imaginea intitulată face un frotiu Papanical Pasul 1
1. Programați testul atunci când nu veți avea perioada. Deoarece sângerarea poate face testul puțin mai puțin precis, încercați să faceți frotiul dvs. Papanicolați în timpul unui moment în care nu veți avea perioada. Dacă este posibil, faceți-o la cel puțin 5 zile după încheierea ultimei perioade.
  • Dacă perioada dvs. vine în mod neașteptat, nu vă faceți griji - s-ar putea să fiți în stare să obțineți frotiul dvs. Papanicol. Sunați la biroul medicului dumneavoastră și lăsați-i să știe ce se întâmplă și vă vor informa dacă aveți nevoie să reprogramați.
  • Dacă aveți un ciclu regulat, puteți utiliza o aplicație de urmărire a calendarului sau a perioadei (cum ar fi indici sau perioada de tracker lite) la Urmăriți ciclul și prezice când vine următoarea perioadă.
  • Imaginea intitulată face un frotiu Papanical Pasul 2
    2. Evitați să puneți nimic în vaginul dvs. timp de 2 zile înainte de testare. Punerea oricărui în vaginul dvs. ar putea perturba orice celule anormale din colul uterin și poate face ca rezultatele dvs. de frotiu PAP să fie inexacte. În timpul celor două zile care au condus la testul dvs., nu aveți sex vaginal și nu puneți niciunul dintre următoarele lucruri în vaginul dvs.:
  • Ducuri
  • Medicamente vaginale (cum ar fi cremele sau supozitoarele pentru infecțiile de drojdie)
  • Spume spermicidale, creme sau jeleuri
  • Tampoane
  • Deodorante vaginale
  • Ține minte: Nu este niciodată o idee bună să folosiți ducuri sau deodorante vaginale, deoarece vă pot irita vaginul și pot provoca infecții. Stick pentru a spăla zona din jurul vaginului dvs. cu săpun simplu și apă.

  • Imaginea intitulată face un frotiu Papanical Pasul 3
    3. Întrebați dacă ar trebui să faceți pipi chiar înainte de testare. Obținerea unui examen pelvian și a frotitului Papanicol cu ​​o vezică completă poate fi cu adevărat incomod, deci este întotdeauna o idee bună să mergeți mai întâi la baie! Înainte de a merge, totuși, întrebați asistenta sau medicul dacă este în regulă. În funcție de motivul pentru care sunteți acolo, ar putea dori să colectați o mostră de urină pentru testare în loc să mergeți direct în toaletă.
  • De exemplu, medicul dumneavoastră poate lua o probă de urină dacă trebuie să testeze pentru sarcină, o infecție a vezicii urinare sau ITS (infecții cu transmitere sexuală).
  • O mulțime de medici vor cere o mostră de urină înainte de examen, deci sunați mai departe pentru a afla dacă acesta este ceva ce medicul dumneavoastră va dori să faceți. Dacă nu aveți o vezică completă atunci când ajungeți la birou, puteți cere apă.
  • Imaginea intitulată face un frotiu Papanical Pasul 4
    4. Spuneți medicului dumneavoastră despre orice medicamente pe care le luați. Unele tipuri de medicamente, cum ar fi pastilele hormonale de control al nașterii, pot afecta rezultatele testului Papanical. Dați medicului dumneavoastră o listă completă a oricăror medicamente sau suplimente pe care le utilizați, astfel încât acestea să poată interpreta rezultatele testului cât mai exact posibil. De asemenea, ar trebui să le spuneți dacă:
  • Ați avut vreodată un rezultat anormal al testului PAP
  • Ești însărcinată sau credeți că ați putea fi gravidă
  • Ești alergic la orice medicamente sau materiale (cum ar fi latexul)
  • Ați avut simptome pe care sunteți îngrijorat (cum ar fi spotând, descărcare neobișnuită, erupții cutanate sau dureri în pelvis sau vagin)
  • Partea 2 din 3:
    Suferă de testare
    1. Imaginea intitulată face un frotiu Papanical Pasul 5
    1. Scoateți hainele de la talie în jos. După ce ați luat istoricul medical, asistenta sau medicul vă vor transmite o rochie de hârtie sau o foaie și vă vor cere să vă scoateți pantofii, pantalonii și lenjeria de corp. Ei vor părăsi camera sau vor atrage o perdea, astfel încât să puteți fi dezbrăcat în privat. Odată ce nu sunteți dezbrăcat, puneți rochia sau foaia, așa că acoperă fața corpului.
    • Uneori, medicul dumneavoastră ar putea dori să facă un examen de sân, precum și un examen PAP și un examen pelvian. În aceste cazuri, ei vă pot cere să vă scoateți și sutienul și sutienul.
    • Doctorul sau asistenta vor bate pe ușă sau vor striga să întrebe dacă sunteți gata înainte de a se întoarce în cameră.

    Bacsis: La majoritatea birourilor medicului, puteți solicita să aveți o chaperone cu dvs. în cameră în timpul examenului, cum ar fi o asistentă medicală sau un membru al familiei. Uneori poate fi util să ai pe altcineva în cameră dacă te simți nervos.

  • Imaginea intitulată face un frotiu Papanical Pasul 6
    2. Se întinde pe masa de examen și pune picioarele în etrieri. Urcați pe masa de examen și întindeți-vă pe spate, apoi puneți tocurile în etrieri la capătul mesei. Medicul vă va cere să vă scoateți fundul în jos, astfel încât să se odihnească chiar pe marginea tabelului de examen. Relaxați-vă picioarele și lăsați-vă genunchii să cadă deschisă.
  • S-ar putea să vă simțiți nervosi sau jenați și asta este total normal și bine. Respirați profund și încercați să vă relaxați cât mai mult posibil. Acest lucru vă va ajuta să vă simțiți mai calme și veți facilita ca medicul să efectueze examenul.
  • Imaginea intitulată face un frotiu Papanical Pasul 7
    3. Așteptați-vă medicului să examinați exteriorul pelvisului și vulvei. De cele mai multe ori, medicul dumneavoastră va dori să facă un examen pelvian în același timp cu frotiul dvs. PAP. Probabil vor începe examenul simțindu-ți zona de burtă și pelviară cu mâinile lor și se vor uita, de asemenea, la vulva și zona din afara vaginului tău pentru a verifica erupții cutanate, roșeață sau orice alte semne de probleme.
  • Medicul dvs. ar trebui să explice ce fac în timpul fiecărui pas al examenului și papii. Dacă aveți întrebări sau nu vă simțiți confortabil cu ceea ce fac, nu ezitați să vorbiți!
  • Veți simți că mâinile mănușă ale medicului atingând zona din jurul vaginului dvs. S-ar putea să trebuiască să răspândească labia (buzele) vulvei, astfel încât să poată avea o privire mai bună.
  • Imaginea intitulată face un frotiu Papanical Pasul 8
    4. Permiteți medicului dumneavoastră să introducă un specul lubrifiat în vaginul dvs. Când sunt gata să facă frotiu PAP, medicul dumneavoastră va glisa un instrument numit un specul în vaginul tău. Speculum poate fi făcut din plastic sau metal. Acest instrument va permite medicului să vă deschidă vaginul astfel încât să poată vedea cu ușurință în interior și să ia o tampon de col uterin. Acest lucru se poate simți puțin inconfortabil, deci luați respirații profunde și faceți tot ce este mai bun pentru a vă relaxa.
  • Birourile multor medici au încălzire pentru a încălzi lubrifiantul sau speculul în sine, astfel încât să se simtă mai confortabil.
  • Odată ce speculul este înăuntru, medicul o va deschide puțin pentru a ajuta la răspândirea pereților vaginului dvs. Veți auzi un zgomot care face clic și poate simți o presiune și disconfort, dar nu ar trebui să fie dureroasă. Lăsați-i medicul să știe dacă ceva doare.
  • Dacă vă simțiți nervos, speriat sau inconfortabil, încercați să discutați cu medicul sau cu asistenta medicală sau de a mânca o melodie pentru a vă distra.
  • Imaginea intitulată face un frotiu Papanical Pasul 9
    5. Lăsați-i să-și tamponeze cevixul pentru a eșua unele celule. Pentru a lua frotiul Papanicolului, medicul dumneavoastră va introduce o perie lungă sau tampon de bumbac în vaginul dvs. prin speculum. Ei vor folosi acest lucru pentru a-ți peria ușor colul uterin, care este situat la baza uterului tău, departe înapoi în vaginul tău. În funcție de cât de sensibilă este cervixul dvs., acest lucru ar putea să-l prindă sau să se rătăcească puțin.
  • Ar trebui să ia doar medicul doar câteva secunde pentru a colecta eșantionul. Când s-au terminat, vor slăbi speculul și îl vor retrage înapoi. Ar trebui să vă simțiți imediat mult mai confortabil după aceea!
  • S-ar putea să experimentați o mică asemănare sau o sângerare ușoară după examen. Acest lucru este total normal și ar trebui să fie plecat într-o zi sau două.
  • Imaginea intitulată face un frotiu Papanical Pasul 10
    6. Fi gata pentru ca medicul dumneavoastră să facă un examen intern cu degetele lor. După frotitul Papanicolului, medicul dumneavoastră poate folosi 1 sau 2 degete pentru a simți interiorul vaginului dvs., apăsând, de asemenea, pe burta inferioară cu cealaltă mână. Acest lucru îi va ajuta să verifice poziția organelor dvs. și să se simtă ceva neobișnuit, ca niște bucăți sau mase în zona pelviană. În unele cazuri, s-ar putea simți, de asemenea, în interiorul rectului.
  • Medicul dvs. va purta mănuși și va pune lubrifianți pe degetele lor pentru a face acest proces mai confortabil pentru dvs.
  • Odată ce examenul sa terminat, medicul dumneavoastră va ieși și vă va da câteva minute pentru a vă îmbrăca. De asemenea, puteți profita de această ocazie pentru a vă șterge cu țesuturi sau prosoape de hârtie, deoarece este puțin dezordonat de lubrifiant.
  • Partea 3 din 3:
    Obținerea îngrijirii de urmărire
    1. Imaginea intitulată face un frotiu Papanical Pasul 11
    1. Adresați-vă medicului dumneavoastră când vă puteți aștepta să obțineți rezultatele testului. Odată ce testul este făcut, medicul va trimite eșantionul celular la un laborator pentru testare. De obicei durează 1-3 săptămâni pentru rezultatele testului să se întoarcă, dar medicul dumneavoastră ar trebui să vă poată oferi o estimare mai precisă. Întrebați-le dacă vă puteți aștepta să vă sune sau dacă rezultatele vor fi postate într-o diagramă online pentru a vizualiza.
    • Dacă nu auziți în termen de 3 săptămâni, sunați la cabinetul medicului dumneavoastră și întrebați despre rezultate.
  • Imaginea intitulată face un frotiu Papanical Pasul 12
    2. Programați o urmărire dacă există rezultate anormale. Cea mai mare parte a timpului, rezultatele testului Papanicolează se întoarce normal. Uneori, totuși, puteți obține un rezultat al "anormal" sau "neclar."Dacă se întâmplă acest lucru, nu vă faceți griji! Chiar și un rezultat anormal al testului nu înseamnă neapărat că orice este serios greșit. Discutați cu medicul dumneavoastră despre programarea unei numiri de urmărire pentru alte teste.
  • În cazuri rare, celulele anormale într-un frotiu Papanical pot fi un semn de cancer în colul uterin sau uter. Dacă medicul dumneavoastră suspectează că rezultatele dvs. de testare ar putea indica o problemă serioasă, ar putea să vină la mai multe teste, cum ar fi a Colonoscopia sau o biopsie (eșantion de țesut).
  • Uneori, medicul dumneavoastră vă va recomanda să așteptați 6 luni până la un an și apoi să aveți un alt frotiu Papanicol. Dacă celulele anormale sunt încă acolo sau dacă văd schimbări majore de la ultimul dvs. examen, acestea ar putea decide să facă teste suplimentare.
  • Imaginea intitulată face un frotiu Papanical Pasul 13
    3. Discutați cu medicul dumneavoastră despre când ar trebui să obțineți următoarea frotiu Papanicol. Cât de des trebuie să obțineți un frotiu Papanicol depinde de o mulțime de lucruri, cum ar fi vârsta, istoricul medical și cât de mare este riscul dvs. pentru probleme precum cancerul de col uterin sau infecțiile cu transmitere sexuală. Lucrați cu medicul dumneavoastră pentru a vă afla cel mai bun moment pentru a veni pentru următorul dvs. frotiu de rutină și examen pelvian.
  • Majoritatea medicilor recomandă să obțineți primul frotiu PAP PAP la vârsta de 21 de ani și apoi să urmăriți la fiecare 3 ani (sau mai des dacă există rezultate anormale).
  • Odată ce ai 30 de ani, puteți reduce frecvența la o dată la 5 ani, cu excepția cazului în care aveți un frotiu anormal al Papanicilor.
  • Puteți înceta să aveți frotite Papanicole până la 65 până la 70 de ani, atâta timp cât ați avut 3 teste normale în ultimii 10 ani.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    Avertizări

    Frotiurile Papanicole nu sunt 100% exacte, deci este posibil ca un test să pierdeți celulele canceroase sau anormale. Acesta este motivul pentru care este important să aveți în mod regulat frotiuri Papanicole. Din fericire, cele mai multe tipuri de cancer de col uterin cresc foarte încet, astfel încât medicul dumneavoastră va prinde probabil destul de devreme pentru ao trata la următoarea frotiu de rutină de rutină, chiar dacă ultimul tău test a fost negativ.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar