Cum să verificați un col uterin pentru dilatare

Dilatarea cervicală se întâmplă ca o femeie însărcinată se apropie de munca și livrarea ei. Cervixul dilates pentru a debloca calea bebelușului dvs. de la uterul dvs. la canalul de naștere și, în final, la brațe. Cervixul trebuie să se dilată de la unu la 10 centimetri (3.9 în), moment în care vă puteți livra copilul. În majoritatea cazurilor, profesioniștii licențiați, cum ar fi medici, asistente medicale și moașe, vor verifica pentru a vedea cât de departe este dilatarea colului uterin, dar, de asemenea, ar putea dori să aveți un sens pentru dvs. Am făcut cercetarea pentru dvs. și am inclus o mulțime de recomandări din surse de reputație, cum ar fi Asociația Sarcinii Americane și Serviciul Național de Sănătate din Regatul Unit.

Pași

Partea 1 din 3:
Pregătirea pentru a verifica manual cervixul
  1. Imagine intitulată Verificați un col uterin pentru dilatarea pasului 1
1. Discutați cu medicul dumneavoastră medical. Având o sarcină în siguranță este importantă pentru o naștere sănătoasă și pentru copii. Asigurați-vă că primiți îngrijirea obstetrică adecvată de la un medic, medicul de asistență medicală sau moașa poate ajuta la asigurarea nu numai că sarcina dvs. progresează în mod normal, dar și că este sigur pentru a vă verifica cervixul pentru dilatare.
  • Fiți conștienți de faptul că începând din noua dvs. lună de sarcină, medicul dumneavoastră va începe să caute semne că munca ta se apropie. Aceasta include palpitarea abdomenului dvs. și efectuarea unui examen intern pentru a vă verifica colul uterin. El sau ea va vedea dacă copilul a "scăzut", ceea ce înseamnă că colul uterin a început să se dilate și să devină mai moale.
  • Adresați-vă medicului dumneavoastră orice întrebări pe care le aveți, inclusiv dacă copilul a scăzut. De asemenea, trebuie să întrebați dacă este sigur să verificați dilatarea pe cont propriu. Dacă sarcina dvs. este în siguranță, atunci puteți continua.
  • Imagine intitulată Verificați un cervix pentru dilatarea pasului 2
    2. Spălați-vă pe mâini. Având mâinile murdare pot răspândi bacteriile și germenii care provoacă infecții. Verificarea cervixului necesită introducerea unei mâini sau a degetelor în vagin. Este imperativ pentru sănătatea ta și cea a copilului tău nenăscut pentru a vă spăla mâinile înainte să vă verificați cervixul pentru dilatare.
  • Utilizați orice săpun și o apă caldă pentru a vă curăța mâinile. Umeziți-vă mâinile cu apă curentă și aplicați săpunul, apăsând bine. Frecați cu mâinile viguroase timp de cel puțin 20 de secunde, asigurându-vă că ați curățat fiecare suprafață a mâinilor. Clătiți de pe săpun și apoi uscați-vă bine mâinile.
  • Utilizați un dezinfectant de mână de cel puțin 60% alcool dacă nu aveți săpun. Aplicați suficient de dezinfectant pentru ambele mâini la palma unei mâini. La fel ca în cazul sapunului, frecați mâinile împreună și asigurați-vă că acoperiți fiecare suprafață, inclusiv unghiile. Păstrați frecarea până când mâinile sunt uscate.
  • Imagine intitulată Verificați cervixul pentru dilatarea pasului 3
    3. Ajungeți la ajutor. Dacă sunteți puțin îngrijorat sau speriat să faceți examenul dvs., adresați-vă partenerului sau unui alt iubit pentru ajutor. Permiteți persoanei să ajute la fel de mult cum vă simțiți și vă place. Suportul poate veni sub forma unei oglinzi sau a mâinii dvs. sau chiar oferă cuvinte calme.
  • Imagine intitulată Verificați un col uterin pentru dilatarea pasului 4
    4. Intrați într-o poziție confortabilă. Înainte de a vă putea verifica în mod eficient cervixul pentru dilatare, trebuie să fiți într-o poziție confortabilă. S-ar putea să doriți să stați pe toaletă sau să vă așezați pe pat cu picioarele răspândite, faceți doar ceea ce este cel mai confortabil pentru dvs.
  • Scoateți hainele pe jumătatea inferioară înainte de a începe. În acest fel, nu trebuie să le eliminați în mod ciudat când sunteți confortabil.
  • Stați sau ghemuiți pe toaletă cu un picior pe podea și celălalt pe scaunul de toaletă. De asemenea, puteți ghemui pe podea sau puteți minți pe pat dacă acestea sunt mai confortabile
  • Amintiți-vă că nu aveți nimic despre care să vă fie rușine. Faci ceva complet normal și natural.
  • Partea 2 din 3:
    Verificați cervixul la domiciliu
    1. Imagine intitulată Verificați un col uterin pentru dilatarea Pasul 5
    1. Introduceți două degete în vaginul dvs. Va trebui să începeți examenul prin obținerea unui sentiment inițial de cât de departe poate fi dilatat. În loc să vă puneți întreaga mână în vagin, ceea ce poate provoca disconfort, utilizați indicatorul și degetele mijlocii pentru a începe verificarea colului uterin.
    • Amintiți-vă să vă spălați bine mâinile cu săpun și apă înainte de a vă introduce degetele în vagin.
    • Localizați intrarea vaginului cu vârfurile degetelor. Partea din spate a mâinii trebuie să se confrunte cu coloana vertebrală și palma dvs. ar trebui să se confrunte în sus. Unghi-ți degetele înapoi spre anus pentru a simți cel mai eficient cevixul tău. Dacă simțiți orice durere sau disconfort extrem, îndepărtați degetele.
  • Imagine intitulată Verificați un col uterin pentru dilatarea pasului 6
    2. Împingeți degetele la colul uterin. Cervixul unei femei se simte ca o pereche de buze cu rătăcire când este însărcinată. După ce ți-ai introdus degetele în și în sus canalul vaginal, continuați să le împingeți până când ajungeți la ceea ce se simte ca buzele reduse.
  • Fiți conștienți de faptul că unele femei au un col uterin înalt și alții au un col uterin scăzut. Este posibil să aveți nevoie să introduceți degetele în continuare pe canalul vaginal sau să îl atingeți relativ rapid. Cervixul este în esență "capătul" canalului vaginal, indiferent de poziția sa în corpul vostru.
  • Utilizați o atingere blândă pentru a vă simți cervixul dvs. Apăsând sau lovind-o cu degetele dvs. poate duce la sângerare.
  • Recunoașteți că un deget poate să alunece cu ușurință în mijlocul colului uterin dacă este dilatat. Ceea ce vă simțiți în centrul deschiderii este sacul de ape care acoperă capul bebelușului. Puteți găsi acest lucru are senzația unui balon de latex umplut cu apă.
  • Imagine intitulată Verificați cervixul pentru dilatarea pasului 7
    3. Continuați să utilizați degetele pentru a vă simți cât de departe sunteți dilatat. Odată ce o femeie este dilatată de 10 centimetri, ea va fi în general gata să-i livreze copilul. Dacă unul dintre degetele dvs. a intrat cu ușurință în mijlocul colului uterin, puteți utiliza degete suplimentare pentru a afla cât de departe este de-a lungul dilatării.
  • Țineți minte următoarele: Dacă puteți aluneca un deget în mijlocul colului uterin, sunteți dilatați un centimetru. De asemenea, dacă puteți introduce cinci lățimi degetului în colul uterin, sunteți dilatați aproximativ 5 centimetri. Pe măsură ce lucrarea dvs. progresează, cervixul dvs. va merge de la senzație de senzație ca o bandă elastică. La 5 centimetri, se poate simți și are grosimea unui inel de borcan cerc de cauciuc folosit în conservare.
  • Continuați să introduceți degetele ușor în vagin până când utilizați întreaga mână sau provoacă disconfort. Scoateți mâna pentru a vedea câte lățimi de deget pe care le-ați folosit. Acest lucru vă poate oferi o idee generală despre cât de departe este dilatarea colului uterin.
  • Imagine intitulată Verificați un col uterin pentru dilatarea pasului 8
    4. Du-te la centrul dvs. de livrare. Dacă sunteți cervix este dilatat mai mult de 3 centimetri, în general înseamnă că sunteți în faza activă a muncii. Ar trebui să mergeți la centrul de livrare pe care l-ați ales sau să vă pregătiți casa dacă aveți o naștere la domiciliu.
  • Fiți conștienți de faptul că contracțiile dvs. pot ajuta, de asemenea, să indice că ar trebui să mergeți la centrul de livrare. Ei vor fi mai obișnuiți și mai puternici. Acestea ar trebui să fie la aproximativ cinci minute și durează 45-60 de secunde.
  • Partea 3 din 3:
    Căutați semne suplimentare de dilatare cervicală
    1. Imagine intitulată Verificați un col uterin pentru dilatarea pasului 9
    1. Ascultați sunetele de dilatare. Există mulți indicatori de dilatare care nu necesită introducerea degetelor în vagin. Acest lucru poate fi deosebit de util dacă sunteți într-o mulțime de durere sau disconfort. Majoritatea femeilor vor face un anumit tip de sunet atunci când sunt în muncă. Ascultând ce tipuri de sunete pe care le faceți, vă puteți împotrivi cât de mult ați dilatat colul uterin. Următoarele sunete pot însoți diferitele etape ale dilatării muncii și a cervicalului:
    • La 0-4 centimetri dilatat, este posibil să nu faceți prea mult zgomot și poate vorbi printr-o contracție cu puțin efort.
    • La 4-5 centimetri, poate fi dificil de a vorbi aproape imposibil de vorbit. Zgomotele dvs. pot fi încă liniștite.
    • Între 5-7 centimetri, puteți face zgomote mai puternice și staccate. Ar trebui să fie aproape sau complet imposibil să vorbim prin contracții.
    • Între 7-10 centimetri (2.8-3.9 în), puteți face zgomote foarte puternice și nu ar trebui să fie capabil să vorbească printr-o contracție.
    • Dacă sunteți un muncitor silențios, puteți verifica dilatarea. Spuneți cuiva să vă pună o întrebare la începutul unei contracții. Cu cât mai puțin puteți să spuneți o propoziție, mai departe de dilatarea dvs. este.
  • Imagine intitulată Verificați un col uterin pentru dilatarea pasului 10
    2. Fiți atenți la emoțiile dvs. Nașterea este o experiență emoțională în mod inerent pentru femeia în muncă. Vizionând ce emoții pe care le experimentați vă pot pune în cât de departe este dilatarea colului uterin. Este posibil să aveți următoarele emoții în timpul muncii:
  • Fericire și râs între 1-4 centimetri
  • Smiley și râzând la lucruri mici între contracții între 4-6 centimetri
  • Iritarea la glume și discuții mici în jurul valorii de 7 centimetri până la naștere.
  • Imagine intitulată Verificați cervixul pentru dilatarea pasului 11
    3. Miros pentru dilatare. Mulți oameni vor observa anumite mirosuri atunci când o femeie ajunge între 6 și 8 centimetri dilatați. Mirosul muncii este adânc, greu și dusky - nu mosc. Dacă observați o schimbare distinctă a acestor mirosuri în mirosul camerei în care lucrați, cervixul dvs. poate fi dilatat între 6 și 8 centimetri.
  • Imagine intitulată Verificați un col uterin pentru dilatarea pasului 12
    4. Căutați sânge și mucus. Unele femei pot vedea o descărcare de mucus cu 39 de săptămâni care este roz roz sau maro cu sânge. Acest spectacol sângeros poate continua prin etapele timpurii ale muncii. La 6-8 centimetri dilatați, totuși, o mulțime de sânge și mucus pot fi prezente. Căutați aceste substanțe poate indica faptul că sunteți undeva între 6-8 centimetri dilatați.
  • Imagine intitulată Verificați un col uterin pentru dilatarea Pasul 13
    5. Examinați linia purpurie. Linia purpurie este situată în cleștele dvs. natale sau ceea ce unii oameni numesc crackul de fund. Această linie poate fi o măsură a cât de departe sunteți dilatați, ajungând la vârful clepetei dvs. la o dilatare completă. Este posibil să aveți nevoie de cineva care să vă ajute să examinați linia dvs. purpurie.
  • Recunoașteți că, în stadiile incipiente ale forței de muncă, că linia purpurie va fi mai aproape de anus. Pe măsură ce munca ta progresează, se va târî între fese. La dilatarea completă, linia purpurie se va extinde la partea de sus a cleștei natale.
  • Imagine intitulată Verificați un col uterin pentru dilatarea pasului 14
    6. Scanați modul în care se simte corpul. Multe femei experimentează semne fizice de dilatare care sunt vizibile fără o examinare vaginală. În general, mulți vor simți că au gripa în timp ce se apropie de 10 cm și / sau faza de împingere. Scanarea corpului pentru aceste semne și simptome vă poate ajuta să vă dați seama cât de mult a dilatat colul uterin. În majoritatea cazurilor, o combinație a acestor semne poate indica modul în care sunteți dilatarea colului uterin.
  • Simțiți-vă ca și cum trebuie să vomitați, având o față înflorită și senzație de cald la atingere poate însemna că sunteți aproximativ 5 centimetri dilatați. De asemenea, puteți tremura necontrolat. Vărsături singure pot fi rezultatul emoțiilor, hormonilor sau oboselii.
  • Văzând dacă fața dvs. este spălată fără alte semne, nu poate fi un indicator bun că sunteți dilatați cu 6-7 centimetri.
  • Fiți conștienți de faptul că tremurul necontrolat fără alte semne poate indica oboseala sau febra.
  • Vedeți dacă vă curățați degetele de la picioare sau în picioare pe degetele de la picioare, care este un semn că sunteți dilatat între 6 și 8 centimetri.
  • Verificați fesele și coapsele superioare pentru goosebumpuri, care este un semn bun că sunteți la 9-10 centimetri.
  • Recunoaște că mișcările intestinale involuntare este, de asemenea, un semn de dilatare completă. De asemenea, puteți vedea sau simți capul la perineum.
  • Imagine intitulată Verificați un cervix pentru dilatarea pasul 15
    7. Simțiți-vă pentru presiune în spate. Pe măsură ce copilul coboară în canalul de naștere, veți simți presiune la diferite puncte de-a lungul spatelui. Cu cât vă dilați mai mult, cu atât mai departe, presiunea va fi mai mică. În general, se va deplasa de la marginea pelvisului până la cabana dvs.
  • sfaturi

    Fii blând și fii lent. Nu există mișcări bruște!
  • Spălați-vă mâinile după ce vă verificați cervixul.
  • Avertizări

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar