Cum să creați șobolanii

Șobolanii vor crește și vor produce mulți descendenți dacă sunt lăsați la propriile lor dispozitive, dar este mai bine să creați șobolanii într-un mod controlat pentru a preveni explozia populației de șobolani. Dacă v-ați angajat să începeți un program de reproducere responsabil, atunci există mai multe lucruri pe care trebuie să le faceți pentru a vă asigura sănătatea și bunăstarea șobolanilor pe care ați creat-o.

Pași

Partea 1 din 3:
Pregătiți-vă la rasă
  1. Imagine intitulată Rats Rats Pasul 1
1. Luați în considerare obiectivele dvs. de reproducere înainte de a începe. Gândiți-vă la motivele pentru care doriți să reproduceți șobolanii înainte de a începe un program de reproducere. Dacă intenționați să reproduceți șobolanii să vândă la scară largă, atunci va trebui să aveți un loc adecvat, precum și o mulțime de consumabile, cum ar fi alimentele, cuștile și așternutul.
  • Șobolanii de reproducere pe scară largă este o aventură costisitoare, consumatoare de timp. Asigurați-vă că aveți spațiu, resursele și timpul disponibil pentru îngrijirea șobolanilor pe care ați creat-o.
  • Imagine intitulată Rats Rats Pasul 2
    2. Casele securizate pentru pisicile de șobolan înainte de reproducere. Litterii de șobolani produc 10-12 șobolani și este important să vă asigurați că veți putea găsi case pentru toate înainte de a începe reproducerea. Există deja o populație ridicată de șobolani, astfel încât reproducerea responsabilă este esențială.
  • Rețineți că majoritatea magazinelor de animale de companie nu vor cumpăra șobolani de la crescătorii locali, deci este puțin probabil ca să le puteți vinde șobolani pentru copii. Chiar dacă sunteți în stare să vindeți la un magazin de animale de companie, bebelușii pot ajunge ca mâncăruri de șarpe, mai degrabă decât ca animale de companie.
  • Nu vând șobolani copiilor sub vârsta de 16 ani fără a vă asigura că părinții aprobă. Șobolanul poate ajunge să se termine fără adăpost sau poate că trebuie să vă ocupați de un părinte furios.
  • Nu vindeți șobolani sub șase săptămâni sau nu pot supraviețui.
  • Nu vindeți șobolani în cantități mari. Dacă cineva dorește să cumpere imediat mai mulți șobolani, atunci acea persoană ar putea intenționa să hrănească șobolanii într-o reptilă de companie.
  • Imagine intitulată Rats Rats Pasul 3
    3. Selectați șobolanii care nu sunt legați direct. Încrucișarea șobolanilor (mamă și fiu, sora și fratele etc.) crește șansa ca un defect genetic să fie transmis, deci este cel mai bine să creați șobolanii care nu sunt direct legați unul de celălalt. Dacă nu sunteți sigur dacă șobolanii dvs. sunt sau nu legați, verificați cu crescătorul care v-a vândut șobolanii.
  • Mulți crescători folosesc ceea ce se numește "linia de reproducere" Pentru a se asigura că șobolanii lor au calități bune. În această strategie de reproducere, puteți crea șobolani care sunt legați, dar nu prea îndeaproape. De exemplu, ați putea să creați un frate jumătate și o jumătate de sora sau o mătușă și o nepot.
  • Imagine intitulată Rats Rats Pasul 4
    4. Luați în considerare vârstele șobolanilor dvs. Șobolanii nu pot fi crescuți până când ajung la maturitate sexuală, care depinde de vârstă. Șobolanii pot ajunge la maturitate sexuală destul de devreme, dar există și alte lucruri de luat în considerare.
  • Selectați o Doe (Femeie Rat), care are între cinci până la șapte luni pentru cele mai bune rezultate. Mai tânăr nu poate fi capabil să reproducă și să aibă sobolii mai în vârstă să aibă complicații sau să fie infertile. Are tendința de a avea o scădere a fertilității la vârsta de 15 până la 18 luni.
  • Selectați un buck (șobolan mascul) care este între șase și 12 luni. Bustele mai vechi pot fi sterile sau pot produce descendenți cu deformări.
  • Imagine cu titlu de ras Rats Pasul 5
    5. Examinați șobolanii pentru a verifica semnele de sănătate bună. Buck și Doe că decideți să utilizați pentru reproducere ar trebui să fie sănătoși și energici. Nu cresc șobolanii care par a fi bolnavi sau letargici. Semnează că un șobolan este suficient de sănătos pentru reproducere:
  • Un strat strălucitor și lucios
  • o greutate sănătoasă
  • jucăuș, comportament energetic
  • Imagine intitulată Rats Rats Pasul 6
    6. Luați în considerare personalitățile. Este important să se reproducă șobolani buni, astfel încât descendenții lor să facă animale de companie bune. Nu rasează niciun șobolani care par a fi agresivi sau care tind să muște. Alegeți șobolanii care sunt buni buni și jucaui pentru a trece aceste trăsături de personalitate la copiii lor.
  • Partea 2 din 3:
    Șobolanii de reproducere
    1. Imagine cu titlu de ras Rats Pasul 7
    1. Observați Doe pentru semne de căldură. Intră în căldură la fiecare patru până la cinci zile, dar există câteva semne pe care le puteți urmări pentru a determina dacă Doe este în căldură. Unele dintre semnele comune pe care Doe dvs. le poate fi în căldură includ:
    • wiggling sau vibrează rapid urechile ei
    • aruncându-i spatele, astfel încât vulva să fie expusă
  • Imagine intitulată Rats Rats Pasul 8
    2. Plasați buckul și doe împreună. Dacă bănuiți că Doe este în căldură, atunci este un moment bun pentru a plasa buckul și doe împreună, astfel încât să poată fi împerecheați. Încercați să le plasați în aceeași cușcă împreună peste noapte și să le dați o intimitate. Puteți scoate șobolanul mascul de la cușcă dimineața.
  • Pentru a vă asigura că Doe rămâne gravidă, puteți lăsa buckul și doe împreună pentru până la 10 zile. Țineți cont de faptul că utilizarea metodei de 10 zile poate face mai greu pentru nici un alt șobolani de sex masculin pe care trebuie să-l acceptați după ce se întoarce pentru că va mirosi ca doe. Poate doriți să faceți reintroducerea într-un spațiu neutru pentru a reduce șansele unei lupte.
  • Imagine intitulată Rats Rats Pasul 9
    3. Urmăriți semnele de sarcină. Sarcina durează aproximativ 21 de zile la șobolani și o doe poate să nu prezinte semne de sarcină până când nu se află în ultima săptămână de sarcină. În acel moment, burta ei poate să apară mai mare și mai plină și puteți observa că pieptul ei arată puțin mai plin.
  • Nu încercați să simțiți copiii din abdomen sau să vă răniți sau să-i omorâți.
  • Rețineți că semnele de sarcină nu sunt întotdeauna evidente. Pentru a fi sigur că Doe este însărcinată, va trebui să o duci la un medic veterinar pentru un examen fizic.
  • Imagine cu titlu de ras Rats Pasul 10
    4. Furnizați materiale de cuibărit. O DOOS însărcinată va începe, de asemenea, să construiască un cuib în pregătirea pentru bebelușii ei. Asigurați-vă că îi permiteți să facă acest lucru și să o ofere unor materiale bune pentru cuibul ei. Încercați să o dați câteva foi de hârtie de țesut pentru a fi utilizat ca material cuib.
  • Hay, paie și hârtie mărunțită, de asemenea, fac materiale de cuibărit bun.
  • Nu furnizați Doe cu cedru roșu sau deșeuri de bumbac (adesea vândute ca hamster lent). Aceste materiale pot determina ca unele pisoi de șobolan să moară.
  • Partea 3 din 3:
    Îngrijirea unui Doe însărcinată
    1. Imagine intitulată RAT Șobolan Pasul 11
    1. Creați un spațiu liniștit pentru Doe însărcinată. În ultimele zile de sarcină, este o idee bună să permiteți o mulțime de spațiu și liniște, astfel încât să se poată pregăti să dea naștere.
    • Ar trebui să vă curățați cușca în fiecare zi, deoarece nu veți putea să o curățați pentru primele două săptămâni după naștere.Încercați să deranjați Doe cât mai puțin posibil, pe măsură ce vă curățați.
  • Imagine intitulată Rats Rats Pasul 12
    2. Permiteți-i să-i ducă copiii pe cont propriu. Nu este necesar, sau înțelept, să intervină în timp ce o dă naștere. Chiar dacă pare să se lupte, nu încercați să o ajutați sau să o opriți să facă ceva pe care încearcă să o facă. Ea este capabilă să-și livreze și să-și curățe copiii pe cont propriu.
  • După naștere, Doe va mânca placenta și asta este normal. Lăsați-o să o facă.
  • Unii dintre pisoi pot fi răsturnați. Dacă se întâmplă acest lucru, Doe le va mânca fie ignorarea lor. Dacă le ignoră, atunci le puteți scoate din cușcă după ce a terminat nașterea.
  • Imagine intitulată Rats Rats Pasul 13
    3. Contactați medicul veterinar al șobolanului dacă nașterea durează mai mult de două ore. Dacă Doe nu și-a eliberat bebelușii în două ore, atunci poate exista o problemă. În acest caz, apelați medicul veterinar pentru a obține sfaturi și asistență. Este posibil să existe un blocaj și poate necesita intervenție chirurgicală, care va necesita echipamente sterile și anestezice că numai un medic veterinar instruit ar trebui să ofere.
  • Imagine cu titlu de ras Rats Pasul 14
    4. Dați o perioadă de odihnă de cel puțin două luni. După ce un DOE a rămas însărcinată, va avea nevoie de aproximativ două luni pentru a fi pregătită pentru o altă sarcină. În această perioadă de odihnă, țineți-o departe de alți șobolani, cu excepția copiilor ei și îi oferă o mulțime de alimente, apă și așternut. Unii îi vor mânca tinerii dacă nu au suficientă dintre aceste necesități.
  • Rețineți că șobolanii masculi sunt capabili să reproducă de la aproximativ șase săptămâni, deci este o idee bună să separe șobolanii masculi și de sex feminin după câteva săptămâni.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar