Cum să rezolvați o căsătorie lipsă de intimitate

Menținerea intimității este importantă pentru o căsătorie sănătoasă, deoarece implică partajarea dvs. emoțională și fizică. Cu toate acestea, cu cerințele zilnice plasate pe cupluri, intimitatea uneori suferă și cuplurile se îndepărtează. Acest lucru nu înseamnă că căsătoria este peste sau cuplul nu este îndrăgostit. Puteți lucra la creșterea intimității în căsnicia dvs. prin prioritizarea căsătoriei dvs., programarea timpului de a fi împreună, făcând lucruri unul cu celălalt și comunicând mai eficient.

Pași

Metoda 1 din 4:
Cu care se confruntă problema
  1. Imagine intitulată Fix o căsătorie lipsită de intimitate Pasul 1
1. Identificați motivul lipsei de intimitate. Determinarea a ceea ce a cauzat lipsa de intimitate în relația dvs. vă poate ajuta cu adevărat să avansăm și să o îmbunătățiți. Există multe motive de intimitate scăzute. Începeți să vă gândiți de ce ați crezut că intimitatea a dispărut, apoi discutați acest lucru cu partenerul dvs. Întrebați-i dacă cred că intimitatea a scăzut și de ce.
  • Acest lucru poate fi foarte eficient, mai ales dacă dvs. și partenerul dvs. au motive diferite pentru motivul pentru care intimitatea lipsește. Poate fi un bun loc de plecare pentru a începe discutarea problemelor în căsătoria dvs.
  • De exemplu, facturile, locurile de muncă, copiii, părinții, angajamentele și lipsa timpului duc în mod obișnuit la o scădere a intimității. Cu toate acestea, nu veți ști niciodată sigur ce este problema dacă nu vorbiți despre asta. Fără a fi întrebat direct, veți presupune doar problema.
  • Imagine intitulată Fix o căsătorie lipsită de intimitate Pasul 2
    2. Prioritizați-vă căsnicia. Viața este plină de distragere și responsabilități. Când sunteți ocupat cu copiii, un loc de muncă, angajamente și alte responsabilități, este posibil să nu aveți timp să vă concentrați asupra căsătoriei dvs. Acest lucru poate duce la o scădere a intimității. Căsătoria ta ar trebui să fie o parte importantă a vieții tale, nu ceva pe care îl împingi spre lateral. Ar trebui să vă faceți căsătoria un aspect important al vieții voastre în fiecare zi.
  • Aceasta înseamnă că ar trebui să alegeți în mod conștient să lucrați la căsătoria și relația dvs. în fiecare zi. Este posibil să aveți nevoie să renunțați la unele angajamente sau să împingeți câteva lucruri într-o altă zi, astfel încât să vă puteți face ca căsătoria o parte importantă a vieții voastre.
  • De exemplu, puteți comanda Keyout în loc să petreceți o oră în bucătărie gătit o masă, vă puteți spune copiilor dvs. să meargă singuri timp de o jumătate de oră sau puteți decide să nu verificați adresa de e-mail la domiciliu, astfel încât să puteți folosi acest lucru Este timpul să vă petreceți timp cu soțul / soția.
  • În loc să vizionați televiziunea timp de două ore, puteți face o baie cu soțul / soția dvs., stați pe verandă și discutați, jucați un joc împreună sau faceți o activitate comună.
  • Imagine intitulată Fix o căsătorie lipsită de intimitate Pasul 3
    3. Lucrați la echilibrarea soțului și copiilor. Uneori, oamenii pierd atingerea soțului lor când au copii, deoarece toată atenția lor merge la copiii lor. O parte a unei familii sănătoase și a creșterii copiilor este o căsătorie sănătoasă. Puteți să luați o parte din vremea pe care o cheltuiți cu copiii dvs. și să o dedicați căsătoriei dvs. pentru a ajuta la îmbunătățirea familiei.
  • Acest lucru nu înseamnă că neglijați copiii tăi. Având o căsnicie fără stres, intimă, fericită, este la fel de importantă pentru copiii dvs. ca fiind timpul dvs. cu ei.
  • De exemplu, la sfârșit de săptămână, vă puteți încuraja copiii să se joace cu frații lor sau în camera lor timp de o jumătate de oră până la o oră pentru a vă oferi un timp de soț pentru a petrece împreună. Permiteți copilului dvs. să meargă la o petrecere de somn sau să ia în considerare că nu va merge la fiecare practică sportivă în favoarea luării acelui timp pentru a lucra la relația dvs. cu partenerul dvs.
  • Metoda 2 din 4:
    Făcând timp unul pentru celălalt
    1. Imaginea intitulată Fix o căsătorie lipsită de intimitate Pasul 4
    1. Program timp pentru a fi împreună în fiecare zi. O parte a prioritizării căsătoriei și a lucrul la intimitate petrece timp împreună. Căsătoria dvs. nu poate fi o prioritate dacă nu faceți timp pentru asta. Aruncați o privire la programul dvs. zilnic. Găsiți un bloc de timp în fiecare zi unde puteți fi cu soțul / soția dvs.
    • Este posibil să trebuiască să anulați ceva, să rearanjați anumite responsabilități sau să faceți anumite lucruri mai ușoare și mai rapide pentru a face timp pentru soțul / soția dvs.
    • De exemplu, puteți alege să faceți o cină rapidă și ușoară, astfel încât dvs. și soțul dvs. poate avea o jumătate de oră după cină pentru a petrece vorbirea. Puteți să vă întrebați soțului dvs. să ridice copiii în locul dvs., du-te la sala de gimnastică dimineața sau mutați un teanc de muncă în ziua următoare.
    • Petreceți cel puțin 15 până la 30 de minute împreună cu dispozitive electronice. Discutați unul cu altul despre zilele voastre. Țineți-vă unii pe alții. Sărut. Petreceți acest timp se bucură reciproc și conectați-vă.
  • Imagine intitulată Fix o căsătorie lipsită de intimitate Pasul 5
    2. Planificați-vă cu soțul / soția. Nu puteți lucra la creșterea intimității în căsătoria dvs. Trebuie să fie un efort comun între dvs. și soțul / soția dvs. Când vă imaginați cum și când să petreceți timp împreună, asigurați-vă că planificați împreună. Nu o planificați și spuneți soțului dumneavoastră. În schimb, lucrați împreună. Acest lucru poate începe, de asemenea, să crească intimitatea.
  • Stați împreună cu calendarele săptămânale. Gândiți-vă de momentele pe care le puteți strânge în 15 sau 20 de minute pentru a fi împreună. Dacă seara sunt rele, luați în considerare momentele sau datele de prânz.
  • Vedeți dacă prietenii apropiați sau membrii familiei ar fi dispuși să vă privească acum copiii și apoi să vă petreceți ceva timp singur cu soțul / soția dvs. De exemplu, ați putea cere bunicilor copiilor sau unui prieten care are copii în jurul aceleiași vârste.
  • Imagine intitulată Fix o căsătorie lipsită de intimitate Pasul 6
    3. Dați reciproc ceea ce aveți nevoie. Fiecare persoană are nevoie de lucruri diferite de a simți o conexiune intimă. Unii oameni sunt mai fizici, în timp ce alții sunt mai emoționali. Tu și soțul dvs. trebuie să discutați despre ceea ce aveți nevoie unul de celălalt pentru a vă simți mai intim.
  • De exemplu, puteți spune: "Trebuie să fiu atins mai mult, cum ar fi ținut de mână, îmbrățișări sau brațul în jurul meu" sau "Am nevoie de tine să fii mai afectuos. Mi-ar plăcea dacă mi-ai zâmbit, ma complimentat sau a acționat mai fericit pentru a fi în jurul meu."
  • Întâlniți soțul / soția în care au nevoie de tine să vă pot ajuta să obțineți ceea ce aveți nevoie, ceea ce va duce la intimitate mai profundă.
  • Metoda 3 din 4:
    Concentrându-se pe intimitate
    1. Imagine intitulată Fix o căsătorie lipsită de intimitate Pasul 7
    1. Planificați o evadare. Tu și soțul / soția dvs. ar trebui să planificați să faceți o mini vacanță la fiecare câteva luni. Luați o noapte în care vă faceți camping, obțineți o cameră de hotel sau rămâneți într-un pat și mic dejun doar pe voi doi. Acest lucru vă va ajuta să vă oferiți celor doi un timp privat necesar pentru a lucra la intimitate fizică și emoțională.
    • Ar trebui să încercați să petreceți un weekend departe de cel puțin câteva ori în fiecare an.
    • Dacă nu vă puteți permite să plecați, puteți obține bunicii sau prietenii de familie pentru a vă menține copiii într-o noapte, astfel încât dvs. și soțul / soția dvs. puteți avea evadarea dvs. romantică la domiciliu.
  • Imaginea intitulată Fix o căsătorie lipsită de intimitate Pasul 8
    2. Face timp pentru sex. Intimitate fizică este la fel de importantă ca intimitatea emoțională. Uneori, creșterea intimității fizice poate ajuta la dezvoltarea și hrănirea intimității emoționale. Deși poate părea imposibil să găsiți timp pentru sex, programați timp pentru acest lucru pe parcursul săptămânii.
  • De exemplu, puteți să vă culcați mai devreme sau să vă ridicați mai devreme pentru a face sex. Puteți decide să utilizați timpul în timp ce copiii sunt în practică sau imediat după ce au plecat la școală pentru a fi împreună.
  • În timp ce împreună, nu poate părea romantic dacă este programată, adulții ocupați nu au întotdeauna timp pentru romantism spontan. Făcând timp să fie împreună, atingându-se reciproc, și angajarea în preludiu vă va ajuta să nu vă faceți griji dacă a fost spontană sau nu.
  • Încercați să lăsați o notă sexy pe perna soțului dvs. sau să trimiteți un mesaj text pentru a programa într-un timp intim.
  • Imaginea intitulată Fix o căsătorie lipsită de intimitate Pasul 9
    3. Surprinde soțul / soția. O altă modalitate de a crește intimitatea este de a face lucruri mici pe tot parcursul zilei care vă va surprinde soțul / soția și de a le face să se simtă bine. Aceste lucruri mici durează de obicei câteva secunde la câteva minute și vă lasă soțului dvs. să știe că vă gândiți la ele.
  • De exemplu, le puteți trimite un text care spune: "Te iubesc" sau "mi-e dor de tine."Puteți găti cina dacă în mod normal, nu faceți feluri de mâncare sau spălați câteva sarcini de haine.
  • Imaginea intitulată Fix o căsătorie lipsită de intimitate Pasul 10
    4. Includeți soțul / soția în viața voastră. Cuplurile au interese diferite și prieteni, și acest lucru este perfect fin. Cu toate acestea, dacă încercați să construiți intimitate, poate doriți să începeți să includeți soțul / soția în lucrurile pe care doriți să le faceți. Cereți-i să vină împreună cu dvs., pentru a ieși cu prietenii dvs. sau pentru a încerca o activitate pe care vă bucurați.
  • De exemplu, dacă vă bucurați de pescuit, cereți soțului dvs. să vină cu dvs. Chiar dacă nu pescuiesc, pot sta cu tine și poți vorbi sau pot citi o carte și vă puteți bucura să fiți împreună. Dacă vă place să fiți activi, vă puteți întreba soțul / soția să meargă la drumeții cu dvs. sau să jucați un sport la parc.
  • Dacă ieșiți cu prietenii dvs. pentru a viziona un joc sau pentru o noapte săptămânală Taco, invitați soțul / soția să vină.
  • Imaginea intitulată Fix o căsătorie lipsită de intimitate Pasul 11
    5. Incearca ceva nou. Dacă vă luptați în timpul dvs. împreună pentru a găsi lucruri de a vorbi sau de a vă simți confortabil în jurul celuilalt, lucrați la ieșirea din rutia voastră. Încercați să faceți ceva nou împreună. Poate fi orice, atâta timp cât o faceți împreună.
  • De exemplu, este posibil să încercați să luați o clasă de gătit sau de pictură, învățând o abilitate ca o limbă străină sau de cusut sau să jucați trivia. Ideea este de a face ceva împreună, care vă va mări comunicarea și intimitatea.
  • Metoda 4 din 4:
    Îmbunătățirea comunicării
    1. Imaginea intitulată Fix o căsătorie lipsită de intimitate Pasul 12
    1. Ascultați soțul / soția. În timpul discuțiilor zilnice, nu ar trebui să vorbești și să renunți. Când partenerul tău vorbește, ascultă într-adevăr. Să le cunoașteți din nou. Ascultați îngrijorările, preocupările, frustrările și bucuriile. Intimitatea clădirii înseamnă împărtășirea gândurilor unul cu celălalt și îngrijindu-vă ce spune și crede limba soț / soție.
    • Să fie un ascultător activ prin restaurarea a ceea ce spune sau rezumă ce ți-au spus. Ai putea spune, "Deci, spui asta..." sau "Lasă-mă să văd dacă înțeleg corect acest lucru..."
    • Promiți soțul / soția să continue prin utilizarea răspunsurilor scurte, cu un singur cuvânt. De exemplu, puteți face zgomote de înțelegere sau încurajare sau puneți întrebări cum ar fi, "Cum?" sau "Oh?" sau "Și apoi ce sa întâmplat?"
    • Să-și adreseze sentimentele spunând lucruri cum ar fi, "Se pare că te simți supărat / speriat / anxios / deprimat / fericit" sau "Mă bucur că ai avut încredere în mine suficient pentru a împărtăși asta cu mine."
    • Mențineți contactul vizual în timp ce vorbește soțul / soția. Nu vă gândiți la alte lucruri, cum ar fi ceea ce aveți nevoie pentru a face sau ce doriți pentru cină. Păstrați-vă atenția asupra soțului / soției dvs.
  • Imaginea intitulată Fix o căsătorie lipsită de intimitate Pasul 13
    2. Vorbește despre lucruri importante. În timp ce împărtășiți bucăți din ziua dvs. și vorbind despre lucruri aleatorii ajută la creșterea intimității, este de asemenea important să discutați mai multe lucruri importante. Aceasta poate include întrebări mai profunde pe un nivel personal sau filosofic. Aceste întrebări ajung mai adânc în modul în care crede soțul / soția dvs. și de ce cred că în acest fel.
  • De exemplu, vă puteți cere partenerului dvs. de ce vă place să călătorească atât de mult, de ce trebuie să facă ceva într-un anumit mod sau unde au învățat un obicei de la. Întreabă-i despre modul în care fundalul și copilăria lor au influențat modul în care văd lumea.
  • Discutați cu partenerul dvs. despre obiectivele și visele lor. S-ar putea să fi făcut acest lucru când ați căsătorit prima dată, dar ceea ce doresc schimbări de-a lungul anilor. Discutați despre de ce vreți amândoi de la viață bazată pe locul în care vă aflați acum.
  • Ai putea spune, "Când ne-am întâlnit mai întâi, ați plăcut să călătoriți. Unde ai vrea sa mergi? De ce vrei să mergi acolo? Sunt interesat să știu despre asta." De asemenea, puteți încerca, "Întotdeauna ai fost foarte punctual și insistent despre faptul că nu întârzie. De ce este atât de important pentru dvs? Ați fost întotdeauna așa?" Întrebați-vă soțul / soția, "Copilăria voastră influențează credințele dvs. politice / religioase / morale?" sau "Care sunt obiectivele și visele dvs? Nu am discutat-o ​​de mult timp și chiar vreau să știu ce este important pentru dvs. acum."
  • Imagine intitulată Fix o căsătorie lipsită de intimitate Pasul 14
    3. Căutați consiliere. Dacă tu și partenerul tău se luptă să construiești intimitate, în ciuda lucrului, poate doriți să vedeți a consilier marital. Ele vă pot ajuta să învățați abilitățile de comunicare și să lucrați prin probleme care pot fi împiedicate progresul.
  • Un consilier de căsătorie vă poate oferi exerciții cupluri care vă vor ajuta să lucrați la intimitate emoțională și fizică. Acest lucru vă poate ajuta dacă nu sunteți sigur de unde să începeți să construiți intimitatea sau dacă unul dintre voi nu este de acord că există probleme de intimitate.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar