Cum de a evita obținerea unui divorț

Dacă căsătoria voastră a fost într-un cadru, tu sau soțul tău ar putea fi în vedere divorț.Dar nu este niciodată prea târziu să vă întoarceți căsnicia.Schimbarea dvs. și natura relației dvs. vă va ajuta să recuperați o căsătorie sănătoasă, satisfăcătoare.

Pași

Metoda 1 din 4:
Lucrul pe tine
  1. Imagine intitulată Evitați obținerea unui divorț Pasul 1
1. Ascultați partenerul dvs.Comunicarea deschisă și cinstită este crucială pentru o căsnicie bună.Ascultați cu răbdare când partenerul dvs. vine la dvs. cu probleme sau preocupări legate de relația dvs.Fiind atent în conversație vă va ajuta să înțelegeți ce le face nemulțumiți și vă oferă o șansă de a lua măsuri.
  • Dacă aveți întrebări despre ceea ce puteți face pentru a face partenerul dvs. mai fericit și mai mulțumit, ar trebui să vă simțiți liberi să le întrebați.
  • Așteptați-vă partenerului dvs. să vă ascultați cu o valoare egală de respect.
  • Dacă partenerul dvs. este verbal abuziv, belittling sau refuză să se angajeze în conversație, să știe cum comportamentul lor te face să simți - fără speranță, singur și dejectat.
  • Imagine intitulată Evitați obținerea unui divorț Pasul 2
    2. Rămâneți pozitiv.Soțul tău sa îndrăgostit de o persoană fericită și echilibrată din punct de vedere emoțional.Dacă v-ați epuizat prin conflict în relație sau nu mai simți că căsnicia dvs. este salvată, faceți un pas înapoi.Este firesc să vă simțiți în jos despre conflictele din relația dvs., dar încercați să vă concentrați pe imaginea de ansamblu.Când vă simțiți deprimați despre starea relației dvs., gândiți-vă înapoi în toate vremurile bune pe care le-ați avut cu soțul / soția.
  • Fericirea ta nu ar trebui să fie dependentă de cealaltă persoană.Concentrați-vă pe a fi cele mai bune pe care le puteți fi, chiar dacă partenerul dvs. nu este.
  • Dacă vă așteptați cel mai rău de la partenerul dvs., este mai probabil să vă vedeți și să vă concentrați asupra conflictelor și problemelor dvs.Încercați să fiți atenți la schimbări subtile și pozitive în modul în care dumneavoastră și partenerul dvs. interacționați.Distribuiți aceste schimbări pozitive cu partenerul dvs.
  • Imagine intitulată Evitați obținerea unui divorț Pasul 3
    3. Fii flexibil.Nu cereți ca totul să vă facă drumul.Căsătoria este un parteneriat de cooperare.Nici unul dintre voi nu vă va face tot timpul. Dacă tu și partenerul tău aveți obiective și idei diferite - fie despre unde să vă mișcați sau unde să luați masa - să vă auziți unul pe celălalt.
  • Au conversații, nu monologi.Ascultați partenerul dvs. și vă așteptați ca el să vă asculte.
  • Lăsați anumite lucruri să meargă.Imaginați-vă că ați vrut carnea de pui, dar a făcut supa, sau ați vrut să vedeți o piesă, dar el insistă să meargă la jocul cu mingea.În ambele cazuri, și cu o decizie, viața continuă.Alegeți bătăliile și lăsați lucrurile triviale să meargă.
  • Fiind flexibil, nu înseamnă că soțul / soția trebuie să meargă peste tot.Există momente în care decizia de a nu face concesii este cea potrivită.
  • Imagine intitulată Evitați obținerea unui divorț Pasul 4
    4. Pastreaza aparentele.În timp ce atracția fizică este doar o parte a iubirii, în cultura noastră vizuală, joacă un rol important în modul în care ne gândim și ne referim la partenerul nostru.Când ieșiți cu soțul / soția dvs., rochie frumos pentru a arăta că vă considerați împreună timpul dvs. special.Aveți grijă și de sănătatea dumneavoastră.Mănâncă o dietă nutritivă, echilibrată, cu o mulțime de fructe și legume.Scopul treizeci de minute de exercițiu în fiecare zi.Îmbrăcarea bine și îngrijirea aspectului dvs. vă va păstra partenerul atras de dvs.
  • Imagine intitulată Evitați obținerea unui pas de divorț 5
    5. Practicați comunicarea sănătoasă.Vorbesc doar cu partenerul dvs. atunci când vă aflați într-o stare de spirit și starea potrivită pentru a face acest lucru.Nu ți-ai strigat la soțul / soția.Dacă vă simțiți clădirea furiei de partea dvs. sau a soțului dvs., sugerează că amândoi luați ceva timp să vă răcoriți și să reluați conversația mai târziu.
  • Evitați subiectele de declanșare, problemele și problemele care vă conduc pe dvs. și soțul / soția dvs. la bicicletă.
  • Să comunice doar în timp ce sobru și odihnit.
  • Imagine intitulată Evitați obținerea unui divorț Pasul 6
    6. Echilibrați timpul.Cuplurile sănătoase ar trebui să-și petreacă timpul împreună, precum și în afară.Prinde un film, juca mini-golf, du-te bowling - orice este amândoi vă bucurați să faceți, faceți-o împreună.Încercați lucruri noi și aveți aventuri pe care le puteți obliga.Dar când aveți nevoie de ceva timp pentru a vă reîncărca, permiteți partenerului dvs. să știe.Tu și partenerul tău nu sunt clone și nu va fi interesat de toate aceleași activități.Dați reciproc spațiu pentru a urmări hobby-urile și interesele pe care le-ați bucurat.
  • Încercați să renunțați la anumite zile sau perioade de timp pentru nopțile date.
  • În plus față de petrecerea timpului, petreceți timp cu prietenii dvs.
  • Imagine intitulată Evitați obținerea unui divorț Pasul 7
    7. Rămâi loial soțului tău.Ar putea părea tentant să aveți o scurtă călătorie sau o afacere extinsă cu cineva care vă oferă atenția și afecțiunea pe care soțul dvs. nu o va face.Dar amintiți-vă, soțul / soția, nu flămânzi, este familia ta.Încălcarea legăturii căsătoriei vă poate propulsa față de divorț și vă poate lăsa să vă simțiți vinovați.
  • Identificați situațiile sau persoanele pe care le cunoașteți vă pot duce la infidelitate și le puteți evita ori de câte ori este posibil.
  • Metoda 2 din 4:
    Acceptarea partenerului tău
    1. Imagine intitulată Evitați obținerea unui pas de divorț 8
    1. Să le vezi așa cum sunt.Există întotdeauna două versiuni ale unei persoane: persoana cu care sunt, și persoana pe care o vedeți ca.Uneori aceste două identități sunt strâns în aliniere, în timp ce alteori nu sunt.Este important să recunoașteți defectele și defectele partenerului dvs., dar și să recunoaștem calitățile lor bune.Când vă găsiți obseda asupra deficiențelor lor, amintiți-vă cât de dulce, grijuliu și afectuos pot fi.Dați partenerului dvs. o audiere corectă atunci când insistă că pot și se vor schimba și vor fi deschise la posibilitatea de a face acest lucru.
    • Solicitând ca cealaltă persoană să se schimbe nu va face sau vă fericiți.Ei se vor simți prinși de cererile dvs. și vă veți simți frustrați de lipsa schimbării.
    • Nu comparați partenerul cu nimeni altcineva.
  • Imagine intitulată Evitați obținerea unui divorț Pasul 9
    2. Concentrați-vă pe calitățile bune ale partenerului dvs.Gândiți-vă la momentul în care ați întâlnit prima dată și sa îndrăgostit de soțul dvs.Reminiscarea acestor vremuri bune vă va ajuta să vedeți mai clar partea lor bună în prezent.Dacă sunteți în mod constant în căutarea defectelor partenerului dvs., în loc de calitățile lor pozitive, le veți vedea în abundență.
  • Imagine intitulată Evitați obținerea unui divorț Pasul 10
    3. Empatizați cu partenerul dvs.Pune-ți în poziția soțului tău.Îi tratezi cu același nivel de respect pe care-l aștepți pentru tine?Cum vă simțiți când cineva vrea să faceți o schimbare drastică (sau chiar o minoră) la personalitatea dvs?Cei mai mulți dintre noi rezistă la auzul că facem ceva greșit sau iritant.Devenim defensivi, răniți și supărați.
  • Înțelegerea modului și de ce soțul / soția dvs. reacționează la critici vă va ajuta să vă înmuiați abordarea.Explicând că vă simțiți atacați sau răniți de cererile lor, la rândul lor, să-i ajute să-i înmoaie.
  • Imagine intitulată Evitați obținerea unui divorț Pasul 11
    4. Gândiți-vă la imaginea de ansamblu.Nimeni nu e perfect.Tu și soțul dvs. trebuie să fiți cinstiți unul cu celălalt și cu voi înșivă despre ce calități, obiceiuri sau idiosincraziile sunt cu adevărat motive pentru divorț și care sunt doar iritanți sau inconvenienți.S-ar putea să credeți că soțul / soția dvs. snores prea tare - merge ca o rață - face prea multe erori gramaticale - sau este un dresser shabby.Dar aceste lucruri nu trebuie să însemne capăt căsătoriei tale.Înțelegerea limitărilor și defectelor partenerului, precum și a dvs., este un pas important spre recuperarea unei căsnicii fericite.
  • Imagine intitulată Evitați obținerea unui divorț Pasul 12
    5. Acceptați-vă.Adesea, atitudinea noastră judecătorească a altora provine dintr-un sentiment de dezamăgire cu noi înșine.Căutați sentimentele dvs. De ce aveți așteptări atât de mari ale soțului / soției dvs. sau de ce cereți atât de mult din ele.Este pentru că nu sunteți complet mulțumit personal sau profesional?Dacă da, va fi dificil să acceptați și pe alții.
  • Reduceți așteptările dvs. de la un nivel realist și recunoașteți că voi și soțul / soția dvs. sunt amândoi defecte în propriile dvs. căi.
  • Nu vă așteptați ca soțul / soția să ofere sentimente de împlinire.
  • Metoda 3 din 4:
    Lucrand impreuna
    1. Imagine intitulată Evitați obținerea unui divorț Pasul 13
    1. Revigora viața sexuală.Sexul este o parte importantă a unei relații sănătoase.Cu posibilitatea divorțului apropiat, ar putea fi dificil să aveți o viață sexuală bună.Dar intimitatea fizică și emoțională merge mână în mână, și ambele sunt la fel de importante dacă sperați să opriți divorțul.
    • Faceți timp pentru romantism.Toată lumea este ocupată, dar nopțile de programare vă va oferi timp pentru a stabili starea de spirit.Încercați o cină romantică de lumânare (fie la un restaurant, fie la domiciliu), vezi un film sau doar du-te bowling.Înainte de a vă îndrepta spre dormitor, este important să vă oferiți soțului iubirii și atenției pe care le-au lipsit.Spune-le că le iubiți și bucurați-vă să petreceți timp cu ei.
    • Plasați lumanari și flori parfumate în jurul dormitorului.Masați mâinile, picioarele și umerii partenerului înainte de actul sexual.Având în vedere simțurile pot fi un prim pas important spre reluarea libidoului partenerului dvs.
    • Dacă simțiți că viața sexuală este învechită, încercați poziții noi sau încercați să purtați lenjerie.Ați putea încerca să citiți Erotica unii altora sau vizionați porno.Luați răsturnarea sesiunii pe nopți alternative pentru a asigura o varietate maximă.
  • Imagine intitulată Evitați obținerea unui divorț Pasul 14
    2. Vorbește despre visele și dorințele tale. În plus față de comunicarea despre nevoile și situațiile de zi cu zi ("trebuie să facem spălătorii"), este important să vă împărtășim cele mai profunde temeri, speranțe și vise cu partenerul dvs. pentru a construi intimitate emoțională.Utilizați fraze precum "Cred..."Sau" sper..."Când vă prezentați viziunea voastră asupra viitorului vostru și al soțului dvs.Gândirea și împărtășirea acestor gânduri și sentimente vă poate ajuta să vă dați seama că există posibilități pentru căsătoria dvs. dincolo de divorț.
  • Puneți întrebări atât pentru tine, cât și pentru soțul dvs., cum ar fi:
  • Ce lucruri minunate cred că soțul / soția mea este capabilă?Cum pot să le împuternici să-și atingă cele mai bune?
  • Unde mi-ar plăcea să călătoresc cu soțul / soția?
  • Ce aștept cu nerăbdare să fac cu soțul meu când mă retrag?
  • Invitați soțul / soția să vă împărtășească și visele și dorințele sale.Gândirea și vorbirea despre viitorul dvs. împreună ajută la rectificarea acesteia.
  • Nu utilizați aceste conversații pentru a vă plânge sau a vă angaja în gândire negativă.
  • Imagine intitulată Evitați obținerea unui divorț Pasul 15
    3. Identificați ce trebuie schimbat.Dacă intenționați să divorți, este posibil să existe probleme reale pentru care amândoi sunteți parțial vina.Nu vina pe partenerul dvs. pentru toate problemele din căsătoria dvs.Au un dialog cu soțul / soția, astfel încât să puteți ajunge la o înțelegere reciprocă a ceea ce a mers prost și cum poate fi fixat.
  • Exprimați problemele pe care le percepeți cu declarațiile "I", ca și în "Aș vrea să petrecem mai mult timp împreună", spre deosebire de "niciodată nu doriți să petreceți timp cu mine."Acestea sunt mai puțin susceptibile de a fi percepute ca fiind critice și vor produce rezultate mai pozitive.
  • Când a fost acuzat nedrept, apărați-vă, dar nu contraatac când ați criticat.Încercați să vedeți conflictul din punctul de vedere al soțului dvs.
  • Imagine intitulată Evitați obținerea unui divorț Pasul 16
    4. Îmbunătățiți conexiunea cu soțul / soția dvs.Fii generos cu partenerul tău în afecțiunile și complimente.Acest lucru vă va ajuta să reaprindeți dragostea pe care ați avut-o odată împreună.Își îndeplinesc mai întâi nevoile emoționale, precum și cele ale lor.Iubiți-vă partenerul așa cum doriți să fiți iubiți.
  • Spuneți soțului dvs. pe care îl iubești în fiecare zi.
  • Surprinde soțul / soția cu mici daruri pe care le vor bucura.Faceți cina pentru ei, cumpărați-le flori sau luați-le cumpărături.
  • Poate necesita timp pentru a reconstrui încrederea și afecțiunea partenerului dvs.Fiți răbdători și continuați să lucrați la ea.
  • Imagine intitulată Evitați obținerea unui divorț Pasul 17
    5. Lăsați trecutul.Discutați cu partenerul dvs. despre ocazii când vă rănesc sau vă supără.Dacă doriți, scrieți lista în jos.Aceasta nu ar trebui să fie o listă completă, dar ar trebui să includă cele mai dureroase amintiri sau experiențe pe care tu și partenerul tău le-ai ținut și care au inspirat resentimente reciproce.Tu și partenerul dvs. vor avea probabil liste diferite.Vorbi despre fiecare incident la rândul său.Fiecare dintre voi ar trebui să recunoașteți cum ați contribuit la neînțelegerea și vă cereți scuze.
  • Practicați iertarea chiar dacă partenerul dvs. nu va.
  • Imagine intitulată Evitați obținerea unui divorț Pasul 18
    6. Fi deschis pentru a schimba. Sunt de acord să facă schimbări în rutine sau interacțiune dacă simțiți că va ajuta. Clarificați că veți încerca cel mai bine, dar ar putea să vă ducă ceva timp să vă obișnuiți cu ei. Apoi, încercați cu adevărat cele mai bune rezultate în implementarea schimbărilor promise și arătați că sunteți sincer.Cereți același lucru în schimb.
  • Imagine intitulată Evitați obținerea unui divorț Pasul 19
    7. Căutați consiliere.Cuplurile de consiliere cu un terapeut vă vor ajuta să lucrați prin problemele cu un mediator neutru.Terapeutul oferă un punct de vedere obiectiv și poate oferi sfaturi privind strategiile de comunicare, soluționarea conflictelor și îndrumarea generală privind îmbunătățirea căsătoriei problematice.
  • Consilierea cuplurilor durează de obicei o oră, o dată pe săptămână.Lucrul mai des cu consilierul ar putea aduce mai multe rezultate.
  • Terapia de grup este un alt tip de consiliere util și introduce cuplurile care trec prin perioade similare de stres unul altuia pentru o discuție extinsă despre modul în care lucrează prin problemele lor.Terapia de grup oferă posibilitatea de a obține noi înțelegeri și idei despre propria dvs. relație.
  • Metoda 4 din 4:
    Încercarea de separare
    1. Imagine intitulată Evitați obținerea unui divorț Pasul 20
    1. Sugerează o separare a procesului.O separare a procesului este o perioadă informală de separare în timpul căreia cuplul se separă temporar.Acest lucru oferă fiecărei părți șansa de a-și examina sentimentele și de a trăi departe de influența constantă și de prezența celeilalte.Separările de încercare vă pot ajuta și soțul dvs. să vă amintiți cât de mult pierdeți și aveți nevoie reciproc."Distanța face ca inima să crească," ca vechea zicală merge.
    • Soțul dvs. poate să nu fie deschis ideii de separare a procesului.Explicați-le cât de benefică ar fi să "luați o pauză" și să aveți ceva timp să vă gândiți prin ceea ce doriți cu adevărat de la căsătorie.
  • Imagine intitulată Evitați obținerea unui divorț Pasul 21
    2. Decideți cât timp să separe.Între trei și șase luni este perioada de separare a procesului ideal.O perioadă mai lungă poate face dificilă reconcilierea cu o altă persoană, atât ca și soțul dvs., începeți să vă așezați în viața unică.
  • Imagine intitulată Evitați obținerea unui pas de divorț 22
    3. Setați termenii.Când vă deplasați cu o separare a procesului, există o serie de întrebări financiare și de stil de viață pe care ambele trebuie să le de acord.Pune termenii separării în scris pentru a evita orice confuzie între dvs. și soțul / soția dvs.Întrebări importante care trebuie întreprinse includ:
  • Amândoi vă mișcați?Sau doar unul?
  • Unde va merge fiecare dintre voi?
  • Conturile bancare vor trebui împărțite sau împărtășite?Carduri de credit?
  • Imagine intitulată Evitați obținerea unui pas de divorț 23
    4. Gândește-te la copiii tăi.Dacă aveți copii, asigurați-vă că sunteți deschis despre procesul cu ei.Ajutați-i pe copiii dvs. să înțeleagă situația și să le spună că, în ciuda conflictului dintre dvs. și soțul / soția dvs., amândoi îi iubești încă.
  • Copiii pot reacționa prost la separarea procesului.Ele pot deveni aglomerate sau refuză să meargă la școală.Copiii mai mari și adolescenții se pot retrage sau furios.Discutați cu profesorii copilului dvs. despre situația dvs. la domiciliu, astfel încât să poată căuta semne că copilul dumneavoastră poate acționa.
  • Copiii pot crede ceva ce au făcut a cauzat separarea.Lăsați-i să știe că situația dintre dvs. și soțul dvs. nu este vina lor și nimic pe care nu l-au făcut nu ar putea provoca.
  • Aranjați o atenție adecvată pentru îngrijirea și vizitarea copiilor dvs.Încercați să nu vă trimiteți copiii înainte și înapoi de la o gospodărie la altul de o dată pe săptămână și asigurați-vă că școala lor nu este întreruptă.
  • Imagine intitulată Evitați obținerea unui divorț Pasul 24
    5. Utilizați timpul cu înțelepciune.Oricare ar fi provocat inițial problemele interne, nu se va repara pur și simplu pentru că tu și soțul tău sunt separate.Indiferent dacă ați propus sau ați opus separarea procesului, discutați cu un terapeut despre cum și de ce căsătoria dvs. a ajuns în starea sa actuală.
  • În mod ideal, ați continua să participați la terapia cuplurilor chiar și în timp ce locuiți separat.O separare de încercare nu ar trebui să fie o închidere completă a comunicării între dvs. și soțul / soția dvs.Lucrați la sortarea diferențelor dvs. cu ajutorul unui consilier.
  • Nu utilizați perioada de probă pentru a pretinde că sunteți singuri.Nu datează alți oameni sau nu se angajează în flori romantice.Scopul perioadei de probă este de a găsi o nouă perspectivă asupra relației dvs. pe care numai distanța le poate aduce.
  • Imagine intitulată Evitați obținerea unui divorț Pasul 25
    6. Ajunge la o decizie.Ca sfârșitul perioadei de încercare se apropie, evaluați experiența dvs.Sunt problemele din relația dvs. într-adevăr insurmontabilă?Sau a demonstrat separarea procesului că vă lipsește și vă iubește soțul / soția atât de mult încât divorțul ar fi dezastruos?Discutați cu soțul / soția cu privire la sentimentele voastre și să-i generați a lor.
  • Este posibil ca tu și soțul tău să nu ajungi la aceeași concluzie despre starea căsătoriei tale.Fi pregătit să avanseze cu un divorț la sfârșitul separării procesului dacă vreunul dintre voi consideră necesar.
  • Avertizări

    Nu trebuie să încercați să remediați o relație ruptă. Dacă soțul / soția dvs. te-a rănit fizic, copiii tăi sau familia ta sau a acționat agresiv în orice fel, divorțul este cea mai bună opțiune.
  • Solicitați o protecție imediată împotriva răului fizic. Contactați adăpostul local, poliția, familia sau prietenii și spuneți-le că aveți nevoie de ajutor.
  • Nu vă simțiți obligați să rămâneți căsătoriți de dragul copiilor dvs.
  • Nu reduceți divorțul cu totul. Unii oameni nu sunt compatibile împreună.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar