Cum de a alege un consilier premarital

Înainte de a spune "Eu fac", multe cupluri aleg să meargă la consiliere. Consilierea premaritală este un tip special de terapie care vă ajută să vă pregătiți și partenerul dvs. pentru căsătorie. Acest tip de consiliere vă va ajuta, de asemenea, pe dvs. și modelele dvs. de relații la fața locului, care pot deveni problematice pe drum. Nu fiecare terapeut lucrează pentru fiecare cuplu, totuși. Găsiți consilierul premarital potrivit pentru dvs. și partenerul dvs., căutând recomandări, gândiți-vă la consilierea dinamicii și să le testați pentru a se potrivi.

Pași

Metoda 1 din 3:
Primirea de recomandări
  1. Imagine intitulată Alegeți un consilier premarital Pasul 1
1. Cereți persoanei care se căsătorește cu tine. Dacă vă planificați deja nunta, vă puteți conecta cu un consilier premarital, verificând cu persoana care se căsătorește cu dvs. Deși mulți consilieri premaritali sunt căsătoriile licențiate și terapeuții de familie, puteți primi, de asemenea, consiliere de la un lider religios sau spiritual care facilitează ceremonia de căsătorie.
  • Chiar dacă preotul dvs., ministrul sau oficiant nu desfășoară consiliere premaritală, ar putea fi util să întrebați. Probabil au lucrat cu nenumărate cupluri care au trecut prin consiliere, astfel încât să poată sugera un terapeut pentru tine.
  • Ai putea spune, "Oferiți servicii de consiliere premaritale sau cunoașteți pe cineva care face?"
  • Imagine intitulată Alegeți un consilier premarital Pasul 2
    2. Obțineți recomandări din cercul dvs. social. Știți pe cineva care a ajuns recent căsătorit? S-ar putea să întrebați NEWLYWEDS pentru o sesizare la un consilier premarital din zona dvs. S-ar putea să ajungeți și la familia, prietenii și colegii pentru a vedea dacă ați putea localiza un consilier care se potrivește nevoilor dvs.
  • Imagine intitulată Alegeți un consilier premarital Pasul 3
    3. Verificați cu furnizorul dvs. de asigurări. Deoarece majoritatea consilierilor premaritali sunt terapeuți licențiați, puteți găsi, de obicei, unii candidați, verificând cu compania dvs. de asigurări. Acest lucru ar putea fi oricum un traseu mai bun, deoarece asigurătorul dvs. vă poate rambursa costul sesiunilor de consiliere.
  • Apelați numărul de telefon de pe spatele cardului de asigurare sau vizitați site-ul web al asigurătorului dvs. pentru a localiza consilierul premarital din zona dvs.
  • S-ar putea să ajungeți, de asemenea, la programele de asistență pentru angajați (PEAPS) la Yourjob care vă poate face referire la un consilier. Există, de asemenea, planuri de asigurare care acoperă consilierea, deci verificați asigurătorul despre beneficiile pentru sănătatea mentală și comportamentală și solicitați o listă de consilieri acoperiți.
  • Imagine intitulată Alegeți un consilier premarital Pasul 4
    4. Gândiți-vă la finanțe. Dacă banii sunt o problemă (care este adesea pentru cuplurile care planifică o nuntă), puteți ajunge la resursele comunitare care oferă asistență financiară sau servicii cu costuri reduse la cupluri. Astfel de servicii sunt adesea disponibile la bisericile locale, clinicile de sănătate mintală și spitalele didactice.
  • S-ar putea să cercetați și terapeuții prin intermediul Asociației Americane pentru căsătorie și terapie familială pentru a găsi profesioniști care îndeplinesc constrângerile dvs. bugetare.
  • Metoda 2 din 3:
    Alegerea dinamicii din dreapta
    1. Imagine intitulată Alegeți un consilier premarital Pasul 5
    1. Gândește-te la obiectivele tale. Există o serie de motive pentru care cuplurile pot alege să meargă la consiliere premaritală. Tu și partenerul dvs. ar trebui să clarificați obiectivele dvs. specifice, astfel încât să puteți găsi un terapeut care este cel mai capabil să vă satisfacă nevoile ca un cuplu.
    • De exemplu, unele cupluri pot necesita consiliere premaritală ca criterii înainte de a se căsători într-o anumită religie sau într-o anumită locație religioasă.
    • Alții pot dori mai bune abilități de comunicare sau tehnici de rezolvare a conflictelor. Încă alții pot pur și simplu să-și consolideze relația cu privire la toate contele pentru a reduce șansele de divorț.
    • Pentru consilierea premaritală care să fie benefică, ambii parteneri ar trebui să fie interesați și să se angajeze să meargă.
  • Imagine intitulată Alegeți un consilier premarital Pasul 6
    2. Alegeți un consilier bazat pe religia dvs. Obțineți consiliere datorită credințelor dvs. religioase sau spirituale unice? Dacă da, puteți ajunge la organizația dvs. religioasă sau spirituală pentru a vedea dacă vă pot conecta cu un consilier premarital experimentat.
  • În mod similar, puteți intervieva, de asemenea, potențialii consilieri pentru a determina credințele lor religioase sau spirituale. Acest lucru vă poate ajuta să găsiți un terapeut care se aliniază cu valorile dvs. și vă poate ajuta să lucrați la căsătoria cu acei factori în minte.
  • Mai mult, dacă dvs. și partenerul dvs. aveți credințe diferite, ați putea localiza un consilier care are experiență care lucrează cu cuplurile interfaiștilor.
  • Imagine intitulată Alegeți un consilier premarital Pasul 7
    3. Decide între consiliere individuală sau de grup. Cele două formate cele mai comune pentru consilierea premaritală sunt individuale și grup. Terapia individuală implică doar tu, partenerul tău și terapeutul. Acesta este un format foarte unic și personalizat. Terapia de grup poate include dvs. și partenerul dvs. împreună cu câteva alte cupluri.
  • Terapia de grup vă permite să învățați în mod vicarios prin problemele altor cupluri. În plus, puteți găsi sprijin de la alții care se pregătesc pentru căsătorie.
  • Metoda 3 din 3:
    Evaluarea potrivirii
    1. Imagine intitulată Alegeți un consilier premarital Pasul 8
    1. Examinați fundalul și experiența fiecărui consilier. Scopul consiliere premaritală este creșterea șanselor dvs. de a avea o căsătorie sănătoasă și satisfăcătoare. Prin urmare, veți dori să vă mai bine șansele de a lucra cu un consilier care are experiență. Cereți fiecărui consilier Câte cupluri au lucrat și, de asemenea, restrânge lista dvs. prin citirea recenziilor fiecărui consilier online.
    • În timp ce cineva cu un fundal dinamica relațiilor vă poate ajuta, veți obține cel mai mult ajutor de la un profesionist care a fost instruit ca o căsătorie și terapeut de familie sau care are o certificare în consiliere premaritală.
  • Imagine intitulată Alegeți un consilier premarital Pasul 9
    2. Faceți o sesiune de încercare. Odată ce ați îngustat câțiva candidați (poate unul sau doi), aranjați să aveți o sesiune inițială cu ei. Vino pregătiți cu o listă de întrebări, cum ar fi orientarea terapeutului, sistemul lor de credință și abordarea lor de a lucra cu cuplurile.
  • Întrebările care trebuie întreprinse ar putea include:
  • "Care este experiența dvs. cu consilierea premaritală?"
  • "Care este abordarea ta?"
  • "Vom avea temele?"
  • "Ce va determina când suntem terminați cu consiliere?"
  • Imagine intitulată Alegeți un consilier premarital Pasul 10
    3. Aflați ce program sau cadru folosește consilierul. În timpul sesiunii dvs. de încercare, adresați-vă consilierului pe care programul de educație și formare a căsătoriei influențează munca lor. Majoritatea serviciilor de consiliere premaritale se vor baza pe principiile programelor de educație a căsătoriei bazate pe cercetare, cum ar fi programul de prevenire și îmbunătățire a relațiilor (Prep).
  • Odată ce învățați ce program se utilizează consilierul dvs., îl cercetați pentru a vă asigura că se aliniază cu valorile și obiectivele dvs.
  • Multe programe utilizează, de asemenea, cărți sau videoclipuri pentru a suplimenta exercițiile. Adresați-vă consilierului dacă trebuie să ieșiți și să achiziționați oricare dintre aceste materiale sau dacă vor fi furnizate.
  • Imagine intitulată Alegeți un consilier premarital Pasul 11
    4. Asigurați-vă că vă pot ajuta să vă atingeți obiectivele. Unul dintre cele mai importante aspecte ale sesiunilor de consiliere premaritale ajută un cuplu să se pregătească pentru căsătorie. Cu toate acestea, acesta este un obiectiv foarte larg, deci veți dori să dimensionați terapeutul dvs. pentru a vă asigura că pot acoperi ceea ce este cel mai important pentru dvs.
  • De exemplu, ați putea cere, "Vom acoperi managementul banilor în sesiunile noastre? Aceasta este o problemă pentru noi." sau "Aveți vreo experiență care lucrează cu familii amestecate? Amândoi avem copii din relațiile anterioare."
  • Imagine intitulată Alegeți un consilier premarital Pasul 12
    5. Asigurați-vă că ambii vă simțiți confortabil. După ce ați programat o sesiune, stați în jos cu partenerul dvs. și discutați despre nivelul dvs. de confort cu profesioniștii. Este foarte important să vă simțiți în siguranță și capabili să împărtășiți informații sensibile sau intime cu această persoană. Mutați mai departe cu sesiunile dacă ambii vă simțiți confortabil cu această persoană.
  • Senzația ca terapia este un loc sigur este destul de semnificativ. Multe cupluri pot vedea un terapeut pentru consilierea premaritală și apoi continuă să le vadă pe tot parcursul vieții căsătoriei, așa cum apar noi probleme.
  • În mod ideal, ar trebui să vă simțiți la fel de confortabil cu acest profesionist ca și cu medicul de familie.
  • Dacă nu găsiți un consilier cu care vă simțiți confortabil sau vă dați seama că terapia privată nu este pentru dvs., luați în considerare participarea la grupurile premaritale sau luați cursuri premaritale ca o alternativă.
  • Imagine intitulată Alegeți un consilier premarital Pasul 13
    6. Fi pregătit să lucreze. Consilierea premaritală nu este neapărat o plimbare în parc. Pentru majoritatea cuplurilor, aceste sesiuni vor aduce probleme dificile care trebuie rezolvate în beneficiul căsătoriei. Ambii parteneri ar trebui să înceapă terapia cu înțelegerea că va fi provocatoare și incomodă uneori. Ambii trebuie să fie dispuși să lucreze în timpul și după sesiuni de a se bucura de rezultate durabile.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar