Cum să fii fericit într-o căsnicie nefericită

Oamenii rămân în căsătorii nefericite din mai multe motive. Dacă sunteți unul dintre acei oameni, vă puteți simți ca și cum nu puteți fi fericit. Cu toate acestea, vă puteți găsi propria cale spre fericire, chiar și într-o situație proastă, prin practicarea obiceiurilor care duc la fericire și puteți chiar să puteți lucra la căsnicia dvs. pentru a vă deplasa spre fericire ca un cuplu.

Pași

Metoda 1 din 3:
Învățând să fii fericit
  1. Imaginea intitulată Fiți fericit într-o căsătorie nefericită Pasul 1
1. Găsiți modalități de a fi recunoscători. Nu este întotdeauna ușor să fii recunoscător, mai ales în mijlocul unei relații proaste. Cu toate acestea, recunoștința vă poate ajuta să faceți față relației rele și poate duce la faptul că sunteți mai fericit.
  • Luați timp în fiecare zi pentru a afla ce sunteți recunoscător. Încercați să scrieți câteva lucruri în care sunteți recunoscători pentru fiecare zi într-un jurnal. De asemenea, puteți utiliza posturi pe social media în acest scop. De obicei, chiar dacă situația este rea, puteți găsi ceva care trebuie să fie recunoscător.
  • De exemplu, este posibil să nu vă place cum sunteți tratați în relația în care vă aflați, dar este posibil să fiți recunoscători să aveți stabilitate financiară în viața dvs. în acest moment. Alternativ, poate că sunteți recunoscător că cealaltă persoană din relație rămâne un părinte bun pentru copiii dvs.
  • Imaginea intitulată Fiți fericit într-o căsătorie nefericită Pasul 2
    2. Să se angajeze în experiențele de flux. Momentele de curgere sunt atunci când vă pierdeți într-o experiență prin faptul că sunteți complet absorbit în ceea ce faceți o faceți. Dacă sunteți un artist, un scriitor sau chiar un alergător, puteți înțelege deja acest tip de experiență. Este momentul în care lumea cade și tu doar experimentați sau bucurați-vă de ceea ce faceți. Studiile au arătat că cele mai multe momente de flux pe care le aveți, cu atât sunteți mai fericiți în general.
  • Alegeți o activitate care vă provoacă un pic, dar acest lucru este încă familiar pentru a vă putea pierde în el. De exemplu, dacă vă bucurați de peisajele de pictură, atunci ați putea încerca să pictați un nou subiect, cum ar fi un portret sau un coș de fructe.
  • Imaginea intitulată Fiți fericit într-o căsătorie nefericită Pasul 3
    3
    nu va mai certati aceleași lupte. Asta este, dacă vă găsiți mereu argumentând despre aceleași lucruri, ar putea fi timpul să punem acest subiect deoparte. Trebuie să decideți că nu veți discuta despre faptul că nu puteți fi de acord sau încercați să găsiți un compromis care funcționează pentru amândoi.
  • De exemplu, dacă aveți tendința de a lupta împotriva politicii, atunci ați putea dori să faceți o politică un subiect de limitare. Sau, dacă luptați adesea cu privire la ce film pe care îl veți urmări vineri, atunci ați putea dori să luați răsturnarea filmului.
  • Imaginea intitulată Fiți fericit într-o căsătorie nefericită Pasul 4
    4. Dezvoltați-vă propriile interese. Dacă căsătoria dvs. nu este ceea ce doriți să fie, poate fi timpul să găsiți o adevărată împlinire în afara căsătoriei dvs. și nu sub forma unei aventuri. Având propriile dvs. hobby-uri și interese vă vor ajuta să rămâneți independenți și să vă păstrați fericiți și angajați cu lumea. De fapt, dezvoltarea propriilor interese este o idee bună, chiar dacă aveți o mare căsătorie.
  • Luați în considerare explorarea intereselor la bibliotecă, aderarea la cluburile de hobby locale sau clasele de bucate sau luarea unei clase profesionale la un colegiu comunitar din apropiere.
  • Imaginea intitulată Fiți fericit într-o căsătorie nefericită Pasul 5
    5. Încercați voluntariat. Având un sentiment de scop și unele conexiuni sociale bune cu alte persoane este, de asemenea, o modalitate bună de a vă simți fericit. Voluntariatul vă poate oferi un sentiment de scop în viață și vă permite să interacționați cu alți oameni asemănători, ar putea să vă ajute să vă simțiți mai fericiți.
  • Încercați să găsiți o organizație pe care doriți să o contribuiți, cum ar fi un adăpost de animale sau o bancă alimentară și să aplicați pentru a deveni un voluntar. S-ar putea chiar să întrebi soțul / soția dacă ar dori să se angajeze voluntar cu tine și ar putea fi o bună activitate de legare pentru voi doi.
  • Imaginea intitulată Fiți fericit într-o căsătorie nefericită Pasul 6
    6. Dezvoltați-vă viața socială. Multe studii indică relațiile fiind cheia fericirii. Dacă relația dvs. principală este nefericită, atunci este posibil să nu vedeți cum vă puteți schimba situația. Soțul dvs. nu trebuie să fie principala dvs. sursă de interacțiuni sociale. Puteți avea relații de îndeplinire cu prietenii, precum și cu alți membri ai familiei tale.
  • Încercați să ieșiți la cină cu prietenii într-o noapte pe săptămână sau să vă întâlniți cu un frate sau un văr pentru o zi de cumpărături sau o sesiune de activitate, cum ar fi tenisul sau înotul înotului.
  • Dacă nu aveți mulți prieteni, încercați să întâlniți mai mulți oameni care vă împărtășesc interesele. De exemplu, ați putea să vă alăturați unei liga de bowling, luați o clasă de artă sau găsiți un cor sau o bandă care are nevoie de noi membri.
  • Metoda 2 din 3:
    Care lucrează spre o căsătorie mai bună
    1. Imaginea intitulată Fiți fericit într-o căsătorie nefericită Pasul 7
    1. Ia timp să fie împreună. Efectuarea timpului pentru unul pentru celălalt este o modalitate de a spune că sunteți angajați unul față de celălalt. Spuneți că veți petrece un anumit moment în fiecare săptămână unul cu celălalt și vă veți lipi. De asemenea, vă va oferi o șansă să vă cunoașteți din nou.
  • Imaginea intitulată Fiți fericit într-o căsătorie nefericită Pasul 8
    2. Amintiți-vă ce ați apreciat. Când ați reușit pentru prima dată, probabil că ați fost parțial atrasi de diferențele pe care o altă persoană expusă. De exemplu, poate că ați fost mulțumit de faptul că el sau ea era impulsivă și iubită să fie spontană. Acum, vă puteți găsi că urăște calitatea. Cheia este de a încerca să vă amintiți de ce ați iubit această calitate în primul rând și treceți spre a vă bucura din nou.
  • De exemplu, te poate conduce nebun când soțul / soția dorește să scadă totul și să conducă la munți. Pe de altă parte, vă ține viața Obținerea prea plictisitoare. Încercați să găsiți un echilibru și să vă bucurați de ceea ce puteți.
  • Imaginea intitulată Fiți fericit într-o căsătorie nefericită Pasul 9
    3. Vorbește despre punctele forte și dificultăți. Este important să recunoaștem ceea ce merge bine în relația dvs., precum și ceea ce a devenit o luptă. S-ar putea chiar să doriți să faceți o listă de puncte forte și dificultăți împreună. Asigurați-vă că includeți lucrurile pe lista pe care evitați să vorbiți din cauza temerilor că veți ajunge doar la lupta împotriva lor.
  • Încercați să alegeți un timp pentru a vorbi despre punctele forte și dificultățile dvs. atunci când vă simțiți calm și concentrați. Evitați să vorbiți la sfârșitul unei zile lungi sau la alte momente stresante.
  • Utilizare "I" Declarații mai degrabă decât "Tu" declarații. Cu alte cuvinte, încercați să vorbiți despre ceea ce vă simțiți și ceea ce credeți că este greșit fără a da vina pe cealaltă persoană. De exemplu, spunând "Mă deranjez când nu petrecem suficient timp împreună" este mai bine decât "Nu ești niciodată în jur." Cea de-a doua declarație vă pune soțul / soția în gardă, în timp ce prima vă ajută să faceți o discuție.
  • Petrece timpul vorbind și ascultând. Adică, nu poți doar să stai ceea ce crezi că este greșit. De asemenea, trebuie să vă petreceți timpul să ascultați în mod activ ceea ce are soțul dvs. are de spus. Afișați că sunteți angajat oferind rezumate scurte despre ceea ce a spus el sau a pus întrebări relevante pentru conversație.
  • Imaginea intitulată Fiți fericit într-o căsătorie nefericită Pasul 10
    4. Lucrați soluții. Odată ce ați dat seama împreună, ce probleme aveți în căsătorie, este timpul să încercați să veniți cu unele soluții. Puteți chiar să vă puteți desena pe unele dintre punctele forte pentru a vă ajuta să dezvoltați soluții la problemele din relațiile dvs.
  • Pentru a compromite, trebuie să vorbiți despre dorințele și nevoile dvs., ajutându-vă amândoi să decideți ce este cel mai important pentru fiecare dintre voi. Cu alte cuvinte, pentru a face un compromis, trebuie să fiți dispuși să lăsați cealaltă persoană să câștige când vine vorba de nevoile lor, oferind teren atunci când vine în conflict cu dorințele voastre. Același lucru trebuie să fie adevărat pentru cealaltă persoană.
  • Imaginea intitulată Fii fericit într-o căsătorie nefericită Pasul 11
    5. Gândiți-vă la consiliere. Uneori, aveți nevoie de ajutorul unui profesionist pentru a trece prin problemele dvs. Un consilier de căsătorie vă poate ajuta să rezolvați mai multe probleme decât vă așteptați și, de fapt, aproximativ jumătate dintre persoanele care folosesc consilierii de căsătorie spun că consilierul ia ajutat să remedieze toate problemele majore în căsnicia lor.
  • Metoda 3 din 3:
    Având în vedere alternativa
    1. Imaginea intitulată Fiți fericit într-o căsătorie nefericită Pasul 12
    1. Încercați separarea legală. O separare legală vă oferă timpul de la soțul / soția dvs. încât este posibil să aveți nevoie să faceți probleme. Este diferit de un divorț pentru că rămâneți căsătoriți. Beneficiul unei separări este că vă oferă o modalitate legală de a elabora custodia și sprijinul pentru copii în timp ce vă aflați în afară, precum și modul în care proprietatea dvs. ar trebui împărțită în sus. Cu toate acestea, dacă vă rezolvați problemele, puteți să vă întoarceți la o căsătorie normală.
  • Imaginea intitulată Fiți fericit într-o căsătorie nefericită Pasul 13
    2. Cunoașteți divorțul poate fi o opțiune mai bună. În timp ce obținerea unui divorț este o viață de viață, rămânând într-o căsnicie nesănătoasă poate fi în detrimentul stimei de sine și a sănătății mintale. Unele studii au arătat că este mai bine să ieșiți dintr-o relație caustică și să lucrați pentru a vă îmbunătăți sănătatea mintală decât să rămână.
  • Înțelegeți o căsnicie nefericită poate duce la depresie. Un studiu, care a implicat date de la 5.000 de adulți, a arătat că calitatea celei mai importante relații este un bun predictor al dezvoltării depresiei. Înțeles, dacă una dintre cele mai apropiate relații, inclusiv cea spousală, este în reparații proaste, vă pune la risc pentru dezvoltarea depresiei.
  • Imaginea intitulată Fiți fericit într-o căsătorie nefericită Pasul 14
    3. Ia în considerare motivele pentru divorț. Puteți găsi că aveți un motiv bun pentru a obține un divorț. Dacă sunteți nemulțumiți în căsnicia dvs., veți găsi probabil că sunteți o persoană mai fericită odată ce ieșiți.
  • S-ar putea să vă gândiți la un divorț dacă soțul dvs. a avut o aventură. În timp ce unele cupluri depășesc infidelitatea, alții nu se recuperează niciodată de la ea. Dacă constatați că nu vă puteți ierta soțul / soția pentru ceea ce a făcut chiar după luni sau ani, poate doriți să luați în considerare un divorț.
  • Ai crescut în moduri diferite. Uneori, atunci când crești împreună în adulți cu drepturi depline, luați direcții diferite. Dacă vă găsiți și soțul / soția dvs. nu mai puteți fi de acord cu privire la prea multe lucruri, deoarece sunteți prea diferit, poate fi cel mai bine să divorțezi.
  • Partenerul dvs. este rău la finanțe și nu se va schimba. Desigur, toată lumea face uneori alegeri de bani proaste. Cu toate acestea, în cazul în care partenerul dvs. este atât de rău încât provoacă stres asupra căsătoriei dvs. sau este să vă falsificați familia, este posibil să aveți nevoie să ieșiți din căsătorie, mai ales dacă ați exprimat îngrijorarea, dar soțul dvs. nu dorește să se schimbe.
  • Gândiți-vă la copii. Multe cupluri căsătorite nefericite rămân împreună pentru copii. Divorțul este greu pentru copii, dar este adevărat că este căsătorit nefericit poate fi greu pentru copiii dvs., de asemenea. Copiii dvs. știu că sunteți nefericiți și dacă vă luptați în mod constant, vă puneți stres, oricum.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    Avertizări

    Dacă căsătoria dvs. este în orice fel abuzivă, trebuie să ieșiți. Dacă nu știți de unde să găsiți ajutor, încercați să sunați la 211 sau de poliție dacă situația este periculoasă.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar