Cum să eliminați argumentele toxice din relația dvs

Toate cuplurile au argumente. Cu toate acestea, există o mare diferență între ședința și lucrul printr-o problemă ca o echipă față de strigătul, numelui-apel și ușile împrăștiate. Argumentele agresive, cu toate acestea, nu sunt alte cupluri de reguli care se angajează în tratamente silențioase ca o formă de argumentare pasivă. Dacă tu și partenerul tău aveți argumente toxice, ar putea să vă îndepărteze. Eliminați aceste argumente prin identificarea și reducerea modelelor toxice, implementarea tehnicilor sănătoase de rezolvare a conflictelor și consolidarea conexiunii între ele.

Pași

Metoda 1 din 4:
Identificarea și reducerea modelelor toxice
  1. Imaginea intitulată Eliminați argumentele toxice din relația dvs. Pasul 1
1. Confortabil cu conflictul. Contrar a ceea ce cred multe cupluri, dezacordurile nu sunt diavolul. Cu toate acestea, atunci când evitați conflictele cu orice preț, permiteți ca resentimente să crească. De asemenea, atunci când cultivați problemele sub covor, nu vă întăriți niciodată abilitățile de rezolvare a conflictului.
  • Învață să îmbrățișezi conflictul. Vedeți-o ca o oportunitate de a vă descurca diferențele pentru a se apropia și a mai bine satisface nevoile altora.
  • Imaginea intitulată Eliminați argumentele toxice din relația dvs. Pasul 2
    2. Lăsați problemele din trecut în trecut. Un alt model toxic în multe relații este tendința la probleme de stocare. Stocarea implică aducerea unor probleme vechi în timpul argumentelor actuale. Acest obicei împiedică orice a fi rezolvat vreodată.
  • De exemplu, partenerul dvs. vă poate acuza de minciună și apoi spuneți, "Ei bine, mi-ai mințit săptămâna trecută!"
  • Când observați că aduceți o problemă veche, întrerupeți și întrebați dacă vă va ajuta cu adevărat să rezolvați problema la îndemână sau dacă o aduceți doar pentru a construi un caz.
  • Dealați mai întâi problema curentă. Apoi, dacă vechea problemă are nevoie încă de rezolvare, vorbește despre asta mai târziu.
  • Imaginea intitulată Eliminați argumentele toxice din relația dvs. Pasul 3
    3. Picătură tratamentul tăcut. Luând o pauză de la un argument pentru a obține o perspectivă poate fi sănătoasă, dar tăcerea nu ar trebui să fie folosită ca o armă pentru a manipula sau controla partenerul. Sunt de acord cu privire la o perioadă de timp pentru a vă colecta și apoi reluați discuția.
  • De exemplu, ați spus ceva partenerului dvs. și nu răspund niciodată sau nu vă spun nimic. Dacă acest lucru durează o perioadă lungă de ore sau zile, este probabil tratamentul tăcut.
  • Dacă partenerul dvs. tinde să utilizeze tratamentul tăcut împotriva dvs., chemați-le. Spunând că ceva de genul "ignorându-mă nu va rezolva problema", le poate face să se retragă din ea.
  • Imaginea intitulată Eliminați argumentele toxice din relația dvs. Pasul 4
    4. Nu vă angajați în șantaj emoțional. Cu toate acestea, un alt obicei de argumentare toxic apare atunci când un partener amenință să pună capăt relației în timpul luptei. Acest lucru este frecvent utilizat ca tactic de control pentru a obține un partener pentru a face ceea ce vrea celelalte.
  • Un exemplu de șantaj emoțional poate implica o problemă și partenerul dvs. imediat spune, "Nu poți fi fericit niciodată. Nu știu de ce am crezut că această relație ar funcționa."
  • Șantajul emoțional poate lucra împotriva dvs. Amenințarea partenerului dvs. cu o despărțire sau divorț poate să le solicite de fapt să vă lași. În plus, creează o relație nesigură care pune în pericol încrederea.
  • Banați amenințările relațiilor din argumentele dvs. Să se angajeze să discute problema la îndemână fără a aduce mijloacele de trai a relației în cauză.
  • Imaginea intitulată Eliminați argumentele toxice din relația dvs. Pasul 5
    5. Implementați o "regulă de nume de nume."Dacă dvs. și partenerul dvs. doriți să vă rezolvați în mod eficient problemele, va trebui să eliminați criticile de numere și inutile din ecuație. Este imposibil să lupți cu târgul când una sau ambele părți începe să strige insulte.
  • De exemplu, tu, nici partenerul tău ar trebui să-i sunați la alte nume ca "pierzător" sau "idiot."
  • Sunt de acord că numirea de nume nu mai este binevenită în argumentele dvs. Dacă se întâmplă, opriți complet discuția până când cealaltă persoană își cere scuze pentru insultă.
  • Metoda 2 din 4:
    Care se ocupă de furie
    1. Imaginea intitulată Eliminați argumentele toxice din relația dvs. Pasul 6
    1. Identificați sursa furiei. Sunteți tipul de persoană care se înfurie foarte repede? Simți că mânia ta se construiește ca o arsură lentă? Păstrați filele pe ceea ce vă frustrează sau creează acea scânteie furioasă. Odată ce aveți această conștiință emoțională, puteți începe să lucrați la contracararea acestuia.
    • Încercați să păstrați un jurnal al lucrurilor care vă fac să vă simțiți supărați. Să fie cât mai detaliat posibil, astfel încât să puteți face conexiuni între detalii și să-l explicați partenerului dvs. mai târziu.
  • Imaginea intitulată Eliminați argumentele toxice din relația dvs. Pasul 7
    2. Pune-ți mânia în cuvinte. Denumiți furia cu fraze, cuvinte și chiar metafore care vă ajută să exprimați cum vă simțiți. Aceste expresii pot crea un sentiment de rezoluție și pot ușura tensiunea pe care o simți, ceea ce va facilita, de asemenea, o conversație civilă și va trece peste furia, pe drum.
  • Imaginea intitulată Eliminați argumentele toxice din relația dvs. Pasul 8
    3. Evaluați-vă expresia curentă a furiei. Te simți ca mânia ta nu are loc când te enervezi? Te găsești strigând, lovind uși sau aruncând lucruri, doar pentru a obține o parte din furia ta? Aceste acțiuni, deși s-ar putea să se simtă necesare în căldura momentului, să sporească doar tensiunea și să împiedice rezolvarea problemelor productive.
  • Imaginea intitulată Eliminați argumentele toxice din relația dvs. Pasul 6
    4. De-escaladați furia. Găsiți modalități de a vă rupe furia, astfel încât să puteți gândi clar și să comunici eficient. Identificați câteva strategii pe care le puteți utiliza când sunteți supărat. Sugestiile ar putea include tehnici cum ar fi respirație adâncă, Vizualizare, relaxare musculară progresivă sau faceți o plimbare în natură. Ia pauze în timpul luptelor sau practică ceva liniștitor împreună.
  • Imaginea intitulată Eliminați argumentele toxice din relația dvs. Pasul 10
    5. Evitați piatra de piatră. Stonewalling este unul dintre cei doi participanți la o conversație oprită și retrage din interacțiune. Acest lucru se poate întâmpla deoarece o persoană nu dorește să recunoască problemele. Evitați piatra de piatră ascultând partenerul dvs., chiar dacă se simte dificil de făcut în acest moment.
  • Imaginea intitulată Eliminați argumentele toxice din relația dvs. Pasul 11
    6. Discutați furia cu partenerul dvs. Într-o setare neutră din punct de vedere emoțional, adresați-vă partenerului cum se ocupă de furie și cum o administrează. Cereți-i să numească în mod specific ceea ce le face supărat și care sunt declanșatoarele lor. După ce aveți aceste informații, împărțiți același lucru cu ei. Apoi, trecerea într-o conversație despre cum să vă ajutați reciproc în timpul momentelor furioase.
  • Metoda 3 din 4:
    Construirea unei rezoluții mai bune a conflictelor
    1. Imaginea intitulată Eliminați argumentele toxice din relația dvs. Pasul 7
    1. Sunt de acord cu un sistem de plângeri de voce. Relații sănătoase lupta târgului, ceea ce înseamnă că un partener nu este permis să ruleze spectacolul și să dicteze regulile. Când sunteți amândoi calm, stați jos și lucrați un cadru pentru a vă folosi pentru argumentele dvs. S-ar putea chiar să postați acest cadru undeva în casa dvs. ca un memento.
    • De exemplu, ați putea avea câte cinci minute să vă exprimați nemulțumirile. Apoi, pentru a preveni tensiunea din clădire, ia o pauză de 10 până la 20 de minute. După aceea, s-ar putea să vă reconveniți pentru a discuta soluțiile posibile (fără a aduce din nou plângeri).
  • Imaginea intitulată Eliminați argumentele toxice din relația dvs. Pasul 8
    2. Utilizați declarațiile "I". Defensivitatea este un blocaj major în rezolvarea conflictelor. Fiecare partener poate contribui la limitarea defensivității celuilalt prin vocalizarea frustrărilor lor în mod corespunzător. Când te gândești la asta, ambii parteneri doresc doar să fie auziți și înțeleși, așa că învățați să faceți asta fără a face situația mai rău.
  • Declarațiile "i" vă permit să împărtășiți ceea ce vă simțiți fără să vă prindeți în vina. De exemplu, ați putea spune: "Sunt atât de rău că m-ai acuzat de minciună."
  • Imaginea intitulată Eliminați argumentele toxice din relația dvs. Pasul 9
    3. Practică ascultare activa. Rezolvarea eficientă a problemelor cereri de întoarcere și comunicare reală, ceea ce înseamnă că ambii parteneri nu pot vorbi una cu cealaltă sau întrerup. Demonstrați abilitățile active de ascultare, așteptând ca partenerul dvs. să termine înainte de a răspunde.
  • De fapt, pentru a preveni neînțelegerea, clarificați mesajul partenerului dvs. prin punerea la întrebări sau retragerea acestuia înainte de a spune partea dvs.
  • Imaginea intitulată Eliminați argumentele toxice din relația dvs. Pasul 15
    4. Cereți întrebări deschise. Evitați atacul partenerului dvs. spunând: "De ce ați spus asta?"Sau" Ce te-ai gândit când ai făcut asta?"În schimb, cereți întrebări deschise, care contribuie la promovarea dialogului și poate duce la o înțelegere mai profundă între ele. Unele întrebări deschise pe care le puteți cere includ:
  • "Deci ce se întâmplă?"
  • "Ce crezi despre…?"
  • "Poți să mă ajuți să înțeleg ..?"
  • "Ce credeți că ar trebui să facem în continuare?"
  • Imaginea intitulată Eliminați argumentele toxice din relația dvs. Pasul 10
    5. Păstrați nivelul vocii. Strigândul este antiteza comunicării sănătoase, așa că tonați-o jos. Dacă unul dintre cei doi nu vă puteți controla nivelul vocii, faceți o pauză și încercați să reluați conversația mai târziu. Reveniți la discuția cu tonuri mai calde și mai moi.
  • Imaginea intitulată Eliminați argumentele toxice din relația dvs. Pasul 11
    6. Să fie concentrat în soluție. Cea mai mare parte a unui argument ar trebui să fie cheltuită în faza de rezoluție. Când cuplurile petrec prea mult timp vorbind despre cine a făcut ce și de ce a fost greșit, se adaugă la tensiune și resentimente. Mai degrabă decât să locuiască prea mult timp pe ceea ce sa întâmplat, să se angajeze să se concentreze asupra soluțiilor.
  • De exemplu, dacă partenerul dvs. locuiește despre modul în care te-ai comportat la o petrecere de cină, s-ar putea întreba: "Ce mi-ai fi plăcut să fac, dragă?"Scopul este orientat spre acțiune.
  • Metoda 4 din 4:
    Îmbunătățirea conexiunii dvs
    1. Imaginea intitulată Eliminați argumentele toxice din relația dvs. Pasul 12
    1. Acceptați diferențele altora. Diferențele ar trebui să completeze legătura dvs., nu o amenință. În loc să vizualizați diferențele partenerului dvs. ca o problemă, învățați să recunoașteți și să le acceptați. Trucul cu acest lucru este de a elabora modalități în care diferențele dvs. adaugă interesul și valoarea relației.
    • De exemplu, dacă aveți diferite credințe religioase, acest lucru vă poate permite atât să vă extindeți conștiința culturală și religioasă.
  • Imaginea intitulată Eliminați argumentele toxice din relația dvs. Pasul 13
    2. Creșteți raportul de interacțiuni pozitive. Relațiile sănătoase au interacțiuni mai pozitive decât cele negative (aproximativ cinci la una). Dacă tu și partenerul tău speră să elimini argumentele toxice, ar trebui să adăugați mai multe experiențe bune.
  • Programați o noapte regulată, împărtășiți un hobby sau pasiune și râdeți împreună cât mai des posibil.
  • Imaginea intitulată Eliminați argumentele toxice din relația dvs. Pasul 14
    3. Face intimitate o prioritate. Intimitatea caracterizează apropierea și familiaritatea a două persoane. Partenerii intimi sunt vulnerabili, cinstiți și deschiși unul cu altul. Creșterea nivelului de intimitate pe care îl aveți cu partenerul dvs. poate îmbunătăți în mod natural comunicarea și soluționarea conflictelor.
  • Creșteți intimitatea prin încercarea de lucruri noi împreună, având conversații mai profunde și schimbarea rutinei tipice.
  • Intimitatea este mai mult decât sex, deși intimitatea fizică face parte din ea. Cu toate acestea, stimularea intimității emoționale și spirituale poate, de asemenea, să vă îmbunătățească viața sexuală.
  • Imaginea intitulată Eliminați argumentele toxice din relația dvs. Pasul 15
    4
    Du-te la consiliere cupluri. Depășirea modelelor toxice de argumentare este o provocare. Dacă tu și partenerul tău ai nevoie de ajutor, să te întorci la un consilier cupluri experimentat. Un profesionist vă poate ajuta să abordăm îngrijorări de relații comune, să învățați abilități pentru gestionarea conflictului și să vă îmbunătățiți conexiunea unul cu celălalt.
  • Imaginea intitulată Eliminați argumentele toxice din relația dvs. Pasul 22
    5. Recunoașteți că conflictul nu este în mod inerent negativ. Conflictul sănătos poate fi, de fapt, benefic pentru relația dvs., deoarece vă oferă o șansă de a crește și de a învăța unul despre celălalt. Fiți răbdători și concentrați-vă pe luarea unor experiențe pozitive din conflictul dvs.
  • Conflictul poate fi o modalitate de a avea grijă de un empatizat cu partenerul dvs. odată ce înțelegeți de unde vine cealaltă persoană.
  • S-ar putea să vă dați seama că aveți nevoie să petreceți mai mult timp împreună sau trebuie să anticipați conflictul înainte de a începe, astfel încât să puteți face mai bine acest lucru.
  • Ascultați, înțelegeți și validați reciproc pentru a obține cea mai bună experiență din argumentul dvs.
  • Imaginea intitulată Eliminați argumentele toxice din relația dvs. Pasul 23
    6. Recompensați-vă când gestionați bine conflictul. Dacă aveți un argument că puteți să terminați în mod pozitiv, recompensează-vă cu o dată specială, cină sau altă ocazie specială. S-ar putea să dureze ceva timp și efort pentru a ajunge la punctul în care vă simțiți ca și cum conflictul dvs. este sănătos, dar posibilitatea de a aduce un argument furios la un scop constructiv este ceva de mândru de.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar