Cum să realizați un scop școlar

Stabilirea obiectivelor vă poate ajuta să rămâneți în topul studiilor și să câștigați grade bune, dar este important să setați tipurile corecte de obiective. Stabilirea unor obiective nerealiste vă poate stabili pentru dezamăgire și frustrare, în timp ce stabiliți obiective care sunt prea ușoare nu vă vor provoca întregul potențial. Aici e.M.A.R.T. (Obiective specifice, măsurabile, orientate spre acțiune, realiste, legate de timp) pot ajuta. Învățați cum să creați și să lucrați pentru atingerea obiectivelor vă poate ajuta să reușiți în școală și în viață.

Pași

Partea 1 din 3:
Stabiliți-vă pentru succes
  1. Imagine intitulată act într-o nouă școală pas 3
1. Determinați ce tip de obiectiv doriți să setați. Există multe obiective posibile pe care le puteți seta, dar tipul de gol se referă la modul în care vă veți măsura progresul și succesul. Cele două tipuri principale sunt obiectivele procesului și obiectivele rezultatelor.
  • Obiectivele procesului se concentrează asupra muncii pe care o veți face într-o anumită perioadă de timp. Un exemplu de obiectiv de proces ar fi de a finaliza și trimite toate misiunile dvs. la timp în această săptămână.
  • Rezultatele obiectivelor se concentrează asupra rezultatelor muncii dvs. Un exemplu de scop rezultat ar fi obținerea unui grad de cel puțin 90% la următorul text.
  • Imaginea intitulată Fiți fericită la o singură școală sexuală Pasul 1
    2. Identificați motivele pentru care obiectivul dvs. este important. Având un obiectiv nu poate fi suficient pentru a vă menține motivat. Dacă este cazul, ar putea fi important să vă reamintim de ce acest obiectiv este semnificativ pentru dvs. și de ce sperați să îl atingeți. Reflectând asupra rezultatului acestui obiectiv - atât rezultatele pozitive, dacă reușiți și rezultatele negative dacă nu - vă pot ajuta să rămâneți mai concentrați și condusi în timp.
  • Trebuie să faceți bine într-o clasă pentru a trece? Încercați să vă îmbunătățiți notele generale?
  • Poate că doriți să faceți bine într-o clasă, astfel încât să puteți căuta în cele din urmă un loc de muncă într-un domeniu conex. Dacă este cazul, veți dori să învățați cât mai mult posibil în acea clasă.
  • Imaginea intitulată Fii o fată încrezătoare în școala de mijloc 1
    3. Creați un sistem de recompensă pentru a rămâne motivat. Unii oameni lucrează cel mai bine când știu că există un fel de recompensă pentru a fi. Având un sistem de recompensă auto-impus vă ajută să rămâneți motivați și să urmăriți progresul, astfel încât să știți dacă meritați sau nu vă meritați "trata" Pentru ziua, săptămâna, luna sau semestrul.
  • Luați în considerare stabilirea recompenselor incrementale. Setați recompense mai mici pentru markerii minore de mile și recompense mai mari pentru realizarea celor mai grele părți ale scopului dvs. Imaginați-vă că urcați un set de scări. Fiecare scări este un mini-gol care vă determină în mod esențial la obiectivul principal din partea de sus.
  • Decideți asupra unui anumit tip de ranforcer care vă va ajuta să rămâneți motivați. Poate fi o gustare preferată, un eveniment pe care doriți să-l dați, un obiect fizic pe care doriți să-l cumpărați sau chiar o vacanță sau o oră de la programul dvs. normal.
  • Utilizați această recompensă pentru a vă motiva. Sunt de acord în prealabil că nu veți beneficia de recompensa dvs. dacă nu vă îndepliniți obiectivul.
  • Luați în considerare solicitarea unui prieten apropiat fie să vă ajute să rămâneți motivați, fie să vă împiedicați să vă răsfățați fără succes.
  • Partea 2 din 3:
    Stabilind un obiectiv inteligent
    1. Imagine intitulată Concentrat mai bine cu munca școlară la domiciliu Pasul 4
    1. Faceți-vă obiectivul cât mai specific posibil. Având un obiectiv vag definit, poate face dificilă urmărirea eforturilor dvs. și urmăriți progresul dvs. Cu toate acestea, având un scop clar și bine definit vă va ajuta să rămâneți condus și să știți cât de departe ați venit.
    • Scopul dvs. ar trebui să fie cât mai clar și acționabil posibil.
    • Nu uitați să vă concentrați pe un obiectiv de proces, fie pe un obiectiv rezultat. Țineți minte, totuși, că puteți lucra la mai multe obiective. De exemplu, este posibil să aveți un scop rezultat de a obține un "A" în limba engleză și de a procesa obiectivele de-a lungul modului în care vă ajută să câștigați "a."
    • De exemplu, în loc de a spune doar scopul dvs. este de a trece prin clasa de matematică, dați-vă de ceea ce sperați să realizați. Doriți să deveniți mai competenți în matematică (un obiectiv de proces) sau să câștigați un grad bun (un obiectiv rezultat)?
  • Imaginea intitulată are toate a
    2. Asigurați-vă că progresul dvs. este măsurabil. Ori de câte ori ați stabilit un scop pentru dvs., este important să recunoașteți modul în care ați progresat în lucrul spre el. De aceea, ar trebui să stați întotdeauna obiective cu marcaje de progres clare și măsurabile și să urmăriți eforturile dvs. la fiecare pas al drumului.
  • Determinați în avans cum veți măsura succesul. Intreaba-te pe tine insuti, "Cum o să știu când mi-am realizat scopul?"
  • Puteți marca succesele când ajungeți la punctele de control de-a lungul drumului. Puteți utiliza chiar și un sistem de recompensă.
  • Alegeți atât măsurile de succes pe termen scurt, cât și pe termen lung.
  • De exemplu, puteți măsura succesul pe termen scurt, analizând cât de mult studierea și temele pe care le faceți într-o săptămână și pe termen lung, urmărind modul în care gradele dvs. se îmbunătățesc pe parcursul semestrului.
  • Imaginea intitulată să fie plăcută în școala de mijloc 1
    3. Decideți asupra pașilor orientați spre acțiune pentru a vă îndeplini obiectivul. Chiar și un obiectiv bun, bine definit ar putea fi dificil de realizat fără un plan de acțiune clar. Când vă stabiliți obiectivul, asigurați-vă că includeți pași orientați spre acțiune ca parte a dezvoltării obiectivelor dvs. În felul acesta veți ști ce încercați să realizați și, mai important, cum veți ajunge acolo.
  • Fiți foarte clar în modul în care intenționați să vă atingeți obiectivul.
  • Având pași orientați spre acțiune înseamnă elaborarea unor orientări clare care stau la fel (în mod specific) va trebui să faceți la fiecare pas de-a lungul drumului.
  • Gândiți-vă la pașii pe care obiectivul îl va solicita, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung.
  • Concentrați-vă asupra a ceea ce va trebui să faceți.
  • De exemplu, pașii orientați spre acțiune ar putea include completarea temelor dvs. înainte, examinând notele dvs. în fiecare zi după clasă și aranjând o întâlnire cu instructorul dvs.
  • Imaginea intitulată Fii o fată de succes la școala Pasul 8
    4. Asigurați-vă că obiectivul dvs. este realist. Este important să visezi mare, dar este de asemenea important să știți ce puteți realiza în mod realist cu materialele pe care le posedați în prezent și intervalul de timp pe care le-ați dat. Nu mușcați mai mult decât puteți mesteca, dar în același timp nu vă dați o sarcină prea ușoară.
  • Un exemplu de scop realist ar fi îmbunătățirea gradului cursului cu o singură scrisoare înainte de sfârșitul semestrului. Un obiectiv nerealist, prin comparație, ar fi să transformăm un F într-un A până la sfârșitul semestrului.
  • Fiți conștienți de ceea ce ar putea împiedica succesul și planificați în mod corespunzător astfel încât aceste obstacole să nu vă împiedice progresul în vederea îndeplinirii scopului dvs.
  • De exemplu, dacă scopul dvs. este de a obține un grad bun pe un eseu, veți dori să fiți conștienți de alte sarcini care ar putea afecta timpul pe care îl cheltuiți lucrul la eseu.
  • Imaginea intitulată Fii un student de succes în jur de liceu Pasul 8
    5. Dă-ți un interval de timp rezonabil. Dacă lucrați într-un calendar școlar, sfârșitul acelui semestru ar putea fi sfârșitul intervalului dvs. de timp. Cu toate acestea, există încă o mulțime de flexibilitate în ceea ce privește ceea ce se poate face și când trebuie făcut.
  • Decideți în avans atunci când obiectivul dvs. trebuie să fie realizat.
  • Odată ce aveți un termen limită ferm, lucrați înapoi în spate pentru a determina când trebuie să vă începeți munca și când trebuie îndeplinite diverse repere de-a lungul drumului.
  • De exemplu, dacă lucrați în termenul de timp al unui semestru, ați putea decide că vă veți realiza obiectivul înainte de săptămâna finală. Asta înseamnă să lucreze înapoi pentru a afla ce trebuie completat și când.
  • Partea 3 din 3:
    Lucrul spre obiectivul dvs
    1. Imagine intitulată Obțineți onoare Roll în școala medie Pasul 9
    1. Fiți conștienți de termenele dvs. limită. Un obiectiv bine planificat, inteligent, este lipsit de sens dacă nu urmăriți termenele limită și faceți munca necesară de-a lungul drumului. Va trebui să puneți mult efort dacă sperați să realizați acest obiectiv, dar cu o planificare adecvată, ar trebui să puteți echilibra acea lucrare foarte confortabil.
    • Dacă aveți o perioadă mai lungă de timp, asigurați-vă că programați punctele de control de-a lungul drumului. Dacă doriți să vă îmbunătățiți gradul, aflați cum să vă monitorizați progresul, cum ar fi acordarea atenției rapoartelor de progres și a claselor de atribuire.
    • Programați-vă timpul de lucru și termenul dvs. limită în calendarul dvs. Intrați în obiceiul de a renunța la locul de muncă și de a studia timpul în fiecare zi și lipiți de rutina dvs.
    • Îndepărtați distragerile sau îndepărtați-vă din situațiile de distracție. Dacă nu puteți lucra acasă (sau în camera dvs. de cămin) din cauza distragerilor de acolo, studiați în bibliotecă și păstrați-vă telefonul oprit.
    • Lăsați prietenii dvs. să știe că este posibil să nu fiți la fel de mult pentru evenimentele sociale în timp ce lucrați pentru a vă satisface termenele limită. Va trebui să evitați ispita prin evitând pur și simplu acele evenimente sociale, care ar întrerupe studiile.
  • Imaginea intitulată are ultimul dvs. somn în fața școlii medii 25
    2. Identificați orice obstacole potențiale. Chiar și cele mai bune planuri sunt susceptibile la capcane de-a lungul drumului. Majoritatea obstacolelor potențiale pe care le veți face sunt probabil ale unei creații proprii, dar prin faptul că le cunoașteți în prealabil, puteți reduce riscul de eșec.
  • Unele obstacole comune în calea succesului școlar includ termene limitate, activități extracurriculare, petrecând prea mult timp cu prietenii și distragerile precum televiziunea, internetul și jocurile video.
  • Setați limitele pentru dvs. Este bine să petreceți ceva timp să faceți lucruri distractive, dar trebuie să echilibrați munca și să jucați timp.
  • De exemplu, s-ar putea să decideți că vă veți permite 30 de minute de jocuri video sau o oră cu prietenii, dar numai după două ore de studiu.
  • Odată ce ați identificat potențialele obstacole în calea succesului dvs., puteți lucra în jurul lor în consecință pe propriul program.
  • Imaginea intitulată Fii un student de succes în liceu 3
    3. Triage lucrarea ta. Uneori face cel mai mult sens să vă începeți munca în cazul în care este mai ușor. Cu toate acestea, dacă sunteți îngrijorat de bugetarea timpului dvs., este posibil să fie util să vă concentrați mai întâi pe cele mai dificile sau mai multe sarcini consumatoare, mai degrabă decât să le salvați pentru ultimul. Alternativ, ați putea dori să obțineți mai întâi sarcini de la calea mai întâi pentru a reduce stresul. Doar asigurați-vă că ați alocat suficient timp pentru a termina sarcinile mai solicitante.
  • Părțile dificile ale unei cesiuni pot necesita periodice suplimentare, asistență din partea unui instructor și alte resurse care ar putea fi dificil de atins în scurt timp.
  • În plus față de a face munca dificilă în față, ar trebui, de asemenea, să fiți conștienți de orice misiune care se află în afara altor sarcini. Acestea pot necesita completarea altor lucrări înainte de a trece la această sarcină.
  • Amintiți-vă că cu cât vă dați mai mult timp, cu atât va fi mai ușor să obțineți munca cea mai dificilă făcută la timp.
  • Imagine intitulată Popularitate de câștig în școala medie Pasul 3
    4. Găsiți sprijin din partea prietenilor, familiei și profesorilor. Având sprijinul poate face o mare diferență în rata de succes. Nu numai că oamenii din rețeaua dvs. de sprijin vă vor ajuta să rămâneți motivați, ei pot, de asemenea, să sărbătorească cu dvs. odată ce ați realizat obiectivul dvs.
  • Odată ce ați identificat persoanele care vă pot ajuta să vă sprijiniți de-a lungul drumului, lăsați acei indivizi să știe ce aveți nevoie de ele.
  • Unii oameni ar putea fi mai buni să ofere cuvinte de încurajare, în timp ce altele pot fi bune la obținerea de a rămâne concentrate sau de a vă întoarce la muncă când ați început să slăbiți.
  • sfaturi

    Nu renunta. Realizarea obiectivelor dvs. va necesita o muncă grea și răbdare, dar cu atitudinea corectă și o dedicație pentru munca dvs., nu vă va mai opri. Scrieți-vă scopul în jos și consultați-o adesea. Acest lucru vă ajută să păstrați pe drumul cel bun.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar