Cum se creează o carte de scor echilibrat

Balanced Scorecard (BSC) este un instrument pe care îl puteți utiliza pentru a evalua performanța companiei dvs. În plus față de măsurile financiare pe care le-ați folosi în mod normal, un BSC include, de asemenea, procesele dvs. interne, punctul de vedere al clienților dvs. și lucrurile pe care le faceți pentru a vă inova și îmbunătățiți produsele sau serviciile dvs. Privind la acestea 4 "perspective" împreună vă ajută să găsiți strategii de creștere care să vă construiască compania ca un întreg. Folosirea unui BSC vă ajută, de asemenea, să identificați și să eliminați problemele mai devreme și să găsiți modalități mai bune de a face afaceri care păstrează atât angajații, cât și clienții dvs. fericiți.

Pași

Partea 1 din 3:
Maparea strategiei dvs
  1. Imaginea intitulată Creați o carte de scor echilibrat Pasul 1
1. Identificați misiunea și viziunea companiei dvs. "Harta strategică," care definește modul în care veți obține obiectivele dvs. ca o companie, este una dintre cele mai importante părți ale unui BSC. Misiunea companiei dvs. merge în centrul hărții strategiei, toate strategiile care ajută în cele din urmă să îndeplinească această viziune. Comunicați-vă misiunea sau viziunea succint, folosind mai mult decât o propoziție sau două.
  • De exemplu, dacă conduci o brutărie, misiunea ta ar putea fi "Pentru a dezvolta și a oferi dulciuri sănătoase, durabile care creează zâmbete fără vinovăție."
  • Imaginea intitulată Creați o carte de scor echilibrat Pasul 2
    2. Începeți cu o cutie pentru indicatorii financiari tradiționali. Prima perspectivă a unui BSC se ocupă de aceiași indicatori financiari pe care îi veți include în mod normal în companie raport financiar, cum ar fi bilanțul și declarația de venit. Într-o companie de profit, obiectivul de bază pentru această casetă este de a crește profiturile.
  • Dacă faceți un BSC pentru o agenție nonprofit sau guvernamental, veți folosi probabil indicatori diferiți aici, precum și diferite metode de analiză a îmbunătățirii. De exemplu, un nonprofit ar putea include obiective de strângere de fonduri aici.
  • Imaginea intitulată Creați o carte de scor echilibrat Pasul 3
    3. Adăugați o casetă pentru procesele interne. Perspectiva proceselor interne acoperă modul în care obțineți lucrurile ca o companie. Ar putea include ierarhia sau structura companiei dvs., precum și numărul de angajați care se ocupă de fiecare parte a afacerii dvs.
  • De exemplu, dacă executați o brutărie, procesele dvs. interne ar putea consta din furnizorii pe care îi cumpărați ingredientele, casierii sau angajații clienți, brutarii și personalul dvs. de conducere.
  • Imaginea intitulată Creați o carte de scor echilibrat Pasul 4
    4. Faceți o altă cutie pentru viziunea clienților dvs. asupra companiei dvs. "client" Perspectiva BSC se concentrează asupra serviciului dvs. cu clienții și relațiile pe care le au clienții dvs. împreună cu compania dvs. Privind în această perspectivă, vă puteți afla cât de loiali sunt clienții dvs. și cât de fericiți sunt cu produsele sau serviciile pe care le oferiți.
  • De exemplu, dacă executați o brutărie, perspectiva clientului dvs. ar putea să se uite la cât de des se întorc clienții și dacă vă recomandăm brutăria prietenilor și familiei.
  • Această perspectivă evaluează, de asemenea, modul în care vă ocupați de plângerile clienților și problemele care ar putea apărea în curs de desfășurare a afacerilor, cum ar fi comenzile incorecte sau întârziate.
  • Imaginea intitulată Creați o carte de scor echilibrat Pasul 2
    5. Includeți o casetă a 4-a pentru creștere și inovare. Ultima cutie de perspectivă acoperă lucrurile pe care le faceți pentru a vă dezvolta compania și pentru a vă pregăti pentru viitor. Aceasta include totul, de la upgrade-uri de calculator și echipamente la educația angajaților.
  • În cele din urmă, lucrurile pe care le faceți pentru a crește și îmbunătăți compania dvs. ar trebui să lucreze pentru a îndeplini misiunea pe care ați stabilit-o. De exemplu, dacă sustenabilitatea face parte din misiunea dvs., vă puteți concentra pe modernizarea echipamentului astfel încât să fie mai ecologică.
  • Imaginea intitulată Creați o carte de scor echilibrat Pasul 3
    6. Descrieți obiectivele companiei dvs. în fiecare dintre cele 4 perspective. În fiecare dintre cutiile pe care le-ați făcut pentru cele 4 perspective, listați obiectivele pentru compania dvs. care intră în această perspectivă. În general, planificați 2-3 obiective pentru fiecare perspectivă. În cele din urmă, fiecare obiectiv va avea 1-2 măsuri pe care le puteți evalua pentru a determina dacă compania dvs. este țintă să atingă obiectivul. Obiectivele comune pentru fiecare dintre cele 4 perspective includ:
  • Financiar: Gestionarea costurilor, creșterea profiturilor, diversificarea surselor de venituri, creșterea cota de piață
  • Clienți: Scăderea timpilor de așteptare, creșteți satisfacția clienților, îmbunătățirea ratei de returnare a clienților
  • Proces intern: Îmbunătățirea eficienței serviciilor, alocarea eficientă a resurselor, eficientizarea procesului de revizuire
  • Învățare și creștere: Upgrade resurse tehnice, sponsor angajat educație continuă, recrutează angajați cu înaltă calificare
  • Imaginea intitulată Creați o carte de scor echilibrat Pasul 4
    7. Săgeți săgeți pentru a arăta relația dintre obiective. Harta dvs. de strategie arată modul în care obiectivele dintr-o perspectivă ar putea avea impact asupra obiectivelor în alte perspective. O săgeată de la un obiectiv la alte semnale că al doilea obiectiv se îmbunătățește sau se dezvoltă ca urmare a lucrării la prima. Acest lucru creează un lanț pe care îl puteți urma pentru a înțelege ce schimbări trebuie să vină mai întâi pentru a atinge toate obiectivele dvs. eficient.
  • De exemplu, dacă aveți "Scăderea timpilor de așteptare a clienților" În perspectiva clientului și "Manipulați apelurile de suport mai eficient" În perspectiva procesului dvs. intern, probabil că veți trage o săgeată din perspectiva procesului intern în perspectiva clientului. Acest lucru arată că manipularea apelurilor de suport mai eficient ar reduce timpul de așteptare a clienților.
  • Partea 2 din 3:
    Alegerea măsurilor strategice de performanță
    1. Imagine intitulată Creați o carte de scor echilibrat Pasul 6
    1. Identificați măsura corespunzătoare pentru fiecare scop. Brainstorm o listă de măsuri posibile pentru fiecare scop, apoi să determine ce opțiune este probabil să vă ofere cele mai utile informații. Pentru scopuri în unele perspective, cum ar fi obiectivele financiare, măsurile vor fi destul de standard. Cu toate acestea, pentru alte obiective, este posibil să trebuiască să obțineți un mic creativ.
    • Obiectivele financiare utilizează în mod obișnuit măsuri tradiționale, cum ar fi costurile de operare ale companiei dvs. sau marja de profit pe produsele pe care le vindeți.
    • Dacă aveți un scop să vă faceți afacerea mai durabilă, puteți lua o măsură a amprentei de carbon a afacerii dvs. Apoi, ați putea utiliza scăderi incrementale ca măsură a obiectivului de durabilitate.
    • Îmbunătățirea satisfacției clienților este un scop cu mai multe măsuri posibile. Ați putea utiliza rezultatele dintr-un sondaj național de satisfacție a clienților, dar aceste rezultate ar putea să nu capteze cea mai mare parte a bazei dvs. de clienți. În acest caz, probabil că doriți să vă creați propriul sondaj.
  • Imaginea intitulată Creați o carte de scor echilibrat Pasul 5
    2. Transformați obiectivele în obiective specifice, măsurabile. Obiectivele inițiale în fiecare perspectivă sunt probabil vagi și neconvenite. Aplicați măsura pe care ați identificat-o pentru a transforma aceste obiective inițiale în obiective concrete și acționabile.
  • De exemplu, dacă unul dintre obiectivele dvs. este de a îmbunătăți satisfacția clienților, ați putea decide că veți cunoaște că un client este mulțumit dacă vă revin înapoi sau vă referiți la companie altora. Ați putea traduce acest lucru într-un scop specific de a crește procentul de clienți returnați cu 50%.
  • Ca un alt exemplu, dacă doriți ca afacerea dvs. să fie mai durabilă, ați putea stabili un scop de a scădea amprenta de carbon a companiei dvs. cu 25%.
  • Imagine intitulată Creați o carte de scor echilibrat Pasul 7
    3. Definiți obiectivele pe termen scurt pentru fiecare scop. Obiective sau criterii de referință, dați companiei dvs. ceva de a lucra și vă informează dacă sunteți pe drumul cel bun. Setați fiecare țintă pe baza perioadelor pe care le evaluați în mod normal performanța companiei, cum ar fi obiectivele trimestriale și anuale.
  • De exemplu, dacă scopul dvs. final este creșterea satisfacției clienților cu 50%, ați putea stabili obiective trimestriale de îmbunătățire a satisfacției clienților cu 10%.
  • Partea 3 din 3:
    Lansarea de inițiative strategice
    1. Imaginea intitulată Creați o carte de scor echilibrat Pasul 8
    1. Alegeți proiecte care avansează compania dvs. spre obiectivele sale. Inițiativele strategice se concentrează pe creșterea companiei dvs. și la îmbunătățirea acestuia. Proiectele bune vă oferă informații pe care le puteți utiliza pentru a face modificări care vor seta compania dvs. pe calea cea bună pentru a-și atinge obiectivele.
    • De exemplu, dacă unul dintre obiectivele dvs. este de a crește numărul de clienți care se întorc la afacerea dvs., ați putea implementa un sondaj pentru a evalua modul în care clienții de prima dată se simt despre compania dvs. și orice problemă care le-ar putea păstra de la întoarcere. Apoi, puteți lucra pentru a elimina aceste probleme.
  • Imaginea intitulată Creați o carte de scor echilibrat Pasul 9
    2. Atribuiți liderii de proiect pentru fiecare inițiativă. Având o singură persoană (sau o echipă, în funcție de mărimea organizației dvs.) responsabilă de fiecare inițiativă, îmbunătățește eficiența și asigură că angajații sunt responsabili pentru succesul companiei. Alegeți liderii de proiect care au autoritatea, experiența și resursele pentru a gestiona inițiativa.
  • De exemplu, dacă aveți o inițiativă de a îmbunătăți satisfacția clienților, doriți ca un angajat al serviciului pentru clienți să conducă această inițiativă, nu cineva din resursele umane care nu este în contact cu clienții.
  • Pentru obiectivele financiare, atribuiți un contabil sau altui director financiar care înțelege valorile și modul în care sunt calculate.
  • Imaginea intitulată Creați o carte de scor echilibrat Pasul 10
    3. Alocați resursele companiei pentru a vă sprijini diferitele inițiative. Aflați ce va trebui să obțineți fiecare dintre inițiativele dvs. de pe teren și să structurați finanțele companiei dvs. pentru a permite sprijinul de care aveți nevoie. Unele inițiative ar putea necesita doar timp și efort, în timp ce altele necesită o investiție în echipamente sau servicii.
  • De exemplu, dacă veți face un studiu de satisfacție a clienților pentru a evalua progresul companiei în direcția obiectivului dvs. de creștere a retenției clienților, va trebui fie să proiectați un sondaj, fie să angajați pe cineva să-l proiecteze pentru dvs. De asemenea, va trebui să vă dați seama cum veți obține sondajul în mâinile clienților.
  • Imaginea intitulată Creați o carte de scor echilibrat Pasul 11
    4. CASCADE Harta dvs. de strategie către departamentele individuale. Cand tu "cascadă" Un BSC, traduceți pur și simplu obiectivele pentru companie în ansamblu în sarcini acționabile pentru fiecare departament sau tip de angajat. Acest lucru îl face mai specific și asigură că toată lumea înțelege responsabilitățile lor specifice.
  • De exemplu, dacă creați o hartă de strategie pentru departamentul de relații cu clienții, vă puteți concentra pe perspectiva clientului și modalitățile de care pot scădea timpul de așteptare pentru clienții care solicită o întrebare sau o cerere de serviciu.
  • Crearea hărților de strategie pentru departamentele individuale vă permite, de asemenea, să delimitați responsabilitățile specifice pentru toți angajații dvs., nu doar supraveghetorii și managementul. Pe măsură ce progresezi până la unitățile mai mici, sarcinile și obiectivele devin mai specifice și mai concrete.
  • Pentru o afacere mai mică, cu mai puține unități sau departamente definite, hărțile ar fi mai individualizate pentru a aborda direct angajații. De exemplu, dacă Susan răspunde la apelurile de servicii pentru clienți și e-mailurile din compania dvs., ați putea specifica lucrurile pentru Susan să facă pentru a ajuta la atingerea obiectivelor companiei.
  • Imaginea intitulată Creați o carte de scor echilibrat Pasul 12
    5. Legați-vă BSC în performanța individuală a angajaților. Odată ce ați cascadați-vă BSC dvs., utilizați sarcinile acționabile pe care le-ați enumerate la evaluările performanței angajaților. Luați în considerare exact ce sarcini pe care angajatul este responsabil și cât de bun sunt la îndeplinirea acestora. Acest lucru vă spune dacă acel angajat este cu adevărat un avantaj pentru compania dvs.
  • De exemplu, este posibil să aveți un angajat în vânzări care lucrează în primul rând la apelurile ulterioare și să studieze satisfacția clienților cu produsul dvs. Deși angajatul nu va avea cât mai multe vânzări noi în calitate de alți angajați în departamentul lor, oferă încă o valoare extraordinară companiei dvs.
  • sfaturi

    Puteți utiliza programe de calcul tabelar, cum ar fi Folii Excel sau Google, pentru a crea BSC. Software-ul dvs. de raportare financiară ar putea avea, de asemenea, un șablon BSC.
  • Cele 4 perspective ale dvs. pot varia în funcție de orientarea și structura afacerii sau organizației dvs. Un nonprofit, de exemplu, ar putea avea perspective diferite decât o afacere mică.
  • Avertizări

    Evitați limitarea accesului și implicării BSC în managementul superior. Este mai probabil să vă atingeți obiectivele dacă toată lumea din organizația dvs. se află pe aceeași pagină.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar