Cum să obțineți un obiectiv mare prin ruperea acestuia în cele mai mici

Unul dintre motivele primare pe care oamenii le reușesc să le atingă obiectivele este că s-au simțit copleșiți și renunțați. Acest lucru este adesea pentru că obiectivul original era prea mare. Puteți evita acest lucru, cu toate acestea, prin ruperea obiectivului dvs. în părți mai mici și mai ușor de gestionat. În acest fel, scopul dvs. care părea atât de mare și descurajator devine ceva care poate fi realizat în timp în mai multe etape. La finalizarea acestor pași, veți realiza că ați atins obiectivul pe care l-ați găsit inițial copleșitor sau chiar imposibil.

Pași

Partea 1 din 3:
Definirea scopului dvs
  1. Imaginea intitulată atinge un obiectiv mare prin ruperea acestuia în cele mai mici pasul 1
1. Începeți cu idei largi. Când formulați un obiectiv, puteți avea doar o idee vagă ce doriți. Acest lucru este în regulă. Pornirea largă vă va ajuta, de fapt, să vă deplasați o cale clară către obiective mai specifice, mai accesibile.
  • De exemplu, vă puteți spune în general, "Vreau să fiu fericit." Acesta este un obiectiv foarte mare și vag, dar poate fi specificat în timp. Chiar acum, ceea ce este important este că ați identificat o idee mare care vă va ajuta să vă ghideze prin procesul de găsire a obiectivului dvs.
  • Imaginea intitulată atinge un obiectiv mare prin ruperea acestuia în cele mai mici Pasul 2
    2. Concentrați-vă asupra aspectelor specifice ale ideii dvs. largi. Inițial, scopul dvs. va fi vag și nefocalizat. Acest lucru este bine să începeți, dar dacă scopul dvs. rămâne vag, va fi dificil de finalizat. Nu veți putea urmări progresul dvs. și să determinați dacă ați avut succes. Este mai eficient să se bată ideea într-un scop mai concret și mai specific. Odată ce ați ajuns la un scop precis, puteți lucra la ruperea sarcinilor gestionabile.
  • De exemplu, dacă ideea dvs. originală a fost să intrați într-un colegiu bun, aveți un început bun, dar un gol vag. Îngustă această idee în jos. Ce trebuie să faceți pentru a intra într-un colegiu bun? După ce unii au crezut că vă dați seama că aveți o mulțime de activități extracurriculare pentru a raporta, dar GPA dvs. este puțin scăzut. Deci, cu aceste informații, vă stabiliți obiectivul de a vă îmbunătăți GPA.
  • Imaginea intitulată atinge un obiectiv mare, spargându-l în mai mici pasul 3
    3. Scrieți un obiectiv concret. După ce vă restrângeți ideea largă și definiți ceea ce spui prin aceasta, puteți decide exact ce este scopul dvs. Luând ideea dvs. largă și elementele îngustate, ar trebui să scrieți în mod explicit exact ce este scopul dvs.
  • Să rămânem cu scopul de a vă îmbunătăți GPA. După ce ați decis că aveți nevoie de grade mai bune, trebuie încă să vă exprimați obiectivul în mod specific. S-ar putea să vii cu ceva de genul "Scopul meu este să-mi ridic GPA de la 3.2 la 3.7 până la sfârșitul anului." Acest lucru va stabili exact ceea ce trebuie să faceți și cadrul dvs. de timp pentru a face acest lucru.
  • Oricare ar fi obiectivul dvs. specific, asigurați-vă că îl declarați clar. Acest lucru vă va asigura că aveți un obiectiv concret de urmărit. Cu o definiție clară, veți putea să stați exact ceea ce este necesar pentru a vă atinge obiectivul. De asemenea, veți putea să vă evaluați mai ușor succesul cu o definiție clară.
  • Partea 2 din 3:
    Împărțirea obiectivului
    1. Imaginea intitulată atinge un obiectiv mare prin ruperea acestuia în cele mai mici Pasul 4
    1. Identificați diferitele componente ale scopului dvs. Chiar și atunci când ați făcut ca obiectivul dvs. cât mai specific posibil, vor exista, probabil, ar putea fi diferite părți pentru ao realiza. Examinați-vă obiectivul și identificați cât mai multe componente diferite. Apoi, puteți proiecta un plan pentru a realiza fiecare dintre aceste sarcini mai mici. Când faceți acest lucru, obiectivul dvs. global va intra în poziție.
    • Să rămânem cu scopul tău de a vă îmbunătăți GPA. Ce va implica asta? Voi decideți că, pentru a lucra la notele dvs., veți renunța la o oră suplimentară pentru a studia în fiecare zi, mergeți la cursuri suplimentare de ajutor o dată pe săptămână și întâlniți cu un tutore în cel mai rău subiect. Acum aveți trei componente pentru obiectivul dvs. mai mare de a vă îmbunătăți GPA și puteți face un plan de abordare a fiecăruia.
  • Imaginea intitulată atinge un obiectiv mare prin ruperea acestuia în cele mai mici Pasul 5
    2. Să dezvolte o strategie pentru a aborda fiecare sarcină mai mică. Odată ce identificați cu succes diferitele componente ale scopului dvs., va trebui să veniți cu un plan pentru a realiza fiecare. Aceste bucăți mici ale obiectivului dvs. global vă vor permite să vă concentrați asupra unei zone la un moment dat și să realizați treptat obiectivul mai mare.
  • Să rămânem cu obiectivul GPA de la pasul 1. Amintiți-vă că ați rupt acest obiectiv în poziția 3 componente: găsirea unei ore suplimentare pe zi pentru a studia, mergeți la cursuri suplimentare de ajutor și întâlnirea cu un tutore. Fiecare dintre aceste sarcini sunt obiective în sine, care necesită un plan de acțiune.
  • Pentru a găsi mai mult timp de studiu, vă angajați să vă întoarceți orele de vizionare a televizorului și jucați jocuri video.
  • Pentru orele suplimentare de ajutor, decideți că într-o zi pe săptămână veți pierde practica de urmărire pentru a participa la o clasă după școală.
  • Pentru a găsi un tutore, mergeți la birou, obțineți o listă de tutori de la secretar și contactați-l.
  • Acum aveți un plan pentru a realiza fiecare sub-sarcină a scopului dvs.
  • Imaginea intitulată atinge un obiectiv mare, spargându-l în cele mai mici Pasul 6
    3. Prioritizați sub-golurile. Deoarece punctul de rupere a scopului dvs. în sarcini mai ușor de gestionat este menit să vă împiedice să vă copleșiți, ar trebui să evitați concentrarea pe prea multe sub-goluri simultan. Acest lucru poate fi la fel de copleșitor. În schimb, analizați lista de sarcini mai mici și vedeți care dintre ele sunt cele mai importante pentru atingerea obiectivului dvs. Apoi concentrați-vă asupra lor înainte de a trece la alte sarcini care nu pot fi atât de importante.
  • În timp ce încercați să vă îmbunătățiți GPA, ar implica probabil că studiați greu în toate clasele dvs., poate exista o zonă de probleme pe care trebuie să o faceți mai întâi. Spuneți că notele dvs. sunt 85 de matematică, 89 în istorie și 70 în biologie. În timp ce clasele dvs. în matematică și istorie ar putea fi cu siguranță mai bună, gradul dvs. de biologie este ceea ce vă trageți cu adevărat media. Primul dvs. focalizare trebuie să vă îmbunătățiți gradul de biologie, așa că este în par cu celelalte clase. Apoi, când aveți un mâner pe biologie, puteți lucra la restul subiecților dvs. și veți ridica GPA-ul dvs. global.
  • Imaginea intitulată atinge un obiectiv mare prin ruperea acestuia în mai mici Pasul 7
    4. Concentrează-te mai degrabă pe sarcini decât pe obiectivul general. Amintiți-vă, punctul de a vă rupe scopul de a face mai ușor de gestionat. Prin urmare, ar trebui să vă petreceți timpul să vă concentrați asupra sarcinilor mai mici cu care ați venit. Dacă începeți să vă ocupați de scopul general, ați putea să vă deplasați copleșitoare.
  • Țineți mintea sa concentrată asupra sarcinilor mai mici din fața dvs. Amintiți-vă că atunci când încheiați aceste sarcini, obiectivul dvs. va fi realizat.
  • Imaginea intitulată atinge un obiectiv mare, spargându-l în cele mai mici Pasul 8
    5. Setați criterii de referință pentru scopul dvs. În plus față de ruperea obiectivului în sarcini mai mici, o altă modalitate de a vă împărți obiectivul este de a crea un calendar lung pentru a vă urmări progresul.
  • Pierderea în greutate este un bun exemplu pentru acest lucru. Este posibil să aveți un scop general de a pierde 50 de lire sterline. Că un număr mare pare descurajant și poate fi copleșitor. Cu toate acestea, comiterea de a pierde 2 kilograme pe săptămână sună mult mai ușor de gestionat. Nu ți-ai schimbat scopul, dar ai spart Timpul de timp în bucăți mai realiste. Acest lucru vă va ajuta să rămâneți angajați și pe drumul cel bun pentru a vă completa obiectivul general.
  • Partea 3 din 3:
    Realizarea obiectivului dvs
    1. Imaginea intitulată atinge un obiectiv mare prin ruperea acestuia în cele mai mici Pasul 9
    1. Configurați un calendar pentru obiectivul dvs. Ajută la stabilirea unei date pe care doriți să vă atingeți obiectivul. Acest lucru vă va ajuta să vă concentrați și să vă angajați să lucrați la obiectivul dvs. Setați calendarele pentru scopul general și pentru fiecare sarcină mai mică pe care o rupeți acest obiectiv. În acest fel veți ști întotdeauna unde stați și dacă aveți nevoie să ajustați nimic.
    • Spuneți obiectivul dvs. este să scrieți o carte. Voi decideți că doi ani de acum, doriți ca cartea să fie completă. Acesta este calendarul dvs. pentru scopul general.
    • Întrerupe sarcinile în continuare. Decideți că doriți ca cercetarea efectuată de marca de 6 luni, propunerea scrisă de 9 luni, contractul elaborat de un an, iar ultimul an va fi angajat să scrie.
    • Lipirea acestui calendar pentru sarcinile dvs. mai mici vă va ajuta să atingeți termenul limită pentru scopul dvs. global.
  • Imaginea intitulată atinge un obiectiv mare prin ruperea acestuia în cele mai mici Pasul 10
    2. Examinați-vă în mod regulat progresul. Obținerea obiectivelor este de obicei un proces, mai degrabă decât un angajament unic. În timp ce lucrați spre scopul dvs., va trebui să rămâneți motivați. Un motivator mare văd îmbunătățirea. Verificați în mod regulat progresul dvs. pentru a vă asigura că veți vedea rezultatele așa cum se întâmplă. Ajută la păstrarea unui jurnal scris al progresului dvs. și actualizați-l în fiecare săptămână sau lună. Monitorizarea atentă vă va permite, de asemenea, să știți dacă ați căzut în urma scopului dvs. Dacă încetați să vedeți îmbunătățiri, știți că trebuie să lucrați mai mult.
  • Să continuăm cu scopul de a vă îmbunătăți notele în acest an la școală. Ar trebui să țineți un jurnal al clasei dvs., pe măsură ce anul merge. Dacă vedeți o tendință ascendentă, atunci știți că studiați drept și obiectivul dvs. devine realitate. Dacă vedeți o tendință descendentă, știți că va trebui să vă îmbunătățiți dacă doriți să vă îndepliniți obiectivul.
  • Imaginea intitulată atinge un obiectiv mare prin ruperea acestuia în cele mai mici Pasul 11
    3. Spuneți oamenilor despre obiectivul dvs. și cereți ajutor dacă aveți nevoie de ea. Uneori poate fi dificil să vă mențineți motivați tot timpul. Dacă obiectivul dvs. este dificil sau nu vedeți progresul suficient de repede, este normal să vă frustrați. Aici intră o rețea de sprijin. Prin a spune prietenilor și familiei despre obiectivul dvs., creați o rețea care vă poate ajuta dacă lucrurile devin dure. Cu un grup bun de sprijin, un obiectiv dificil devine mult mai realizabil.
  • Cuplurile care încearcă să piardă în greutate sunt un bun exemplu. Dacă dvs. și partenerul dvs. încearcă să piardă în greutate împreună, vă puteți menține reciproc răspunzător pentru dietare și de lucru. Partenerul dvs. vă poate vorbi de la consumul de alimente nedorite și vă va motiva să vă exercitați. În acest fel, puteți să rămâneți mai angajați la un scop decât dacă ați încercat să faceți totul singur.
  • Imaginea intitulată atinge un mare gol prin ruperea acestuia în cele mai mici Pasul 12
    4. Identificați obstacolele pe care le-ați putea întâlni. Când lucrați la orice scop, este aproape inevitabil că veți experimenta greutăți. Cheia nu evită obstacole, ci planifică pentru ei. Dacă anticipați problemele înainte de timp, puteți avea un sistem în vigoare pentru a le depăși.
  • Spuneți obiectivul dvs. este să reduceți consumul de alcool. Știți că prietenii dvs. vă vor presa probabil să beți când sunteți în jurul lor, ceea ce reprezintă un obstacol în calea scopului dvs. Pentru a planifica acest lucru, începeți să lăsați prietenii să știe că scopul dvs. este de a bea mai puțin și să le cereți să vă ofere băuturi. Faceți un angajament față de dvs. dacă nu vă opresc presionează, vă veți îndepărta de situație.
  • Imaginea intitulată atinge un obiectiv mare prin ruperea acestuia în cele mai mici Pasul 13
    5. Sărbătoriți-vă succesele. De fiecare dată când ați completat unul dintre sub-golurile dvs., este o cauză de sărbătoare. Ești un pas mai aproape de atingerea scopului tău general și ar trebui să fii mândru de asta. Sărbătoriți orice fel în care doriți: vizionați un film, ieșiți la cină, luați o zi liberă. Nu contează. Aceste sărbători mici vă vor da ceva care să așteptăm și să vă mențineți motivați să vă îndepliniți obiectivul.
  • sfaturi

    Amintiți-vă că puteți experimenta obstacole atunci când lucrați la un scop. Acest lucru este normal și nu ar trebui să vă lăsați să vă deraieze progresul. Stați pozitiv și continuați să lucrați.
  • Dați-vă un anumit feedback și întrebându-vă următoarele întrebări:
  • [A] Ce am făcut foarte bine ?
  • [B] Dacă aș fi făcut-o din nou ce aș putea face asta ar face-o chiar mai bună?
  • [C] De ce se îndreaptă spre obiectivul meu final important pentru mine?
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar