Cum să acceptați trecutul partenerului dvs

În timp ce nu este întotdeauna ușor, acceptarea trecutului partenerului dvs. face parte din orice relație. Fie că ești închis pe ei relații anterioare sau preocupat de greșeli pe care le-au făcut, încercați să rămână obiective. Amintiți-vă că toată lumea are bagaje și nu puteți șterge trecutul. În afară de steagurile majore roșii, cum ar fi înșelăciunea tuturor posesului lor sau a istoriei violenței, le oferă beneficiul îndoielii. Concentrați-vă pe modul în care partenerul dvs. vă tratează în prezent și lucrați la dezvoltarea unei relații de încredere cu ei.

Pași

Metoda 1 din 4:
Gestionarea emoțiilor
  1. Imaginea intitulată acceptă partenerul dvs
1. Observați când gândiți la gânduri intruzive. Aflați cum să recunoașteți gândurile obsesive, alb-negru și să vă prindeți când săriți la concluzii. Este un lucru să vă gândiți la trecutul partenerului dvs. sau să experimentați emoțiile despre asta. Cu toate acestea, încercați să identificați când gândurile dvs. cursa sau dacă luați un eveniment trecut din context.
  • Emoții cum ar fi furia, tristețea și gelozia sunt normale. De exemplu, este normal să fii trist sau să plângi despre ceva rău pe care partenerul tău a făcut-o în trecut. Dacă sunteți gelos sau nesigur în privința partenerului dvs., este bine să venerați la un iubit despre asta.
  • Pe de altă parte, încercați să nu pentru a obseda asupra relațiilor anterioare ale partenerului dvs., să-i scoți conturile sociale ale EXES sau să locuiască într-o greșeală minoră pe care o făceau cu ani în urmă.
  • Imaginea intitulată acceptă partenerul dvs
    2. Provocarea obsesivului sau a tuturor gândirii. Când observați gânduri intruzive sau iraționale, întrebați-le. Amintiți-vă să rămâneți obiectiv, să vă uitați la fapte și să vă îndepărtați de suspiciunile iraționale.
  • De exemplu, să presupunem că sunteți suspecte că partenerul dvs. nu este peste fostul lor, dar nu există dovezi reale. Întrebați-vă dacă sunteți rezonabil dacă începeți să vă locuiți pe gelozia voastră, gândiți-vă cel mai rău partener sau observați obsesiv peste profilurile sociale ale acestora.
  • Spune-ți: "Stop. Este normal să te simți gelos, dar trebuie să-mi gestionez gândurile și acțiunile. Nu-mi pot controla partenerul sau trecutul, dar îmi pot controla reacția. Nu mi-au dat niciun motiv să nu am încredere în ei și sărind la concluzii."
  • Dacă aveți suspiciuni, este mai bine să fiți sincer cu partenerul dvs. în loc să vă convingeți de cel mai rău.
  • Imagine intitulată Acceptați-vă ca un pas musulman LGBT 23
    3. Căutați sfaturi de la un prieten sau o rudă de încredere. Ventilați-vă sentimentele într-una iubită și cereți-le o perspectivă proaspătă. Ele vă pot ajuta să vă dați seama dacă problema este o chestiune de percepție sau o cauză legitimă de îngrijorare. Confideți-vă în cineva care este obiectiv, și țineți cont de tot ceea ce spui poate influența opinia acelei persoane despre partenerul dvs.
  • De exemplu, să presupunem că părinții dvs. sunt deja pe gard despre partenerul dvs. Vorbind cu ei despre defectele partenerului dvs. ar putea să-și agraveze opinia. Dacă lucrați lucrurile și acceptați trecutul partenerului dvs., părinții dvs. ar putea să vă respingă partenerul și ați fi prinși în mijloc.
  • Imaginea intitulată acceptă partenerul dvs
    4. Vezi o Terapist Dacă nu sunteți sigur cum să vă ocupați de trecutul partenerului dvs. Dacă aveți probleme să veniți în termeni cu trecutul partenerului dvs. sau să vă gestionați sentimentele, un consilier individual sau cupluri poate ajuta. Acestea pot oferi o perspectivă proaspătă asupra relației dvs. și, dacă este necesar, abordează problemele de încredere mai largi.
  • Metoda 2 din 4:
    Punându-și trecutul în context
    1. Imaginea intitulată acceptă partenerul dvs
    1
    Gândi despre lucrurile pe care le-ați făcut în trecut. Pune-ți în pantofii partenerului tău. Amintiți-vă că toată lumea are un trecut și că nimeni nu este perfect. Faceți o listă mentală a exeslor dvs., greșelile pe care le-ați făcut și alte exemple care sunt comparabile cu ceea ce vă deranjează despre trecutul tău ex.
    • Imaginați-vă dacă partenerul dvs. a interogat dacă aveți sentimente pentru ex sau judecat pentru o greșeală pe care ați făcut-o acum 10 ani. Probabil că credeți că este nedrept că vă judecă pentru lucrurile pe care le-ați făcut înainte de a vă ști.
  • Imaginea intitulată acceptă partenerul dvs
    2. Amintiți-vă că nu puteți schimba trecutul. Partenerul dvs. nu își poate șterge trecutul și nu trebuie să vă așteptați ca ei să aibă o ardezie complet curată. Toată lumea aduce bagaj într-o relație. Depinde de tine să-ți dai seama dacă poți accepta bagajele partenerului tău.
  • E în regulă dacă ai nevoie de ceva timp să te gândești la trecutul partenerului tău. Dar nu este corect să dețină o pradă împotriva lor sau să-și aducă trecutul în timpul unei lupte. Dacă au făcut ceva oribil și nu o puteți accepta, este mai bine să puneți lucrurile decât să vă bucurați continuu partenerul asupra cărbunelui.
  • Imaginea intitulată acceptă partenerul dvs
    3. Nu definiți partenerul dvs. numai pe baza greșelilor lor din trecut. Luați în considerare cine este partenerul dvs. acum și cum vă tratează în prezent. Încercați să vedeți imaginea mai mare și căutați modele mai largi în loc de a mări o singură acțiune. Puneți lucrurile în perspectivă și gândiți-vă cum vă simțiți dacă partenerul dvs. vă judeca pe baza unei singure greșeli.
  • Spune partenerului tău ți-a spus că au înșelat unul dintre exes-urile lor cu mult timp în urmă și că se simt încă oribil în privința asta. Care nu înseamnă neapărat că ar trebui să le încredințezi.
  • Imaginea intitulată acceptă partenerul dvs
    4. Întrebați-vă dacă ceva ce au făcut este un întrerupător. Deși toată lumea mănâncă, este bine să tragi o linie în nisip. Mici, greșeli unice sunt un lucru. Cu toate acestea, nu vă simțiți ca și cum trebuie să acceptați semne de avertizare majore, cum ar fi un model pe termen lung de comportament rău sau o crimă gravă.
  • Să presupunem că partenerul tău ți-a spus că au înșelat în fiecare dintre relațiile lor. Acesta este un model de comportament suspect și este bine să aveți îndoieli serioase cu privire la capacitatea lor de a comite.
  • Spun că au fost arestați în trecut pentru violență și le-ați văzut ziduri, ușile de slam și spargeți lucrurile. Acesta este un model de violență, potențial comportament abuziv. Alte comportamente abuzive includ țipând la tine, amenințând violența fizică și încercând să te izoleze de cei dragi. Dacă ați observat oricare dintre aceste steaguri roșii, terminând relația este probabil cea mai bună opțiune.
  • Dacă își pierd temperamentul, dar nu și-au îndreptat mânia spre tine, și dacă sunteți interesat să lucrați lucrurile, trebuie încă să stabiliți regulile de bază. Ei ar trebui să consulte un profesionist de sănătate mintală cu privire la gestionarea furiei lor.
  • Metoda 3 din 4:
    Abordând preocupările dvs. cu partenerul dvs
    1. Imaginea intitulată acceptă partenerul dvs
    1. Adu-ți sentimentele într-o manieră calmă și respectuoasă. Evitați să aduceți ceva din trecutul lor în mijlocul unui argument. Când sunteți amândoi calm și în stare bună, cereți-i să vorbească. Spune-le că ceva te deranjează și vrei să fii cinstit cu ei despre asta.
    • Spune ceva de genul ", putem avea un chat? M-am simțit nerăbdător încă de când mi-ai spus despre cât de mult ai obișnuit să faci parte. Nu spun că nu te poți distra, dar acest tip de viață nu este pentru mine. Crezi că ai ieșit din sistemul tău?"
    Sfat de experți
    Chloe Carmichael, PhD

    Chloe Carmichael, PhD

    Psihologul clinic licențiat Clinic, Doctorul este un psiholog clinic licențiat care conduce o practică privată în New York City. Cu o decadă de experiență psihologică de consultanță, Chloe este specializată în problemele de relații, managementul stresului, stima de sine și coaching-ul de carieră. Chloe a instruit, de asemenea, cursuri de licență la Universitatea Long Island și a servit ca facultate adjuvantă la Universitatea orașului din New York. Chloe a completat doctoratul în psihologia clinică la Universitatea Long Island din Brooklyn, New York și pregătirea clinică la Spitalul Lenox Hill și Kings County Hospital. Ea este acreditată de Asociația Americană de Psihologie și este autorul "energiei nervoase: valorificați puterea anxietății voastre."
    Chloe Carmichael, PhD
    Chloe Carmichael, PhD
    Licențiat psiholog clinic

    Fiți atenți la atitudinea partenerului dvs. atunci când vorbiți cu ei. Dacă sunt calde și liniștitoare și oferind să găsească modalități de a vă face să vă simțiți mai confortabil, atunci acesta este un semn bun. Dacă se învârte sau par de defensive sau iritabile despre aceasta, ele nu pot fi la fel de deschise sau de susținere cum aveți nevoie.

  • Imaginea intitulată acceptă partenerul dvs
    2. Ascultați partea lor a povestii. Dați-le beneficiul îndoielii și lăsați-i să vă dea contextul. Poate că ți-au spus despre ceva ce au făcut în trecere, dar nu ai primit întreaga poveste. Evitați sărituri la concluzii și încercați să nu faceți ipoteze despre ceea ce se întâmplă în capul lor.
  • De exemplu, nu presupuneți doar că partenerul dvs. are încă sentimente pentru ex. În loc să vă lăsați suspiciunile, spuneți: "Știu că tu și fostul tău au fost împreună pentru o lungă perioadă de timp și asta e destul de intimidant. Mă fac să mă simt nesigur și nu vreau să ieșesc ca gelos, dar trebuie să știu că pot avea încredere în tine."
  • Imaginea intitulată acceptă partenerul dvs
    3. Ascultați-i afară, dar aveți încredere în instinctele voastre. Țineți minte că există o diferență între o explicație și o scuză. Este un lucru dacă partenerul dvs. oferă o explicație legitimă și pune ceva din trecutul lor în context. Cu toate acestea, du-te cu intestinul tău dacă crezi că încearcă să tragă lâna peste ochi.
  • De exemplu, spune că partenerul dvs. a avut o problemă cu droguri sau alcool. Ei explică modul în care au luat măsuri pentru a-și aborda dependența și că au fost sobri de mult timp. Mai degrabă decât să facă scuze, cuvintele și acțiunile lor oferă dovadă că trecutul este în trecut.
  • Să presupunem că partenerul dvs. adesea se află cu ex singur. Poate că îi lăudă în mod constant fostului lor sau spun lucruri ca: "Acest costum îmi amintește de ceva ce ar purta fostul meu."Chiar dacă încearcă să o explice, sunt dovezi destul de bune încât nu sunt peste fostul lor. Ar fi înțelept să întrebați dacă sunt gata să se angajeze într-o relație cu dvs.
  • Imaginea intitulată acceptă partenerul dvs
    4. Să comunice deschis, dar nu se mișcă unul cu celălalt. Pe măsură ce relația dvs. se adâncește, tu și partenerul tău ar trebui să te simți confortabil să fii vulnerabil unul cu celălalt. Lăsați partenerul dvs. să știe că este sigur să vorbim despre experiențele trecute, greșelile și regretele. Încurajați onestitatea, dar țineți cont de faptul că, pentru unele subiecte, nici unul dintre voi nu trebuie să împărtășiți fiecare detaliu mic.
  • De exemplu, spunându-se reciproc despre plăcerile dvs. și nu-i place în dormitorul ajută la construirea intimității. Cu toate acestea, niciunul dintre voi nu trebuie să mergeți în detaliu despre a fi intim cu un ex.
  • Unii oameni nu vor să știe despre relațiile anterioare ale partenerului lor. Dacă știți că sunteți predispus la gelozie, spuneți partenerului dvs. că nu doriți să auziți despre exes-urile lor.
  • Imaginea intitulată acceptă partenerul dvs
    5. Discutați despre obținerea testelor STI dacă sunteți îngrijorat de istoria lor sexuală. Dacă nu ați făcut-o deja, discutați cu partenerul dvs. despre sănătatea sexuală. Ar putea fi un subiect ciudat, dar încercați să fiți materie-de fapt. Fără a le pune la fața locului, sugerează că amândoi să fii testat pentru infecții cu transmitere sexuală (STI).
  • Să presupunem că aflați persoana pe care o întâlniți a fost cu o mulțime de oameni și aveți probleme să vă apropiați de ea. Vorbiți cu ei despre el și menționați că sănătatea sexuală este un subiect important pentru orice cuplu pentru a discuta.
  • Încercați să spuneți: "Știu că este ciudat să vorbim, dar ei spun că ar trebui să fii în față despre sex și sănătate. Sunt testat în mod regulat, ce zici de tine? Ce credeți că ați fost testat împreună?"
  • Metoda 4 din 4:
    Învățați să aveți încredere în partenerul dvs
    1. Imaginea intitulată Fii o prietena mai bună Pasul 7
    1. Concentrați-vă pe modul în care vă tratează acum. Întrebați-vă dacă partenerul dvs. ți-a dat vreun motiv să nu ai încredere în ei. Evaluați-vă relația rațional și gândiți-vă cum a acționat partenerul dvs. de când ați fost împreună. Cum te tratează în prezent este mai important decât ceea ce s-ar fi putut face înainte să te cunoască.
    • Este normal să vă fie frică să aveți încredere în cineva, mai ales dacă ați fost răniți în trecut. Spuneți-vă să vă opriți când începeți să vă simțiți suspicios sau gelos. Rămâneți obiectiv și concentrați-vă pe cuvintele și acțiunile partenerului dvs. în prezent.
  • Imaginea intitulată acceptă partenerul dvs
    2. Respectați confidențialitatea partenerului. Niciodată nu snoop prin lucrurile partenerului dvs. sau încercați să citiți textele sau e-mailurile lor. Gândiți-vă cum ați simți dacă v-ați invadat confidențialitatea. Dacă aveți motive să nu aveți încredere în ele, discutați despre preocupările dvs. cu ei în loc de snooping.
  • Dacă găsiți dovezi, confruntați-le cu el, îi va spune că ați invitat intimitatea lor. Veți fi atât de defensiv, cât și acuzatorie și nici unul dintre voi nu veți avea încredere în celălalt suficient pentru a avea o conversație productivă.
  • Neîncrederea nu trebuie să facă neapărat cu înșelăciune. Spune, de exemplu, că partenerul tău a băut mult sau a folosit droguri în trecut. S-ar putea să nu aveți încredere în ei când spun că este în trecut dacă le-ați văzut că beau foarte mult sau sunt brusc predispuși la schimbări de dispoziție.
  • Imaginea intitulată acceptă partenerul dvs
    3. Discutați cu partenerul dvs. despre comportamentele care vă fac să le încredințezi. Alegeți un cadru calm pentru a vă aduce preocupările. Gândiți-vă la ceea ce doriți să spuneți în prealabil și veniți cu motive specifice pe care le aveți încredere în partenerul dvs. Încercați să nu vă opriți ca și cum le acuzați, dar spuneți-i să știe acțiunile particulare care vă aveau în gardă.
  • De exemplu, spuneți-le: "Vă rog să nu vă simțiți că vă atacăm sau vă acuzați de orice. Dar mi-ai spus că ai avut niște probleme de furie în trecut și am observat că ți-ai pierdut temperamentul mult în ultima vreme. Există vreo modalitate pe care o pot ajuta? Poate că vorbea cu cineva vă poate ajuta să vă păstrați furia în verificare."
  • Dacă credeți că mai au sentimente pentru un ex, să zicem: "Mă deranjează când vorbești despre cât de mare este ex sau ceea ce ai făcut împreună. Simt că trageți comparații între noi. Mă bucur că sunteți în termeni buni cu ei, dar sunt îngrijorat că aveți încă sentimente pentru ei."
  • Imaginea intitulată acceptă partenerul dvs
    4. Încercați să nu lăsați memensul de către dvs. să vă deranjeze, în rațiune. Menținerea unei fotografii a ex-nopții, de exemplu, este nerezonabilă. Cu toate acestea, nu citiți în fiecare reamintire a relațiilor anterioare ale partenerului dvs. Ținând pe Mementos nu înseamnă că partenerul dvs. este încă închis pe un ex.
  • Să presupunem că un ex a făcut un desen foarte frumos al câinelui partenerului tău. Păstrarea desenului nu înseamnă că partenerul dvs. este încă nebun despre ex. Dacă fostul lor le-a dat cana preferată, folosind-o pentru a-și bea cafeaua de dimineață nu înseamnă că doresc să fie încă cu ex.
  • Amintiți-vă, nu puteți preface că trecutul nu sa întâmplat niciodată. Partenerul dvs. poate fi nostalgic, dar totuși să vă angajați. Atâta timp cât vă tratează bine și sunteți atât de fericiți, nu lăsați istoria veche să ajungă în calea relației dvs.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar