Cum să fii receptiv la partenerul tău

Învățarea de a fi mai receptivă partenerului dvs. vă poate lua relația cu un nivel complet nou. Partenerul dvs. se va simți mai mulțumit în relație și poate chiar să vă răsplătească capacitatea de reacție. Puteți fi un partener receptiv prin angajarea de abilități active de ascultare, lucrând prin probleme într-un mod colaborativ și anticipând și reacționând la nevoile partenerului dvs.

Pași

Metoda 1 din 3:
Fiind un ascultător receptiv
  1. Imaginea denumită să răspundă partenerului dvs. pasul 1
1. Ascultați-vă partenerul cu atenție. Arătați-vă reacția dvs. oferindu-vă partenerului dvs. atenția completă atunci când vorbesc. Rezista nevoii de a întrerupe sau de a le grăbi să termine. Utilizați propriul limbaj al corpului pentru a le încuraja să continue să vorbească.
  • Întoarceți-vă corpul să se confrunte cu ei. A se apleca in fata. NODE pentru a arăta acordul. Faceți contactul cu ochii corespunzători. Relaxați-vă brațele în poală sau în partea dvs. În funcție de contextul conversației, puteți chiar să vă luați mâna în a voastră sau să vă mângâiați brațul sau umărul.
  • Imaginea denumită să răspundă pasului dvs. pasul 2
    2. Cereți întrebări clarificatoare. Pentru a înțelege mai bine mesajul partenerului dvs., puneți întrebări. Așteptați până când par să fi luat o pauză înainte de a cere. Apoi, puteți pune întrebări specifice care încurajează partenerul dvs. să expună mai multe despre un anumit aspect al mesajului lor sau să meargă mai adânc în ceea ce se gândesc și se simt.
  • Clarificarea întrebărilor s-ar putea părea așa: "Ce ai vrut să spui prin exasperat?" sau "sună ca și cum ați putea folosi o pauză. Am dreptate?"
  • Imaginea intitulată Fiți receptiv la partenerul dvs. Pasul 3
    3
    Validați emoțiile lor. Validarea este un aspect esențial al unui partener receptiv. Pentru a face acest lucru trebuie să ascultați limbajul sentimentelor în mesajul partenerului dvs. Apoi, faceți o declarație care vă arată partenerului dvs. că vă referiți sau apreciați sentimentele și perspectiva lor unică.
  • Dacă cuvintele partenerului sau expresia facială indică furie sau confuzie, puteți valida acest lucru spunând: "Pot să simț că acest lucru te-a atins foarte supărat" sau "Pare confuz de rezultatul."
  • Imaginea intitulată Fiți receptiv la partenerul dvs. Pasul 4
    4. Demonstrează că înțelegeți. Cei mai buni ascultători ascultă să înțeleagă, nu răspund. Parafrază sau rezumă mesajul partenerului dvs. pentru a arăta că înțelegeți ceea ce încearcă să spună.
  • De exemplu, partenerul dvs. spune, "Mama și tata au intrat într-o luptă și cred că ar putea obține un divorț. Nu știu ce să fac." S-ar putea repeta ceea ce ai auzit în cuvintele tale spunând: "Lasă-mă să văd dacă înțeleg corect acest lucru. Părinții tăi au avut o luptă mare și sunteți îngrijorat că acest lucru va duce la divorț?"
  • S-ar putea rezuma tragând împreună diverse bucăți ale mesajului într-un întreg coeziv pentru a vă verifica înțelegerea. Rezumarea ar putea suna ", astfel încât părinții dvs. au fost argumentați și strigați. Tatăl tău a ieșit din casă și nu ai auzit de la el. Este corect?"
  • Metoda 2 din 3:
    Elaborarea problemelor
    1. Imaginea intitulată Fiți receptiv la partenerul dvs. Pasul 5
    1. Recunoașteți mai întâi experiența emoțională a partenerului dvs. Un partener receptiv nu este doar în acord cu experiența lor emoțională, ci și partenerul lor. Vă puteți arăta îngrijorarea pentru bunăstarea partenerului dvs. prin recunoașterea sentimentelor lor, chiar și atunci când nu sunteți de acord.
    • De exemplu, dacă strigați sau vorbiți cu asprime partenerului dvs., recunoașteți sentimentele lor înainte de a continua discuția. S-ar putea să comunicați îngrijorarea spunând ceva asemănător: "Nu am vrut să vin atât de dur" sau "văd că sunteți rănit poate că ar trebui să amâne această conversație."
  • Imaginea intitulată Fiți receptiv la partenerul dvs. Pasul 6
    2. Utilizați mesajele "i" pentru a vă spune sentimentele. Mesaje "i", spre deosebire de mesajele "You", ajută la facilitarea comunicării și rezolvarea conflictului. Acest lucru se întâmplă deoarece puteți să vă ocupați de propriile gânduri, sentimente și experiențe fără să vă schimbați vina pe partenerul dvs. Mesajele "tine" adesea scânteau defensivitatea.
  • Un mesaj "i" ar putea să sune, "mă simt confuz de reacția ta la ceea ce am spus. Vreau să fiu acolo pentru tine, dar nu sunt sigur cum."Acest lucru este mai bun decât", acționați ciudat. Nu te înțeleg."
  • Imaginea intitulată Fiți receptiv la partenerul dvs. Pasul 7
    3. Căutați o soluție care este reciproc avantajoasă. Partenerii receptivi îngrijesc mai mult despre relația care a reușit decât să câștige un argument sau să obțină cuvântul final. De aceea, accentul este acela de a ajunge în termenii că ambii parteneri pot fi de acord. Uneori, soluția reciproc avantajoasă poate fi doar să renunțe la subiect. În alte momente, poate necesita compromisuri de la ambele părți.
  • Pentru a compromite, a determina cât de importantă este problema pentru amândoi. Apoi, Brainstorm Soluții viabile care vă permit pe amândoi să obțineți unele sau majoritatea nevoilor dvs. întâlnite.
  • De exemplu, dacă planificați o vacanță, dar nu contează unde, puteți permite partenerului dvs. să aleagă destinația. Dar, s-ar putea să compromită și să alegeți două activități pe care doriți să le faceți.
  • Amintiți-vă că fiecare relație sănătoasă este un echilibru de dăruire și de luat. În unele ocazii, ar trebui să faceți sacrificii pentru partenerul dvs. și pe alții, ar trebui să facă același lucru pentru dvs.
  • Imaginea intitulată Fiți receptiv la partenerul dvs. Pasul 8
    4. Fi vulnerabili. Responsabilitatea se referă adesea la a fi cea care doresc să se dea sau să-i ceară mai întâi. În timpul unui dezacord într-o relație romantică, tu și partenerul tău poți uita temporar că ești pe aceeași parte. Dacă aveți curajul de a lua un risc emoțional, este posibil să puteți aduce argumentul la o închidere rapidă.
  • De exemplu, ambii parteneri pot fi răniți, dar pretinzând că nu sunt. Pur și simplu afirmând vulnerabilitatea: "Emoțiile mele sunt corecte acum. Chiar am nevoie de tine "poate ajuta la descompune barierele dintre tine.
  • 5. Lăsați lucrurile triviale să meargă. Încercați să evitați dezacordurile legate de problemele mici sau inconsecvente. De exemplu, dacă partenerul dvs. a avut o zi dură și a lăsat niște rufe pe podea, probabil că nu merită să se sufle. Alegeți bătăliile. Dacă nu, tu și partenerul tău ar putea deveni epuizat emoțional destul de repede.
  • Întrebați-vă: "De ce mă deranjez?"Dacă problema este o supărare minoră, lăsați-o să plece. Cu toate acestea, dacă are rădăcini mai adânci, luați în considerare adresa.
  • Imaginea intitulată Fiți receptiv la partenerul dvs. Pasul 9
    6. Restabiliți conexiunea emoțională după o luptă. Cel mai rău lucru pe care îl puteți face este să terminați un argument cu o prăpastie de goluri între voi. Relațiile sănătoase necesită ca voi doi să puteți reveni la o stare de conexiune pentru a avansa după conflict.
  • Pentru unii parteneri, acest lucru se poate traduce în "alcătuiesc sexul."Pentru alții, ar putea fi o mângâiere blândă, o îmbrățișare sau o glumă ușoară după un dezacord. Nu contează ce faci, atâta timp cât restabilești conexiunea emoțională.
  • Metoda 3 din 3:
    Anticipând nevoile partenerului dvs
    1. Imaginea intitulată Fiți receptiv la partenerul dvs. Pasul 10
    1. Fi prezent. Desigur, vor fi momente când sunteți prinși în propriile gânduri și sentimente și nu puteți participa pe deplin partenerului dvs. Cu toate acestea, majoritatea timpului, ar trebui să încercați să vă acordați ceea ce poate fi partenerul dvs. Observați indicii nonverbali care vă spun ce se întâmplă cu ei și vă ajută să elaborați un răspuns adecvat.
  • Imaginea intitulată Fiți receptiv la partenerul dvs. Pasul 11
    2. Reflectați asupra a ceea ce a funcționat anterior. Nu trebuie să reinventați roata în fiecare zi. Puteți îmbunătăți capacitatea de reacție și puteți participa mai bine la sentimentele și nevoile partenerului dvs. prin reamintind întâlniri similare. Dacă partenerul dvs. ți-a spus luna trecută că vor să asculți fără a încerca să remediați problemele, să păstrați acest lucru când apare o nouă problemă.
  • Imaginea intitulată Fiți receptiv la partenerul dvs. Pasul 12
    3. Arată că vă pasă. O mare parte a unui partener receptiv este compasiune. Satisfacția dvs. de relații și conexiunea emoțională depind de faptul că sunteți o ființă umană decentă. Cu alte cuvinte, nu puteți fi un partener receptiv și nu arătați căldură și îngrijorarea pentru partener ca persoană.
  • De exemplu, ați putea viziona un eveniment sportiv sau emisiunea de televiziune preferată atunci când partenerul dvs. vine în suspinarea ușilor puternice și lovite. Responsabilitatea ar fi necesar să vă întrerupeți televizorul și să participați la experiența emoțională a partenerului dvs.
  • Arată compasiune prin întrebarea a ceea ce se întâmplă, oferind o îmbrățișare sau sugerăm ceva distractiv pentru a vă bucura de partenerul dvs.
  • Responsabilitatea poate însemna, de asemenea, anticiparea nevoilor partenerului dvs. De exemplu, dacă știți că vin adesea acasă de la locul de muncă agitat sau șters, surprindeți-i cu cina lor preferată.
  • Image denumită să răspundă partenerului dvs. Pasul 13
    4. Observați ce răspund în timpul intimității. O altă modalitate de a aborda nevoile partenerului dvs. este prin intimitate. Poate fi tentant să renunți și să vă concentrați doar pe nevoile dvs. în timpul intimității. Dar, reglarea în Partenerul tău îi place și nu-i place și să răspundă în mod corespunzător poate forge o legătură mai profundă între tine - atât în ​​și în afara dormitorului.
  • De exemplu, dacă partenerul dvs. pare să se bucure de o mângâiere pe spate, ați putea cere, "Îți place asta?" pentru a vedea dacă ar dori să continuați.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar