Cum să determinați dacă cineva este un sociopat

În domeniul sănătății mintale, sociopatia este, de asemenea, cunoscută sub numele de tulburare de personalitate antisocială, o afecțiune care împiedică ca oamenii să se adapteze la standardele etice și comportamentale ale comunității lor.Persoanele sociopatice pot fi periculoase, care prezintă un comportament criminal, organizând culte periculoase și care provoacă rău pentru ei înșiși și alții. Există mai multe semne că cineva poate fi un sociopat, inclusiv prezintă o lipsă de remușcare, având o ignorare a legii și a spune frecvent minciuni.

Pași

Metoda 1 din 3:
Identificarea trăsăturilor unui sociopat
  1. Imaginea intitulată Determinați dacă cineva este un pas de sociopat 1
1. Luați în considerare personalitatea și manierismul individului. Sociopatii sunt, de obicei, extrem de fermecătoare și carismatice. Personalitățile lor sunt descrise ca magnetice și, ca atare, generează o mulțime de atenție și laudă de la alții. Ei au tendința de a avea o puternică energie sexuală și pot avea fetisuri sexuale ciudate sau pot fi dependenți de sex.
  • Sociopatii de multe ori se simt prea intitulat in anumite pozitii, oameni si lucruri. Ei cred că propriile lor convingeri și opinii sunt autoritatea absolută și nu iau în considerare opiniile altora.
  • Sociopatii sunt rareori timizi, nesiguri sau la o pierdere de cuvinte. Ei au probleme cu suprimarea răspunsurilor emoționale, cum ar fi furia, nerăbdarea sau neplăcerile și, în mod constant, la alții și răspund în grabă la aceste emoții.
  • Ei pot cultiva o persona nevinovată. Este ca și cum ar juca un personaj într-o piesă, cu afișaje foarte atente ale personalității lor. Ei pot acționa nevinovați sau mai degrabă dulci, ceea ce este ușor de crezut pentru că sunt actori foarte buni. Nu trebuie să vă luați prima impresie asupra lor la valoarea nominală. Dacă nu cunoașteți o persoană, ei pot să vă înșele să vă gândiți că sunt nevinovați sau dulci. Singura modalitate reală de a cunoaște o adevărată personalitate a unei sociopați este să le cunoaștem bine.Dacă ascultați intuiția dvs., puteți obține sentimentul că persoana lor este prea simplă pentru a fi reală.Non-sociopatii sunt oameni autentici și nu o imagine perfectă a unei personalități simplificate.
  • Imaginea intitulată determină dacă cineva este un pas de sociopat 2
    2. Să ia în considerare comportamentul trecut și prezent al persoanei. Sociopatii prezintă un comportament anormal de spontan și îndrăzneț. Ele par să acționeze în afara domeniului normelor sociale și pot face lucruri bizare, riscante sau scandaloase, fără a evalua repercusiunile potențiale.
  • Sociopatii pot fi criminali. Datorită tendinței lor de a ignora legea și normele sociale, sociopatii pot avea un cazier judiciar. Ei pot fi con artiști, kleptomani, sau chiar ucigași.
  • Sociopatii sunt mincinoși profesioniști. Ei fabrică povești și fac declarații neplăcute, neadevărate.Pentru că s-au practicat atât de mult, ei sunt capabili să facă aceste minciuni să fie convingătoare.Pe măsură ce experiența lor cu minciuna crește, la fel și încrederea și asertivitatea lor în a-și spune minciunile.Uneori minciunile lor sunt povești pentru a obține simpatie, alții sunt minciuni despre munca pe care au făcut-o.Sociopatii nu au sentimente tipice de vinovăție asociate cu pretinderea muncii altcuiva ca a lor.Ei îi pasă doar de imaginea lor și vor face tot ce este mai ușor de creat.
  • Sociopatii au o toleranță scăzută pentru plictiseală. Se plictisesc ușor și necesită stimulare constantă.Imaginea și abilitatea lor de a controla pe alții sunt singurele lucruri pe care le pasă într-adevăr, astfel încât ei să-și satisfacă plictiseala, lucrând pentru a-și îmbunătăți imaginea și a juca cu sentimentele altora.
  • Imaginea intitulată Determinați dacă cineva este un pas de sociopat 3
    3. Luați în considerare relațiile persoanei cu ceilalți. Modul în care o persoană interacționează cu ceilalți poate fi, de asemenea, un indicator că acea persoană este un sociopat. Sociopatii sunt foarte buni la convingerea altora pentru a face ceea ce doresc, fie prin farmec sau alte mijloace mai agresive. Ca rezultat, prietenii și colegii unui sociopat se pot găsi pe ei înșiși să facă ceea ce vrea să facă.
  • Sociopatii sunt incapabili de a experimenta vinovăția sau rușinea pentru acțiunile lor. Este comun ca sociopatii să nu aibă remușcări când au făcut ceva care doare pe alții. Ele pot apărea indiferente sau raționalizate acțiunile lor.Ei vor afecta remușcarea sau milă, deși dacă trebuie să pară că sunt normali din punct de vedere social.De exemplu, dacă cineva îi spune unui sociopat despre moartea unui membru al familiei, ei ar preface simpatia.Uneori ar putea folosi durerea celeilalte persoane ca vulnerabilitate pentru a profita de.Sociopatii caută adesea pe alții care sunt slabi sau la momente slabe pentru a-și exploata vulnerabilitatea emoțională și pentru a face ca persoana să se simtă mai atașată sau dependentă de ele.
  • Sociopatii sunt manipulative. Ei pot încerca să influențeze și să domine oamenii din jurul lor și tind să caute poziții de conducere sau în picioare socială ridicată.
  • Sociopatii nu au empatie si pot fi incapabili de dragoste. În timp ce unii sociopați vor avea un individ sau un grup mic de oameni pe care ei par să aibă grijă, ei au un timp greu de senzație de emoții și este probabil că nu au avut relații romantice sănătoase în trecut.
  • Sociopatii au un timp greu de a face cu critici. Ei doresc adesea aprobarea de la alții și chiar pot simți că au dreptul la ea.
  • Metoda 2 din 3:
    Coping cu un sociopat
    1. Imaginea intitulată Determinați dacă cineva este un pas de sociopat 4
    1. Discutați cu cineva despre ceea ce treceți. Dacă vă aflați într-o relație cu cineva care vă este abuziv sau aveți un coleg care vă tratează cu lipsă de respect, discutați cu cineva despre asta. Dacă relația a devenit violentă sau vă temeți de siguranța dvs., cereți ajutor pentru a scăpa de persoana. Nu încercați să vă ocupați de persoana singură. Adresați-vă unui prieten sau unui membru al familiei să vă ajute.
    • Dacă sunteți o victimă a abuzului domestic, puteți numi, de asemenea, linia telefonică națională de violență în familie la 1-800-799-7233.
    • Având un sistem de sprijin de indivizi sănătoși, vă va face mai ușor să faceți față.
  • Imaginea intitulată Determinați dacă cineva este un pas de sociopat
    2. Menține o distanță sigură de la persoană. Dacă sociopatul cu care aveți de-a face nu este un membru al familiei sau altul iubit, dezangajați cu persoana. Continuarea petrecerii timpului cu persoana poate avea un impact negativ asupra vieții voastre.
  • Opriți contactarea persoanei și evitați situațiile / locurile unde puteți intra în persoană, dacă este posibil.
  • Lăsați persoana să știe că aveți nevoie de un spațiu și să cereți că se abțin să vă contacteze.
  • Dacă persoana nu cooperează și refuză să vă lase singură, atunci vă recomandăm să vă gândiți la schimbarea numărului de telefon și a altor informații de contact. Dacă vor continua să vă îndreptați, atunci luați în considerare depunerea pentru o comandă de restricție.
  • Imaginea intitulată Determinați dacă cineva este un pas de sociopat 6
    3. Se confruntă cu persoana cu prudență. Dacă persoana cu care aveți de-a face este cineva pe care nu o puteți sau nu doriți să vă tăiați din viața voastră, fiți precauți cu privire la modul în care vă confruntați cu privire la comportamentul lor. Înainte de a vă confrunta cu un sociopat despre comportamentul lor, amintiți-vă că sociopatii sunt defensivi, iritabili și potențial violenți. Cereți ajutor de la prieteni sau membri ai familiei și organizați o intervenție pentru a preveni probabilitatea unei reacții ostile.
  • Evitați să faceți declarații de acuzare sau indicând lucruri specifice pe care persoana a făcut-o greșit. Mai degrabă, concentrați-vă pe imaginea mai mare și lăsați persoana să știe că sunteți cu adevărat îngrijorați de sănătatea lor. Începeți să spuneți ceva de genul: "Sunt îngrijorat de tine și vreau să ajut."
  • Evitați să vorbiți despre sentimentele dvs. sau despre modul în care persoana vă va răni. Sociopatii sunt probabil să nu răspundă la aceste tipuri de declarații.
  • Metoda 3 din 3:
    Înțelegerea sociopatiei
    1. Imaginea intitulată Determinați dacă cineva este un pas de sociopat 7
    1. Să înțeleagă că sociopatia și psihopatia nu sunt același lucru. Sociopatia și psihopatia nu sunt pe deplin înțelese, dar ele sunt diferite în funcție de anumiți cercetători și teoreticieni. Manualul de diagnosticare și statistic al tulburărilor de sănătate mintală V (DSM-5) sau manualul utilizat de profesioniștii din domeniul sănătății mintale oferă o descriere a tulburării de personalitate antisocială care împărtășește multe dintre aceleași caracteristici ale sociopatiei și psihopatiei. Sociopatia și psihopatia nu sunt tulburări de diagnosticare cum ar fi tulburarea de personalitate antisocială, dar unele cercetări au sugerat că acești doi termeni sunt tipuri specifice de tulburare de personalitate antisocială și că împărtășesc mai multe trăsături. Aceste trăsături comune includ:
    • ignorarea legilor sau a moresmelor sociale
    • Nu reușesc să recunoască drepturile celorlalți
    • fiind în imposibilitatea de a simți remușcări sau vinovăție
    • Afișarea unei tendințe pentru comportamentul violent
  • Imaginea intitulată determină dacă cineva este un pas de sociopat 8
    2. Luați în considerare principalii indicatori ai sociopatiei. În plus față de semne de tulburare de personalitate antisocială, cineva care este un sociopat ar afișa trăsături suplimentare. Aceste trăsături sunt în mare parte legate de un defect cu conștiința persoanei, în timp ce cineva care este un psihopat ar putea fi spus că nu are o conștiință. Trăsăturile pe care o sociopat le poate include:
  • compulsiv minciună
  • pare să se gândească foarte mult
  • ușor de ofensat
  • incapabil să dețină un loc de muncă sau să rămână într-un singur loc prea lung
  • intens posesiv sau "iubitor" Relațiile care ascund o teamă de abandonare
  • Se blochează pe alții, în special cei care sunt vulnerabili din punct de vedere emoțional
  • infracțiunile tind să fie deghizate, dezorganizate și spontane, nu sunt planificate
  • se bucură și se așteaptă la lingușire
  • Imaginea intitulată Determinați dacă cineva este o etapă de sociopatică 9
    3. Fiți conștienți de faptul că cauza sociopatiei este necunoscută. Unele cercetări au sugerat că sociopatia poate fi moștenită, în timp ce alte cercetări au sugerat că poate fi rezultatul neglijării sau abuzului din copilărie. Un studiu a arătat că aproximativ 50% dintre sociopați par să fi moștenit tulburarea prin machiajul genetic. Dar factorii de mediu sau alte condiții au fost considerate a fi cauza celor 50% din sociopați în studiu. Ca urmare a acestor constatări conflictuale, cauza exactă a sociopatiei este necunoscută.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Fiind într-o relație cu un sociopat poate fi extrem de dăunătoare emoțional și psihic. Căutați semnele mai devreme și vă protejați imediat. Dacă este începutul unei noi relații, întâlniri, fiți foarte precauți, creați distanța și îndepărtați-vă de relația imediat. Lăsați-i cu grijă și spuneți cuiva ce sa întâmplat.
  • În timp ce tulburarea de personalitate antisocială nu este diagnosticată până la vârsta adultă, majoritatea dintre sociopați prezintă simptome în timp ce acestea sunt sub 15 ani.
  • Sociopatia este moștenită prin genetică, astfel încât violența, crima, ostilitatea rulează prin sânge. Doar un sociopat se poate schimba
  • Rețineți că este un sociopat nu face pe cineva un criminal sau o persoană rea.
  • Avertizări

    Nu încercați să diagnosticați un sociopat sau să încercați să spuneți cuiva care suspectați ar putea fi un sociopat pentru a obține ajutor profesional. Dacă bănuiți că cineva apropiat de dvs. este un sociopat, utilizați aceste informații pentru a vă ajuta să vă ocupați de persoana și să căutați ajutor dacă vă simțiți vreodată pe cale de dispariție.
  • Dacă simțiți că sunteți victimizați sau că sunteți în pericol de a fi răniți de cineva, căutați ajutor de la poliția dvs. locală. Nu încercați să mergeți singur dacă vă simțiți ca viața voastră este în pericol.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar