Cum se calculează valoarea scadenței

Valoarea scadenței este suma plătibilă unui investitor la sfârșitul perioadei de deținere a unui instrument de datorie (data scadenței). Pentru majoritatea obligațiunilor, valoarea maturitate este cantitatea de față a legăturii. Pentru unele certificate de depozit (CD) și alte investiții, toate dobânzile sunt plătite la scadență. Dacă tot interesul este plătit la scadență, fiecare dintre plățile de dobândă poate fi complicată. Pentru a calcula valoarea scadenței pentru aceste investiții, investitorul adaugă toate dobânzile compuse pentru suma principală (investiții originale).

Pași

Partea 1 din 2:
Revizuirea instrumentelor de datorie
  1. Imagine intitulată Calculați valoarea de maturitate Pasul 1
1. Treceți peste caracteristicile unei legături. O obligațiune este emisă pentru a strânge bani pentru un anumit scop. Corporațiile emite obligațiuni pentru a strânge bani pentru a rula afacerea. Entitățile guvernamentale, cum ar fi un oraș sau un stat, pot emite o obligație de a plăti pentru un proiect. O municipalitate poate emite o obligațiune pentru a construi o nouă piscină publică, de exemplu.
  • Fiecare legătură este emisă cu o sumă specifică a feței. Valoarea feței de legătură este suma pe care un investitor primește la scadență. Data scadenței unei obligațiuni este data la care emitentul trebuie să ramburseze suma feței. În unele cazuri, suma feței și toate dobânzile obținute sunt rambursate la data scadenței.
  • Toate detaliile obligațiunii sunt enumerate pe un certificat de obligațiuni. Astăzi, certificatele de obligațiuni sunt emise în formă electronică. Profesioniștii din domeniul investițiilor se referă la acest format electronic ca formular de înregistrare a cărții.
  • Valoarea feței și data scadenței sunt enumerate pe documentul de intrare a cărții, împreună cu rata dobânzii.
  • Dacă cumpărați o obligațiune corporativă de 10.000 $ 6% IBM datorată în 10 ani, de exemplu, toate aceste detalii vor fi listate pe certificatul de obligațiuni electronice.
  • Imagine intitulată Calculați valoarea de maturitate Pasul 2
    2. Luați în considerare suma pe care o primiți la data scadenței. Majoritatea obligațiunilor corporative plătesc un interes semi-anual. La maturitate, primiți cantitatea de față a legăturii. Alte instrumente de datorie, cum ar fi certificatele de depozit (CD-uri), plătesc suma feței și tot dobânda la scadență. Un alt termen pentru suma față este principalul.
  • Formula de calculare a dobânzii obținută este (suma principală înmulțită cu rata dobânzii înmulțită cu perioada de timp).
  • Interesul anual pentru IBM Bond este ($ 10,000 x 6% x 1 an) = 600 $.
  • Dacă tot interesul a fost plătit la scadență, interesul de primă an de 600 de dolari nu ar fi plătit până la sfârșitul a 10 ani. De fapt, interesul fiecărui an ar fi plătit la sfârșitul celor 10 ani, împreună cu suma feței (principal).
  • Imagine intitulată Calculați valoarea de maturitate Pasul 3
    3. Adăugați impactul compoziției. Comprimarea înseamnă că investitorul câștigă dobânzi atât la valoarea feței instrumentului de datorie, cât și orice interes prealabil câștigat. În cazul în care investiția dvs. plătește tot interesul la maturitate, probabil veți câștiga interesul de compoziție pentru câștigurile dvs. de interes anterioare.
  • Rata periodică este rata dobânzii pe care o câștigați pentru o anumită perioadă de timp, cum ar fi o zi, săptămână sau lună. Pentru a calcula interesul de compoziție, trebuie să determinați rata periodică.
  • Să presupunem că investiția dvs. câștigă 12% interes anual. Compușii dvs. de interes lunar. În acest caz, rata dvs. periodică este (12% / 12 luni = 1%).
  • La interesul compus, multiplicați rata periodică cu suma feței.
  • Partea 2 din 2:
    Determinarea valorii maturității
    1. Imagine intitulată Calculați valoarea de maturitate Pasul 4
    1. Utilizați rata periodică pentru a calcula interesul câștigat. Să presupunem că dețineți un certificat de depozit de 1.000 $ 12% care se maturizează în 3 ani. CD-ul dvs. plătește tot interesul la maturitate. Pentru a calcula valoarea de maturitate, trebuie să calculați tot interesul compus.
    • Spuneți că compușii CD-ului este lunar. Rata periodică este (12% / 12 luni = 1%). Pentru ao păstra simplu, presupuneți că fiecare lună are 30 de zile. Multe investiții, inclusiv obligațiuni corporative, folosesc un an de 360 ​​de zile pentru a calcula interesul.
    • Presupune că ianuarie este prima lună pe care o deții CD-ul. În prima lună, interesul dvs. este (1.000 $) x (1%) = $ 10.
    • Pentru a calcula interesul pentru luna februarie, trebuie să adăugați interesul din ianuarie pentru suma principală. Noua dvs. sumă principală pentru februarie este (1.000 $ + $ 10 = 1.010 $).
    • În februarie, câștigi dobânda în totalitate ($ 1,010 x 1% = $ 10.10). Vedeți că interesul din februarie este mai mare decât suma din ianuarie cu 10 cenți. Câștigați un interes suplimentar din cauza compoziției.
    • În fiecare lună, adăugați tot interesul prealabil pentru suma principală de 1.000 $. Totalul este noul dvs. echilibru principal. Utilizați acest echilibru pentru a calcula interesul pentru perioada următoare (o lună, în acest caz).
  • Imagine intitulată Calculați valoarea de maturitate Pasul 5
    2. Aplicați o formulă pentru a calcula rapid valoarea scadenței. Mai degrabă decât să calculeze manual interesul de computare, puteți utiliza o formulă. Formula Valoare de Maturitate este V = P X (1 + R) ^ n. Vedeți că V, P, R și N sunt variabile în formula. V Este valoarea de maturitate, p este suma principală originală, iar N este numărul de intervale de compunere din momentul emiterii la data scadenței. Variabila R reprezintă această rată a dobânzii periodică.
  • De exemplu, luați în considerare un CD de 5 ani, 10.000 de dolari. Rata anuală a dobânzii este de 4.80%.
  • Rata periodică (variabila R) este (.048/12 luni = .004).
  • Numărul de perioade de comprimare (N) se calculează prin luarea numărului de ani în securitate și înmulțirea prin frecvența compoziției. În acest caz, poate calcula numărul de perioade ca (5 ani x 12 luni = 60 de luni). Variabila N este egală cu 60.
  • Valoarea scadenței sau V = 10.000 de ori (1 + .004) ^ 60. Valoarea maturității V funcționează la 12.706 USD.41.
  • Imagine intitulată Calculați valoarea de scadență Pasul 6
    3. Căutați un calculator de valoare de maturitate online. Găsiți un calculator online pentru valoare de maturitate utilizând un motor de căutare. Asigurați-vă că căutarea specifică securității pe care o evaluați. Dacă dețineți un fond de pe piața monetară, de exemplu, introduceți "Calculator de valoare a fondurilor de pe piața monetară a monedei".
  • Căutați un site reputat. Calitatea și gradul de utilizare a fiecărui instrument de calcul online poate varia foarte mult. Utilizați două calculatoare diferite pentru a vă valida rezultatele.
  • Introduceți informațiile dvs. Introduceți datele din investiția dvs. sau investițiile propuse în instrumentul Calculator. Aceasta va include principalul, rata anuală de interes și durata investiției. Poate include, de asemenea, frecvența compoziției pentru investiție.
  • Verificați rezultatul. Asigurați-vă că valoarea scadenței are sens. Pentru a verifica dacă data scadenței este rezonabilă, probabil are sens să confirme rezultatul într-un alt instrument online.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar