Cum să explicați menstruația la băieți

La un moment dat, băieții vor învăța despre menstruație și perioade de la mamele, surorile, colegii de clasă sau media. Pentru că poate fi un subiect ciudat pentru a discuta, fiți pregătiți pentru discuție, gândindu-vă la el înainte de timp. Înțelegerea menstruației poate ajuta băieții să fie mai compasiune frați, fii, iubiți și tați.

Pași

Partea 1 din 3:
Explicarea procesului de menstruație
  1. Imagine intitulată Explicați menstruația la băieți Pasul 1
1. Creșteți-vă cunoștințele despre menstruație. Este greu să explici lucrurile copiilor atunci când nu sunteți clar despre informații. Înainte de a avea o discuție pentru copiii de orice vârstă, examinați informații despre ciclurile menstruale. Citiți materialele scrise special pentru copii. De asemenea, puteți examina diagramele sistemului de reproducere al femeilor și puteți include diagrame în explicația dvs. Cu cât simți mai confortabil în cunoștințele dvs., cu atât va fi mai ușor explicația voastră.
  • Poate doriți să verificați o carte despre menstruația scrisă special pentru copii sau împărtășiți-o cu băieții dvs.
  • Imagine intitulată Explicați menstruația la băieți Pasul 2
    2. Discutați despre funcția uterului. Dacă băiatul cu care vorbești deja are deja o înțelegere de unde provin copiii, această parte va fi ușoară.Dacă nu, ar putea fi o conversație mai lungă.Explică-i că fiecare femeie are un "centru de copii" numit uterul, ceea ce îi permite să crească un copil.În fiecare lună, corpul ei se pregătește să dețină un nou copil. Pentru a face acest lucru, uterul ei trebuie să devină foarte puternic, așa că crește o căptușeală.
  • De exemplu, o mamă ar putea spune fiului ei tânăr, "Fiecare femeie are un uter, care este locul în care bebelușii cresc până când sunt gata să iasă.În fiecare lună, corpul ei se pregătește să aibă un alt copil, iar căptușeala uterului devine foarte gros, astfel încât să poată prinde un ou și să se țină de ea.Dacă este timpul să aveți un copil, copilul va crește în interiorul uterului."
  • Dacă are probleme cu înțelegerea conceptului, ați putea spune că uterul este ca un balon în interiorul buricului unei femei. La vârsta de 5 ani, copiii ar trebui să se simtă confortabil cu numele oficial al organelor reproductive.
  • Imagine intitulată explică menstruația la băieți Pasul 3
    3. Explicați că sângerarea apare atunci când nu există un copil. Dacă o femeie nu are un copil înăuntru, uterul nu mai are nevoie de căptușeala îngroșată creată luna respectivă.Căptușeala se dizolvă și este eliminată prin vagin ca sânge.
  • Mama ar putea continua cu ceva de genul: "Dacă o femeie nu vrea să aibă un alt copil, această căptușeală foarte puternică în uter se îndepărtează pentru că nu are nevoie de ea. Că căptușeala își lasă corpul ca sânge și iese prin vaginul ei."
  • Imagine intitulată Explicați menstruația la băieți Pasul 4
    4. Discutați despre produsele menstruale. Aduceți că femeile poartă tampoane, tampoane sanitare și cupe menstruale pentru a colecta sângele expulzat. Asigurați-vă că ați explicat că acest lucru este căptușit corpul făcut pentru a susține un copil care pleacă și că sângele nu vine dintr-un prejudiciu.
  • Puteți spune: "Femeile aleg cum vor să colecteze sângele care a venit de la uter și de la vagin. Există o mulțime de modalități de a face acest lucru. Femeile fac acest lucru pentru a-și păstra hainele curate."
  • Dacă băiatul este mai în vârstă, puteți vorbi despre fiecare produs și ce face.
  • Partea 2 din 3:
    Ștergerea informațiilor confuze
    1. Imaginea intitulată Explicați menstruația la băieți Pasul 5
    1. Se referă la menstruația pozitiv. Înainte de a începe o menstruație, faceți un efort conștient de a păstra lucrurile neutre sau pozitive. Este important ca ambii băieți și fete să vadă menstruația ca un proces normal și sănătos, nu ceva pe care oamenii ar trebui să fie jenați sau să se simtă vinovăția sau rușinea de la. Evitați limbajul derogatoriu care face ca menstruația să sune negativ, murdar sau neplăcut.
    • Băieții pot crede că sângerarea poate fi dureroasă, ca de la o tăietură. Asigurați-i că sângerarea nu doare și nu este dureroasă. Puteți explica că unele femei suferă crampe, care sunt crampe musculare în organism, dar durerea nu vine de la sângerare.
    • Când vorbim despre menstruație, comunicați că menstruația este o parte sănătoasă și normală de creștere a fetelor. La fel ca băieții dezvoltă părul facial și vocile lor schimbă, fetele încep să se schimbe fizic, de asemenea.
    • Spune: "Înainte ca sângele ei să vină pentru prima dată, o fată nu are acces la puterea ei de a crea un copil. Când vine, îl semnalează că trupul ei este gata să aibă un copil. Este interesant să ai această abilitate. Acum, fie că ea este gata pentru un copil este altceva!"
  • Imagine intitulată Explicați menstruația la băieți Pasul 6
    2. Vorbește despre cum se curăță corpul. Pentru copiii mici, puteți vorbi despre modul în care corpul se curăță. Spuneți că "corpurile fetelor sunt diferite de corpurile băieților. O parte majoră a corpului este curățarea din interior afară, ca atunci când mergeți pe pipi sau poo, sau când vă suflați nasul. Când fetele îmbătrânesc, corpul lor începe să curățească într-un mod nou. Uneori fetele folosesc lucruri speciale pentru a ajuta corpurile lor să fie curate."
  • Imagine intitulată Explicați menstruația la băieți Pasul 7
    3. Discutați despre părțile și funcțiile corpului. Fetele au părți diferite de corp decât băieții. Poate doriți să definiți termenii precum "uterul", "vagin" sau "sarcină."Spuneți:" Acestea sunt toate părțile corpului pe care fetele le au băieții nu au. Uterul este un cuvânt mare care înseamnă locul în care un copil crește. Vagina este un cuvânt care ne spune unde bebelușii părăsesc corpul sau unde frunze de sânge dacă nu există copii. Sarcina este ceea ce se întâmplă atunci când un copil crește într-o femeie."
  • Puteți spune: "Femeile și fetele au părți diferite ale corpului decât băieții. Acest lucru se datorează faptului că femeile pot crește bebelușii în trupurile lor și oamenii nu pot. Acestea sunt lucrurile pe care femeile le au acea oameni."
  • Imagine intitulată Explicați menstruația la băieți Pasul 8
    4. Explicați noua terminologie. Cu băieții mai în vârstă, este posibil să doriți să introduceți terminologia comună legată de ciclurile femeilor. Explicați în mod clar orice terminologie nou introdusă. Unele lucruri pe care doriți să le explicați includ cuvintele "perioadă", "menstruație" sau "ciclu."Ați putea dori, de asemenea, să includeți termeni de slang, cum ar fi" Timpul lunii "," Matus Flo, "sau" Ciclul Moon / Lună ", deoarece acești termeni pot veni la școală sau în rețeaua socială a băiatului.
  • Păstrați răspunsurile simple. Dacă explicați cuvântul Perioada, spuneți: "O perioadă este ceva la sfârșitul unei propoziții. Dar poate, de asemenea, să însemne timp în fiecare lună când corpul unei femei se curăță din interior. Este un cuvânt care rezumă un proces care se întâmplă în corpul unei femei."
  • Imagine intitulată Explicați menstruația la băieți Pasul 9
    5. Învățați-vă băieții să tratați menstruația cu respect. Să comunice clar că nu este nimic "greșit" cu sângele menstruației. Nu este jenant, grosolan sau rușinos. Nu face o fată "murdară."Dacă băieții tăi știu că o fată este menstruantă, spune-le să o trateze cu respect și să nu-i tachineze sau să o facă să se simtă rău.
  • Spune: "Dacă observați o fată are o perioadă sau are sânge pe hainele ei, este important să o tratați cu respect. Nu este bine să o tachinezi sau să te distrezi de ea. Nu spune nimic rău pentru ea sau altcineva. Amintiți-vă că este normal să aveți o perioadă."
  • Asigurați-vă că știu că menstruația este total normală și sănătoasă.
  • Partea 3 din 3:
    Predarea copiilor mici despre dezvoltare
    1. Imaginea intitulată Explicați menstruația la băieți Pasul 10
    1. Iniți conversațiile la începutul anului. Nu dezactivați toate explicațiile acestor probleme până când copiii au lovit pubertatea și, în schimb, abordați subiectele treptat în timp. În plus față de a face subiectul să se simtă tabu, vă pierdeți oportunități de a corecta dezinformarea. Poate fi util să începeți dialogul de dezvoltare despre corpurile băieților și ale fetelor atunci când copiii sunt tineri în loc să aștepte până la pubertate.
    • Lăsați băieții să știe că pot veni la dvs. cu întrebări despre orice să stabilească încredere în tine și să-și ghideze înțelegerea de dezvoltare într-un mod pozitiv.
  • Imagine intitulată Explicați menstruația la băieți Pasul 11
    2. Răspundeți la întrebări curioase de la copiii mici. Copiii mici sunt extrem de curioși și observați. Băieții pot observa un șervețel sanitar în coșul de gunoi sau pot observa cumperi tampoane în magazinul alimentar. În timp ce nu trebuie să intrați în detaliu cu copii foarte mici (3-6 ani vechi), adresați-vă curiozității generale ca fiind în regulă și nu jenantă să întrebați sau să răspundeți.
  • Dacă un băiat întreabă: "Ce este asta?"În ceea ce privește un produs menstrual, răspundeți cu numele obiectului (tampon, tampon sanitar, cupă menstruală etc.). Puteți urmări răspunsul dvs. ", acesta este ceva ce folosește femeile pentru a-și păstra corpurile curate."
  • În timp ce băieții se maturizează, aceștia pot cere întrebări progresiv mai detaliate despre procesul de menstruație sau cum sunt făcute bebelușii. Utilizați judecata dvs. atunci când oferiți detalii, astfel încât să nu le copleșiți cu informații pe care nu le-au dorit sau nu au nevoie.
  • Imagine intitulată Explicați menstruația la băieți Pasul 12
    3. Nu evitați să răspundeți la întrebări. Copiii au un talent pentru a pune întrebări personale sau ușor incomode în locuri publice sau într-un timp care ar putea părea inadecvate pentru adulți. Dacă vi se pune o întrebare despre menstruație, nu spuneți că veți vorbi mai târziu sau acasă, deoarece acest lucru va da impresia că este un subiect jenant. Chiar dacă alte persoane sunt în apropiere, răspunde ocazional la întrebare. Faceți tot posibilul pentru a răspunde la întrebarea în acel moment.
  • Dacă întrebarea te-a prins de la gardă sau dacă răspunsul dvs. nu a fost de ajutor, luați în considerare făcând un răspuns ulterior mai târziu în acea noapte.
  • Imaginea intitulată explică menstruația la băieți Pasul 13
    4. Adaptați răspunsurile la nivelul de maturitate. Ajustați răspunsurile la nivelul de dezvoltare al copilului dumneavoastră și la maturitatea emoțională. Gândiți-vă la ce concepte copilul dvs. poate înțelege și cum să descompune explicațiile în părți mai mici. Recunoaște că vorbind despre menstruație face parte din tema mai mare a dezvoltării și educației sexuale. Încălcarea acestor discuții în părțile gestionabile asupra anilor formaționi ai băieților vă permite să construiți concepte ca maturitate și sensibilizare.
  • Nu vă depășiți răspunsurile. Vorbiți pur și simplu și evitați utilizarea metaforelor complicate, în special cu copiii mici (cum ar fi "mătușa Flo" sau "Timpul lunii").
  • Dați cât mai multe informații, deoarece ar trebui să-și satisfacă curiozitatea. Nu explică prea mult prin acordarea prea multor informații înainte de a cere el.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar