Cum se estimează data concepției

Dacă știți data ultimului ciclu menstrual, vă puteți afla posibile date de concepție utilizând un calendar. Dacă nu știți acest lucru, medicul poate estima vârsta gestațională cu o ultrasunete sau printr-un examen fizic.Toate estimările, chiar și de către medici, sunt "cele mai bune presupuneri" și nu vă pot spune ziua actuală pe care ați conceput-o, din cauza unor rate de creștere variabile a bebelușilor și a diferențelor în ciclurile menstruale individuale ale femeilor.

Pași

Metoda 1 din 3:
Estimarea utilizării ciclului dvs. menstrual
  1. Imagine intitulată Estimare Data concepției Pasul 1
1. Marcați prima zi a ultimului ciclu menstrual pe un calendar.Majoritatea femeilor au un ciclu de 28 de zile, ceea ce înseamnă că începe sângerarea la fiecare 28 de zile.Prima zi de sângerare este data începe ciclul.
  • Dacă nu știți cel puțin o dată generală a ultimului dvs. ciclu, nu vă puteți găsi data conceperii fără a vizita un medic.
  • Ciclurile pot fi la fel de scurte ca 24 de zile sau până la 34 de zile la unele femei. Cunoașterea lungimii ciclului dvs. va fi importantă la calcularea ovulației.
  • Imagine intitulată Estimare Data concepției Pasul 2
    2. Estimarea datei ovulației la mijlocul ciclului dvs. Puteți concepe numai atunci când ovularea, dar fără testarea zilnică pentru ovulație, nu există nici o modalitate de a ști sigur când a avut loc. Medicii dau de obicei o gamă scurtă de date care înconjoară ziua de mijloc a ciclului dvs. Dacă ciclul dvs. începe la fiecare 28 de zile, numărați înapoi 14 zile de la data sângerării a început și marchează în calendar.
  • Femeile cu un ciclu regulat de 28 de zile pot ovula oriunde între ziua 11 și ziua 21, dar ziua 14 este standardul pentru estimare.
  • Dacă ciclul dvs. este 24 de zile, estimați ovulația în ziua 12.Dacă ciclul dvs. este de 30 de zile, ovulația a apărut probabil în jurul zilei 16.
  • Dacă ciclul dvs. variază luna la lună, utilizați media pentru a calcula data de ovulație.De exemplu, dacă o lună ciclul dvs. începe din nou după 24 de zile, dar luna viitoare durează 26 de zile, utilizați 25 de zile ca lungimea ciclului.
  • Odată ce oul este eliberat din ovar, are o durată de viață de aproximativ 24 de ore în care poate fi fertilizată.
  • Imagine intitulată Estimare Data concepției Pasul 3
    3. Notă În ce zile ați fost activi sexual în jurul ovulației.Deoarece timpul exact al ovulației nu poate fi specificat, știind ce zile ați făcut sex în jurul ciclului dvs. vă poate ajuta să vă dați seama când ați conceput.Uită-te la săptămâna în jurul datei de ovulație estimată și marcați orice în care știți că ați avut relații sexuale.
  • Concepția poate să fi avut loc pe oricare dintre datele pe care le-ai avut relații între ziua 11 și ziua 21 a ciclului dvs. în funcție de data de ovulație.
  • Deși nu puteți rămâne însărcinată decât dacă sunteți ovularea, sperma poate trăi în interiorul corpului timp de până la cinci zile.Dacă ați avut relații sexuale în cele cu cinci zile înainte de data estimată a ovulației, este posibilă spermatozoși, atunci când ovulația a început și a fertilizat oul.
  • Metoda 2 din 3:
    Imaginându-vă ciclul de ovulație
    1. Imagine intitulată estimare Data conceperii Pasul 4
    1
    Luați temperatura corpului bazal.Dacă încercați să vă dați seama exact când începeți ovularea, astfel încât să puteți rămâne gravidă, luați temperatura zilnică poate ajuta, deoarece unele femei au o temperatură ușor mai mare atunci când ovulează - aproximativ 0.2 până la 1 ° F mai mare.Folosind un termometru bazal, luați temperatura în fiecare dimineață înainte de a ieși din pat.Complecți temperatura pe un calendar pentru o lună sau două și căutați un model.
    • Sunteți cel mai fertil cu două până la trei zile înainte de începerea ovulației, deci numărați zilele dintre prima zi a ultimului dvs. ciclu și în ziua în care temperatura dvs. a crescut.Utilizați acest număr pentru a vă imagina data posibile de ovulație și pentru a număra înapoi trei zile pentru a găsi cel mai bun timp pentru a vă angaja în relații sexuale.
    • Dacă ciclul dvs. este diferit de la o lună la lună, este posibil să fie necesar să urmăriți câteva luni pentru a găsi o medie sau un model mai mare pentru a cunoaște data probabilă a ovulației.
    • Asigurați-vă că utilizați un termometru special conceput pentru a găsi temperatura bazală sau temperatura de odihnă a corpului. De asemenea, luați-o imediat ce vă treziți, înainte de a începe să vă mișcați.Păstrați termometrul pe noapte pentru a face ușor accesul din pat.
  • Imagine intitulată Estimare Data concepției Pasul 5
    2. Monitorizați orice secreție vaginală.Unele femei experimentează o creștere a secrețiilor vaginale clare, asemănătoare cu albușurile de ou brut, chiar înainte de ovulație. Ar putea fi dificil de observat dacă nu căutați și comparați secrețiile în fiecare zi.
  • Mark datează pe un calendar pe care îl observați orice secreție.Utilizați un simbol sau culoare pentru oricare dintre ele considerați "Normal", adică frecvent aceeași cantitate, culoare și textură și în orice zi observați mai multe sau secreții diferite.
  • Dacă există o zi sau două dvs. atunci când aveți niveluri mai mari de secreție sau ele seamănă cu albi de ou, presupunerea că data de ovulație este a doua zi sau așa. Utilizați aceste informații pentru a decide când este mai bine să faceți sex în luna următoare.
  • Imagine intitulată Estimare Data concepției Pasul 6
    3. Observați crampe abdominale ușoare.Unele femei se confruntă cu crampe ușoare atunci când ovulează.Dacă nu vă puteți găsi temperatura bazală sau nu afișați un model de creștere a temperaturii în același timp în fiecare lună, începeți înregistrarea oricărui disconfort abdominal pe care îl simțiți.Este posibil să existe un model aici pentru a arăta când de obicei ovulați.
  • Timp de o lună, marcați în fiecare zi într-un calendar pe care aveți vreun disconfort abdominal.După aceea, uitați-vă peste date.Dacă au existat câteva zile în mijlocul ciclului dvs. în timpul căruia ați avut crampe ușoare, acest lucru este probabil când ați ovulat.
  • Utilizați numărul de zile între ultima perioadă și crampe pentru a determina cele mai bune zile pentru a face sex în luna următoare.
  • Imagine intitulată Estimare Data concepției Pasul 7
    4. Cumpărați un kit de ovulație.Disponibil ca un test de supra-the-counter, acest kit vă ajută să vă monitorizați urina pentru o creștere a hormonilor care apare cel mai adesea înainte de ovulație.De îndată ce vă avertizați la o creștere, faceți sex zilnic până când hormonii scade din nou.
  • Imagine intitulată Estimare Data concepției Pasul 8
    5. Testați pentru sarcină după ce vă pierdeți perioada.Sarcina începe atunci când un ou fertilizat începe să crească și să se atace la mucoasa uterului tău.Acest lucru se poate întâmpla la șase zile după fertilizare (sau data de ovulație) și poate dura până la patru zile până la finalizare. Cel mai bun moment pentru a începe testarea este la câteva zile după ce perioada dvs. va începe în mod normal.
  • Indiferent de durata ciclului dvs. menstrual, nu începeți testarea până când nu ați pierdut perioada. Dacă testați orice mai devreme, aveți mai multe șanse să obțineți un fals negativ.
  • Un test negativ nu înseamnă că nu sunteți capabil să rămâneți gravidă sau că un ou nu a fost fertilizat, doar că nu a terminat atașarea înainte ca ciclul dvs. menstrual să progreseze.
  • Metoda 3 din 3:
    Văzând un medic pentru a determina vârsta gestațională
    1. Imagine intitulată Estimare Data concepției Pasul 9
    1. Programați o ultrasunete.Un medic poate determina vârsta gestațională a copilului cu o ultrasunete prin măsurarea fie a sacului gestațional al fătului, fie a embrionului sau a fătului, în funcție de stadiul sarcinii.Vârsta gestațională, considerată vârsta copilului, este determinată pe baza ultimului ciclu menstrual, decât pe concepție.Scăderea a două săptămâni de la vârsta gestațională vă va oferi un timp probabil de concepție.
    • Vârsta gestațională (vârsta copilului) poate fi măsurată prin ultrasunete încă cinci sau șase săptămâni după ultimul ciclu menstrual și este mai ușor de estimat între săptămânile opt și 18, deoarece majoritatea bebelușilor cresc la aceeași rată în acest timp. Medicul dvs. ia măsurători pentru a determina cât de vechi se bazează copilul pe dimensiune.
    • Estimarea concepției cu ajutorul ultrasunetelor nu este rezistență.Dacă știți data ultimului ciclu și data gestațională determinată de ultrasunete este mai mică de o săptămână diferită, medicii încă utilizează data de ciclu pentru a prezice când copilul se va naște.
    • Un embrion poate dezvolta o bătăi inimii încă de la șase săptămâni după fertilizare și inima este formată până în săptămâna opt.În cea de-a doua lună de sarcină, simptomele cum ar fi sensibilitatea la sân, greața și vărsăturile, arsurile la stomac și urinarea frecventă.Consultați un medic cât mai curând posibil dacă observați unul sau mai multe dintre aceste simptome pentru a estima cel mai bine data de concepție cu o ultrasunete.
  • Imagine intitulată Estimare Data concepției Pasul 10
    2. Cereți un examen fizic.Dacă nu știți când începeți ciclul dvs. și nu aveți acces la sau nu puteți obține o ultrasunete, un medic poate determina durata sarcinii în jurul săptămânii a 12-a prin detectarea dacă uterul a crescut peste osul pubian.
  • Aceasta este metoda cea mai puțin fiabilă și este utilizată numai pentru a determina vârsta gestațională dacă celelalte două nu sunt disponibile.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar