Cum să faceți apel la un caz civil

Dacă tocmai ați terminat un proces civil la care ați fost parte, doar pentru că ați primit o judecată nefavorabilă nu înseamnă că nu aveți opțiuni. Aveți dreptul să vă apelați cazul la o instanță superioară sau de apel, în speranța de a avea instanța de apel inversă sau de a schimba decizia instanței inferioare într-un fel. Procesul de apel este unul complicat, și nu toate apelurile reușesc, dar înțelegerea atunci când puteți face apel și cum să faceți acest lucru vă va ajuta dacă vă aflați pe capătul pierderii unui proces.

Pași

Partea 1 din 3:
Decizia de a face apel
  1. Imagine intitulată Aplicați pentru suportul pentru copii Pasul 13
1. Apelul după instanța inferioară își face judecata finală. Un recurs nu este o rejudecare sau un nou studiu al unui caz, iar instanțele de apel nu iau în considerare, de obicei, noii martori sau dovezi. Nu există nici un juriu. În loc de un judecător care prezidează cazul, instanțele de apel constau dintr-un grup de mai mulți judecători (de obicei trei) care vor auzi recursul dvs.
  • Un recurs poate avea loc numai după ce instanța inferioară a emis hotărârea finală. Aceasta înseamnă că instanța inferioară a condus la toate problemele implicate în acest caz și că nu mai rămâne nimic pentru ca părțile să facă, cu excepția respectării hotărârii instanței inferioare.
  • Imagine intitulată se aplică pentru sprijinul pentru copii Pasul 21
    2. Apel un caz civil ca fie părinți la procesul inițial. În cazul civil, fie părțile (reclamantul sau inculpatul, câștigătorul sau ratat) poate face apel la o hotărâre judecătorească inferioară în fața unei instanțe superioare. De exemplu, dacă ați câștigat cazul, dar nu ați fost nemulțumiți de cantitatea de daune acordate, ați putea face apel. Dacă ați pierdut, ați putea face apel deoarece nu credeți că instanța inferioară ar fi trebuit să vă hotărâră.
  • Imaginea intitulată Începeți o scrisoare Pasul 4
    3. Apelul când instanța inferioară a făcut o eroare. După o instanță inferioară își dă judecata, o parte care dorește să facă apel la această hotărâre trebuie să prezinte argumente că există (1) o eroare în procedura de judecată din instanța inferioară sau (2) că judecătorul de judiciar a făcut o eroare la aplicarea Legea relevantă. De asemenea, trebuie luată în considerare eroarea instanței inferioare "Nociv"- că dacă eroarea nu sa întâmplat, instanța inferioară ar fi declanșat diferit.Dacă pur și simplu nu vă place verdictul care a fost introdus împotriva dvs., acest lucru nu este motiv pentru un apel.
  • De exemplu, dacă instrucțiunile date juriului cu privire la modul de a vă decide cazul au fost nedrepte sau inexacte într-un fel, dacă nu vi sa permis să vă reprezentați sau dacă anumite dovezi au fost admise în mod necorespunzător în timpul procesului, acest tip de eroare procedurală ar oferi un motiv pentru a vă atrage cazul.
  • Alternativ, dacă legea statului dvs. spune un lucru, iar judecătorul care a condus la cazul tău a făcut altul, acest lucru este, de asemenea, motiv de apel.
  • Decizia dacă ceea ce sa întâmplat în timpul dvs. este motivul unui apel nu este o întrebare ușoară de răspuns. Ar fi mai bine să discutați cu un avocat pentru a determina dacă cazul dvs. ar trebui să fie atacat.
  • Partea 2 din 3:
    Depunerea apelului
    1. Imaginea intitulată spune la revedere la colegii 1
    1. Fișier de apel la data corespunzătoare. Există un termen foarte strict pe care trebuie să-l întâlniți pentru a vă putea face apel la cazul dvs., care începe de la momentul în care instanța inferioară își asumă decizia finală cu privire la cazul dvs. Deși acest termen limită variază în funcție de jurisdicție, trebuie, în general, trebuie să începeți procesul de apel prin depunerea unui recurs în termen de 30 de zile de la ziua în care instanța inferioară a emis decizia finală. Dacă nu îndepliniți acest termen, recursul dvs. va fi concediat și vă veți pierde dreptul de a vă atrage cazul.
  • Imagine intitulată Schimbați numele dvs. în TEXAS PASUL 13
    2. Să depună o atenție la instanța corespunzătoare. În unele state, această notificare trebuie depusă în instanța inferioară, care depune apoi o notificare cu instanța de apel. În alte state, această notificare este depusă direct cu Curtea de Apel. Contactați grefierul județului sau căutați pe site-ul web al instanței inferioare sau de apel ale jurisdicției dvs. și solicitați instanței corespunzătoare în care să se depună o notificare de recurs. Odată ce ați determinat curtea corectă în care să depuneți anunțul de recurs, completați formularul și trimiteți-l. Acest lucru începe formal procesul de apel.
  • Acesta este, de obicei, un formular standard și ar trebui să fie disponibil pe site-ul instanțelor statului dvs. Dacă aveți probleme cu localizarea acestui formular, contactați grefierul județului, care ar trebui să aibă acest formular în fișier.
  • De asemenea, va trebui să plătiți o taxă de depunere atunci când trimiteți această notificare la instanța relevantă.
  • Imagine intitulată Schimbă-ți numele în Hawaii Pasul 12
    3. Fișier orice documente suplimentare necesare. Unele jurisdicții solicită ca o formă suplimentară sau o foaie de acoperire să fie depusă cu avizul dvs. de recurs. Ca și înainte, verificați cu biroul grefierului pentru Curtea în care trebuie să depuneți anunțul de apel pentru a determina dacă există alte documente pe care trebuie să le depuneți împreună cu acesta. Încercați să localizați informațiile de contact ale grefierului relevante pe site-ul Curții dvs.
  • Imagine intitulată Schimbă numele dvs. în TEXAS PASUL 21
    4. Serviți celelalte părți cu o copie a anunțului de recurs. Furnizați celeilalte părți sau părților la procesul inițial cu o copie a anunțului dvs. de apel prin trimiterea fiecărei copie a anunțului și a oricăror alte documente pe care le-ați depus alături de acesta. Dacă acea partid are un avocat, slujește acelui avocat.
  • Imagine intitulată Obțineți împuternicirea Pasul 9
    5. Depune un apel sau "înlocuiește" legătură. În cazul civil, doar pentru că depuneți un apel nu înseamnă că nu trebuie să respectați hotărârea instanței inferioare. De exemplu, dacă vi se ordonă să plătiți o anumită sumă celorlalte partide - chiar dacă credeți că puteți să faceți apel cu succes și să obțineți o judecată în favoarea dvs. - veți avea totuși să faceți acest lucru. Cu toate acestea, dacă depuneți o anumită sumă de bani cu instanța de apel, acest lucru vă va permite să așteptați să plătiți cealaltă parte până când recursul dvs. este complet.
  • Specificul pentru depunerea acestei obligațiuni (și cantitatea de legătură) variază în funcție de jurisdicția dvs. Contactați funcționarul Curții de apel în care ați depus o notificare de apel sau solicitați avocatul dvs. pentru a afla ce reguli se aplică în jurisdicția dvs.
  • Imagine intitulată Deschideți un restaurant Pasul 8
    6. Să obțină o transcriere a procedurii judiciare. Veți avea nevoie de această înregistrare a ceea ce sa întâmplat în timpul procesului în instanța inferioară ca dovadă a apelului dvs. Argumentele dvs. vor centra în jurul a ceea ce a avut loc numai în înregistrare, și astfel trebuie să aveți o copie la referință. Procedura de obținere a unei astfel de transcrieri variază de la stat la stat. Este posibil să trebuiască să depuneți o cerere formală pentru o transcriere sau anunțul de recurs poate solicita instanței inferioare să înceapă pregătirea. Verificați cu grefierul din județul în care a fost introdusă hotărârea finală pentru instrucțiuni privind obținerea acestei înregistrări.
  • Partea 3 din 3:
    Apelând cazul dvs
    1. Imagine intitulată anunță pasul dvs. de pensionare 8
    1. Elaborarea unui scurt scurt pentru a vă susține recursul. După ce ați depus o notificare de apel, aveți o anumită perioadă de timp (aceasta variază în funcție de jurisdicție) în care să depuneți o scurtă scurtă pentru a vă susține cazul. Acest scurt este un document care stabilește punctul dvs. de vedere al faptelor cauzei și oferă argumentele legale (folosind jurisprudența și statutul relevant) care să spună instanței de apel de ce instanța inferioară ar fi trebuit să domnească diferit. Fiecare jurisdicție are propriul set de reguli care determină anumite cerințe pentru această scurtă scurtă. Asigurați-vă că le urmați.
    • După ce depuneți scurta dvs., cealaltă parte are o anumită perioadă de timp pentru a depune un răspuns la scurt, în care vor discuta de ce instanța inferioară a condus corect.
    • Această scurtă descriere este cea mai importantă parte a apelului dvs. Este primul lucru pe care judecătorii de apel vor vedea, deci asigurați-vă că ați făcut cel mai bun argument posibil în scurt. Nu lăsați niciun argument neaderent sau salvați nimic mai târziu în procesul de apel.
  • Imagine intitulată Obțineți suportul pentru copii Pasul 24
    2. Trimiteți-vă scurta instanța de apel corespunzătoare. Mail sau livrați personal pe scurt, împreună cu toate înregistrările și documentele de sprijin în persoană către funcționarul Curții, care va auzi recursul dvs. Asigurați-vă că depuneți și numărul necesar de copii ale acestor documente.
  • Imaginea intitulată Găsiți un loc de muncă în Dubai Pasul 5
    3. Serviți cealaltă parte. Oferiți o copie a documentației dvs. scurte și justificative celeilalte părți sau, dacă cealaltă parte are un avocat, acel avocat, astfel că cealaltă parte vă poate revizui argumentele.
  • Imagine intitulată Scrieți o propunere de grant Pasul 3
    4. Proiectarea unui răspuns scurt, dacă este necesar. Dacă cealaltă parte răspunde la scurt-ul dvs., aveți opțiunea de a reda răspunsul la acesta pentru a aborda răspunsurile celeilalte părți la adresa dvs. inițială. Asigurați-vă că consultați regulile corespunzătoare pentru a determina formatarea corectă pentru a doua scurtă scurtă, deoarece poate fi diferită de cea pentru prima dvs. scurtă.
  • Imaginea intitulată are un bun interviu de locuri de muncă Pasul 9
    5. Solicitați argumente orale. Procesul cunoscut sub numele de "argumentul oral" este o discuție oficială între avocați pentru fiecare parte și grupul judecătorilor de apel care oferă fiecărei părți posibilitatea de a prezenta orice chestiune de drept care sunt în litigiu. Vă va oferi oa doua oportunitate de a vă prezenta motivele pentru care hotărârea instanței inferioare ar trebui schimbată, dar trebuie să o solicitați pentru a avea această ocazie.
  • Instanța de apel poate solicita, de asemenea, fiecărei părți să participe la argumente orale, dar este mai bine să vă asigurați că aveți această ocazie prin solicitarea formală a instanței de apel care va auzi recursul dvs.
  • Imaginea intitulată Fii o bună dezbatere 1
    6. Participa la argumente orale. Dacă cazul dvs. nu este decis în funcție de scrisul dvs. scris, dvs. și avocatul dvs. pot fi chemați să participe la argumentele orale în fața instanței de apel.Fiecare parte este de obicei administrată aproximativ 15 minute pentru a-și da argumentele, iar în această perioadă judecătorii pot pune întrebări din ambele părți.
  • Înainte de a face o hotărâre, judecătorii de apel vor lua în considerare (1) evidența scrisă a procesului în fața Curții de Jos, (2), informele prezentate de ambele părți și (3) argumentele orale făcute în această etapă a recursului.
  • Imaginea intitulată anunță pasul dvs. de pensionare 2
    7. Așteptați ca instanța de apel să-și emită judecata. După ce judecătorii de apel aud argumentele de pe ambele părți și conferă să discute meritele cauzei, ei vor emite o decizie scrisă care să descrie modul în care au condus la cazul dvs. Aceștia pot trimite cazul înapoi la instanța de judecată cu noi instrucțiuni cu privire la modul de încercare a cazului, solicitați o instanță superioară pentru a revizui cazul, a respinge cazul sau a afirma decizia instanței inferioare.
  • În general, instanța de apel va inversa doar hotărârea instanței inferioare dacă instanța inferioară a făcut o eroare în aplicarea legii relevante la cazul dvs.
  • Dacă vă aflați pe partea de pierdere a apelului, puteți depune o petiție pentru ceva numit a "Scrisoarea Certiorari," Solicitarea Curții Supreme a Statelor Unite să revizuiască cazul. În mod obișnuit, însă, Curtea Supremă va alege doar să audă un caz în acest mod dacă problema implicată este de o importanță neobișnuită sau dacă diferite instanțe au emis diferite hotărâri privind aceeași întrebare juridică. Curtea Supremă acordă aceste solicitări de obicei mai puțin de 100 de ori în fiecare an.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Asigurați-vă că înțelegeți regulile procedurii de apel pentru jurisdicția dvs. Procesul de apel este unul foarte formalizat și structurat, cu multe termene și cerințe stricte pe care trebuie să le urmați pentru ca apelul dvs. să aibă succes.
  • Deoarece procesul de apel este atât de complex, este mai bine să angajeze un avocat cu experiență pentru a vă ajuta pe parcursul procedurii. Acest avocat vă va elabora scurt, participă la argumente orale și vă va asigura că toate documentele și notificările necesare sunt depuse în timp util cu instanța corectă.
  • Avertizări

    Asigurați-vă că tratați termenele limită cu cel mai mare respect. Nerespectarea la acestea va duce la pierderea dreptului dvs. de a vă atrage cazul.
  • Un prim recurs poate fi singura dvs. șansă de a inversa decizia instanței inferioare. Asigurați-vă că faceți numărul!
  • Procesul federal de apel și procesul de apel de stat diferă. Asigurați-vă că înțelegeți ce instanță va auzi recursul dvs.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar