Cum să-i convingeți pe părinții tăi de dragoste intercaste

În timp ce atitudinile față de relațiile intercaste din India se schimbă treptat, majoritatea părinților încă se așteaptă ca copiii lor să se căsătorească în funcție de dorințele lor. Dacă vă îndrăgostiți de cineva dintr-o altă caste, vă puteți lupta să vă dați seama cum să vă spuneți părinților dvs. Înainte de a aduce subiectul, strângeți dovezi și exemple pentru a arăta de ce credeți că relația dvs. va funcționa. Odată ce sunteți gata să discutați cu părinții dvs., alegeți un timp când toată lumea este calmă și puteți discuta cu ei neîntreruptă. Deși conversația este obligată să devină emoțională pentru toată lumea, faceți tot ce este mai bun pentru a rămâne respectuos și la nivel de nivel.

Pași

Metoda 1 din 2:
Construirea unui argument
  1. Imagine intitulată Convingeți părinții voștri de dragostea dvs. Intercaste Pasul 4
1. Scrieți o listă de argumente pe care doriți să le faceți. Odată ce aveți câteva idei despre modul în care doriți să vă faceți cazul, scrieți-le pe toți în jos, astfel încât să nu uitați. Treceți peste fiecare argument pe care îl credeți că părinții dvs. sunt probabil să facă și să vină cu un contrapunct puternic. Dacă este posibil, veniți cu dovezi sau exemple specifice pentru a vă susține argumentele.
  • De exemplu, dacă părinții dvs. cred că cuplurile din diferite castele nu se pot descurca din cauza stilului de viață sau a diferențelor culturale, veniți cu o listă a tuturor lucrurilor pe care le aveți și altele semnificative.

Ține minte: Multe cupluri intercaste se confruntă cu provocări legitime, deci fiți pregătiți să recunoașteți acest lucru. În loc să încerce să respingă pur și simplu preocupările părinților dvs., spuneți-i că dvs. și partenerul dvs. sunteți dispus să vă confruntați și să vă ocupați de dificultățile inevitabile care vor veni cu relația voastră.

  • Imagine intitulată Convinge părinții tăi de dragoste intercaste Pasul 3
    2. Încercați să vă dați seama în prealabil ceea ce vor fi preocupările părinților dvs. S-ar putea să aveți deja un bun simț al argumentelor părinților dvs. împotriva unei relații intercaste. Dacă nu, încercați să întrebați câteva întrebări, astfel încât să înțelegeți exact de ce se opun ideii. Apoi puteți lucra la construirea unor contraargumente.
  • De exemplu, poate că părinții dvs. sunt îngrijorați de modul în care alți membri ai familiei ar reacționa sau, probabil, consideră că o căsătorie intercaste în familie ar avea un impact negativ asupra statutului lor în comunitate.
  • Dacă nu sunteți gata să vă aduceți în mod direct situația cu părinții dvs., încercați să vă gândiți la modalități de a le întreba cum se simt indirect.
  • De exemplu, încercați să aduceți un alt cuplu inter-caste pe care îl cunoașteți și să vedeți cum reacționează. Ai putea spune: "Ați auzit că prietenul meu Aditya se căsătorește în cele din urmă cu prietena lui?"Părinții tăi ar putea răspunde cu ceva de genul": "Va fi atât de dificil pentru copiii lor! Cum vor ști ce aparțin?"
  • Imagine intitulată Convingeți părinții voștri de dragostea dvs. Intercaste Pasul 1
    3. Căutați exemple de cupluri de succes Intercaste. Dacă puteți găsi dovezi bune că relațiile intercaste pot funcționa, poate ajuta la influențarea opiniei părinților. Uită-te la familia dvs. extinsă sau cercul de prieteni de familie și vedeți dacă puteți găsi cupluri intercaste între ele care sunt fericite și de succes.
  • Vă puteți întări argumentul și mai mult prin găsirea unor exemple de cupluri de aceeași caste pe care le cunoașteți care sunt nefericite sau nereușite.
  • Încercați să identificați motivele care nu sunt legate de caste pentru succesul (sau lipsa acestuia) în aceste relații. De exemplu, încercați să demonstrați că cuplurile cu personalități compatibile sau interese similare fac mai bine decât cei care sunt împreună pe bază de caste.
  • Imagine intitulată Convinge părinții tăi de dragoste intercaste Pasul 2
    4. Adresați-vă unei relații simpatice sau unui prieten de familie să vă sprijine. Dacă aveți un prieten relativ sau de familie care este aproape de părinții dvs., încercați să vorbiți cu ei înainte de a vă apropia de părinți. Având un aliat ale căror opinii, respect părinții dvs. pot face o mare diferență.
  • Alegeți pe cineva pe care părinții dvs. îl consideră maturi și a căror judecată este probabil să aibă încredere.
  • Dacă puteți, introduceți partenerul dvs. prietenului sau rudelor dvs., astfel încât ei să poată cunoaște și să-i garanteze caracterul.
  • Metoda 2 din 2:
    Vorbind cu părinții tăi
    1. Imagine intitulată Convingeți părinții voștri de dragostea dvs. Intercaste Pasul 5
    1. Alegeți un moment când dvs. și părinții dvs. sunteți liniștiți.Dacă părinții dvs. sunt ocupați, sub o mulțime de stres sau supărați de dvs. despre ceva, nu încercați să aduceți subiectul relației dvs. Intercaste imediat. Așteptați până când sunt relaxați și vor avea destul timp să vorbească cu dvs. fără a fi distrași sau întrerupt.
    • De exemplu, dacă părinții dvs. lucrează atât, considerați așteptați până când au o zi liberă pentru a vă relaxa acasă.
  • Imagine intitulată Convinge părinții tăi de dragoste intercaste Pasul 6
    2. Abordați cel mai simpatic părinte mai întâi dacă au opinii diferite. S-ar putea să fiți mai aproape de un părinte decât celălalt, sau unul dintre ei ar putea fi mai deschis despre relațiile Intercaste. Dacă este cazul, încercați să discutați mai întâi cu părintele dvs. mai simpatic. Dacă câștigi un părinte, ei ar putea să-i convingă pe celălalt în numele dvs.
  • Nu încercați să vă amplasați părinții unul împotriva celuilalt, totuși. Vrei să se întâlnească în sprijinul relației tale, să nu ia părți și să lupte cu privire la această problemă.
  • Imagine intitulată Convingeți-vă părinții dvs. de dragostea dvs. Intercaste Pasul 7
    3. Construiți treptat subiectul relației dvs. Intercaste. Dacă vă primiți brusc relația pe părinții dvs., poate veni ca pe un șoc pentru ei. Încercați să vă relaxați încet în subiect, pe mai multe conversații, dacă este necesar.
  • De exemplu, ați putea începe prin a vorbi cu ei, în general despre subiectul relațiilor intercaste și cum vă simțiți despre ele.
  • Alternativ, ați putea începe prin a vorbi pozitiv despre prietenul dvs. de la o altă caste (fără a lăsa să scadă imediat că sunteți mai mult decât prietenii).
  • Nu conduceți cu o mare surpriză, cum le spuneți că tocmai ați fost logodiți de cineva dintr-o altă caste.
  • Imagine intitulată Convinge părinții tăi de dragoste intercaste Pasul 8
    4. Fă-ți cel mai bine stai calm Dacă părinții tăi susțin cu tine. Odată ce ați lăsat părinții dvs. să știe că sunteți îndrăgostiți de cineva dintr-o altă caste, ei pot fi supărați, îngrijorați, supărați sau dezamăgiți. Dacă reacționează emoțional, încercați să rămâneți calm. Acest lucru vă va ajuta să întâlniți ca fiind rezonabil, matur și la nivel de nivel.
  • Dacă vă aflați că vă lucrați, forțați-vă respiră adânc și să se concentreze asupra senzației de respirație.
  • Puteți simți nevoia de a distruge un răspuns furios sau defensiv. În schimb, încercați să numărați la 5 tăcut înainte de a vorbi.
  • Imagine intitulată Convingeți părinții voștri de dragostea dvs. Intercaste Pasul 9
    5. Ascultați ce trebuie să vă spună părinții dvs. și să-și valideze sentimentele. Cu toate acestea, părinții dvs. se simt despre relația dvs. Intercaste, probabil că vor avea multe de spus despre această chestiune. Rezista nevoii de a întrerupe sau pur și simplu respinge ceea ce au de spus. În schimb, ascultați cu atenție, auziți-le complet și spuneți-i că înțelegeți preocupările lor.
  • După ce le-am lăsat să-i spună, spune ceva de genul: "Înțeleg de ce simțiți așa și cred că ați făcut niște puncte bune. Știu că îți pasă de mine și încerci să te uiți la interesele mele."
  • Evitați să spuneți lucruri care sună acuzatorie, cum ar fi "Nu mă veți înțelege niciodată! Ești atât de încăpățânat și de modă veche!"
  • Părinții dvs. vor avea mai multe șanse să vă asculte dacă simt că respectați punctul lor de vedere.
  • Imagine intitulată Convinge părinții tăi de dragoste intercaste Pasul 10
    6. Prezentați-vă contraargumentele într-un mod clar și logic. Odată ce părinții tăi au spus-o, prezintă calm partea dvs. a argumentului. Lăsați-i să știe că înțelegeți obiecțiile lor față de relație, dar apoi vă oferiți dovezile împotriva acestor obiecții. Dacă au întrebări, faceți tot posibilul să le răspundeți în mod deschis și sincer.
  • De exemplu, dacă părinții dvs. sunt preocupați de ceea ce vor gândi colegii dvs., încercați să spuneți: "Înțeleg că o mulțime de oameni din orașul nostru sunt încă foarte tradiționali, dar atitudinile se schimbă. Cei mai tineri mai tineri sunt acum în regulă cu căsătorii Intercaste."
  • Nu încercați să manipulați părinții tăi că le cerși să-și schimbe mintea sau să-i amenințeze consecințe drastice dacă nu. Acest lucru va crea mai multă tensiune și resentimente între dvs.
  • Imagine intitulată Convinge părinții tăi de dragoste intercaste Pasul 11
    7. Propune o întâlnire între părinții dvs. și altele semnificative. Dacă părinții dvs. vă întâlnesc partenerul dvs. și obțineți o impresie bună despre ei, acest lucru poate ajuta la schimbarea minții lor. Dacă părinții dvs. nu sunt prea supărați de întreaga situație, întrebați dacă ar fi dispuși să se întâlnească cel puțin o dată, astfel încât să poată vedea ce este o persoană minunată partenerul dvs.
  • O întâlnire va fi o bună ocazie pentru părinții dvs. să vadă cât de bine se înțeleg voi doi și pentru a obține un sentiment al caracterului partenerului dvs.
  • Bacsis: O altă posibilitate este să introduceți părinții dvs. partenerului dvs. ca prieten mai întâi înainte de a explica că sunteți îndrăgostiți. Acest lucru îi va da șansa de a cunoaște partenerul dvs. fără ca judecata lor să fie întunecată de preocupările legate de relația dvs.

    Comunitatea Q & A

    Știați că puteți citi răspunsurile cercetate de personalul ?Deblocați răspunsurile cercetate de personal prin sprijinirea WikiHow
    Căutare
    Adăugați o nouă întrebare
    • Întrebare
      Părinții partenerului meu sunt complet împotriva iubirii noastre intercaste și nu pot niciodată să asculte sau să respecte decizia noastră. Am încercat în toate modurile, dar nu au fost de acord. Pot să iau sprijinul poliției?
       Personal Editor
      Personal Editor
      Răspunsul personalului
      Acest răspuns a fost scris de una dintre echipa noastră instruită de cercetători care l-au validat pentru acuratețe și cuprinzătoare.
       Personal Editor
      Personal Editor
      Răspunsul personalului

      Sprijiniți WikiHow de cătreDeblocarea acestui răspuns cercetat de personal.

      Există atât organizații non-profit, cât și organizații guvernamentale care pot ajuta la susținerea cuplurilor intercastelor în nevoie. Încercați să ajungeți la poliția dvs. locală sau la o organizație guvernamentală, cum ar fi Comisia Delhi pentru femei. De asemenea, puteți încerca să conectați cu Love Commandos, un ONG care ajută cuplurile care doresc să se căsătorească pentru iubire.
      Mulțumiri!
      Da nu
      Nu este util 6helpful 8
    • Întrebare
      Cum îmi conving părinții, așa cum sunt prima persoană din familia mea care este dispusă să se căsătorească cu un tip dintr-o altă caste?
       Personal Editor
      Personal Editor
      Răspunsul personalului
      Acest răspuns a fost scris de una dintre echipa noastră instruită de cercetători care l-au validat pentru acuratețe și cuprinzătoare.
       Personal Editor
      Personal Editor
      Răspunsul personalului

      Sprijiniți WikiHow de cătreDeblocarea acestui răspuns cercetat de personal.

      Chiar dacă nu există alte căsătorii Intercaste în familia dvs., ați putea găsi exemple din cercul de prieteni al familiei dvs. De asemenea, puteți sublinia faptul că atitudinile față de căsătoriile intercaste se schimbă și devin mai deschise în întreaga țară, în special în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani.
      Mulțumiri!
      Da nu
      Nu este de ajutor 3helpful 6
    • Întrebare
      Am fost îndrăgostit de băiatul meu timp de 4 ani. El este de la Odisha și sunt de la Karnataka. Părinții mei sunt foarte afectuosi cu mine. Cum pot să le spun că sunt îndrăgostit și cum pot să le conving să mă lase căsătorit?
       Personal Editor
      Personal Editor
      Răspunsul personalului
      Acest răspuns a fost scris de una dintre echipa noastră instruită de cercetători care l-au validat pentru acuratețe și cuprinzătoare.
       Personal Editor
      Personal Editor
      Răspunsul personalului

      Sprijiniți WikiHow de cătreDeblocarea acestui răspuns cercetat de personal.

      Dacă tu și părinții tăi ai o relație foarte apropiată și iubitoare, ar putea fi deja mai dispuși să fie flexibili despre cine te căsătorești. Explicați-le că ați fost îndrăgostiți de prietenul dvs. de mulți ani, deci știți deja că relația este stabilă și că sunteți buni unul pentru celălalt. Lăsați-i să știe cât de fericit veți fi și cât de mult va însemna pentru dvs. dacă vă permit să vă căsătoriți cu omul pe care îl iubiți. Ascultați orice preocupare pe care o au și încercați să le abordăm, precum și puteți.
      Mulțumiri!
      Da nu
      Nu utile 4helpful 2
    Vedeți mai multe răspunsuri

    sfaturi

    Dacă părinții dvs. refuză să discute problema cu dvs. sau dacă vă simțiți că sunteți în pericol din cauza relației dvs. Intercaste, încercați să ajungeți la o organizație precum Commandosul de dragoste, care vă pot ajuta și alții semnificativi să se căsătorească și să rămână în siguranță hărțuire sau violență.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar