Cum să fii un bun dezbatere

Nu contează dacă dezbateți de la un podium sau doar luptați cu mama dvs. acasă: se aplică câteva reguli simple argumentând ca un pro. Când utilizați o comunicare eficientă, un argument bine plasat și să acordați cu adevărat atenție ceea ce spune adversarul dvs., puteți face aproape vreun sunet de părere ca cel potrivit.

Pași

Partea 1 din 3:
Comunicarea eficientă
  1. Imaginea intitulată Fii o bună dezbatere 1
1
Urmați formularul, dacă dezbateți formal. Dacă veți dezbate într-un cadru formal, cum ar fi o clasă sau pentru un club, veți dori să vă asigurați că știți cum funcționează o dezbatere. Dezbaterile oficiale urmează o formulă și veți dori să știți acea formulă ca spatele mâinii, astfel încât să fiți pregătiți. De asemenea, este important deoarece ruperea din formula vă poate pierde puncte.
  • De obicei, există o declarație, iar două sau mai multe echipe sau o singură dezbatere vor fi atribuite fie să fie de acord sau nu sunt de acord cu ideea. Apoi vă veți întoarce, făcându-vă punctele în funcție de o perioadă de timp stabilită.
  • Există câteva stiluri de dezbateri diferite (care determină regulile și modul în care funcționează dezbaterea), deci va trebui să știți care dintre ele utilizați pentru a fi clar asupra regulilor. Este o idee bună să analizați acest lucru în prealabil și să faceți niște cercetări online. Căutați cuvinte precum "dezbaterea competitivă", "dezbaterea parlamentară" sau "Oxford Debate". Acestea sunt unele dintre stilurile de dezbateri pe care le-ați putea întâlni.
  • Imaginea intitulată Fii o bună dezbatere 2
    2. Păstrați-vă calmul. Când dezbateți, rămâneți calm. Nu începeți să strigați sau să vă supărați. Aceasta va arăta slăbiciune adversarului dvs. În schimb, păstrați-vă vocea chiar și păstrați expresia feței neutre. Acest lucru face mult mai greu pentru adversarul dvs. să găsească ce butoane pot apăsa pentru a vă face să vă faceți griji.
  • Dacă aveți probleme cu să rămâneți calm, încercați să vă concentrați asupra respirației dvs. pentru un minut sau două.
  • Imaginea intitulată Fii o bună dezbatere 3
    3. Vorbeste clar. Când vorbiți, vorbiți în mod clar, astfel încât oamenii să vă poată înțelege. Vorbind clar, de asemenea, vă face să vă simțiți mai inteligenți și mai încrezători. Vorbește clar folosind un volum suficient de puternic pe care oamenii îl pot auzi și apoi să vă enunți cuvintele. Nu mormăi sau nu vă smulgeți cuvintele, dar spuneți fiecare cuvânt în mod deliberat și spuneți fiecare silabă cu atenție.
  • Este ușor să prindeți enunțarea slabă atunci când recitați Twistres Limes. Încercați acest lucru: "Cum poate o clamă să se înmulțească într-o cremă curată?"
  • Imaginea intitulată Fii o bună dezbatere Pasul 4
    4. Explicați-vă logica. Când explicați cuiva cum ați ajuns la concluzia că ați venit, în mod deliberat și pas cu pas, vă forțați creierul să se gândească în același mod în care a ta o face. Atâta timp cât raționamentul dvs. este cel puțin bun la suprafață, aceasta poate fi una dintre cele mai eficiente modalități de a aduce pe cineva peste partea dvs. a argumentului.
  • Imaginea intitulată Fii o bună dezbatere 5
    5. Fi respectuos și corect. Când te lupți cu cineva, fii respectuos. Nu-i insultați, vorbiți despre ei sau judecați-i. Acest lucru poate fi văzut ca un semn că argumentul dvs. nu este foarte bun, plus că oamenii defensivi și mult mai puțin dispuși să vă asculte sau doriți să fiți de acord cu dvs. De asemenea, ar trebui să fiți corect într-un argument. Nu distorsionați faptele. Utilizați dovezi împotriva acestora, care sunt recente și direct legate, nu vechi și "apă sub pod".
  • Un exemplu rău de dezbatere ar arăta ca: "De ce ar trebui să vă ascultăm? Ați rupt sistemul anul trecut când ați fost responsabil de proiect. Probabil că ar ruina și asta."
  • Un bun exemplu de dezbatere ar arăta ca: "Știu că ești foarte încântat de acest proiect, dar situația este foarte sensibilă. Ar fi mai bine să folosiți pe cineva cu mai multă experiență, astfel încât să se poată face mai eficient."
  • Imaginea intitulată Fii o bună dezbatere
    6. Acționează încrezător. Deși nu trebuie să fii încrezător, acționând încrezător vă poate face și argumentul dvs. mult mai atrăgător și credibil. Când nu acționați încrezător, comunicați (chiar dacă nu este adevărat) că nu credeți că argumentul dvs. este unul foarte bun. Puteți face câteva lucruri simple și ușoare pentru a vă face să apară mai încrezător, totuși. Face contact vizual cu adversarul, precum și cu oamenii din audiența dvs. dacă aveți unul. Nu vă bucurați, în loc să vă folosiți mâinile pentru a vorbi sau păstrați-le fixate în fața dvs. Vorbește clar și cu scop, evitând limba de umplutură ca "Umm" și "Ahh". Doar câteva ajustări vă vor părea mult mai siguri de dvs.
  • Partea 2 din 3:
    Alegerea argumentelor dvs
    1. Imaginea intitulată Fii o bună etapă de dezbatere 7
    1. Utilizați argumente bazate pe logică. Argumentele bazate pe logică, denumite uneori "logo-uri" în studiul argumentării, utilizează exemple și idei care sunt înrădăcinate în raționamente simple, directe. Aceste tipuri de argumente sunt deosebit de utile la dezbaterea cu cineva care se consideră inteligent și logic. Ele sunt, de asemenea, bune pentru subiecte care sunt "grave" în natură, cum ar fi politica și economia.
    • Încercați să utilizați fapte, statistici și exemple de viață reale pentru a face argumente logice.
    • Un exemplu de argument ar fi: "Dovezile au arătat că ratele de teen Sarcina au scăzut ca o educație sexuală mai cuprinzătoare a devenit obligatorie în școli. Puteți vedea în această diagramă ..."
  • Imaginea intitulată este o bună dezbatere 8
    2. Utilizați argumente bazate pe emoții. Argumente bazate pe emoții, denumite uneori "patos" în studiul argumentării, folosiți apeluri la inima și emoțiile oamenilor. Aceste tipuri de argumente sunt deosebit de utile la dezbaterea cu cineva care este predispus la emoții puternice (arătând bucurie sporită și o tristețe ușor vizibilă). Ele sunt, de asemenea, bune pentru subiecte care sunt "umane" în natură, cum ar fi argumentele privind justiția socială, discriminarea sau evenimentele curente, cu taxe mari pentru societate (cum ar fi conflictul israeliano-palestinian).
  • Încercați să atrageți speranțele și temerile oamenilor. Utilizați povești personale și încercați să faceți o conexiune personală fie cu adversarul, fie publicul dvs., comparând situația la ceva care este aproape de ei.
  • Un argument de exemplu ar fi: "Învățiva acum ar reprezenta un pericol infinit mai mare decât dacă am stat și am încercat să rezolvăm problema. Viața nespusă ar putea fi pierdută dacă plecăm, dar dacă rămânem, atunci putem salva vieți."
  • Imaginea intitulată Fii o bună dezbatere 9
    3. Utilizați argumente bazate pe autoritate. Argumentele bazate pe autoritate, denumite uneori "etos" în studiul argumentării, utilizați apeluri la autoritatea și credibilitatea dvs. sau a altui care vă sprijină ideile. Aceste tipuri de argumente sunt deosebit de utile la dezbaterea cu cineva care nu este la fel de experimentat în domeniu sau care are un argument deosebit de slab. Ele sunt, de asemenea, bune pentru subiecte care sunt "academice" în natură, cum ar fi argumente despre medicină, știință sau istorie.
  • Încercați să vă stabiliți acreditările și să vă elaborați experiența dvs. atunci când utilizați argumente ca acestea. Asigurați-vă că adversarul dvs. nu este semnificativ mai experimentat decât dumneavoastră.
  • Un exemplu de argument ar fi: "Am învățat de peste 30 de ani și am văzut toate aceste practici prima mână. Știu ce funcționează în domeniu și ce nu. Idealurile și viața reală sunt două lucruri foarte diferite."
  • Partea 3 din 3:
    Câștigarea unei dezbateri
    1. Imaginea intitulată Fii o bună dezbatere
    1. Faceți cercetarea. Cu cât ești mai pregătit pentru o dezbatere, cu atât vei face mai bine. Dacă doriți cu adevărat să vă garantați o victorie cât mai mult posibil, faceți cercetarea dvs. Când știți un subiect înapoi și înainte și din toate unghiurile, veți fi mult mai bine pregătiți să vă contracție orice argument pe care adversarul dvs. îl poate visa. Este deosebit de important să cunoaștem cele mai comune argumente pentru și împotriva ambelor părți ale problemei. Când știți ce este posibil ca adversarul dvs. să sublinieze, veți putea explica de ce este greșit.
    • Evitați să faceți site-uri precum Wikipedia principala sursă de informații. Este un loc bun pentru a începe, dar ar trebui să completați faptele din surse care sunt experți în orice subiect pe care încercați să îl acoperiți. De exemplu, dacă veți dezbate despre economie, nu citiți un fapt Wikipedia. Citat Alberto Alesina, unul dintre profesorii de economie de la Harvard si Co-editor al unui jurnal academic major pe acest subiect.
  • Imaginea intitulată Fii o etapă bună de dezbateri 11
    2. Căutați erori logice. Falsele logice sunt atunci când linia de raționament pe care o folosește cineva este greșit. Chiar dacă concluzia ar putea fi corectă, modul de a ajunge acolo este greșit. Acest lucru poate fi folosit pentru a arunca îndoieli cu privire la concluzia lor, făcând argumentul dvs. să arate mai bine. Există o mulțime de tipuri diferite de erori logice și veți dori să studiați fiecare individual pentru a învăța să-l recunoașteți și să-l contragă. Prin evidențierea unor erori logice în argumentul adversarului, îi forțezi să le accepte și să reducă credibilitatea argumentului lor sau să-și folosească timpul prețios pentru a încerca să susțină că argumentul lor nu este ilogic.
  • Unul dintre cele mai frecvente exemple ale unei erori logice este numită "ad hominem", și este vorba despre atacarea persoanei care face argumentul mai degrabă decât argumentul în sine. Acest lucru este adesea văzut în politică. Gândiți-vă la asta "Tipul ăsta e un ticălos" vs. "Nu există dovezi că acest plan va funcționa".
  • O altă eroare logică comună este numită "negru sau alb". Acesta este momentul în care un argument este prezentat ca având doar două opțiuni, cu rezultatul pe care doresc să îl prezinte ca fiind cel mai bun. Aceasta ignoră terenul mijlociu și alte căi, care pot avea mai mult sens. Gândiți-vă la asta când spuneți mama, "Vă puteți căsători și aveți copii sau puteți muri vechi și singuri." Probabil că există o cameră de wiggle acolo, bine?
  • Imaginea intitulată Fii o bună dezbatere
    3. Căutați deficiențe în argumentul lor. Există o mulțime de moduri în care argumentul cuiva poate fi slab. Dacă găsiți acele slăbiciuni, le puteți îndrepta, făcându-vă argumentul mai puternic în comparație. Încerca:
  • Căutați locuri unde nu au crezut ca cursul lor de acțiune prin concluzia sa logică. Un exemplu de aceasta este decizia recentă a Curții Supreme că companiile pot avea o religie și că angajații ar trebui să facă obiectul regulilor acestei religii. Acest lucru este mai acceptabil dacă compania este creștin tradițional decât dacă este păstoroasă, dreapta?
  • Un alt semn al unui argument slab este dacă s-au strecurat într-un punct crucial și folosesc foarte puține dovezi pentru a-l susține. Acesta este, de obicei, o indicație că nu există dovezi și trag în principal concluzia că doresc să deseneze. De exemplu, cineva argumentând că armele împiedică împușcăturile de masă și numai folosind un exemplu în favoarea argumentului lor, lipsește în mod clar câte exemple se îndreaptă în direcția opusă. Vrei să blochezi asta și să vorbești despre dovezile pe care le-au trecut.
  • Imaginea intitulată Fii o bună dezbatere
    4. Păstrați subiectul pe drumul cel bun. Acesta este momentul în care adversarul dvs. începe să se susțină despre un subiect separat de subiectul pe care ar trebui să îl dezbatem. Când o dezbatere coboară pe cale, acest lucru poate fi un semn că adversarul dvs. se scurge din raționament solid și începe să se descompună. Păstrați un argument pe pistă și veți fi mai probabil să câștigați. Întrebați-vă dacă argumentul curent se relaționează direct înapoi la subiectul pe care ar trebui să-l tratați. Dacă nu acceptă o parte sau cealaltă, argumentul este în afara piesei.
  • Un exemplu de acest lucru ar fi dacă vă certați dacă armele împiedică împușcăturile de masă și încep să argumenteze că oricine nu-i place armele este rasist.
  • Fiți forțați să transformați argumentul în jur. Chemați-le pentru a schimba subiectul. Acest lucru va indica comportamentul publicului dvs. și vă poate face să arătați mai încrezător și corect.
  • sfaturi

    Nu intreba "ce-ar fi dacă" întrebări. Aceasta este o tactică antică de dezbateri numită Baiting. Și cele mai multe dezbateri nu cad pentru momeală.
  • Dacă dezbateți într-o echipă, aveți grijă să nu faceți niciun argument care să contrazice argumentul echipei dvs. sau altfel puneți o povară asupra lor.
  • Dezbaterea nu este vorba despre convingerea adversarului că sunt greșite. Este vorba despre convingerea publicului dvs. că poziția dvs. este mult mai logică decât adversarul dvs. și arătându-le informații pe care nu le-ar fi știut înainte.
  • Aflați din victorii și pierderi.
  • Există câteva site-uri web online, care servesc drept un bun teren practic pentru a vă perfecționa argumentele, cum ar fi OpenDeBate, Convingheme și Volconvo.
  • Luați cel mai important punct pe care doriți să-l dovediți și înapoi cu cât mai multe argumente, după cum puteți. Vopsiți-vă audiența "imaginea de ansamblu". Dacă vă petreceți timpul, dovedind mai multe puncte, ar însemna că mai puțină substanță ar intra în fiecare dintre ele. De asemenea, oferă adversarului dvs. mai mult pentru a lucra și, uneori, poate face argumentul dvs. să pară contradictoriu. Luați o idee mare și lipiți-o cu ea pe întreaga dezbatere.
  • Nu utilizați argumente Word-for-Word. Care ar fi numit Nitpicking, și asta va confunda publicul din punctul dvs. de vedere.
  • Tratați adversarul și audiența cu respect, întotdeauna. Ele sunt motivul pentru dezbatere!
  • Asigurați-vă că toată lumea se poate referi și vă poate înțelege argumentul. Folosind cuvinte mari pentru a îmbunătăți argumentul dvs. nu te face să apară mai inteligent. Va face doar mai puțini oameni să vă înțeleagă. Nu vă fie frică să utilizați metafore sau evenimente de zi cu zi pentru a vă dovedi punctul dvs. de vedere. Ar trebui să fie bine atâta timp cât puteți explica cum se referă la dezbatere.
  • Nu repetați excesiv declarațiile. Dacă declarația dvs. nu a ajuns la audiența dvs., este pentru că nu ați explicat destul de bine - nu pentru că nu au auzit-o. Dacă repetați declarațiile, asigurați-vă că puteți convinge mulțimea de ce merită să aduceți a doua oară.
  • Dacă stilul dvs. de dezbatere nu funcționează, încercați unul nou. Așa cum a spus de Einstein, nebunia face același lucru din nou și din nou, așteptând un rezultat diferit.
  • Nu folosiți moralitatea ca argument. Adversarul sau propriile tale morale nu se vor potrivi cu moralul publicului ca întreg.
  • Țineți întotdeauna o față bună. De exemplu, imaginați-vă dacă ați fi într-o dezbatere cu echipele. Cineva din echipa adversă spune ceva, iar cineva din echipa lor arată ca și vorbitorul a făcut o greșeală serioasă, ca și tot argumentul lor este ruinat. Ai deveni mai încrezător, chiar dacă nu înțelegi complet de ce. Deci, dacă un coechipier al dvs. face o greșeală, evitați să încercați să le corectați până când se fac. Dacă acestea sunt mai mult de un tip de carte deschisă ", apoi fixați-l atunci când vine rândul dvs., deci nimic nu merge bine. Cu toate acestea, este posibil să doriți să verificați dacă au avut un motiv pentru el.
  • Avertizări

    Asigurați-vă că toate faptele dvs. prezentate sunt corecte.
  • Evitați utilizarea profanităților sau a oricăror alte cuvinte ofensive. Ei nu vor dovedi punctele tale. Ei vor distrage atenția și vor ofensa publicul.
  • Nu numai că provoacă dezbateri, deloc. Argumentele dvs. dețin doar meritul dacă adversarul dvs. este dispus să dezbată, iar publicul este dispus să asculte. Ceea ce înseamnă că nu trebuie să intrați în dezbateri publice și să începeți dezbateri aleatorii cu străini. Cel mai probabil nu vor ști că încercați doar să dezbateți pentru sport și o va lua ca un atac personal. Dacă doriți să discutați, să vă alăturați unui club de dezbateri, va fi o idee minunată.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Un notebook, pentru pregătire
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar