Cum să cereți un divorț

Făcând alegerea pentru a obține un divorț este una dificilă. Dacă știți că doriți un divorț, pregătiți-vă pentru o conversație foarte delicată. Precizați dorințele dvs. sincer și direct, fără a juca jocul de vină. Asigurați-vă că ați discutat aranjamentele practice cu soțul / soția dvs. astfel încât divorțul să poată fi cât mai amuzant posibil. Desigur, dacă lucrurile devin dificile, un mediator sau avocat vă poate ajuta să aveți această conversație.

Pași

Metoda 1 din 3:
Pornirea conversației
  1. Imaginea intitulată cere un divorț Pasul 6
1. Alegeți un timp și loc unde vă puteți întâlni în mod privat. Spuneți soțului dvs. înainte de timp pe care doriți să îl vorbiți. Asigurați-vă că acest lucru este un moment în care niciunul dintre voi nu are nimic de făcut. Întâlniți într-un spațiu liniștit în care nu veți fi întrerupt de către copii, televiziune sau apeluri telefonice.
  • S-ar putea să spuneți ceva de genul: "Cred că trebuie să vorbim. Putem să luăm o oră în seara asta pentru a discuta despre ceva important?"
  • Dacă există preocupări legate de siguranță, aveți această conversație într-un loc public sau luați în considerare să o faceți peste e-mail.
  • Imagine intitulată cere un divorț Pasul 2
    2. Exprimați-vă sentimentele sau nemulțumirea față de căsătorie. Pornirea conversației cu "Vreau un divorț" poate șoc și a supărat soțul / soția, ducând la o conversație neproductivă. În schimb, începeți prin explicarea de ce sunteți nemulțumiți sau nemulțumiți de căsătorie.
  • Spune-i soțului tău în avans că vrei să vorbești despre căsnicia ta. S-ar putea să spuneți: "Trebuie să vorbim despre starea căsătoriei noastre."
  • Exprimați-vă emoțiile cu sinceritate fără a vă învinui sau insultați soțul / soția. De exemplu, în loc să spunem, "Sunt atât de bolnav de faptul că mă lipsește," spune ceva de genul, "Nu am fost fericit de mult timp" sau "Încep să mă simt supărat în legătură cu căsnicia noastră."
  • Această conversație ar trebui să se bazeze pe cele anterioare pe care le-ați avut despre relația dvs., mai degrabă decât să fiți prima dată despre asta.
  • Imagine intitulată cere un divorț Pasul 3
    3. Afirmă că doriți un divorț. Fiți tactici Dar direct. Spuneți soțului dvs. decizia dvs. este certă în termeni concisi. Evitați orice cameră deschisă pentru incertitudine, mai ales dacă sunteți pozitiv că doriți divorțul.
  • S-ar putea să spuneți: "Nu cred că căsnicia noastră funcționează. Cred că este mai bine dacă vom obține un divorț."
  • Dacă nu sunteți sigur de decizia de a divorța, luați în considerare cererea de a solicita o separare a procesului. S-ar putea să spui: "Cred că am nevoie de ceva timp și spațiu să mă gândesc la căsnicia noastră. Nu vreau să fiu divorțat, dar cred că ar trebui să ne despărțim acum."
  • Imaginea intitulată cere un divorț Pasul 9
    4. Ascultați ce trebuie să spună soțul / soția. Desigur, soțul dvs. va avea multe opinii pe acest subiect, deci Ascultați activ la ceea ce au de spus. Nu întrerupeți sau încercați să vă apărați. Pur și simplu lăsați-i să vorbească.
  • Fi pregătit pentru o gamă largă de reacții. Poate că soțul dvs. a anticipat acest lucru sau poate că au fost luați prin surprindere. Indiferent ce se întâmplă, încercați să rămâneți calm.
  • Repetați înapoi ceea ce spune soțul / soția dvs. pentru a indica faptul că le ascultați. De exemplu, ați putea spune, "Înțeleg că ești frustrat de modul în care au fost lucrurile pentru o vreme."
  • Când au terminat să vorbească, repetați dorința de a obține un divorț. De exemplu, ați putea spune, "Știu că aceasta este o mare decizie, dar sunt sigur că este cea potrivită."
  • Imagine intitulată cere un divorț Pasul 11
    5. Întârzie despre logistică. Deși s-ar putea să fiți disperați să aflați cum ar arăta următoarele câteva săptămâni, a dezactivat o discuție imediată despre viitor sau orice aranjamente juridice. Această conversație este tensionată și emoțională - este puțin probabil să ajungi la un acord cu privire la ceva chiar acum.
  • Încercați să nu faceți niciun promisiune soțului dvs. despre proprietate, active sau custodie în acest moment. S-ar putea să spuneți: "Cred că ar trebui să ne gândim să vorbim despre asta de acum."
  • Luați ceva timp pentru a vă procesa emoțiile înainte de a vă întoarce împreună pentru a discuta despre ce se va întâmpla în continuare.
  • Metoda 2 din 3:
    Manipularea emoțiilor dificile
    1. Imaginea intitulată cere un divorț Pasul 5
    1. Scrieți un script în prealabil dacă credeți că veți fi prea emoțional. Creați o listă de puncte de vorbire pentru tine pentru a vă îndruma prin conversație. Scrieți această listă la un moment dat când vă simțiți calm și relaxați. Acest lucru vă va ajuta să controlați conversația fără a deveni prea emoțională.
    • Scrieți exact de ce doriți divorțul și utilizați acest lucru pentru a vă ajuta să exprimați aceste gânduri soțului dumneavoastră. De exemplu, ați putea scrie, "Mă simt ca și cum nevoile mele nu sunt îndeplinite de căsătorie" sau "Cred că există anumite probleme pe care nu le putem rezolva."
    • Faceți o listă de motive pentru care divorțul ar fi bine pentru dvs. De exemplu, ați putea spune, "Nu mai trebuie să ne certăm peste lucrurile mici" sau "Putem urmări obiectivele noastre de carieră mai liber." Nu presupuneți ce ar fi bine pentru alte semnificative.
  • Imaginea intitulată cere un divorț Pasul 7
    2. Rămân calm în întreaga conversație. Deși poate părea dificil să nu se copleșească de această conversație, încercați să folosiți o voce calmă și chiar și să vorbiți încet. Evitați strigarea, țiparea, numelui-apel sau laminarea ochilor în timpul conversației.
  • Dacă vă simțiți furios, defensiv sau frustrat, opriți și respirați adânc. Conta la 10 dacă aveți nevoie. Când sunteți gata, răspundeți soțului dvs. într-un calm, chiar ton.
  • Încercați să strângeți o mică minge de stres în timpul conversației când lucrurile devin tensionate.
  • Dacă soțul / soția devine supărat sau dacă vă este frică că vor deveni violenți, vă îndepărtați de situație. S-ar putea să le spuneți ceva de genul ", putem continua această conversație la un alt moment."
  • Imaginea intitulată cere un divorț Pasul 8
    3. Utilizare "I" declarații pentru a evita vina. Declarații care încep cu "tu" pot apărea ca acuzatorie. Aceste afirmații pot incita furia în soțul dvs. și pot face procesul de divorț mai stresant decât trebuie să fie. În schimb, utilizați declarații care încep cu "I" pentru a reflecta modul în care vă simțiți.
  • De exemplu, nu spuneți, "Ai trisat!" sau "Tot ce faceți este să lucrați." În schimb, spuneți pur și simplu, "Simt că am crescut. Nu mai funcționează pentru mine."
  • Imaginea intitulată cere un divorț Pasul 10
    4. Cu privire la găsirea defecțiunilor sau argumentați. Dacă soțul / soția începe să vă învinovățească sau să deraieze conversația, să încheie discuția. Te-ai hotărât și ai intrat în tehnicile va face doar procesul mai greu.
  • Spune: "Am luat decizia mea. Nu vreau să mă cert cu tine. Poate că putem vorbi mai târziu."
  • Imaginea intitulată cere un divorț Pasul 10
    5. Pregătiți-vă pentru emoții mixte în urma. Divorțul poate provoca multe emoții diferite, inclusiv relief, anxietate, durere sau stres. Este bine dacă simțiți emoții mixte după ce ați întrebat partenerul dvs. pentru divorț. Amintiți-vă de ce ați dorit divorțul în primul rând pentru a vă oferi motivația pe care trebuie să o vedeți.
  • Dacă vă simțiți deprimați, copleșiți sau îngrijorați de divorț, luați în considerare văzând un profesionist de sănătate mintală pentru a discuta sentimentele dvs. Ele vă pot ajuta să vă întâlniți cu divorțul dvs.
  • Metoda 3 din 3:
    Discutarea aranjamentelor de divorț
    1. Imagine intitulată cere un divorț Pasul 11
    1. Sunt de acord cu consilierea căsătoriei numai dacă sunteți dispus să puneți efortul. Dacă soțul / soția sugerează consilierea căsătoriei înainte de divorț, asigurați-vă că sunteți dispus să dedicați timp și efort pentru a face acest lucru. Dacă sunteți deja stabiliți la obținerea divorțată, consilierea căsătoriei nu poate avea nici un efect.
    • Consilierea căsătoriei solicită ambelor părți să fie dispuși să lucreze la relație. Nu este un loc de ventilare sau de a vă plânge de partenerul dvs. Cu toate acestea, poate fi eficient dacă lucrați cu consilierul pentru a salva căsătoria.
    • Dacă soțul / soția sugerează consilierea căsătoriei și nu vreți să o faceți, ați putea spune: "Nu cred că se poate salva acum căsnicia noastră."
  • Imaginea intitulată cere un divorț Pasul 12
    2. Aflați ce vreți să păstrați de la căsătorie. Într-un divorț, active financiare, proprietate și chiar animalele de companie sunt împărțite între cuplu. Luați în considerare ceea ce este cel mai important pentru dvs.
  • Determinați dacă doriți custodie completă sau parțială a copiilor dvs. sau a animalelor de companie dacă le aveți. Decideți dacă doriți o pensie alimentară sau pentru a vă menține conturile de pensionare intacte.
  • Explicați calm soțului dumneavoastră de ce doriți să păstrați anumite lucruri. De exemplu, ați putea spune: "Am nevoie de mașina mea pentru a ajunge la și de la serviciu. Cred că este corect că o păstrez "sau" picturile mamei mele au o mulțime de valoare sentimentală pentru mine."
  • Alegeți bătăliile. Nu veți putea păstra tot ceea ce vă place de la căsătorie. Prioritizați ceea ce este cel mai important pentru dvs. și fiți dispus să compromiteți lucrurile care nu vă dețin atât de multă valoare.
  • Imaginea intitulată cere un divorț Pasul 20
    3
    Discutați custodia peste orice copii. Dacă aveți copii împreună, este important să veniți cu un plan de custodie care să funcționeze cel mai bine pentru copii. Asigurați-vă că rămâneți în termeni prietenoși cu soțul dvs. de dragul copiilor dvs. Copiii care au o relație bună cu ambii părinți tind să se ocupe mai bine de divorțuri.
  • Este posibil să trebuiască să decideți cine vor trăi copiii. Dacă nu puteți fi de acord cu acest lucru, poate fi necesar să decidă un judecător.
  • Permiteți copiilor mai mari să aibă un anumit cuvânt în care trăiesc. Încercați să nu fiți răniți sau ofensați dacă copilul decide că vor să trăiască cu celălalt părinte.
  • Sunt de acord când să-i spui copiilor dvs. despre divorț. De exemplu, ați putea spune: "Cred că ar trebui să așteptăm până la sfârșitul anului școlar" sau "Poate ar trebui să vorbim cu un avocat mai întâi înainte de a spune copiilor."
  • Imaginea intitulată cere un divorț Pasul 21
    4. Sunt de acord să vadă un mediator dacă tu și soțul dvs. sunteți în termeni buni. Este posibil să nu solicitați un avocat dacă dvs. și soțul / soția dvs. sunteți de acord cu divorțul. În astfel de cazuri, luați în considerare întâlnirea cu un mediator. Un mediator vă poate ajuta să decideți cum să împărțiți proprietatea, să faceți un aranjament de custodie și să alegeți cum să gestionați problemele unice.
  • S-ar putea să spuneți soțului dvs. ", deoarece parcă suntem de acord cu cele mai multe probleme, poate că nu avem nevoie de un avocat. Ce zici de a vedea doar un mediator în schimb?"
  • Medierea poate fi mai puțin tensionată decât să o lupți în sala de judecată. Cu toate acestea, medierea poate fi benefică numai pentru cei care sunt relativ pricepuți despre finanțele lor și care pot ajunge la un acord cu soțul lor.
  • Imagine intitulată cere un divorț Pasul 19
    5. Consultați un avocat dacă dvs. și soțul dvs. nu sunteți de acord cu privire la anumite probleme. Aceste aspecte ar putea include divizarea activelor, proprietatea de case și mașini sau custodia copiilor. Pregătiți-vă pentru divorțul dvs. vorbind cu un avocat local de divorț.
  • Aduceți documente importante, cum ar fi un acord prenupțial sau înregistrări ale bunurilor dvs. la întâlnire.
  • Este posibil să nu știți exact ce să faceți sau ce doriți de la divorț și asta e în regulă. Această întâlnire este pur și simplu importantă pentru a obține mingea de rulare și pentru a afla ce opțiuni sunt disponibile pentru dvs.
  • În situațiile în care soțul / soția dvs. a fost abuziv sau manipulativ, un avocat poate livra și de a servi documente pentru a nu trebuie să le confruntați singur.
  • Ajutați la comunicarea despre divorț

    Modalități de a afișa că doriți un divorț

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Conversație pentru a cere un divorț

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Modalități de a discuta aranjamentele de divorț

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar