Cum să depuneți o plângere

Plângerile pot apărea la locul de muncă, la școală, acasă sau în public în public. Într-un birou guvernamental sau o mare corporație, plângerile pot fi depuse în ceea ce privește practicile discriminatorii, medii de lucru nesignitoare sau practicile ilegale. La domiciliu, plângerile pot fi legate de vecinii zgomotoși, de condițiile neimpozitate sau de proprietarii neglijenți. Plângerile legate de școală variază de la agresiunea studenților la profesori abuzivi în medii nesigure. În funcție de situație, puteți depune o plângere prin telefon, în persoană sau în scris.

Pași

Partea 1 din 7:
Pregătirea pentru a depune o plângere
  1. Imaginea intitulată Reduceți plățile dvs. de împrumut pentru studenți Pasul 6
1. Identificați problema (emisiunile) de bază. Concentrați-vă asupra evenimentelor reale care au avut loc. Este important să separăm faptele din sentimente, în special în situații acuzate emoțional.
  • Dacă situația este deosebit de complexă, este posibil să fie util să vă scrieți gândurile și sentimentele într-un jurnal. Obținerea unui sentiment mai bun al sentimentelor dvs. vă poate ajuta să le separați de faptele plângerii dvs.
  • Dacă aveți probleme în a vă imagina dacă ar trebui să vă plângeți, luați în considerare consultarea unei terțe părți imparțiale. Dacă faceți acest lucru, asigurați-vă că este cineva în care aveți încredere, care nu va împărtăși detalii despre situația dvs. fără aprobarea dvs.
  • Imagine intitulată Interogați pe cineva Pasul 14
    2. Întrebați-vă dacă merită timpul. Depunerea unei plângeri poate fi un proces lung și stresant. Este important să vă întrebați dacă depunerea unei plângeri merită timpul dvs. - mai ales dacă aveți multe alte lucruri de făcut.
  • Exemplu: cumpărați o cutie de 5 $ de colorant de păr care nu vopsește părul culoarea promisă. Trimiteți un e-mail companiei solicitând o rambursare sau un cupon pentru o altă cutie de vopsea și ei spun că nu. Dacă escaladează situația întrebând să vorbești cu un superior, este posibil să fiți în stare să obțineți ceea ce doriți, dar va dura ceva timp, iar rezultatul final va folosi mai multe produse ale companiei. S-ar putea să găsiți că nu merită probleme.
  • Imaginea intitulată mâner un angajat
    3. Determinați procedura de depunere a plângerii corespunzătoare. Fiecare setare va necesita o procedură diferită, pe care ar trebui să o găsiți online (pe site-ul companiei sau al școlii dvs.), în manualul dvs. de salariat sau de studenți sau prin contactarea unui administrator.
  • Persoana de contact poate fi supraveghetorul dvs., proprietarul dvs., directorul școlii sau o altă persoană relevantă responsabilă.
  • Dacă persoana pe care doriți să o plângeți să se întâmple să fie contactul principal pentru plângeri, trebuie să contactați pe cineva mai sus decât ei - de exemplu, dacă doriți să depuneți o plângere despre șeful dvs., va trebui probabil să contactați resursele umane.
  • S-ar putea să fi sfătuit să vorbiți cu un anumit individ, să apară în persoană, să scrieți o scrisoare sau să completați un formular.
  • Imagine intitulată Interogați pe cineva Pasul 16
    4. Știți ce soluție doriți. Știind ce fel de rezoluție doriți și apoi articulați în mod clar este esențială pentru depunerea unei plângeri eficiente, indiferent dacă este împotriva unei societăți sau a unei persoane. Soluțiile vor diferi în funcție de contextul plângerii dvs.:
  • Dacă sunați sau trimiteți prin e-mail o companie pentru a vă plânge de un produs defect, va trebui să vă familiarizați mai întâi cu politicile de returnare. Dacă înlocuiesc numai produsele defecte și nu le rambursează, dar nu doriți același produs, vă puteți întreba dacă vă pot oferi un credit de magazin în schimb.
  • Dacă vă plângeți de abaterile unui șef al unui șef sau de un profesor, posibilele rezoluții ar putea fi că puteți transfera la o altă sucursală sau departament sau puteți schimba cursurile sau școlile - în cazuri mai extreme, puteți chiar să credeți că persoana merită să-și piardă loc de munca.
  • Imagine cu titlu de conduită Pasul 19
    5. Strângeți documentele justificative. Păstrați-le într-un fișier (sau un dosar de pe computer, dacă sunt documente electronice) și continuați să le actualizați după cum progresează cazul. Cu cât aveți mai multe dovezi pe care le aveți, cu atât va fi mai eficientă plângerea dvs.
  • Exemple de documente justificative pentru o tranzacție cu amănuntul ar putea include chitanțe de vânzări, înregistrări de produse și schimburi de e-mail.
  • Pentru o plângere împotriva unui șef sau a unui profesor, documentele justificative pot include e-mailuri inadecvate și mesaje Facebook, înregistrările de jurnalizare detaliate în care ați fost maltratați sau scrisori de sprijin din partea martorilor.
  • Imaginea intitulată Prioritizează datoriile Pasul 2
    6. Ține evidența tuturor. Tipurile de înregistrări pe care le păstrați vor depinde de contextul plângerii.
  • Dacă depuneți o plângere împotriva unei afaceri, veți dori să aveți înregistrări ale comunicărilor dvs., precum și la orice chitanțe pentru produsele achiziționate.
  • Dacă ați achiziționat un produs defect, păstrați înregistrările de anumite momente și modalități în care a fost defectă - în plus, notați ce ați făcut, dacă este cazul, pentru a încerca să remediați problema.
  • Dacă nu aveți martori, va fi mai dificil să depuneți o plângere împotriva unui șef sau a unui profesor care se abuzează sau vă hărțuiește verbal. Administratorii vor cere în mod obișnuit o evidență detaliată a interacțiunilor dvs. cu persoana în cauză, deci este mai bine să păstrați un jurnal.
  • Imagine intitulată Scrieți un jurnal Pasul 1
    7. Păstrați un jurnal (opțional). Adesea, în cazurile de abatere la locul de muncă sau la școală, mediatorii vor acorda mai multă importanță plângerii dvs. dacă ați păstrat un jurnal. Dacă credeți că ați putea avea o problemă cu un șef, profesor sau alt superior, este foarte util să păstrați un jurnal al interacțiunilor dvs.
  • Data paginilor dvs. și fiți cât mai detaliat cu privire la ceea ce sa spus și făcut. Încercați să vă concentrați cât mai mult posibil asupra faptelor, spre deosebire de sentimentele, deoarece predarea unui jurnal plin de izbucniri emoționale împotriva persoanei poate submina plângerea dvs.
  • Dacă doriți să oferiți mai multă greutate jurnalului dvs., ați putea lua în considerare faptul că îl faceți sub formă de e-mailuri pentru tine, doar ca datele să fie înregistrate în altceva decât propriul scris de mână. Puteți păstra aceste e-mailuri într-un dosar separat al contului dvs. de e-mail. Doar asigurați-vă că nu le trimiteți accidental nimănui altora decât dvs!
  • Păstrarea unui jurnal poate părea prost, deoarece ați putea face totul în sus, dar administratorii fac o mulțime de greutate pe ea. Pe lângă faptul că administratorii satisfăcuți, menținerea unui jurnal vă poate ajuta să vă păstrați faptele direct în ceea ce se poate ajunge să fie un proces lung și confuz de plângeri.
  • Partea 2 din 7:
    Formularea plângerii
    1. Imagine intitulată Scrieți un jurnal Pasul 3
    1. Fii specific. Indiferent dacă vă plângeți de un produs sau de comportamentul unei persoane, plângerea dvs. va fi mai eficientă dacă sunteți specific cu privire la ceea ce sa întâmplat.
    • În cazul unei plângeri despre serviciul unei companii, ați putea scrie despre modul în care produsul a apărut în mod specific - furnizați detaliile comunicării dvs. cu compania până acum (inclusiv orice documente / dovezi posibile) - și apoi spuneți modul în care vă aflați nemulțumiți serviciul pe care l-ați primit până acum.
    • În cazul unei plângeri împotriva unui șef sau a unui profesor pentru hărțuirea dvs., ați descrie când a început problema, exact ceea ce a spus sau a spus șeful / profesorul și cât timp a continuat (eu.E. da o cronologie a hărțuirii). De asemenea, ați include descrieri de orice ați făcut pentru a încerca să evitați atenția nedorită a acelei persoane și, dacă este cazul, dați dovezi pentru modul în care comportamentul lor a afectat munca dvs.
  • Imagine intitulată Scrieți o propunere de grant Pasul 3
    2. Indicați clar rezoluția dorită. Când depuneți o plângere, oamenii de la celălalt capăt vor fi mai probabil să vă ajute dacă declarați în mod clar rezoluția dorită. Acest lucru poate ajuta, de asemenea, procesul de plângere se mișcă mult mai repede.
  • În cazul unui produs defect: "Am cumpărat App XYZ 20 de zile în urmă și de atunci, ori de câte ori îl folosesc, dispozitivul meu îngheață și singura modalitate prin care pot să-l dau la dezgheț este de a reporni. M-am plâns la serviciul clienți acum 10 zile și am trimis un răspuns scurt acum 9 zile, mi-a spus să elimine și să re-descărca aplicația. Am făcut asta acum 9 zile și încă nu funcționează. Am trimis un e-mail acum 7 zile și nu am primit răspunsuri. În acest moment aș dori o rambursare, dacă este posibil."
  • În cazul abaterii: "La 10 septembrie anul trecut, am participat la o oră de birou cu dr. Smith. În timpul orelor de birou și în mai multe cazuri după acel moment inițial, dr. Smith a făcut comentarii și mișcări agresive sexual spre mine, ceea ce ma făcut să mă simt inconfortabil. Mă lupt pentru că depind de el să-mi treacă clasa, dar nu mă simt confortabil să lucrez singur cu el. În acest moment aș dori să-i raportez comportamentul pentru a-l împiedica să facă acest lucru altor persoane - aș dori, de asemenea, să fiu mutat într-o altă clasă."
  • Imagine intitulată Scrieți o propunere de grant Pasul 5
    3. Fii respectuos.Reclamațiile pot deveni emoționale, mai ales dacă nu atingeți rezoluția dorită. Este important să rămâi respectuos în orice moment - de la momentul în care trimiteți plângerea la momentul în care primiți decizia.
  • Orice faceți sau spuneți să sugerați că nu vă puteți controla emoțiile pot reflecta rău asupra dvs., ceea ce face mai puțin probabil ca plângerea dvs. să atingă rezultatele dorite. Acest lucru este valabil în special pentru plângerile despre abaterile altor persoane.
  • Indiferent de ceea ce vă plângeți, respectul și politicos este mai probabil să facă pe oameni să vă ajute să vă ajute decât strigând și înjurături. Unii oameni ar putea chiar să refuze drepți să vă ajute dacă strigați și jurați la ei și cu drept.
  • Imaginea intitulată Reduceți plățile pentru împrumuturi pentru studenți Pasul 1
    4. Puneți întrebări care solicită mai mult decât răspunsurile "da" sau "nu". În loc să spună "pot obține o rambursare?"Sau" va fi disciplinat?"S-ar putea să întrebați:" Ce se poate face pentru a ajuta această situație?"
  • Imaginea intitulată Scrieți o propunere de grant Pasul 9
    5. Polonez plângerea ta. Indiferent dacă depuneți o plângere verbală sau una scrisă, scrieți-o și dați-i o editare înainte de ao trimite. Dacă este o plângere verbală, puteți scrie un script și puteți citi-l cu voce tare înainte de a decide într-o versiune finală.
  • Acest lucru nu numai că vă asigurați că vă interesează corect spelling - este vorba și de asigurarea faptului că ați spus tot ceea ce doriți să spuneți și că ați făcut-o în cel mai eficient mod posibil.
  • Partea 3 din 7:
    Depunerea unei reclamații verbale
    1. Imaginea intitulată Obțineți o treaptă Fast Pasul 11
    1. Practicați-vă plângerea verbală cu voce tare. Frusturarea extremă sau emoțiile pot clipea gândirea dvs. - de aceea este important să știți cu adevărat ce vreți să spuneți înainte de a apela într-o plângere verbală.
    • Puteți găsi util pentru a scrie un script sau, cel puțin să scrieți punctele principale, astfel încât să le puteți verifica în timp ce mergeți.
  • Imagine intitulată comunica eficient Pasul 25
    2. Concentrați-vă asupra faptelor. Când faceți puncte / scrierea unui scenariu pentru plângerea dvs. verbală, concentrați-vă asupra faptelor. Când vă simțiți emoțional, respirați adânc și priviți în jos la scriptul / notele dvs., apoi reveniți la fapte.
  • Fiind prea emoțională, vă va face să arătați slab și nesigurând oamenilor cu care vă plângeți. Unii oameni ar putea chiar să creadă că vor merge mâna superioară când văd că sunteți emoțional.
  • Imaginea intitulată comunica eficient Pasul 17
    3. Raportați în detaliu faptele situației. Poate fi tentant să lucrați peste detalii când vorbiți lucrurile cu voce tare, spre deosebire de a le scrie jos. Este important să fii la fel de clar și detaliat atunci când faci o plângere verbală.
  • Identificați evenimentele reale, conversațiile relevante și / sau tranzacțiile importante care au condus la plângerea dvs.
  • Imagine intitulată delegatul Pasul 5
    4. Întreabă întrebări. Dacă persoana căreia îi vorbești spune ceva ce nu înțelegeți, opriți-le politicos și cereți-i să clarifice.
  • Imaginea intitulată reușește în marketingul de rețea Pasul 4
    5. Întrebați despre pașii următori. Înainte de a termina să vorbești cu persoana, asigurați-vă că știți ce pașii următori sunt. Posibile pași următori:
  • Când vă puteți aștepta la un răspuns.
  • Cine vă poate contacta în continuare.
  • Cine puteți contacta între timp dacă aveți întrebări sau amintiți mai multe detalii în timp ce așteptați un răspuns.
  • Partea 4 din 7:
    Completarea unui formular de reclamație
    1. Imaginea intitulată reușește în marketingul de rețea Pasul 5
    1. Determinați ce formă aveți nevoie. Se poate solicita un formular standard de reclamație la depunerea plângerilor în setările academice, corporative și guvernamentale.
    • Uneori forma va diferi în funcție de natura plângerii dvs. Dacă aveți întrebări despre formularul de care aveți nevoie, verificați dublu cu un administrator.
    • Dacă trebuie să întrebați despre ce formă aveți nevoie, nu trebuie să fiți prea specific despre natura plângerii dvs. - de exemplu, "Aș dori să depun o plângere împotriva unui profesor care mă hărțuiește sexual."
  • Imaginea intitulată Fii un antreprenor de succes Pasul 2
    2. Furnizați informații complete. Formularele de reclamații vor solicita numele dvs., data incidentului, numele infractorului și actele și evenimentele pe care le găsiți deteriorate sau ofensive. Asigurați-vă că răspundeți la toate aceste solicitări cât mai clar și în mod specific posibil.
  • Imagine intitulată Cumpărați un stoc fără un deplasare Pasul 7
    3. Semnați și data formularului de reclamație. Formele de reclamație necesită, în general, o semnătură și nu pot fi procesate fără unul.
  • Imagine intitulată Notarizarea unui document Pasul 3
    4. Faceți o copie a formularului de reclamație. Păstrați copia într-un loc sigur, astfel încât să puteți examina faptele la o dată ulterioară, dacă este necesar. Dacă nu aveți acces la un fotocopier, puteți face o copie a formularului luând o fotografie de înaltă rezoluție cu camera sau telefonul dvs.
  • Dacă ajungeți să luați o fotografie a formularului, asigurați-vă că fotografia este clară înainte de a trimite formularul, altfel nu va fi o copie utilă pentru dvs.
  • Dacă este un formular online, puteți face o copie a acestuia salvând-o ca un PDF sau luând o captură de ecran a acesteia. Adesea, vi se va solicita să tipăriți un formular după ce ați completat-o ​​- Dacă se întâmplă acest lucru, alegeți "Imprimare în PDF" în promptul de imprimare.
  • Partea 5 din 7:
    Scrierea unei scrisori de plângere
    1. Imaginea intitulată Pregătiți o putere de avocat Pasul 4
    1. Scrieți o scrisoare de reclamație în locul unui formular. În anumite medii, nu poate exista o procedură oficială de depunere a plângerii. În acest caz, scrierea unei scrisori de plângere este importantă pentru documentarea evenimentelor.
    • Puteți chiar să doriți să faceți acest lucru în combinație cu o plângere verbală, astfel încât să existe o înregistrare scrisă pe care plângerea dvs. a fost depusă.
  • Imaginea intitulată începe o scrisoare Pasul 5
    2. Furnizați informațiile corespunzătoare în partea de sus a scrisorii. Aceasta include data la care scrieți scrisoarea, precum și numele, poziția profesională (dacă este cazul) și adresa persoanei cărora le scrieți.
  • Imagine cu titlu de cercetare Pasul 23
    3. Prezinta-te. Dacă destinatarul scrisorii de plângere nu vă cunoaște, oferiți suficiente informații relevante și identificabile personale pe care le obțineți de cine sunteți. Aceste informații includ numele, poziția, adresa, numărul de telefon și relația dvs. cu infractorii (i).
  • Imagine intitulată Obțineți o bursă completă Pasul 1
    4. Descrieți evenimentele sau actele care au fost transpirate. Recunoașteți conversațiile relevante, datele, tranzacțiile și orice acțiuni pe care le-ați luat deja. Furnizați toate informațiile necesare, cum ar fi cât de mulți bani ați pierdut sau cine și câte persoane au fost implicate.
  • Imagine intitulată Scrieți o propunere de grant Pasul 3
    5. Cereți o acțiune adecvată care trebuie luată. Explicați așteptările dvs., indiferent dacă vă așteptați la o rambursare, o scuză sau un alt remediu.
  • Imagine intitulată anunță pasul dvs. de pensionare 8
    6. Solicitați o confirmare că scrisoarea a fost primită. Cereți destinatarului să indice că scrisoarea dvs. a fost primită și pentru a clarifica termenul pentru rezolvarea problemei. Lăsați-i să știe cum vă contactează - de exemplu, prin telefon, e-mail, post sau toate cele trei.
  • Imaginea intitulată începe o scrisoare Pasul 6
    7. Păstrați-o cât mai scurtă posibil. Încercați să păstrați scrisoarea cât mai scurtă posibil. Lipiți de fapte și evitați să obțineți prea emoțională. Dacă descrieți o situație în care ați fost hărțuiți sau abuzați, este important să rețineți că ați simțit inconfortabil sau în pericol / nesigur, dar încercați să menționați acest lucru în mai obiectiv, spre deosebire de limba emoțională.
  • Mai obiectiv: "Când eram în biroul său, a închis ușa și a tras scaunul foarte aproape de mine, în jurul valorii de aproximativ 1 picior din genunchi. Mi-am mutat scaunul înapoi, dar am lovit zidul și sa mutat mai aproape și își aplecă fața spre mine și mi-a spus cât de mare mă uitam în fața clasei în timpul prezentării mele astăzi. În acel moment m-am simțit inconfortabil și prins ca am fost împotriva zidului și nu am putut să se îndepărteze de el. Nu am vrut să-l supăresc, așa că am găsit o scuză pentru a pleca de îndată ce am putut."
  • Emoțional: "Când eram în biroul lui, a închis ușa, mă prind înăuntru cu el, în timp ce se mișcă îndeaproape spre mine și mi-a spus cât de fierbinte am fost înainte de a încerca în mod evident să mă sărut. M-am simțit înspăimântat și mi-a fost îngrijorat că ar putea să mă atace, dar nu m-am putut mișca, pentru că m-a prins pe perete în acel moment. Am fugit cât de repede am putut."
  • Partea 6 din 7:
    Lucrul prin plângere
    1. Imaginea intitulată Dezvoltați o relație cu un pas cu un client 5
    1. Urmăriți plângerea dvs. Dacă nu ați auzit înapoi în cadrul timpului așteptat, contactați destinatarul de plângere pentru a întreba despre întârziere.
    • Cu excepția cazului în care compania / persoana nu ți-a spus altfel, un moment adecvat pentru a aștepta ar putea fi de două săptămâni.
    • Dacă nu ați auzit nimic în decurs de două săptămâni, este în rațiune să le contactați și să întrebați politicos dacă au primit plângerea dvs. Dacă comunicați prin e-mail, puteți atașa o altă copie a plângerii dvs. la mesajul dvs. în cazul în care nu l-au primit prima dată.
  • Imagine intitulată Alegeți avocatul divorțului drept Pasul 1
    2. Fi pregătit pentru a escalada. Familiarizați-vă cu nivelurile pe care plângerea dvs. va trece prin. Dacă vă luptați să vă rezolvați problema, este posibil să trebuiască să căutați ajutor legal.
  • Dacă aveți o plângere împotriva unei afaceri, primul dvs. punct de contact ar trebui să fie managerul sau proprietarul afacerii. Dacă acest lucru nu funcționează și dacă afacerea este un lanț, puteți contacta sediul central. Dacă aceasta nu reușește, puteți lua în considerare depunerea unei plângeri la Biroul de afaceri mai bun.
  • Dacă aveți o plângere împotriva șefului dvs. sau a unui profesor, fiți pregătiți pentru plângerea dvs. de a călători prin mai multe canale. Calea sa va depinde de procesul companiei / școlii pentru plângeri.
  • Un exemplu de plângere a unui profesor la o universitate ar fi să prezinte mai întâi o plângere scrisă la șeful departamentului dvs. (atâta timp cât șeful nu este infracțiunea Prof) - S-ar putea să trebuiască să vorbiți cu decanul facultății și, în funcție cu privire la natura plângerii dvs., un membru specific al departamentului care se referă la plângerea dvs. - e.G. Plagiatul sau hărțuirea sexuală vor fi tratate de diferite departamente.
  • Imagine intitulată face studiul de cercetare 1
    3. Cunoaște-ți drepturile. Unele companii și școli vor încerca să apere persoana care a fost cauza plângerii dvs. Ei vor face acest lucru pentru că ar putea fi destul de scumpe pentru a trage acea persoană, chiar dacă acea persoană a fost în mod clar cel care a greșit.
  • Ei pot încerca să te facă să te simți ca și cum ai făcut o greșeală sau că sufli lucrurile din proporție. Este posibil ca tu să fii, dar dacă știi că nu ești, nu-i lași să-ți spună că ești greșit.
  • Dacă plângerea dvs. este ceva serios, merită tratament grav. Din păcate, în special în cazurile de abatere, compania / școala va proteja adesea infractorul dacă se află într-o poziție de mai sus, ca să recunoască greșelile le-ar putea costa o mulțime de bani.
  • Imaginea intitulată comunică Eficient Pasul 18
    4. Rămâneți respectuos. Plângerea dvs. nu poate merge așa cum doriți, dar este important să rămâneți respectuos tuturor celor implicați.
  • Nu lăsați emoțiile să vă facă mai bine. Cu cât apar mai emoțional, cu atât mai puțin probabil oamenii trebuie să vă ia în serios sau doriți să vă ajutați.
  • Imagine intitulată Aplicați pentru burse Pasul 10
    5. Continuați să păstrați înregistrări ale tuturor comunicărilor. Pe măsură ce lucrați prin plângere, asigurați-vă că păstrați înregistrări ale tuturor e-mailurilor, apelurile telefonice și / sau orice alte comunicări.
  • Este posibil să fie necesar să vă trimiteți înapoi la acestea pentru a vă proteja sau a reaminti compania / școala / etc. de lucruri pe care le-au promis.
  • Partea 7 din 7:
    În avans după plângere
    1. Imagine intitulată demisia grațios Pasul 18
    1. Fi pregătit pentru ca lucrurile să se schimbe. Sunt șanse, partidul ofensator nu va fi mulțumit de plângerea dvs. S-ar putea chiar să se lupte înapoi și acest lucru ar putea fi stresant pentru dvs. Trebuie să fii pregătit pentru faptul că plângerea dvs. ar putea face lucrurile mai greu pentru tine.
    • Dacă faceți o plângere împotriva unei persoane de la locul de muncă sau la școală, vi se poate cere să vă așezați cu persoana ofensatoare și să faceți lucruri de lucru, astfel încât să puteți continua să lucrați împreună în viitor. Dacă se escaladează la acest nivel, în funcție de maturitatea persoanei ofensatoare, ar putea să dețină resentimente față de dvs. și lucrurile s-ar putea să se înrăutățească.
    • Dacă lucrurile devin prea dificile, s-ar putea să vă gândiți să vă mutați la o altă școală sau o slujbă sau să cereți să fiți transferați într-un alt departament sau o clasă, astfel încât să nu mai aveți nevoie să vedeți persoana respectivă.
  • Imaginea intitulată matrița cu pasul de demnitate 5
    2
    Lăsați-l să plece. În mod ideal, plângerea dvs. va conduce la o rezoluție satisfăcătoare. Din păcate, multe plângeri nu. Dacă dvs. nu, va trebui să știți când este timpul să renunțați.
  • Amintiți-vă că ați făcut plângerea pentru că ați fost nemulțumiți de modul în care mergeau lucrurile. Cel mai important lucru este că nu mai sunteți nemulțumiți - trebuie să faceți acest lucru în centrul eforturilor dvs. indiferent de rezultatul procesului de plângere.
  • Imaginea intitulată Găsiți un nume interesant pentru banda dvs. Pasul 19
    3. Aflați din experiență. Dacă nu mai poate fi făcut altceva, încercați să învățați o lecție din experiența dvs. și apoi să lucrați la avansarea înainte. Dacă nu sunteți sigur de ceea ce puteți învăța din experiență, luați în considerare întrebarea.
  • Acest lucru poate fi deosebit de util într-o situație de abatere, unde vă întâlniți cu persoanele care sunt instruite în managementul conflictelor. Când vă dau vestea proastă, ați putea spune că "trebuie să recunosc că sunt dezamăgit de acest rezultat. Nu vreau să-mi afecteze viața. Aveți sugestii pentru modul în care aș putea trece de la asta?"
  • Dacă plângerea dvs. a fost cu produsele defectuoase ale companiei și serviciul cu clienții săraci, unele lecții pe care le-ați putea lua din experiența dvs. ar putea implica gestionarea furiei, abilitățile clare de comunicare și o capacitate mai bună de a căuta companii de renume cu produse bune.
  • Imaginea intitulată matrița cu pasul de demnitate 1
    4. Consultați un consilier. Văzând un consilier vă poate ajuta să lucrați prin orice sentimente care ar fi putut fi ridicate în timpul procesului de reclamație, mai ales dacă este una de natură mai personală.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar