Cum să verificați o licență de broker din florida

În statul Florida, brokerii ipotecari și inițiatorii de împrumut sunt obligați prin lege să aibă o licență. Un inițiator de împrumut este o persoană care solicită, acceptă sau negociază termenii oricăror împrumuturi ipotecare și un broker ipotecar este o persoană care desfășoară activități legate de ipotecă printr-un inițiator de împrumut angajat de broker. Biroul Florida de Reglementare Financiară (OFR) reglementează aceste licențe. Înainte de a lucra cu un broker ipotecar și / sau inițiator de împrumut, trebuie să verificați starea permisului de persoană. Doriți să verificați dacă persoana poate să se ocupe în mod legitim ipoteca. Cu doar câteva informații, cum ar fi numele brokerului sau originatorului, puteți verifica online și verificați dacă este licențiat.

Pași

Partea 1 din 3:
Verificarea licenței unui broker ipotecar și a inițiatorului de împrumut
  1. Imagine intitulată Verificați un broker ipotecar din Florida
1. Vizitați site-ul Florida ONR. Florida ONR permite persoanelor fizice să verifice licența unui broker ipotecar pe site-ul său web. Începeți vizitarea site-ului web al OFR. Acest lucru vă va conecta direct la pagina de căutare.
  • Dacă nu aveți acces la internet, sunați la Florida la 1-800-487-9687 și solicitați asistență verificarea unei licențe de broker ipotecare.
  • Imagine intitulată Verificați un broker ipotecar din Florida
    2. Accesați căutarea de înregistrare. Odată ce pe pagina de veghe a licenței OFR, veți vedea o propoziție care statează "Faceți clic aici pentru a verifica înregistrarea", urmată de o listă de categorii de licențiate. Faceți clic pe hyperlinkul situat la cuvântul "aici."Veți fi redirecționat către o pagină de căutare care solicită informații despre persoana sau afacerea pentru care căutați.
  • Imagine intitulată Verificați un broker ipotecar din Florida
    3. Furnizați informații despre brokerul ipotecar. Pentru a verifica o licență de broker ipotecare, trebuie să aveți cel puțin numele de familie al individului sau numărul său de broker. Dacă încercați să verificați licența pentru afacerea brokerului ipotecar, trebuie să aveți numele de afaceri sau numărul de licență. Introduceți informațiile în câmpul corespunzător, apoi faceți clic pe "Căutare" buton.
  • Dacă doriți să preluați mai puține rezultate de rezultate de căutare, puteți introduce primul nume al brokerului ipotecar sau numele afacerii lor.
  • De asemenea, puteți efectua o căutare introducând numărul licenței brokerului ipotecar și indicând "Broker de credit ipotecar" Din meniul derulant de lângă "Tipul de licență."
  • Imagine intitulată Verificați un broker ipotecar din Florida
    4. Localizați-vă brokerul ipotecar din lista rezultatelor căutării. După ce ați introdus criteriile dvs. de căutare, pagina web va reîmprospăta și va afișa o listă de rezultate de căutare sub câmpurile pentru criteriile de căutare. Căutați prin listă și verificați dacă informațiile brokerului dvs. sunt incluse în listă.
  • Imagine intitulată Verificați un broker ipotecar din Florida
    5. Verificați starea licenței brokerului ipotecar. Starea licenței va fi afișată în extrema dreaptă și poate indica starea ca activă, expirată sau suspendată. Veți fi, de asemenea, furnizați cu numărul de licență al brokerului ipotecar, adresa, orașul, județul și starea de licențiere.
  • Puteți vedea că licența brokerului dvs. ipotecar este suspendată, dar că are o licență activă ca inițiator de împrumut.
  • Un inițiator de împrumut este o persoană care poate solicita în mod direct sau indirect un împrumut ipotecar, să accepte o cerere de împrumut ipotecar și să negocieze termenii unui nou credit ipotecar în numele unui debitor.
  • Un broker ipotecar este o persoană care desfășoară activități inițiator de împrumut printr-un inițiator de împrumut licențiat că fie brokerul angajează sau cu care brokerul contractează.
  • O afacere brokerului ipotecar trebuie să fie operată de un inițiator principal de împrumut, astfel încât brokerul dvs. este listat ca inițiator de împrumut, atunci el sau ea poate acționa ca un broker ipotecar pentru tine.
  • Imagine intitulată Verificați un broker ipotecar din Florida
    6. Vizualizați detaliile licenței ale brokerului ipotecar. Dacă faceți clic pe numărul licenței brokerului ipotecar, veți fi redirecționat către detalii suplimentare despre licență. Puteți vizualiza informații, inclusiv data obținută a licenței, iar data de expirare a licenței sau de suspendare, dacă este cazul.
  • Dacă licența brokerului dvs. a expirat și el sau ea nu are o licență ca inițiator de împrumut, este posibil ca brokerul să nu fie autorizat în prezent pentru a facilita ipotecile.
  • Dacă brokerul dvs. nu este listat sau a expirat licența sa, brokerul poate fi scutit de cerințele de acordare a licențelor. După cum sa discutat mai jos, trebuie să determinați dacă brokerul dvs. îndeplinește criteriile care urmează să fie scutite de regulile de licențiere.
  • Partea 2 din 3:
    Determinarea dacă un broker ipotecar sau un inițiator de împrumut este scutit de legile cu licențiere
    1. Imagine intitulată Verificați un broker ipotecar din Florida
    1. Examinați scutirile din Florida din cerințele licenței brokerului ipotecar. Legea din Florida stabilește o varietate de scutiri care ameliorează un broker ipotecar sau un inițiator de împrumut de la obligația de a obține o licență. În plus față de scutirile detaliate mai jos, sunt, de asemenea, scutite de cerințele de licență:
    • O persoană care extinde creditul numai legată de achiziționarea unui plan de timp.
    • O persoană care efectuează numai activități de brokeraj imobiliar și nu activități ipotecare.
    • O persoană care face doar împrumuturi ipotecare nerezidențiale și vinde împrumuturi numai investitorilor instituționali.
    • O persoană care face o ipotecă cu fondurile sale proprii.
  • Imagine intitulată Verificați un broker ipotecar din Florida
    2. Determinați dacă brokerul dvs. este înregistrat sub S.A.F.E. act. Sub Legea Florida, orice persoană care operează exclusiv ca inițiator de împrumut înregistrat în conformitate cu S.A.F.E. Actul de licențiere ipotecare din 2008 este scutit de reglementările de licențiere din Florida. S.A.F.E. Legea a fost menită să ofere reguli minime de licențiere de stat pentru cei care scriu credite ipotecare. După finalizarea unui număr de cerințe, un broker ipotecar sau un inițiator de împrumut se poate înregistra sub S.A.F.E. Acționează și ar fi scutit de reglementările din Florida.
  • Puteți verifica dacă o persoană este înregistrată la S.A.F.E acționează prin căutarea sistemului și registrului de licențiere ipotecare la nivel național.
  • Imagine intitulată Verificați un broker ipotecar din Florida
    3. Verificați dacă brokerul dvs. este un avocat. Dacă brokerul dvs. este, de asemenea, avocatul dvs., el sau ea poate fi scutit de cerințele de licență ipotecare. În conformitate cu Legea din Florida, un avocat care este licențiat în Florida nu este obligat să obțină o licență de broker ipotecare dacă el sau ea negociază termenii ipotecii dvs. ca o chestiune secundară legate de reprezentarea dvs.
  • De exemplu, dacă avocatul dvs. gestionează numeroase probleme financiare pentru dvs. și, de asemenea, cereți avocatului dvs. să vă ajute să vă asigurați o ipotecă, avocatul dvs. nu este obligat să aibă o licență de broker ipotecare.
  • Imagine intitulată Verificați un broker ipotecar din Florida
    4. Determinați dacă brokerul dvs. ipotecar este o entitate guvernamentală sau o asociație ipotecară. Sub legea Florida, entități guvernamentale, inclusiv agențiile U.S. Guvernul federal nu este obligat să aibă licențe de broker ipotecare. În plus, Asociația Federală Națională de Ipotecare, Corporația Federală pentru Loan Ipoteca și orice guvern de stat, județ sau municipal sau agenție cvasi-guvernamentală înființată în temeiul legilor oricărui stat sau a Statelor Unite sau orice persoană care acționează ca agent de agent de Aceste entități sunt scutite de cerințele de licență.
  • Dacă nu sunteți sigur dacă ipoteca dvs. este prin una dintre entitățile de mai sus, puteți să vă întrebați brokerul pentru care lucrează.
  • Partea 3 din 3:
    Depunerea unei plângeri împotriva unui broker ipotecar fără licență sau a unui inițiator de împrumut
    1. Imagine intitulată Verificați un broker ipotecar din Florida
    1. Luați în considerare depunerea unei plângeri. Dacă credeți că o persoană se comportă în mod fraudulos ca un broker ipotecar licențiat, fără a fi licențiat, puteți depune o plângere la Biroul Florida de Reglementări Financiare. OFR se ocupă de toate plângerile legate de legile bancare, de valori mobiliare și de finanțe ale Florida și sunt însărcinate cu încheierea activității fără licență. Dacă alegeți să depuneți o plângere, vi se va cere să completați un formular de reclamație. OFR va înregistra reclamația și va determina dacă există vreun rău. Dacă se găsește greșelile, ONR va începe o investigație formală împotriva brokerului ipotecar.
    • OFR nu acționează ca avocat și nu vă va ajuta să recuperați bani sau daune de la brokerul dvs. ipotecar.
  • Imagine intitulată Verificați un broker ipotecar din Florida
    2. Finalizați formularul de reclamație. Pentru a iniția o plângere, puteți completa fie un formular de plângere a consumatorului online pe site-ul OFR, fie să descărcați și să completați un formular de plângere hardcopie. Dacă alegeți să depuneți o plângere online, sistemul vă va solicita să vă înregistrați și să creați un nume de utilizator și o parolă pentru a utiliza sistemul online. În formularul de reclamație, vi se va cere să furnizați următoarele informații:
  • Informațiile dvs. de identificare, inclusiv: Numele dvs. - adresa telefonului - adresa de e-mail - indiferent dacă aveți un avocat și informațiile de contact ale avocatului, dacă este cazul - și dacă depuneți plângerea pentru altcineva.
  • Informații privind obiectul plângerii, inclusiv: numele, adresa și informațiile de contact ale companiei sau brokerului - o descriere a activității pe care le bazați reclamația - și dacă ați plâns anterior companiei.
  • Formularul vă oferă, de asemenea, spațiu gol pentru a scrie o narațiune care rezumă plângerea dvs. în propriile dvs. cuvinte.
  • În rezumatul dvs., ar trebui să descrieți orice pașii pe care ați luat-o pentru a verifica licența brokerului sau a stării potențiale de scutire.
  • De asemenea, trebuie să includeți semnătura dvs. și data la care ați semnat plângerea.
  • De asemenea, aveți dreptul să atașați documente care să vă sprijine plângerea, dar nu sunteți obligat să faceți acest lucru.
  • Imagine intitulată Verificați un broker ipotecar din Florida
    3. Trimiteți plângerea dvs. Dacă vă trimiteți plângerea prin portalul online, vi se va oferi o opțiune de a vă trimite plângerea electronică. Dacă ați terminat o hardcopie a formularului de reclamație, îl puteți trimite prin poștă: Florida Biroul de Reglementare Financiară, Divizia de Finanțe, Grupul de asistență pentru consumatori, 200 E. Gaines Street, Tallahassee, FL 32399-0381. Puteți, de asemenea, să trimiteți plângerea dvs. către ONR la 850-410-9300.
  • Dacă aveți întrebări cu privire la procesul de plângere, puteți contacta Grupul de asistență pentru consumatori de consumatori AT850-410-9805 sau 850-487-9687.
  • Dacă ați depus reclamația online, veți putea să vă conectați în sistem cu numele de utilizator și parola și veți vedea când o reclamație a fost atribuită unui investigator și numele investigatorului.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar