Cum de a depune o plângere mai bună a biroului de afaceri

Bugelul de afaceri mai bun (BBB) ​​este o organizație nonprofit care există pentru a favoriza încrederea Marketplace prin aducerea bunurilor bune și a consumatorilor inteligenți împreună. BBB acreditează întreprinderile care își îndeplinesc standardele pentru integritate și excelență. Dacă aveți o problemă cu orice afacere, indiferent dacă este sau nu acreditată de BBB, puteți depune o plângere oficială la BBB. BBB va interveni în numele dvs. și va încerca să vă rezolve plângerea. Evaluarea unei afaceri este parțial determinată de înregistrarea sa de a răspunde și de a rezolva plângerile.

Pași

Metoda 1 din 2:
Efectuarea unei plângeri online
  1. Imagine intitulată Fișierul Un Biroul de afaceri mai bun Pasul 1
1. Contactați mai întâi afacerea pentru a rezolva problema cu ei. În primul rând, contactați direct afacerea pentru a vedea dacă vă puteți rezolva problema. Majoritatea întreprinderilor vor fi bucuroase să vă rezolve problema, indiferent dacă primește o rambursare sau dacă vă simțiți că ați fost înșelați despre bunuri sau servicii.
  • Rezolvarea plângerii vă va permite să mențineți o relație bună cu afacerea, ceea ce este deosebit de important dacă îl patrona adesea. Dacă afacerea nu dorește să lucreze cu dvs., explicați că veți lua plângerea dvs. la BBB.
  • Dacă nu sunteți sigur cum să contactați afacerea, uitați-vă pe site-ul lor pentru o pagină "Contactați-ne". Sau, dacă știți locația fizică a afacerii, du-te acolo pentru a discuta plângerea dvs.
  • Imagine intitulată Fișierul Un Bureau mai bun Biroul de afaceri Pasul 2
    2. Păstrați înregistrările interacțiunilor dvs. Notați data la care ați trimis prin e-mail sau ați sunat, numele persoanei pe care le-ați comunicat, solicitarea dvs. și modul în care a răspuns reprezentantul companiei. Aceste înregistrări vor fi valoroase atunci când depuneți o plângere cu BBB, deoarece acestea vor afișa dovada că ați ajuns la companie, iar reprezentanții companiei nu au fost de ajutor.
  • Păstrați, de asemenea, chitanțe sau dovezi de cumpărare pentru a împiedica compania să refuze că a făcut afaceri cu dvs.
  • Imagine intitulată Fișier Un Bureau Bună Biroul de afaceri Pasul 3
    3. Fișier o plângere online prin portalul de plângere BBB. Dacă afacerea nu reușește să răspundă la plângerea dvs. sau să rezolve problema la satisfacția dvs., începeți prin depunerea unei plângeri oficiale cu BBB. Portalul de plângere este disponibil în limba engleză și spaniolă.
  • Aflați mai multe și începeți plângerea online la: https: // BBB.Org / Consumer-reclamații / File-A-Plângere / Bet-A început.
  • Imagine intitulată Fișierul Un Bureau Bună Biroul de afaceri Pasul 4
    4. Clarificați locația și natura plângerii dvs. Primul ecran vă va cere să menționați dacă afacerea este situată în U.S. sau Canada. Apoi, faceți clic pe butonul radio corespunzător pentru a indica tipul de produs sau serviciu pe care plângerea dvs. îl implică. Faceți clic pe "Next" când ați terminat.
  • Imagine intitulată Fișierul Un Bureau Bună Biroul de afaceri Pasul 5
    5. Identificați afacerea pe care o depuneți o plângere. După ce ați identificat natura plângerii dvs., vi se va cere să identificați afacerea cu care vă plângeți. Introduceți numele afacerii în "Caută" bar pentru a găsi afacerea specifică. Faceți clic pe butonul "Selectați" de lângă numele afacerii pentru a identifica compania.
  • Imagine intitulată Fișierul Un Bureau Bureau Birou de afaceri Pasul 6
    6. Furnizați numele, adresa și alte informații personale. Următoarea pagină a portalului de plângere BBB va cere informațiile dvs. personale, inclusiv un număr de telefon în timpul zilei, unde puteți ajunge. Introduceți informațiile dvs. în toate domeniile relevante și faceți clic pe "Next" odată ce ați terminat. În funcție de tipul de plângere pe care îl depuneți, site-ul web vă va solicita să completați detalii relevante.
  • De exemplu, dacă vă plângeți de o companie de telefonie, va trebui să specificați durata contractului dvs., faceți receptor și plata dvs. lunară.
  • Imagine intitulată Fișierul Un Bureau Bună Biroul de afaceri Pasul 7
    7. Descrieți în detaliu plângerea dvs. și specificați modul în care doriți să soluționați. Portalul vă va prezenta cu 2 casete de text: 1 în care trebuie să introduceți plângerea și 1 pentru dvs. pentru a descrie modul în care doriți să rezolvați problema. Explicați natura nemulțumirii dvs., pașii pe care i-ați luat pentru a rezolva problema și ce a făcut compania sau nu a reușit să vă ajute. De asemenea, stați la fel de clar cum ați putea dori cum doriți să vedeți reclamația dvs. rezolvată. De exemplu, poate doriți o rambursare pe un produs defect sau o scrisoare de scuze cu privire la o întâlnire neplăcută cu personalul. Faceți clic pe "Next" pentru a vă deplasa.
  • Portalul vă va permite să furnizați informații despre modalitățile de afaceri care nu a furnizat servicii adecvate. Pe această pagină, puteți merge mai detaliat.
  • Nu folosiți nici o profanitate sau faceți atacuri personale. Plângerea va fi postată public, deși numele dvs. nu va fi inclus.
  • Imagine intitulată Fișier Un Bureau Bună Biroul de afaceri Pasul 8
    8. Examinați plângerea înainte de ao trimite. Examinați toate informațiile pe care le-ați furnizat: numele afacerii, detaliile personale, detaliile plângerii și orice altceva ați fi introdus. Când totul este în ordine, faceți clic pe "Trimiteți" pentru a depune reclamația. Odată ce faceți clic pe "Trimiteți", plângerea este definitivă și nu veți putea să o revizuiți mai departe.
  • După ce ați trimis plângerea, BBB va transmite-o afacerii în termen de 2 zile și va cere afacerii să răspundă în termen de 14 zile.
  • Dacă problema nu este rezolvată în termen de 30 de zile, aveți opțiunea de a contacta afacerea dvs. pentru a continua urmărirea plângerii dvs.
  • Metoda 2 din 2:
    Trimiterea unei plângeri scrise
    1. Imagine intitulată Fișierul O mai bună Biroul de afaceri Placă Pasul 9
    1. Găsiți adresa biroului dvs. local BBB. Scrisorile fizice de plângere trebuie trimise la birourile locale BBB. Vizitați locatorul de birou la BBB.org și tastați orașul și statul (sau provincia, dacă locuiți în Canada) în bara de căutare. Dacă acest lucru nu funcționează, găsiți statul sau provincia în listarea alfabetică. Faceți clic pe acesta, iar locația (locațiile) birourilor BBB ar trebui să pop. Selectați biroul cel mai apropiat de dvs. pentru a vă vedea adresa.
    • Porniți căutarea online la: https: // BBB.Org / BBB-director.
    • Este o idee bună să încercați să contactați afacerea direct înainte de a merge la BBB. Afacerea poate înțelege plângerea dvs. și vă poate face tot posibilul pentru a vă ajuta fără a interveni BBB în numele dvs.
    • Păstrați toate înregistrările din afaceri (e.G., o chitanță de vânzare) care se referă la plângerea dvs. BBB poate cere să vadă copii ale acestor înregistrări pentru a documenta detaliile plângerii dvs.
  • Imagine intitulată Fișier Un Bureau Bună Biroul de afaceri Pasul 10
    2. Scrieți o scrisoare de plângere la BBB. Este mai bine dacă litera este tipărită și tipărită, dar dacă nu aveți acces la un computer sau o imprimantă, este acceptabilă o literă scrisă de mână. Oferiți cât mai multe informații posibil prin descrierea naturii plângerii dvs., compania cu care vă plângeți și orice măsuri pe care le-ați luat pentru a rezolva problema pe cont propriu. Includeți informații de contact despre dvs. și afacere, inclusiv adresa, numărul de telefon, adresa de e-mail și numărul de telefon. De asemenea, scrieți o scurtă descriere a modului în care doriți să fi rezolvat problema.
  • De exemplu, ați putea scrie, "Aș dori ca compania să-mi restituie 300 de dolari pentru a face munca substandard pe mașina mea."
  • În funcție de natura plângerii dvs., este posibil să includeți informații, cum ar fi detaliile și prețul lunar al contractului dvs. de telefon mobil, tipul de vehicul pe care l-ați achiziționat și problemele specifice cu dealerul sau suma de bani pe care ați donat-o Caritate vă plângeți.
  • Imagine intitulată Fișierul Un Bureau Bună Biroul de afaceri Pasul 11
    3. Includeți copii ale încasărilor și dovada achiziției. Dacă ați păstrat înregistrările interacțiunilor dvs., includeți copii în plicul pe care îl trimiteți la BBB. Aceasta oferă o înregistrare a interacțiunilor dvs. cu compania și vă întărește plângerea.
  • Nu trimiteți copiile originale prin poștă, deoarece BBB nu va returna niciun document.
  • Imagine intitulată Fișierul Un Bureau Bună Biroul de afaceri Pasul 12
    4. Trimiteți scrisoarea și așteptați răspunsul companiei. BBB va procesa plângerea dvs. în termen de 2 zile lucrătoare și va trimite o copie în afaceri. Dacă afacerea nu răspunde în termen de 14 zile, Biroul va trimite o altă copie a plângerii dvs. Veți fi anunțat de BBB fie atunci când afacerea răspunde la plângerea dvs. sau dacă afacerea nu reușește să răspundă.
  • Odată ce afacerea răspunde, BBB va lucra pentru a vă rezolva plângerea.
  • Dacă afacerea nu reușește să răspundă sau nu este de acord cu poziția dvs., contactați din nou afacerea cu plângerea dvs.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar