Cum să depuneți o plângere la biroul de afaceri mai bun online

Bugelul de afaceri mai bun (BBB) ​​este o organizație nonprofit care există pentru a favoriza încrederea Marketplace prin aducerea bunurilor bune și a consumatorilor inteligenți împreună. BBB acreditează întreprinderile care își îndeplinesc standardele pentru integritate și excelență. Dacă aveți o problemă cu orice afacere, indiferent dacă este sau nu acreditată de BBB, puteți depune o plângere oficială la BBB. BBB va interveni în numele dvs. și va încerca să vă rezolve plângerea. Evaluarea unei afaceri este parțial determinată de înregistrarea sa de a răspunde și de a rezolva plângerile.

Pași

Metoda 1 din 4:
Descrierea plângerii dvs
  1. Imagine intitulată File o plângere cu Biroul de afaceri mai bun online Pasul 1
1. Contactați direct compania. Dacă aveți o problemă cu o afacere, primul dvs. mod de acțiune ar trebui să contactați direct afacerea. Este posibil să puteți rezolva rapid problema în acest fel. De exemplu, dacă ați achiziționat un produs pe care îl credeți că nu se potrivește cu ceea ce a fost anunțat, ați putea să o returnați și să cereți o rambursare.
  • Imagine intitulată Fișierul o plângere cu Biroul de afaceri mai bun online Pasul 2
    2. Face o cerere oficială în scris. Dacă prima dvs. încercare de a rezolva problema nu duce la un rezultat reușit, ar trebui să vă documentați problema în scris. Acest lucru va servi 2 scopuri: va da furnizorului o altă ocazie pentru a vă satisface preocupările înainte ca problema să escaladească și va servi, de asemenea, ca documentare a problemei pe care o veți putea utiliza când vă depuneți plângerea online cu BBB.
  • În scrisoarea dvs., identificați în mod clar problema și rezoluția pe care doriți să o doriți. De exemplu, ați putea spune: "Eu scriu pentru că widgetul Acme pe care l-am cumpărat nu strălucește în întuneric, deoarece cererile de publicitate. Aș dori să o returnez pentru o rambursare completă."
  • Rezumați-vă eforturile anterioare pentru a rezolva problema. Ar trebui să oferiți datele și locațiile oricăror contacte pe care le-ați făcut cu cineva de la companie. De exemplu, ați putea spune: "La 1 octombrie 2016, m-am întors la magazinul Acme din AnnoTown, SUA și am vorbit cu managerul, domnule. Smith. Am cerut să returnez widget-ul, dar mi-a spus că nu mi-ar rambursa banii."
  • Imagine intitulată File o plângere cu Biroul de afaceri mai bun online Pasul 3
    3. Păstrați o copie a oricărei scrisori pe care o trimiteți. În majoritatea cazurilor, dacă primul dvs. efort de rezolvare a problemei a fost nereușit, nu veți schimba rezultatul pur și simplu prin punerea în scris a preocupărilor dvs. Scopul scrisorii este de a furniza documentație pentru plângerea dvs. BBB. Asigurați-vă că păstrați o copie a scrisorii. Dacă este posibil, imprimați și semnați litera, apoi salvați o copie scanată, astfel încât să o puteți încărca cu plângerea dvs. online BBB.
  • Imagine intitulată dosar o plângere cu Biroul de afaceri mai bun online Pasul 4
    4. Înțelegeți limitările de depunere a unei plângeri BBB. BBB va accepta anumite tipuri de plângeri și va încerca să vă ajute să soluționați disputa cu compania. Cu toate acestea, există mai multe tipuri de dispute pe care BBB nu o va accepta. Acestea includ:
  • Angajatul / litigiile angajatorului
  • Discriminarea cererilor
  • Chestiuni care au fost / au fost l litigitate / arbitrate
  • Plângerile împotriva persoanelor care nu sunt implicate în afaceri
  • Probleme provocatoare de valabilitatea legii locale, de stat sau federale
  • Plângerile împotriva agențiilor guvernamentale, inclusiv serviciul poștal
  • Nu sunt legate de problemele de piață
  • Metoda 2 din 4:
    Finalizarea formularului de reclamație online
    1. Imagine intitulată File o plângere cu Biroul de afaceri mai bun online Pasul 5
    1. Vizitați site-ul Biroului Business Business. Bună Biroul de Afaceri (BBB) ​​are multe birouri în toată America de Nord, dar există un singur site centralizat pentru Depunerea plângerii online. Începeți plângerea vizitând https: // BBB.Org /. Din pagina de pornire, selectați "Contactați" în partea de jos a ecranului. În ecranul nou, selectați linkul la "Vreau să depun o plângere."
  • Imagine intitulată File o plângere cu Biroul de afaceri mai bun online Pasul 6
    2. Identificați natura plângerii dvs. Primul ecran al formularului de reclamație vă cere să selectați tipul de problemă a consumatorului care este baza plângerii dvs. Când selectați una dintre opțiuni, vi se poate solicita să răspundeți la întrebări suplimentare. Va trebui să selectați una dintre următoarele opțiuni:
  • Vehicul
  • Telefon mobil sau transportator fără fir
  • Produs sau serviciu de afaceri
  • Publicitate de afaceri
  • Politica de confidențialitate a afacerii sau practici
  • Caritate
  • Imagine intitulată File o plângere cu Biroul de afaceri mai bun online Pasul 7
    3. Identificați afacerea. Trebuie să furnizați numele și adresa companiei cu care aveți o problemă cu. Formularul de reclamație online are o caracteristică de căutare care vă permite să căutați compania utilizând numele complet sau o parte a numelui. De asemenea, puteți căuta după locație, folosind numele Codului Orașului, Statului sau ZIP.
  • Sunteți obligat să identificați locația specifică pentru magazin. Dacă nu puteți furniza aceste informații, va trebui să o găsiți sau nu veți putea continua formularul de plângere online.
  • După ce identificați afacerea și locația sa, puteți fi redirecționat către un alt ecran. Plângerea dvs. va fi apoi tratată de ramura locală sau regională a BBB, unde se află afacerea. Va trebui să continuați răspunzând la întrebările prezentate.
  • Imagine intitulată dosar o plângere cu Biroul de afaceri mai bun online Pasul 8
    4. Furnizați identificarea dvs. BBB nu va accepta plângeri anonime. Trebuie să completați următoarea secțiune a formularului de reclamație online furnizând numele, adresa, numărul de telefon și alte informații de contact. Dacă lăsați oricare dintre informațiile necesare, nu vi se va permite să continuați.
  • Imagine intitulată File o plângere cu Biroul de afaceri mai bun online Pasul 9
    5. Prezentați-vă plângerea. Următoarea secțiune a formularului de reclamație online vă oferă un ecran gol pentru a vă explica reclamația. Puteți scrie cât mai mult necesar pentru a vă explica plângerea. La finalizarea acestei secțiuni a formularului de reclamație online, amintiți-vă următoarele sugestii pentru cele mai bune rezultate:
  • O copie exactă a ceea ce scrieți va fi trimis la afacere.
  • Textul plângerii dvs. va fi postat pe site-urile BBB. Prin urmare, nu trebuie să includeți informații personale de identificare în textul pe care îl scrieți. Nu includeți nume, numere de telefon sau numere de cont.
  • Rămân profesioniști. Dacă utilizați o limbă insultătoare, derogatorie sau profană, plângerea dvs. nu va fi procesată. Este, de asemenea, puțin probabil să obțineți rezultate în acest fel. Concentrați-vă pe detaliile problemei.
  • Păstrați-l. Furnizați numai detaliile relevante. Nu este nevoie să repetați fiecare pas al tranzacției dvs. sau la orice conversații ulterioare. Concentrați-vă pe detaliile relevante ale disputei dvs.
  • Imagine intitulată dosar o plângere cu Biroul de afaceri mai bun online Pasul 10
    6. Răspundeți la ancheta demografică opțională. După ce ați prezentat detaliile plângerii dvs., vi se va cere o serie de întrebări despre dvs. Acesta este un sondaj scurt realizat de BBB, astfel încât să poată înțelege mai bine persoanele care își folosesc serviciul de plângere online. Participarea dvs. la acest sondaj este opțională. Dacă alegeți să nu răspundeți la întrebări, faceți clic pe "Next" la sfârșitul ecranului.
  • Imagine intitulată Fișierul o plângere cu Biroul de afaceri mai bun online Pasul 11
    7. Examinați plângerea dvs. Veți fi redirecționat pe un ecran care conține toate informațiile pe care tocmai le-ați trimis. Examinați aceste informații foarte atent pentru a vă asigura că este completă și corectă. Asigurați-vă că toate informațiile despre adresa sunt corecte, atât pentru dvs. cât și pentru companie. Examinați instrucțiunea scrisă, atât pentru claritate, cât și pentru completitudine.
  • Dacă doriți să revizuiți orice parte a plângerii dvs., puteți face acest lucru selectând "Anterior" în partea de jos a ecranului.
  • Când sunteți mulțumit că plângerea este corectă și completă, apoi trimiteți-o făcând clic pe "Trimiteți plângerea" din partea de jos a ecranului.
  • Dacă v-ați schimbat mintea și doriți să nu vă prezentați deloc plângerea, puteți selecta "Anulați."
  • Metoda 3 din 4:
    Revizuirea răspunsului
    1. Imagine intitulată dosar o plângere cu Biroul de afaceri mai bun online Pasul 12
    1. Așteptați un răspuns. BBB va procesa reclamația dvs. de îndată ce o trimiteți. În termen de 2 zile lucrătoare, ei vă vor transmite plângerea la afaceri, iar afacerea este de așteptat să răspundă cu 14 zile. Dacă BBB nu primește un răspuns în acel moment, va face oa doua încercare de a contacta afacerea.
  • Imagine intitulată File o plângere cu Biroul de afaceri mai bun online Pasul 13
    2. Primiți răspunsul dvs. de la BBB. Când compania răspunde la BBB, veți primi o copie a răspunsului său. Dacă compania nu răspunde, BBB vă va trimite o notificare că nu a fost primit niciun răspuns. Dacă BBB nu primește un răspuns în termen de 30 de zile de la depunerea plângerii dvs., plângerea va fi închisă.
  • Imagine intitulată File o plângere cu Biroul de afaceri mai bun online Pasul 14
    3. Examinați răspunsul companiei. Dacă compania depune un răspuns, veți primi o copie a acestuia. Compania poate fi de acord cu plângerea dvs. și consimțământul pentru remedierea solicitată. Alternativ, compania poate sta pe decizia sa anterioară. În ambele cazuri, trebuie să revizuiți cu atenție răspunsul companiei. Este posibil să trebuiască să luați măsuri, cum ar fi returnarea la magazin pentru o rambursare.
  • Chiar dacă compania continuă să nege plângerea, poate doriți să folosiți răspunsul său în orice acțiune viitoare pe care o alegeți să o luați.
  • Metoda 4 din 4:
    Luând măsuri alternative
    1. Imagine intitulată File o plângere cu Biroul de afaceri mai bun online Pasul 15
    1. Notificați Camera locală de Comerț. Majoritatea comunităților locale au o Cameră de Comerț care oferă o varietate de servicii atât pentru întreprinderi, cât și pentru consumatorii din zonă. Poate doriți să contactați Camera de Comerț locală pentru a afla dacă au un proces oficial de plângere.
  • Imagine intitulată File o plângere cu Biroul de afaceri mai bun online Pasul 16
    2. Contactați procurorul general al statului dvs. Oficiul General al Avocatului are un birou sau un departament pentru afaceri. Verificați site-ul oficial al statului dvs. pentru a găsi informații de contact pentru acest birou și pentru a le contacta cu detaliile plângerii dvs. Procurorul general nu se implică întotdeauna în plângeri individuale, dar dacă îngrijorarea dvs. indică o problemă mai mare a consumatorului, avocatul general poate lua măsuri legale.
  • Imagine intitulată File o plângere cu Biroul de afaceri mai bun online Pasul 17
    3. Postați-vă preocupările online sau pe social media. Deși nu vă puteți rezolva problema în acest fel, puteți avertiza alți consumatori și poate exercita o anumită presiune asupra companiei. Puteți lăsa o recenzie la https: // BBB.Org / Leaw-A-Review. Sau, postați preocupările dvs. pe Facebook sau Twitter. De asemenea, puteți utiliza o sursă ca Yelp.com pentru a posta plângerea dvs., dar rețineți că site-ul Yelp și similare nu verifică revizuirile ca BBB, deci nu oferă întotdeauna o imagine exactă a reacțiilor clienților.
  • Imagine intitulată Fișier o plângere cu Biroul de afaceri mai bun online Pasul 18
    4. Ia măsuri legale în instanță. Dacă suma de bani implicată este substanțială și încă nu ați primit un tratament satisfăcător, vă recomandăm să luați măsuri legale în instanță. Pentru aceasta, ar trebui să vă consultați cu un avocat local. Un avocat vă poate ajuta să examinați detaliile cazului dvs. și să stabiliți dacă aveți o cerere valabilă care poate fi satisfăcută în instanță. Un avocat vă poate ajuta, de asemenea, să vă ghideze prin procesul legal cu redactarea și depunerea unei plângeri și luând cazul soluționării sau procesului.
  • Dacă suma se află într-o anumită sumă de dolar, este posibil să puteți depune o plângere în instanța de reclamații mici. Aceasta este o diviziune a instanței de judecată locale care are proceduri simplificate și, în general, documentele mai ușoare. Pentru informații, trebuie să contactați instanța de judecată din județul dvs.
  • Adăugați o nouă întrebare

    sfaturi

    Reclamațiile care implică aspecte juridice grave, cum ar fi discriminarea sau chestiunile în litigii sau anterior, sunt, de obicei, mai bine gestionate de către administrația dvs. locală și de sistemul juridic. Consultați Ghidul BBB de acceptare a plângerilor aici: http: // BBB.Org / Central-Texas / Get-Consumer-Ajutor / Plângeri / Național-Rellow-Acceptanță-Orientări /.

    Avertizări

    BBB poate respinge plângerile care conțin o limbă greșită sau abuzivă. Consultați Orientările BBB de acceptare a plângerilor (http: // BBB.Org / Central-Texas / Get-Consumer-Ajutor / Plângeri / Național-Rellow-Acceptanță-Orientări /) pentru mai multe informatii.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar