Cum să depuneți o plângere a consumatorului online

Ați avut o experiență rea cu o companie? Înșelătoriile, ordinele greșite și alte probleme pot fi un teritoriu complicat pentru a naviga, dar cu siguranță nu sunteți singuri. Nu vă faceți griji - există o mulțime de resurse online care pot ajuta la obținerea de jos a problemei dvs. Am răspuns la toate întrebările dvs. frecvente pentru a vă ajuta să începeți.

Pași

Întrebarea 1 din 8:
Ar trebui să depun o plângere imediat?
  1. Image denumită fișierul o plângere a consumatorului Pasul 1
1. Nu, ar trebui să încercați să vorbiți mai întâi cu vânzătorul. Încercați să luați legătura cu un agent de vânzări sau cu un serviciu de servicii pentru clienți, dacă este posibil. Dacă vă vânzător sau un report de servicii nu puteți ajuta, luați plângerea la biroul corporativ al companiei Departamentul de Afaceri pentru Consumatori. Dacă problema dvs. nu este încă rezolvată în acest moment, depuneți-vă plângerea cu un grup terț în schimb.
  • De exemplu, dacă ați cumpărat un blender defect, puteți apela numărul oficial al serviciului pentru companie pentru companie. Dacă ați avut o problemă cu o comandă eBay, ați ajuns la vânzătorul individual și pe eBay înșiși înainte de a depune o plângere.
Întrebarea 2 din 8:
Ce am nevoie atunci când vorbesc cu vânzătorul sau dosar o plângere?
  1. Imagine denumită fișierul o plângere a consumatorului Pasul 2
1. Asamblați orice chitanțe, garanții sau alte documente legate de achiziția dvs. De asemenea, tipăriți orice e-mailuri din trecut sau altă comunicare pe care ați avut-o cu vânzătorul, care vă poate ajuta să vă construiți cazul. Această lucrare va veni la îndemână atunci când vorbești cu vânzătorul sau când vă pregătiți să depuneți o plângere.
  • Documentele reale vor depinde de ceea ce depuneți o plângere. De exemplu, este posibil să aveți o comandă de lucru, un contract sau o chitanță de vânzări pentru a vă dovedi achiziția.
Întrebarea 3 din 8:
Unde pot depune plângerea mea?
  1. Imagine intitulată Fișier O plângere a consumatorului Pasul 3
1. Raportați problemele cu întreprinderile americane sau canadiene la Bu un Birou de afaceri mai bun (BBB). BBB este un grup neutru, terț, care va procesa plângerea dvs. despre produsele sau serviciile companiei americane sau canadiene. Completați o plângere pe site-ul lor, unde puteți să vă împărtășiți ceea ce este vorba de plângerea dvs., care este implicată companie și alte detalii valoroase. BBB va procesa plângerea dvs. în aproximativ 2 zile și vă va ajuta să luați legătura cu afacerea în cauză. În general, plângerea medie BBB se rezolvă în aproximativ o lună.
  • Iată un link către site-ul oficial al BBB: https: // BBB.Org / Consumer-reclamații / File-A-Plângere / Bet-A început.
  • BBB acceptă și procesează doar plângerea legată de serviciile sau produsele unei companii. Dacă plângerea dvs. are legătură cu un angajator sau un angajat sau cu un anumit tip de discriminare, BBB nu va putea ajuta.
  • BBB este un serviciu complet gratuit. Cu toate acestea, dacă plângerea dvs. nu se rezolvă, puteți plăti BBB o taxă mică pentru a ajuta la meditarea oficială și arbitrarea problemei dvs. cu compania.
Întrebarea 4 din 8:
Merită să depuneți o plângere cu BBB?
  1. Imagine intitulată Fișier O plângere a consumatorului Pasul 4
1. Da, este. BBB este un serviciu gratuit care vă ajută să vă depuneți plângerea într-un mod eficient și productiv. În plus, plângerea dvs. devine postată anonim pe site-ul BBB după aceea și poate ajuta alți clienți să mai jos linia.
Întrebarea 5 din 8:
Ce se întâmplă dacă o companie nu răspunde la o plângere BBB?
  1. Imagine intitulată Fișierul O plângere a consumatorului Pasul 5
1. Discutați cu consilierul dvs. atribuit pe site-ul BBB. BBB acționează ca mediator și nu poate forța o afacere să răspundă. Adresați-vă BBB pentru sugestii specifice - pot recomanda unele agenții de sesizare și vă pot duce prin opțiunile dvs.
Întrebarea 6 din 8:
Unde mai pot depune plângerea mea?
  1. Imagine denumită fișierul o plângere a consumatorului Pasul 6
1. Rezolvați problemele financiare cu Biroul de Protecție Financiară a consumatorilor (CFPB). Pe formularul online, alegeți produsul sau serviciul care se aplică reclamației dvs., cum ar fi un împrumut de vehicul sau ipotecare. Apoi, răspundeți la întrebările de urmărire multiple. CFPB vă va întreba despre specificul problemei dvs., ce sa întâmplat, care este implicată companie și care sunt implicați. Apoi, CFPB vă va trimite plângerea și orice documente suplimentare companiei în cauză și vă va întoarce în aproximativ 15 zile.
  • Imagine intitulată Fișier O plângere a consumatorului Pasul 7
    2. Raport deșeuri către Comisia Federală de Comerț (FTC). Pe formularul digital, descrieți-vă problema și cum ați fost fraudați. Odată ce ați completat formularul, FTC vă va duce prin opțiunile posibile și va trimite raportul dvs. la mii de oficiali de aplicare a legii.
  • Puteți accesa site-ul FTC aici: https: // raportfraud.FTC.gov / # / asistent
  • Dacă ați depus deja o plângere la CFPB, nu aveți nevoie să trimiteți nimic la FTC.
  • Dacă sunteți victimă a furtului de identitate, raportați-l aici: IdentityTheT.Gov.
  • Imagine intitulată Fișierul o plângere a consumatorului Pasul 8
    3. Contactați procurorul general al statului dvs. Vizitați pagina de informare a site-ului web al site-ului dvs. de stat. Acest site vă va ajuta să depuneți o plângere la Oficiul General al Avocatului, care vă poate ajuta să vă exprimați problema.
  • Găsiți avocatul dvs. local aici: https: // Naag.org / găsi-my-ag.
  • Unele state au portaluri online unde puteți depune plângeri cu biroul general al procurorului. Pe acest formular, descrieți plângerea dvs., compania vă plângeți, informații despre propria dvs. de contact și cum doriți să fi rezolvate plângerea.
  • Întrebarea 7 din 8:
    Ce se întâmplă dacă am de-a face cu o afacere sau vânzător internațional?
    1. Imagine denumită fișierul o plângere a consumatorului Pasul 9
    1. File plângeri cu întreprinderile internaționale pe site-ul Econumer. Dacă nu sunteți de la u.S. sau au o problemă cu o companie internațională, Econsumer.Gov este cel mai bun pariu. Folosind formularul online, descrie ce fel de plângere depuneți. Econsumer vă va înregistra reclamația și va utiliza datele pentru a identifica modelele.
    Întrebarea 8 din 8:
    Cum raportez o înșelătorie telemarketing?
    1. Imagine intitulată Fișierul o plângere a consumatorului Online Pasul 10
    1. Fișier o plângere pe site-ul DonotCall. Listează numărul înșelătorului care vă sună, precum și data și ora pe care ați primit apelul. Folosind aceste informații, FTC va investiga apelul în numele dvs.

    sfaturi

    Dacă vă simțiți ca și cum ați fi fost victima discriminării, trimiteți un raport aici: https: // civilrights.justiţie.Gov / # raport-o-încălcare.
  • Din păcate, nu există o agenție care gestionează plângerile consumatorilor împotriva angajaților. Dacă aveți o experiență rea cu un anumit angajat, luați în considerare lăsarea unui comentariu online sau contactați direct afacerea.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar