Cum să depuneți o plângere împotriva unei școli

În cazul în care o școală sau un angajat școlar, încalcă drepturile studenților, fie elevul, fie părintele sau tutorele studenților, pot depune o plângere pentru a proteja aceste drepturi. În general, puteți începe o plângere la școală însăși, apoi să mutați ierarhia la Departamentul de Educație al statului dvs. dacă plângerea dvs. rămâne nerezolvată pentru satisfacția dvs. Dacă credeți că școala sa discriminat împotriva dvs. sau a copilului dumneavoastră în încălcarea legii federale, puteți depune și o plângere la Departamentul de Educație al SUA (OCR). Dacă un profesor este sursa problemei dvs., puteți fi, de asemenea, în măsură să depuneți un raport de disciplină agenției în statul dvs. care este responsabil de certificarea cadrelor didactice.

Pași

Metoda 1 din 3:
Trimiterea unei plângeri de stat
  1. Imagine denumită o plângere împotriva unei școli Pasul 1
1. Adună informații despre subiectul plângerii dvs. Este mai probabil ca plângerea dvs. să fie rezolvată cu satisfacția dvs. dacă aveți o mulțime de documente și dovezi ale incidentului sau incidentelor implicate. Obțineți nume specifice persoanelor implicate, inclusiv martori, precum și timpul zilei și localizarea incidentului.
  • Dacă personalul școlii, profesorii sau alți studenți au observat oricare dintre incidente, contactați-le și întrebați dacă ar fi dispuși să dea o declarație despre incidentul înregistrării.
  • Școala poate avea, de asemenea, fotografii sau imagini video de la camere de securitate care ar fi de asemenea utile, în funcție de localizarea incidentului.
  • Imagine denumită o plângere împotriva unei școli Pasul 2
    2. Consultați legile sau politicile școlare care s-ar putea aplica problema dvs. Atunci când un incident apare la școală, care dă naștere unei plângeri, aceasta se poate referi la încălcări ale politicilor școlare, a politicilor raionale, a legilor sau a reglementărilor de stat sau chiar a legilor sau reglementărilor federale. Deși nu trebuie neapărat să cunoașteți fiecare lege sau reglementare care ar fi fost potențial încălcată, aceasta va consolida plângerea dvs. dacă indică cel puțin o încălcare care a avut loc.
  • Manualul școlii este o sursă bună de politici școlare și școlare care ar fi putut fi încălcate. Manualurile școlare pot avea, de asemenea, informații despre legile de stat și federale. Dacă nu aveți o copie a manualului școlar, verificați site-ul școlii.
  • Organizațiile de drepturi ale studenților sau părinților sunt, de asemenea, bune surse de stat și lege federală care guvernează școlile. Utilizați aceste resurse pentru a determina posibilele legi care au fost încălcate ca urmare a incidentului.
  • De exemplu, dacă copilul dumneavoastră este agresat la școală din cauza rasei sau etnicității, că agresiunea potențial încalcă legile privind drepturile civile federale și de stat.
  • Bacsis: Nu aveți nevoie neapărat o citare legală la o lege specifică sau chiar titlul exact al legii, pentru plângerea dvs. Cu toate acestea, pentru discriminare bazată pe dizabilități, este important să se stabilească în mod specific ce cerință a legii a fost încălcată.

  • Image denumită depunerea unei plângeri împotriva unei școli pasul 3
    3. Elaborarea unei scrisori scrise scrise. Odată ce aveți toate informațiile dvs. împreună, elaborați o scrisoare scrisă formală care oferă detalii despre plângerea dvs. specifică. În general, scrisoarea dvs. ar trebui să aibă trei părți:
  • În prima parte a scrisorii dvs., identificați-vă și oferiți o scurtă declarație a faptelor care au dat naștere plângerii dvs. Includeți cât mai multe detalii specifice, inclusiv timpul și localizarea oricăror incidente care au avut loc.
  • În cea de-a doua parte a scrisorii dvs., enumerați pe scurt politicile școlare și regulile de stat sau federale pe care le considerați încălcate.
  • În partea finală a scrisorii dvs., descrieți ceea ce doriți să vedeți să se întâmple ca urmare a plângerii dvs. și cât timp dați școlii să facă acest lucru. De exemplu, dacă ați refuzat nedrept accesul la o locație din cauza handicapului dvs., ați putea da școala 2 săptămâni pentru a oferi acces sau a face cazare alternativă.
  • Bacsis: Faceți o copie a scrisorii dvs. semnate pentru înregistrările dvs. înainte de ao trimite la școală. Includeți dovada livrării scrisorii împreună cu copia dvs.

  • Imagine denumită o plângere împotriva unei școli Pasul 4
    4. Discutați problema dvs. direct cu școala. În general, trimiteți mai întâi scrisoarea de plângere la școală. Puteți găsi pe site-ul școlii sau în Manualul școlii numele și informațiile de contact ale funcționării administrative care se ocupă de a face plângeri.
  • Deși puteți face o copie a scrisorii dvs. către oficial în persoană, este, în general, mai bine să trimiteți scrisoarea dvs. utilizând corespondența certificată cu primirea de returnare solicitată. În acest fel, veți dovedi că școala a primit plângerea dvs. dacă aveți nevoie pentru a obține autorități superioare implicate.
  • De obicei, un oficial administrativ școlar vă va contacta și va oferi opțiuni pentru a rezolva situația. Cu toate acestea, puteți găsi ocazional că școala este sau refuză să lucrați cu dvs. pentru a găsi un remediu pentru problema dvs. Dacă se întâmplă acest lucru sau dacă nu găsiți niciuna dintre opțiunile oferite satisfăcătoare, este posibil să aveți nevoie să vă deplasați în ierarhie.
  • Image denumită o plângere împotriva unei școli Pasul 5
    5. Lucrează cu oficialii districtului școlar pentru a rezolva problema. Dacă nu puteți să lucrați la școală, districtul școlii este următoarea dvs. oprire. Utilizați prima literă pe care ați trimis-o la școală pentru a scrie o scrisoare în districtul școlii, adăugând cum școala însăși a adresat plângerea dvs. și ce sa întâmplat de atunci.
  • Includeți data la care școala a primit plângerea dvs. și toate datele pe care le-ați vorbit cu oficialii de la școală. Furnizați numele tuturor oficialilor de la școală cu care ați vorbit cu privire la această problemă.
  • Trimiteți această scrisoare către oficialul corect de district care utilizează corespondența certificată, la fel cum ați trimis scrisoarea inițială a reclamației către școală.
  • De obicei, veți fi contactat de un oficial școlar care investighează plângerea dvs. Ei ar putea dori să vă intervieveze, orice martori pe care i-ați numit sau altcineva implicat. Ele vă pot cere, de asemenea, documente sau informații suplimentare pentru a corobora faptele pe care le-ați prezentat în plângerea dvs.
  • Image denumită o plângere împotriva unei școli Pasul 6
    6. Transmiteți scrisoarea dvs. către Departamentul de Educație al statului, dacă este necesar. Dacă plângerea dvs. nu este rezolvată la nivel de district, este posibil să fiți în măsură să obțineți satisfacție prin Departamentul de Educație al statului dvs. Utilizați scrisoarea pe care ați trimis-o inițial în district, adăugând informații despre momentul în care această scrisoare a fost trimisă în district și care a fost răspunsul districtului.
  • Căutați online pentru departamentul de educație al statului dvs. Pe site-ul web al Departamentului, veți găsi informații despre depunerea unei plângeri împotriva unei școli. De asemenea, este posibil să puteți obține aceste informații din districtul școlii.
  • Se așteaptă ca procesul de stat să se miște puțin mai încet decât școala sau districtul a făcut-o. Veți primi de obicei un răspuns de la un oficial de stat în termen de o lună de la data la care ați trimis-o în plângerea dvs., deși în anumite situații poate fi mai lungă.
  • Un funcționar de stat va lansa de obicei o investigație privind subiectul plângerii dvs. Ei ar putea dori să vă intervieveze pe dvs. sau pe orice martori pe care l-ați numit în plângerea dvs. Scopul este de a se conforma oricăror solicitări de stat cât mai curând posibil pentru a preveni întârzieri inutile.
  • Imagine intitulată dosar o plângere împotriva unei școli Pasul 7
    7. Consultați an avocat Dacă plângerea dvs. nu este rezolvată. Dacă Departamentul de Stat al Educației nu este capabil să vă rezolve plângerea la satisfacția dvs., este posibil să doriți să luați în considerare în prejudicii școlii sau Districtul școlii, Pentru a găsi un remediu la această problemă. Un avocat care este specializat în legea educațională sau de discriminare vă poate evalua în continuare cazul.
  • În multe situații, aveți dreptul să depuneți un proces împotriva școlii (sau a districtului școlar), indiferent de ceea ce se întâmplă cu plângerea dvs. Cu toate acestea, unele legi solicită să evacuați toate remediile administrative disponibile înainte de a putea depune un proces. Un avocat vă va sfătui atunci când puteți să vă prezentați un proces.
  • Când depuneți un proces, puteți solicita, de asemenea, bani ca despăgubiri pentru orice vătămare pe care ați suferit-o sau cheltuielile pe care le-ați efectuat ca urmare a incidentului. Cu unele plângeri, puteți căuta chiar daune punitive, pe care școala sau districtul școlar plătește ca pedeapsă pentru încălcarea legii.
  • Spre deosebire de o plângere, depunerea unui proces durează semnificativ mai mult. Vă puteți aștepta să dureze cel puțin un an sau mai mult înainte de a se întâmpla ceva cu procesul, cu excepția cazului în care școala este dispusă să ofere o înțelegere relativ repede.
  • Metoda 2 din 3:
    Făcând o plângere federală de discriminare
    1. Imagine denumită depunerea unei plângeri împotriva unei școli Pasul 8
    1. Trageți împreună documentele și informațiile referitoare la plângerea dvs. OCR va fi mai bine capabil să evalueze reclamația dvs. dacă oferiți cât mai multe dovezi și detalii specifice despre incident sau incidente. Cel puțin, plângerea dvs. trebuie să includă cel puțin următoarele informații:
    • Numele și adresa dvs. (puteți include, de asemenea, un număr de telefon în care OCR vă poate contacta)
    • Informații despre tipul de discriminare suferite de dvs., copilul dvs. sau un grup de oameni
    • Numele și adresa școlii și a districtului școlar
    • Detalii despre incident sau incidente, inclusiv date, ori, locații și fapte specifice despre ceea ce sa întâmplat

    Bacsis: OCR evaluează reclamațiile de discriminare împotriva școlilor publice și a școlilor private care primesc finanțare federală. Aceasta include majoritatea, dar nu toate, școlile private. Manualul dvs. școlar ar trebui să aibă informații cu privire la faptul dacă școala este supusă legilor federale de discriminare.

  • Imagine intitulată dosar o plângere împotriva unei școli Pasul 9
    2. Completați formularul de reclamație pe site-ul OCR. Cea mai rapidă și mai ușoară modalitate de a depune o plângere de discriminare cu OCCR este utilizarea sistemului de evaluare a reclamațiilor online la HTTPS: // OCRCAS.ed.Gov /. Selectați limba pe care doriți să o utilizați din meniul derulant din partea de sus a paginii și faceți clic pe "Începeți evaluarea" buton.
  • Veți fi pus câteva întrebări despre incidentele sau incidentele care vă determină să depuneți plângerea. Să fie detaliate în răspunsurile dvs., oferind cât mai multe informații posibil. Dacă credeți că alții pot avea informații care ar fi utile pentru OCR, enumeră numele lor și informațiile pe care le pot avea, care ar fi de folos.
  • Rețineți că cu atât mai multe informații furnizați, cu atât este mai puternică plângerea dvs. Nu lăsați detalii, chiar dacă nu credeți că sunt relevante pentru plângerea dvs.
  • Bacsis: Aveți opțiunea de a redacta o scrisoare mai degrabă decât utilizarea formularului de reclamație al OCR. Cu toate acestea, utilizarea formularului vă asigură că nu lăsați nicio informație, OCR ar putea avea nevoie, ceea ce ar putea întârzia rezoluția plângerii dvs.

  • Image denumită depunerea unei plângeri împotriva unei școli Pasul 10
    3. Trimiteți plângerea la OCR. Trebuie să trimiteți plângerea dvs. către OCR în termen de 180 de zile calendaristice de la data incidentului care a dat naștere plângerii dvs. Aceasta include sâmbătă și duminică. Dacă plângerea dvs. acoperă mai multe incidente, termenul limită de la data ultimului incident.
  • Imprimați o copie a plângerii dvs. pentru înregistrările dvs. înainte de a le trimite. Puteți să o trimiteți direct prin intermediul site-ului după finalizarea evaluării sau puteți să-l trimiteți prin e-mail la biroul local OCR.
  • De asemenea, puteți trimite o copie de hârtie a plângerii dvs. la biroul local OCR, deși OCR preferă puternic depunerea electronică a plângerilor.
  • De asemenea, aveți opțiunea de a vă trimite plângerea la sediul național OCR la U.S. Departamentul de Educație, Biroul de Drepturi Civile, Lyndon Baines Johnson Departamentul Educație BLDG, 400 Maryland Avenue, SW, Washington, DC 20202-1100. Adresa de e-mail a sediului național OCR este OCR @ ed.Gov.
  • Bacsis: Nu este nevoie să treceți prin procesul de plângere cu școala, districtul școlar sau cu Departamentul de Stat al Educației înainte de a depune o plângere la OCR.

  • Image denumită o plângere împotriva unei școli Pasul 11
    4. Așteptați un răspuns de la OCR. În câteva săptămâni după depunerea plângerii dvs., OCR va emite o evaluare scrisă a plângerii. În general, Oficiul va respinge plângerea, fie declară că este demn de investigație ulterioară. Dacă OCR respinge plângerea dvs., anunțul va explica motivul pentru care.
  • Dacă OCR decide să deschidă o investigație cu privire la plângerea dvs., acest lucru nu înseamnă că OCR a făcut nicio decizie cu privire la meritele plângerii dvs.
  • OCR vă poate trimite o notificare care să ateste că are nevoie de mai multe documente sau informații de la dvs. Dacă primiți acest tip de notificare, aveți 14 zile pentru a vă conforma sau OCR-ul poate renunța la reclamație.
  • Image denumită depunerea unei plângeri împotriva unei școli Pasul 12
    5. Cooperează cu investigația OCR a plângerii dvs. OCR investighează prin revizuirea dovezilor documentare, intervievând personalul școlii, intervievarea martorilor și, potențial vizitând site-urile incidentelor menționate în plângerea dvs. OCR va interviu, de asemenea, în timpul anchetei.
  • Rețineți că eșecul de a coopera cu ancheta ar putea duce la concedierea plângerii dvs.
  • Dacă ați numit martori sau oficiali școlari în plângerea dvs., probabil vor fi intervievați de OCR.
  • În orice moment în timpul anchetei, școala poate indica faptul că dorește să soluționeze plângerea. OCR poate facilita sau media discuții de decontare. Cu toate acestea, OCR nu aprobă sau nu aprobă niciun acord pe care îl faci.
  • Imagine intitulată dosar o plângere împotriva unei școli Pasul 13
    6. Aflați decizia OCR cu privire la plângerea dvs. Când ancheta OCR sa încheiat, aceasta va emite o scrisoare de constatare care stabilește faptele OCR determinată cu privire la incidentele pe care le-ați descris în plângerea dvs. și modul în care propune rezolvarea cazului dvs. Veți primi doar o scrisoare de constatări dacă nu ați reușit să introduceți un acord de rezoluție voluntară cu școala înainte ca ancheta sa încheiat.
  • Pe baza concluziilor investigației, OCR poate lucra cu dvs. pentru a facilita o soluționare și rezolvarea plângerii dvs. Dacă OCR determină că drepturile dvs. civile au fost încălcate, va colabora cu dvs. și cu școala pentru a crea un plan care să remedieze încălcarea și să împiedice încălcări suplimentare în viitor.
  • Dacă OCR stabilește că școala nu ți-a încălcat drepturile civile, puteți contesta această decizie. Aveți 60 de zile pentru a depune un apel cu OCR. Este o idee bună să angajați un avocat dacă ajungeți la această etapă, deoarece apelurile trebuie să explice de ce analiza juridică a OCR a fost incorectă.
  • Imagine intitulată dosar o plângere împotriva unei școli Pasul 14
    7. Discutați cu un avocat cu privire la plângerea dvs. OCR nu vă reprezintă în timp ce investigați plângerea dvs. Aveți dreptate, în orice moment în timpul procesului, pentru a depune un proces împotriva școlii sau a districtului școlar. Un avocat care este specializat în legea drepturilor civile vă va putea să vă sfătuiască dacă aceasta este o strategie bună în cazul dvs.
  • Cel mai Avocații drepturilor civile Oferiți o consultare inițială gratuită, astfel încât să puteți profita de faptul că pentru a obține o evaluare a cazului dvs. Asigurați-vă că vorbiți cu mai mult de un avocat. Unii pot fi dispuși să vă ia cazul, în timp ce alții nu sunt.
  • Metoda 3 din 3:
    Raportarea greșită a educatorului
    1. Imagine denumită o plângere împotriva unei școli Pasul 15
    1. Colectați dovezi ale abaterii. Orice dovezi pe care le-ați putea avea, cum ar fi documentele scrise sau fotografiile, vă întărește plângerea. Dacă știți despre alți martori la abateri, ați putea vorbi și cu ei și veți vedea dacă sunt dispuși să discute despre ceea ce au asistat la înregistrare.
    • Țineți minte că majoritatea agențiilor de certificare a cadrelor didactice nu vor permite comentarii anonime. Chiar dacă știți alți oameni care au asistat la abateri, ei nu pot fi dispuși să vină în evidență.
  • Imagine denumită o plângere împotriva unei școli Pasul 16
    2. A proiectat o declarație care descrie abaterile pe care le-ați observat. Includ cât mai multe detalii cu privire la abaterile, inclusiv când și unde a avut loc abaterile. Listează doar faptele care descriu abaterile pe care le considerați, nu concluziile bazate pe aceste fapte.
  • De exemplu, dacă ați văzut un profesor care bea într-o excursie de școală, ați putea spune "Am văzut profesorul de 4 băuturi" sau "Aș putea mirosi alcoolul asupra respirației profesorului." Cu toate acestea, nu ați spune ceva "Profesorul a fost beat în timpul călătoriei școlare," așa cum ar fi desenat o concluzie.
  • Asigurați-vă că identificați profesorul pe care îl plângeți cât de complet posibil. La minim, trebuie să includeți numele lor complet, școala pe care o predau și la gradele și subiectele pe care le învață.
  • Unele state au o formă specifică pe care trebuie să o utilizați. Dacă este disponibil un formular, de obicei îl puteți descărca online. Pur și simplu căutați "Formularul de plângere a profesorilor" sau "Forma de plângere a educatorului" împreună cu numele statului dvs.
  • Bacsis: Deoarece afirmațiile sunt declarații jurante, adesea trebuie să fie notariate. Dacă vedeți o cutie notară în partea de jos a formularului de afirmație, nu vă semnați declarația până când sunteți în prezența unui notar. Dacă aveți sub vârsta de 18 ani, trebuie, de asemenea, să aveți un semn părinte afirmativ.

  • Image denumită o plângere împotriva unei școli Pasul 17
    3. Atașați orice documente justificative pe care le aveți la afirmația dvs. Documente justificative, cum ar fi scrisorile sau fotografiile, pot împrumuta credibilitatea acuzațiilor dvs. Dacă aveți documente sau alte dovezi legate de plângerea dvs., menționați-le în mod specific în declarația dvs. și apoi le atașați.
  • De exemplu, ați putea scrie în declarația dvs "Am atașat scrisoarea pe care am primit-o de la directorul școlii după ce am raportat acest incident la 15 octombrie 2019."
  • Imagine denumită depunerea unei plângeri împotriva unei școli Pasul 18
    4. Trimiteți declarația dvs. la biroul de stat corespunzător. De obicei, biroul de stat care emite certificări de cadre didactice este, de asemenea, responsabil de disciplina profesorilor. Cu toate acestea, în unele state, un alt birou primește și investighează aceste rapoarte. În acest caz, agenția de certificare a cadrelor didactice vă va spune în mod obișnuit unde trebuie să depuneți plângeri.
  • Procesul de reclamație este de obicei inclus pe site-ul agenției de certificare a cadrelor didactice. Dacă nu sunteți sigur că numele agenției din statul dvs. care emite certificări de cadre didactice, căutați "Certificarea profesorilor" urmată de numele statului dvs. Verificați anteturile sau subsolurile din partea de sus sau de jos a paginii de pornire pentru a vă asigura că sunteți pe o pagină oficială.
  • Image denumită depunerea unei plângeri împotriva unei școli Pasul 19
    5. Să coopereze cu orice investigație sau solicitări suplimentare. Odată ce reclamația dvs. este primită, agenția vă poate contacta pentru a cere mai multe informații sau pentru a programa un interviu, astfel încât să puteți discuta despre preocupările dvs. După investigație, veți primi în mod obișnuit o notificare a recomandării agenției sau a acțiunii finale privind profesorul pe care l-ați plâns.
  • Rețineți că, de obicei, profesorul va primi, de asemenea, o copie completă a plângerii dvs. și va avea ocazia de a răspunde.
  • În mod obișnuit, nu există niciun apel dacă nu sunteți de acord cu decizia agenției. Cu toate acestea, în situații limitate, este posibil să puteți depune un proces împotriva profesorului sau a școlii în care lucrează. Discutați cu un avocat local care este specializat în legea educației.
  • Avertizări

    Acest articol discută despre cum să depună o plângere împotriva unei școli din SUA. Dacă locuiți într-o altă țară, regulile și procedurile pot fi diferite. Consultați un avocat lângă dvs. care este specializat în domeniul educației sau al dreptului administrativ.
  • Plângerile oficiale împotriva unei școli sau a educatorului pot fi rareori anonime. Dacă preferați să rămâneți anonimi, luați în considerare trimiterea unui sfat către o agenție locală de știri de investigație.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar