Cum de a colecta bani datorate pentru muncă

Ori de câte ori ați completat munca plătită, există întotdeauna șansa ca cealaltă parte să nu plătească când ar trebui să fie. Indiferent dacă sunteți un proprietar de afaceri mici care se ocupă de clienții mortBeat sau un angajat care așteaptă salariile care nu apar niciodată, există acțiuni pe care le puteți lua pentru a vă ajuta să vă ascultați și să solicitați plata vocii. Și, dacă problema persistă, aveți opțiunea de a lua măsuri legale împotriva lor pentru a vă asigura că primiți banii.

Pași

Partea 1 din 3:
Evitarea litigiilor de plată cu clienții
  1. Imaginea intitulată colectează bani datorate pentru munca de lucru Pasul 1
1. Cercetați creditul clientului dvs. înainte de a face afaceri cu ei. Când faceți o treabă mare pentru cineva, luați în considerare mai întâi executarea unui control de credit. Nu este atât de greu să vă stabiliți pentru a recupera rapoartele de credit. Puteți afla că clientul are obiceiul de a nu plăti datoriile, așa că merită să verificați înainte de a intra într-o afacere cu ei.
  • De asemenea, puteți utiliza riscul de a nu fi plătit ca justificare pentru creșterea taxei. Cu cât este mai mare riscul pe care nu îl veți plăti, cu atât mai mult ar trebui să vă taxați.
  • Imaginea intitulată colectează bani datorate pentru munca de lucru Pasul 2
    2. Au o politică de întârziere bine definită. Instituie o politică de tratare a plăților întârziate, astfel încât acțiunile dvs. să fie coerente în fiecare caz. De asemenea, ajută clienții atunci când sunteți clar, într-un contract sau un acord oral, despre momentul în care vă așteptați la plată și ce măsuri veți lua dacă nu este primită.
  • De exemplu, ați putea trimite o factură de memento după perioada de plată de 30 de zile, sunați la Clientul după 60 de zile au trecut și să ia problema în instanță sau o agenție de colecții o dată 90 de zile.
  • Imaginea intitulată colectează bani datorate pentru munca făcută pasul 3
    3. Semnați un contract scris cu clientul dvs. Înainte de a efectua orice lucrare, semnați întotdeauna un contract cu clientul dvs. Un contract bun vă va proteja pe amândoi de la litigiile mai târziu. În unele cazuri, puteți să primiți un acord oral, dar acest lucru este întotdeauna mai dificil decât punerea în aplicare a unui contract scris. Aveți nevoie de un contract scris pentru a aplica în mod legal colectarea pe următoarele tipuri de datorii:
  • Contracte care durează mai mult de un an pentru a finaliza.
  • Contracte mai lungi decât viața unei părți.
  • Contracte cu valoare ridicată pe o anumită sumă (cifra exactă variază de stat).
  • Imaginea intitulată colectează bani datorate pentru munca de lucru Pasul 4
    4. Documentați-vă binele bine. Efectuarea unei înregistrări fizice a taxelor, a progresului, a cheltuielilor, a cheltuielilor și a interacțiunii cu clienții vă va permite să faceți un caz mai puternic pentru colectarea datoriilor mai târziu. Cel mai bine este să vă mențineți la orice documentație referitoare la contractul dvs. Asigura-te ca:
  • Păstrați contracte de muncă semnate.
  • Luați fotografii ale lucrării completate (înainte și după ce este mai bună).
  • Colectați chitanțe Pentru plățile efectuate pentru materiale.
  • Cereți clientului să se încheie când lucrarea este finalizată și pentru primirea bunurilor sau a bunurilor pe care le procurați în numele lor.
  • Imaginea intitulată colectează bani datorate pentru munca făcută Pasul 5
    5
    Facturați clientul dvs.. Creați o formă de factură profesională sau folosiți o formă de factură care vine cu software-ul dvs. financiar. De asemenea, puteți descărca șabloane de facturi pentru utilizare în Microsoft Office. Pe factura dvs., asigurați-vă că:
  • Detaliați-vă munca. Listează piese și forță de muncă sau lista de locuri de muncă separate dacă taxați separat. Oricare ar fi taxat, scrieți o descriere clară.
  • Indicați termenii de plată și o dată scadentă. Permiteți o perioadă rezonabilă de timp pentru ca clientul dvs. să proceseze plata și documentele la sfârșitul lor.
  • Faceți foarte clar unde să trimiteți plata și cărora să scrieți cecuri. Dacă acceptați carduri de credit sau alte forme de plată, listați-le.
  • Listează orice taxe de întârziere sau interes pe care le veți percepe pe plățile întârziate și să notați termenul limită când plățile devin târziu.
  • Partea 2 din 3:
    Amintindu-i să plătească
    1. Imaginea intitulată colectează bani datorate pentru munca făcută pasul 6
    1. Determinați când să luați măsuri. Când faceți o mișcare pentru a colecta bani de la cineva, probabil veți pierde afacerea lor viitoare sau prietenia. Dacă persoana este angajatorul dvs., puteți să vă pierdeți locul de muncă. Cu toate acestea, colectarea de bani datorată pentru dvs. este ceva ce trebuie făcut. Urmați politica de întârziere a plăților, dacă aveți unul și acționați în consecință. Asigurați-vă că respectați programul dvs. de întârziere a politicii de plată și completați fiecare acțiune cât mai repede posibil la fiecare dată.
    • Dacă aveți în schimb un caz pentru salariile neplătite de la un angajator, având în vedere crearea unui program bazat pe termen rezonabil. De exemplu, le puteți trimite imediat un memento de plată și apoi așteptați două sau trei săptămâni pentru ca ei să o primească și să răspundă. Dacă nu fac acest lucru, puteți trece la trimiterea unei alte scrisori, apelându-le sau redactarea unei scrisori de cerere.
  • Imaginea intitulată colectează bani datorate pentru munca de lucru Pasul 7
    2. Trimiteți o scrisoare de reamintire. Dacă factura dvs. nu duce la o plată promptă, trimiteți un memento. Acest lucru permite ca persoana să știe că sunteți conștient de plată nu a fost făcută și nu veți uita de datorie. Faceți-o clară și fermă, nu confruntată. Merită încă un memento, doar în cazul în care factura originală sa pierdut în documentele cuiva.
  • În orice comunicare cu persoana care vă datorează banii, inclusiv scrisoarea de reamintire, asigurați-vă că reiterați suma datorată, când munca sau serviciul a fost finalizat și ce pas veți lua în continuare dacă ignoră cerințele dumneavoastră. În plus, trebuie să le informați despre forme acceptabile de plată și să stabilească un termen limită ferm pentru primirea răspunsului acestora.
  • Imaginea intitulată colecta bani datorate pentru munca de lucru Pasul 8
    3. Da cuiva un apel. Dacă ignoră scrisoarea dvs., dați-le un apel înainte de a lua orice altă acțiune. Aceasta ar trebui să fie o săptămână sau două după ce credeți că persoana a primit scrisoarea dvs. de reamintire. Este mai dificil să ignori un apel telefonic, astfel încât acestea pot fi de fapt forțate să vă plătească.
  • Imaginea intitulată Colectează bani datorate pentru munca efectuată Pasul 9
    4. Elaborarea unei scrisori de cerere. O scrisoare de cerere oficială anunță mai clar suma datorată și pașii care vor fi luați în cazul în care datoria continuă să nu fie plătită. De asemenea, include un termen limită atât pentru răspunsul la litera cât și la plata și o listă de forme de plată acceptabile. Amintiți-vă, această scrisoare este un document profesional și ar trebui să fie formulat într-o manieră profesională și consecventă. Asigurați-vă că sunteți absolut clar și specific cu privire la fiecare cerere din scrisoare.
  • Poate doriți să vă uitați la angajarea unui avocat pentru a elabora această scrisoare. Acest lucru poate adăuga un sentiment de importanță pentru scrisoarea dvs. și pentru a face clientul dvs. mai probabil să răspundă. Sunați la avocații locali pentru citate pentru trimiterea unei scrisori de cerere. Doar asigurați-vă că suma percepută este mai mică de jumătate din suma pe care o așteptați să o colectați de la client.
  • Imaginea intitulată colectează bani datorate pentru munca efectuată Pasul 10
    5. Trimiteți scrisoarea de cerere. Faceți mai întâi o copie a scrisorii și păstrați-o pentru înregistrările dvs. Apoi, trimiteți scrisoarea prin poștă certificată. Păstrați o copie a primii, astfel încât să puteți dovedi în instanță (dacă este necesar) că scrisoarea a fost trimisă.
  • Imaginea intitulată colectează bani datorate pentru munca efectuată Pasul 11
    6. Trimiteți o altă scrisoare de cerere, dacă este necesar. Dacă nu primiți plata în termenul specific în scrisoarea dvs., trimiteți o altă copie a scrisorii. Această a doua scrisoare de cerere trebuie ajustată pentru datele curente și, de asemenea, trimise prin poștă certificată.
  • Imaginea intitulată colectează bani datorate pentru munca efectuată Pasul 12
    7. Închiriază o agenție de colectare. Dacă încă nu ați auzit de persoana care vă datorează bani sau a primit plata, acum trebuie să angajați în afara ajutorului pentru a obține banii. Aceasta înseamnă că mergeți în instanță sau angajând o agenție de colectare. O agenție de colectare va fi mai puțin de un hassle pentru tine de a folosi pentru că nu trebuie să mergi la tribunal, dar ține minte că pot lua o mare parte din banii recuperați.
  • Partea 3 din 3:
    Luând litigiul către instanță
    1. Imaginea intitulată Colectează bani datorate pentru munca de lucru Pasul 13
    1. Asigurați-vă că depuneți în curând suficient. Dacă a trecut prea mult timp, deoarece serviciul a fost efectuat, este posibil să nu puteți depune o plângere legală. Statutul limitărilor privind colectarea datoriilor variază de la stat la stat, consultați-vă cu un avocat sau cercetați legile statului online pentru a determina dacă acest interval de timp a trecut sau nu.
    • Același lucru este valabil și pentru plângerile salariale. Asigurați-vă că ați verificat comisia de salarizare a statului sau placa pentru a verifica cât timp trebuie să depuneți o plângere.
  • Imaginea intitulată colectează bani datorate pentru munca făcută Pasul 14
    2. Consultați cu un avocat pentru a vă asigura că mergeți la instanță va fi util. Un avocat vă poate sfătui cu privire la ceea ce luați o plângere la instanța de judecată mică ar costa taxele judiciare și taxele de avocat. Ar trebui să comparați această figură la suma pe care încercați să o colectați și să vă asigurați că va merita să procedăm în instanță. Nu doriți ca costurile de a primi banii să fie mai mult decât valoarea banilor în sine.
  • Dacă în schimb, depuneți o plângere la comisia salarială a statului dvs., este puțin probabil ca veți avea nevoie de ajutorul unui avocat.
  • Rețineți că, în unele state, depunerea unei plângeri salariale cu statul vă poate împiedica să luați cazul în curs de judecată mai târziu.
  • Imaginea intitulată colectează bani datorate pentru munca efectuată Pasul 15
    3. Pregătiți-vă pentru instanța de reclamații mici. Dacă sunteți o afacere sau un contractor, cel mai bun mod de a colecta bani datorită dvs. este prin instanța de reclamații mici în statul dvs. Cu toate acestea, dacă clientul dvs. datorează mai mult decât limita de revendicări mici (care variază de la stat la stat), va trebui să vă depuneți cazul în județ sau la tribunal districtual. Taxa de depunere este de obicei în jur de 25 USD.00 și aplicația foarte simplă. Mergeți la tribunalul dvs. județ pentru documentul pe care va trebui să-l depuneți.
  • Limitele instanței cererilor mici variază de la 3.000 de dolari la 10.000 $.
  • Dacă luați un caz la instanța de reclamații mici, fiți pregătiți pentru ca clientul să aducă o plângere împotriva dvs. în schimb, revendicând că lucrarea a fost substandard. Cereți că această pretenție să fie auzită cu a ta. Aveți documentația dvs. în ordine și fiți cinstiți în prezentarea cazului dvs.
  • Curtea de reclamații mici are un timp de așteptare pentru o zi de judecată care poate fi la o perioadă lungă de nouă luni, dar odată ce instanța comandă clientului să vă plătească, aveți legea de partea dvs.
  • Este posibil să puteți obține costurile de instanță înapoi. Adresați-vă la fața locului dacă acest lucru este posibil.
  • Imaginea intitulată colectează bani datorate pentru munca efectuată Pasul 16
    4. Fișier o plângere la consiliul de muncă al statului dvs. sau la Comisia. Dacă cererea dvs. este pentru salariile neplătite și este mai mare decât limita de revendicări mici, va trebui să depuneți o plângere la Comisia de Muncă a statului dvs. Puteți depune acest tip de plângere pentru orice sumă de salarii neplătite, dar ține minte că o plângere depusă cu statul va dura probabil să fie rezolvată decât un caz de revendicări mici. Pentru a începe, adunați informații și înregistrări despre salariul pe care îl considerați că vă datorați și completați un formular de cerere fie la biroul local al Comisiei de Muncă, fie pe site-ul Comisiei de Muncă de Stat.
  • Aveți motive pentru a depune o plângere salarială pentru următoarele tipuri de salarii neplătite:
  • Deduceri ilegale.
  • Anulează ore suplimentare.
  • Încălcarea minimă a salariilor.
  • Rambursări neplătite.
  • Promisiunile orale să plătească.
  • Încălcări ale contractului.
  • Verificați site-ul web al Comisiei de stat pentru a vedea cum trebuie să depuneți plângeri. Acest lucru poate fi la fel de puțin de doi ani sau la mai mult de patru.
  • Dacă cererea dvs. este acceptată, veți primi comunicare cu privire la o conferință de decontare care include dvs. și angajatorul dvs. Această conferință va ajuta ambele părți să ajungă la o decontare convenită de comun acord. Dacă nu ajungeți la o așezare, cazul dvs. va fi mutat într-o audiere.
  • Dacă există o audiere, va trebui să retrimiteți documentația salariilor datorate, astfel încât să fiți pregătiți cu aceste documente. La scurt timp după auz, o decizie va fi trimisă prin poștă pentru dvs., care afirmă cât de mult, dacă orice, angajatorul dvs. vă datorează. El sau ea va fi apoi forțată să o plătească sau să ia cazul la Curtea Supremă de Stat.
  • Imaginea intitulată colectează bani datorate pentru munca efectuată Pasul 17
    5. Aflați dacă vă calificați să plasați un lien pe casa proprietarului, numit Lien mecanic, dacă lucrați cu acest tip de contract. În multe state, banii datorate pe proiecte de construcție oferă contractorilor și furnizorilor dreptul de a recupera datoriile neplătite, de obicei costurile de construcție sau remodelare, în acest fel.
  • Acesta este un pic mai complex și ar trebui să verificați cu agenția din statul dvs. care supraveghează construcția, cum ar fi munca și industriile.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar