Cum de a alege între școala privată și cea publică

Alegerea de a trimite copiii dvs. la o școală publică sau privată poate fi o decizie foarte dificilă de făcut. Știind ce contează pentru dvs. în ceea ce privește experiența educațională a copilului dvs., diferențele dintre educația publică și cea privată și luarea unor acțiuni practice pentru a explora posibilele școli pot face procesul puțin mai ușor.

Pași

Partea 1 din 2:
Cântărind diferențele
  1. Imagine intitulată Alegeți între școala privată și cea publică Pasul 1
1. Determinați ce subiecți sunt importanți pentru dvs. Când cântărește diferența dintre școala publică și cea privată, curriculumul este un loc bun pentru a începe. Aproape toate școlile publice urmează același curriculum deoarece sunt legate de legea federală, dar școlile private nu sunt.
  • Școlile publice tind să sublinieze subiecții de bază, cum ar fi matematica, știința, engleza și studiile sociale. Această educație bine rotunjită este pregătirea bună pentru cariera Colegiului Copilului.
  • Școlile private nu sunt legate de aceleași cerințe de curriculum pe care școlile publice sunt, astfel încât acestea pot accentua diferite subiecte sau pot specializa într-un anumit tip de curriculum, cum ar fi artele.
  • Imagine intitulată Alegeți între școala privată și publică Pasul 2
    2. Determinați ce cazare, dacă este cazul, copilul dvs. are nevoie. Dacă copilul dvs. are o invaliditate de învățare sau fizică, știind ce locuințe sau ajutați copilul dvs. cere să reușească în sala de clasă vă poate ajuta să decideți asupra unei școli private sau publice.
  • Toate școlile care primesc finanțare guvernamentală sunt obligați să respecte americanii cu actul de invaliditate, indiferent dacă sunt privați sau publici.
  • Școlile private conduse de instituțiile religioase nu sunt supuse ADA, dar unele state au adoptat legi care reglementează aceste școli în alte moduri.
  • Deși școlile private pot avea cerințe de admitere, nu pot refuza un student bazat exclusiv pe un handicap. Școlile private trebuie, de asemenea, să modifice orice politici sau proceduri care neagă accesul la studenți cu dizabilități.
  • Imagine intitulată Alegeți între școala privată și cea publică Pasul 3
    3. Decideți cât de importantă este diversitatea corpului elevului. Când vă decideți ce contează despre școala la care participă copilul dvs., ați putea dori să luați în considerare diversitatea populației studențești. Vrei o școală care să reflecte fundalul propriu al copilului sau unul cu mai multă diversitate?
  • Majoritatea studiilor arată că școlile private acceptă mai mult un diverse corpuri studențești și au tendința de a monta campanii mai stricte anti-agresiune. Cu toate acestea, în timp ce școlile private acceptă mai mult un diverse corp de studenți, școlile publice tind să aibă mai multă diversitate în rândul studenților lor.
  • Imagine intitulată Alegeți între școala privată și cea publică Pasul 4
    4. Decideți dacă doriți educație co-ed sau un singur gen. Indiferent dacă trimiteți copilul la o școală unică sau co-educațională este o decizie personală, dar asigurați-vă că știți argumentele pro și contra ale ambelor tipuri de educație înainte de a alege o școală.
  • Unele studii arată că fetele fac mai bine în setările educaționale cu un singur gen, în special în cursurile de matematică și știință, deoarece acestea sunt libere de stereotipurile de gen care le-ar putea convinge că băieții sunt mai buni la acei subiecți.
  • Cu toate acestea, unele studii arată că co-Ed clasă și școli mai pregătesc în mod adecvat studenții pentru viață după școală - lumea este, la urma urmei, co-ed. În plus, nu există o mulțime de cercetări pentru a susține ideea că școlile cu un singur gen au duc întotdeauna la scoruri mai mari de testare sau mai puțin stereotipuri de gen.
  • Imagine intitulată Alegeți între școala privată și cea publică Pasul 5
    5. Ia în considerare calitatea profesorilor. Deoarece școlile publice și private sunt guvernate de diferite legi și reglementări federale, calitatea profesorilor poate varia. Știind cât de importantă este calitatea profesorului dvs. și copilul dumneavoastră vă poate ajuta să cântăriți diferența dintre școlile publice și cele private.
  • Școlile publice sunt obligate prin lege pentru a angaja profesori certificați. Acest lucru înseamnă că fiecare profesor pe care îl are copilul dvs. va avea un certificat de predare.
  • Școlile private nu sunt obligate să angajeze profesori certificați. Acest lucru poate fi minunat pentru studentul dvs. dacă, de exemplu, profesorul lor de istorie are un doctorat în istorie (dar nici un certificat de predare). Dar, în funcție de școală, profesorii ar putea să nu fie la fel de buni ca și cei pe care l-ați găsi în unele școli publice.
  • Deoarece școlile private nu sunt obligate să accepte studenții cu nevoi speciale - deși unele fac - ar putea să nu aibă un profesor de învățământ special în personal.
  • Rețineți că aceasta este o viziune foarte generală asupra publicului vs. Profesorii de școală privată - există profesori fantastici și nu atât de mare în ambele sisteme.
  • Imagine intitulată Alegeți între școala privată și publică Pasul 6
    6. Întrebați despre scorurile de testare. Deși nu ar trebui să puneți prea mult stoc în evaluările online ale unei școli, ar trebui să întrebați în continuare despre scorurile de testare a școlilor individuale. Elevii din școlile private tind să depășească elevii de școală publică pe teste standardizate, care pot afecta capacitatea copilului dvs. de a intra în colegiu.
  • Cu toate acestea, există o dezbatere despre această evaluare generală - cercetătorii au folosit aceleași date pentru a ajunge la concluzii conflictuale, iar alți factori - cum ar fi statutul socio-economic, pot influența scorurile studenților, indiferent de locul în care sunt educați.
  • Imaginea intitulată Alegeți între școala privată și cea publică Pasul 7
    7. Decideți cât de importante activități extra-curriculare sunt pentru dvs. și copilului dumneavoastră. Numărul de activități extra curriculare, inclusiv sportul, oferit de școlile publice și private poate varia foarte mult. Știind cât de importantă este o varietate de activități și sporturi care vă poate ajuta atunci când evaluați diferențele dintre școli.
  • Școlile publice tind să aibă o varietate mai mare de activități, cluburi și echipe sportive decât școli private, deoarece primesc o anumită finanțare pentru acest lucru. Școlile publice sunt, de asemenea, obligate să respecte titlul IX, ceea ce necesită echitate în activități și finanțare sportivă, deci dacă aveți un fiu sau o fiică, vor avea o șansă bună de a avea o serie de echipe să aleagă de la încercări.
  • Școlile private vor oferi uneori sporturi și activități pe care școlile publice nu le fac, ceea ce este important dacă sportul pe care copilul dvs. îl joacă nu este foarte comun în școlile publice.
  • Imagine intitulată Alegeți între școala privată și cea publică Pasul 8
    8. Luați în considerare dimensiunea clasei. În general, școlile publice tind să aibă dimensiuni mai mari decât școli private. Dacă aveți nevoie de o școală care poate acorda mai multă atenție studenților individuali, ați putea lua în considerare o școală privată sau o școală publică mai mică.
  • Partea 2 din 2:
    Făcând decizia dvs
    1. Imagine intitulată Alegeți între școala privată și cea publică Pasul 9
    1. Face o listă. Înainte de a începe să căutați școlile, faceți o listă a lucrurilor pe care le căutați într-o școală. Această listă vă va ajuta să păstrați prioritățile din față și la centru în timp ce alegeți o școală.
    • Aflați ce cartier sunteți. Cel mai important loc pentru a începe atunci când alegeți o școală cunoaște în ce cartier locuiți. Acest lucru va restrânge foarte mult școlile pe care le puteți alege pentru copilul dvs.
    • Unele districte școlare au ceea ce se numește "Școala de alegere", ceea ce înseamnă că copilul dvs. poate alege școala din district să participe, indiferent de proximitatea sa geografică de acasă.
    • Alte districte au acorduri cu districte vecine care vă permit să alegeți o școală în afara districtului în care locuiți.
    • Aflați dacă districtul dvs. permite oricare dintre aceste opțiuni. Dacă nu, studentul dvs. va participa la școala publică asociată cu cartierul dvs.
  • Imagine intitulată Alegeți între școala privată și cea publică Pasul 10
    2. Decideți cât de departe sunteți dispus să conduceți. Dacă decideți înainte de timp că nu sunteți dispuși să conduceți mai mult de 20 de minute pentru a vă lua copiii la școală, puteți să vă restrângeți căutarea unei noi școli - public sau privat - imediat.
  • Imagine intitulată Alegeți între școala privată și cea publică Pasul 11
    3. Elaborarea unui buget. Înainte de a începe chiar să alegeți între public sau privat, va trebui să știți câți bani puteți cheltui pentru educația copilului dvs. Școlile publice sunt finanțate de contribuabil, deci nu veți plăti o școlarizare la o școală publică. Școlile private sunt finanțate în mod privat, iar modul principal pe care îl ridică acești bani prin taxarea de școlarizare. Elaborarea cât de mult trebuie să cheltuiți pentru educația copilului dvs. vă poate ajuta cu adevărat când vă luați decizia.
  • Imagine intitulată Alegeți între școala privată și cea publică Pasul 12
    4. Decideți dacă copilul dvs. are nevoie de un program specializat. Copilul dvs. ar putea avea nevoie de un program care să se specializeze în predarea studenților cu anumite dizabilități sau una care se concentrează pe o anumită zonă a educației lor (cum ar fi o școală de artă). Știind ce fel de program Aveți nevoie de nevoile copilului dvs. poate ajuta la restrângerea listei.
  • Imagine intitulată Alegeți între școala privată și cea publică Pasul 13
    5. Aflați cât de mult veți plăti. Ratele de școlarizare la școlile private variază foarte mult de la stat la stat, de la 3.600 dolari la peste 20.000 de dolari pe an. Asigurați-vă că știți care este media în starea dvs. înainte de a începe să căutați. Private School Review este un site web care poate fi util în găsirea acestor informații pentru statul dvs.
  • S-ar putea să nu trebuie neapărat să plătiți o școlarizare completă pentru o școală privată dacă copilul dvs. primește o bursă. Unele școli private oferă burse interne, iar există o varietate de burse naționale care se acordă pe baza tuturor de la afilierea religioasă la statutul socio-economic.
  • Unele state oferă, de asemenea, vouchere pentru a acoperi costul educației private. Va trebui să aflați dacă statul dvs. face acest lucru și cum să se aplice pentru ei. Din nou, revizuirea școlii private vă poate direcționa la aceste informații.
  • Imagine intitulată Alegeți între școala privată și cea publică Pasul 14
    6. Discutați cu alți părinți. Înainte de a vă decide ce școală publică vă veți trimite copilul dvs., discutați cu alți părinți și cereți opinia lor cinstită despre școală. Majoritatea părinților vor fi cinstiți cu privire la experiențele lor copilului lor. Dacă nu cunoașteți pe nimeni care participă în prezent la școală, puteți cere informații de contact pentru Asociația Școlii pentru profesori (PTA).
  • Imagine intitulată Alegeți între școala privată și cea publică Pasul 15
    7. Vorbiți cu principalul. Luați în considerare chat-ul cu principalul școlii, sunteți interesat de copilul dvs. Directorii sunt responsabili de școală și puteți obține o idee bună despre modul în care se desfășoară școala și despre ce prioritizează, vorbind cu persoana responsabilă.
  • Imagine intitulată Alegeți între școala privată și publică Pasul 16
    8. Întrebați cum este cheltuit școlarizarea. Este ușor de presupus că ratele de școlarizare mai mari înseamnă o educație mai bună în ceea ce privește școlile private. Asigurați-vă că aflați cum sunt alocate banii de școlarizare. Se petrece pe clădiri sau pe educația copilului dumneavoastră? Un mediu de învățare curat, invitat, vesel este important, dar copilul probabil nu trebuie să studiezi undeva care arată ca un castel pentru a obține o educație bună.
  • Imagine intitulată Alegeți între școala privată și cea publică Pasul 17
    9. Faceți cunoștință cu facultatea școlii. Deoarece calitatea profesorilor poate varia atât de mult de la școală la școală, cereți să întâlnească o parte din facultatea de la școlile pe care le luați în considerare. Acest lucru vă poate oferi o idee mult mai bună despre calitatea generală a facultății școlare decât a citit Biosul Online sau CV-urile vă pot oferi.
  • Imagine intitulată Alegeți între școala privată și cea publică Pasul 18
    10. Tour școala. Programați un tur al școlilor private de care sunteți interesat - puteți învăța multe din aceste excursii. Elevii arată fericiți și angajați? Sunt spațiile de învățare luminoase și curate? Puteți afla multe despre o școală bazată pe reacția Gut atunci când vizitați. Luarea copiilor dvs. le oferă șansa de a vedea școala și de a decide dacă se simte ca un mediu confortabil pentru ei.
  • Imaginea intitulată Alegeți între școala privată și cea publică Pasul 19
    11. Nu puneți prea mult stoc în evaluări online. Școlile din cartierele cu venituri mai mici ar putea avea un rating mai mic pe site-urile de evaluare online, dar ar putea avea și profesori și directori fantastici. Vorbind cu alți părinți vă va ajuta să vă dați seama dacă acest lucru este adevărat, așa că nu scrieți o școală doar pentru că evaluările sale sunt puțin scăzute.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar