Cum de a alege un mat de yoga

Dacă sunteți interesat de yoga, veți avea nevoie de un covor. Maturile de yoga vin într-o varietate de lungimi și texturi și sunt fabricate din mai multe materiale diferite. Dacă doriți o mat de yoga, ar trebui să luați în considerare o varietate de factori. Gândiți-vă la nevoile dvs. personale, în special în ceea ce privește tipul de yoga pe care îl efectuați. De asemenea, ar trebui să vă gândiți la tipul de material pe care îl doriți. De asemenea, gândiți-vă la aspectele fizice ale covorului, cum ar fi textura și grosimea.

Pași

Partea 1 din 3:
Având în vedere nevoile dvs
  1. Imagine intitulată Alegeți un mat de yoga Pasul 1
1. Luați în considerare tipul corpului. Tipul de mat de yoga de care aveți nevoie depinde, într-o măsură, pe tipul corpului. Dacă articulațiile dvs. se rătăcesc cu ușurință, este posibil să aveți nevoie de un covor mai gros. Covorașe mai groase, sau covorașe cu umplutură suplimentară, pot fi mai ușor pe articulații. Maturile standard Yoga sunt de 1/8 dintr-un centimetru gros, dar mergeți până la 1/4 de un centimetru. Luați în considerare un covor mai gros dacă vă place mai multă amortizare.
  • Păstrați lungimea în minte dacă sunteți înalt. O mat standard de yoga este de 68 de centimetri lungime, ceea ce poate să nu fie suficient de lung dacă sunteți pe partea mai înaltă. Uită-te într-o covoare de yoga super-întinsă dacă ești mai mult de 5`6" înalt.
  • Luați în considerare orice leziune. De exemplu, dacă aveți probleme de genunchi, ați putea dori o covor mai groasă pentru a vă acoperi genunchii.
Sfat de experți
Ellen est

Ellen est

Yoga Instructorellens East este un instructor de yoga certificat și proprietar al studioului 4 toată lumea în Hartwell, Georgia. A primit certificarea sa din 200Ra din Alianța Yoga și a fost un practician de yoga de peste 25 de ani.
Ellen est
Ellen est
Instructor de yoga

Ellen Est, Instructor Yoga, adaugă: "Un covor mai gros poate fi mai confortabil pentru pozițiile așezate, dar veți dori un covor mai subțire pentru poziționarea în picioare și în special pentru poziția de echilibru. 4mm este o grosime bună."

  • Imagine intitulată Alegeți un mat de yoga pasul 2
    2. Uită-te la tipul tău de yoga. Tipul de yoga pe care îl veți face poate afecta, de asemenea, ceea ce ar trebui să cumpărați. Luați în considerare nivelul yoga înainte de a cumpăra un covor.
  • Dacă sunteți nou la Yoga, este bine să mergeți cu un covor mai puțin de înaltă calitate. Du-te pentru o mată de bază între 10 și 20 de dolari. Puteți decide Yoga nu este pentru dvs., deci nu doriți să investiți în echipamente scumpe. De asemenea, în timp ce vă dați seama de modul în care corpul dvs. răspunde la yoga, veți fi mai bine să vă dați seama de nevoile dvs. personale. Du-te pentru un covor ieftin acum și apoi alegeți o mai scumpă pe jos pe drum.
  • Clasele de yoga de curgere necesită mișcări mai complexe și veți avea nevoie de un covor cu mai multă tracțiune pentru a vă menține brațele și picioarele în poziție. Pentru cursurile Yin, totuși, veți fi în primul rând pe teren, astfel încât aderența este mai puțin importantă. În schimb, du-te pentru un covor moale, cushy.
  • Unii oameni se angajează într-o formă de "Hot Yoga," în care se angajează în yoga într-o cameră încălzită. Dacă faci yoga fierbinte, poate doriți să alegeți un covor special conceput pentru acest tip de yoga. Aceste covoare sunt concepute pentru a vă împiedica să alunecați când transpirația ajunge pe covor.
  • Imagine intitulată Alegeți un mat de yoga pasul 3
    3. Luați în considerare unde faceți yoga. Unde vei face yoga, de asemenea, face o mare diferență în tipul tău de tip. Dacă intenționați să faceți în primul rând yoga la domiciliu, de exemplu, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la o mată ușoară pe care o puteți transporta cu ușurință. Cu toate acestea, dacă luați cursuri de yoga în afara casei dvs., poate doriți să vă uitați într-o covoare pe care o puteți purta cu ușurință.
  • Ați putea dori, de asemenea, să vă uitați într-o greutate mai ușoară, dacă călătoriți foarte mult și faceți yoga când pe drum. De asemenea, ați dori să vă gândiți să investiți într-o a doua mată de yoga pe care o puteți aduce în călătorii.
  • Partea 2 din 3:
    Alegerea unui material
    1. Imagine intitulată Alegeți un mat de yoga pasul 4
    1. Fiți atenți la covorașele din PVC. Clorura de polivinil (PVC) este una dintre cele mai frecvent utilizate materiale pentru a face covoare de yoga. Cu toate acestea, are o reputație proastă în comunitatea yoga, deoarece unele studii indică că poate fi un cancerigen. Este, de asemenea, greu de reciclat. În cazul în care mat este bătrân și uzat, va trebui pur și simplu să-l arunci. Dacă sunteți o persoană conștientă de sănătate, poate doriți să evitați un mat PVC.
  • Imagine intitulată Alegeți un mat de yoga pasul 5
    2. Încercați un covor din cauciuc. Mulți oameni preferă covorași din cauciuc natural la covoare din PVC. Un covor simplu de cauciuc este la fel de ușor de găsit ca Mat PVC, dar are o reputație mai bună printre entuziaștii de yoga. O covor din cauciuc poate fi o idee bună dacă începeți doar, deoarece sunt simple de găsit și oarecum ieftin.
  • Imagine intitulată Alegeți un mat de yoga pasul 6
    3. Utilizați o covor căptușit. Covoarele căptușite sunt mult mai moi și mai confortabile decât covorașul regulat de yoga. Un covor de yoga căptușit este fabricat din două părți: o porțiune interioară, realizată din spumă și o acoperire exterioară detașabilă.
  • Aceste covorașe pot fi minunate pentru yoga care implică o mulțime de ședință sau minciună. Acestea oferă, în general, un sprijin mult mai mult decât mat mediu. Cu toate acestea, ei nu oferă o mulțime de aderență. Puteți să vă alunecați și să cădeți în timpul anumitor poziții atunci când utilizați un mat căptușit.
  • Un dezavantaj până la covorașul căptușit este că ele pot fi parțial spălate. Puteți spăla stratul de pânză exterioară, dar spuma internă nu este lavabilă.
  • Imagine intitulată Alegeți un mat de yoga Pasul 7
    4. Uită-te în bumbac. Unele covoare de yoga sunt pur și simplu din bumbac. Mulți preferă bumbacul pentru că este un material mai natural. În timp ce bumbacul poate reține mai multă transpirație, este ușor de spălat. Este, de asemenea, moale, dar poate avea ușor mai multă aderență decât o covor căptușit. Cu toate acestea, bumbacul poate reține mai ușor transpirația. O covoare de yoga de bumbac poate necesita spălare frecventă.
  • Imagine intitulată Alegeți un mat de yoga pasul 8
    5. Luați în considerare un mat fără alunecare. Covorașe anti-alunecare, cunoscute și sub numele de covorașe lipicioase, sunt covorașe concepute pentru a vă permite să vă deplasați în mai multe poziții diferite. Aceste covoare oferă o aderență adăugată și stick. Dacă faceți o formă deosebit de riguroasă de yoga, luați în considerare o mat fără alunecare.
  • Partea 3 din 3:
    Având în vedere alte aspecte ale covorului
    1. Imagine intitulată Alegeți un mat de yoga Pasul 9
    1. Luați în considerare textura. Textura MAT dvs. face o diferență în ceea ce privește confortul dvs. personal. Covoarele vin într-o varietate de texturi, deci asigurați-vă că considerați atent textura înainte de a face o alegere.
    • Stickul Sticker, cum ar fi covorașii non-stick, tind să aibă o textură mai fungher. În timp ce acest lucru poate irita pielea, poate fi de fapt un avantaj dacă faci yoga care implică o mulțime de poziții intense.
    • Dacă preferați un covor neted, covorașul PVC poate fi cel mai bun mod de a merge. Cu toate acestea, multe companii de aprovizionare Yoga vinde mai multe covoare ecologice care oferă o textură netedă. Încercați să căutați o companie cu o reputație pentru a fi conștientă de mediu dacă doriți un mat neted, non-PVC.
  • Imagine intitulată Alegeți un mat de yoga Pasul 10
    2. Alegeți un Mat care este în mod corespunzător gros pentru nevoile dvs. După cum sa afirmat, dacă sunteți nou la Yoga, veți avea nevoie de mai multe căptușeli. Cele mai multe covorașe standard de yoga sunt 1/8 dintr-o grosime de inch, ceea ce poate să nu fie suficient de gros pentru un începător. Cu toate acestea, covorașii de yoga poate fi la fel de gros ca 1/4 de un centimetru. Dacă aveți nevoie de mai multă căptușeală, luați în considerare să mergeți pentru o covoare mai groasă.
  • Un bun între ele ar fi un covor de 1/6 dintr-un centimetru. Dacă sunteți nou la Yoga, dar mai mult în cadru, aceasta poate fi o opțiune bună pentru dvs. Un covor de grosime între ele poate fi, de asemenea, bun dacă călătoriți foarte mult, deoarece acestea sunt mai ușor să se rostogolească și să transporte.
  • Imagine intitulată Alegeți un mat de yoga Pasul 11
    3. Alegeți un mat ușor de stocat. Poate fi greoaie de a avea un mat de yoga care este dificil de a se rostogoli. Du-te pentru un covor care este făcut din material ușor și se rostogolește ușor. Testați un covor în magazin, rostogolindu-l de câteva ori. Asigurați-vă că mat este ușor de manevrat, astfel încât nu va trebui să vă faceți griji cu privire la stocarea acesteia.
  • Imagine intitulată Alegeți un mat de yoga Pasul 12
    4. Luați în considerare accesoriile. În funcție de nevoile dvs., este posibil să aveți nevoie de anumite accesorii pentru mat de yoga. Un mâner poate fi o idee bună dacă călătoriți în yoga în fiecare zi. De asemenea, este posibil să doriți să achiziționați un caz de transport pentru covoraș, precum și un cataramă de bumbac pentru a vă asigura covorul când îl rotiți.
    Sfat de experți
    Ellen est

    Ellen est

    Yoga Instructorellens East este un instructor de yoga certificat și proprietar al studioului 4 toată lumea în Hartwell, Georgia. A primit certificarea sa din 200Ra din Alianța Yoga și a fost un practician de yoga de peste 25 de ani.
    Ellen est
    Ellen est
    Instructor de yoga

    Ellen Est, Instructor Yoga, ne spune: "Este o idee bună să ștergeți covorașul după fiecare utilizare, folosind un dispozitiv de curățare a covorului cumpărat, apă curată sau un amestec de DIY - de obicei din hazel, apă și uleiuri esențiale."

  • Imagine intitulată Alegeți un mat de yoga Pasul 13
    5. Uită-te la preț. Maturile de yoga variază foarte mult în preț. Un mat de 1/8-inch PVC cu nici un padding, stickiness sau alte bibeluri va fi cea mai ieftină opțiune. Puteți obține un covor de această natură pentru aproximativ 10 dolari, dar se va purta repede. Dacă sunteți serios despre yoga, luați în considerare investiția într-o cantitate de calitate superioară.
  • Dacă intenționați să faceți Yoga Longterm, mergeți la un covor pricier de la o companie sportivă de renume sau de yoga. Un covor de la Lululemon Athletica, de exemplu, poate fi o investiție demnă dacă sunteți un entuziast de yoga.
  • Anumite caracteristici, cum ar fi umplutura și lipirea, costă în plus. Cu toate acestea, dacă ați decis aceste extras sunt importante pentru dvs. datorită nevoilor dvs. personale, acestea pot fi în valoare de prețul suplimentar.
  • Cum pot crea un spațiu în casa mea pentru yoga?

    Urmăriți acest videocgrad premium pentru a viziona acest sfaturi video premium de la un expert în industrie în acest videoclip premium

    Susana Jones, C-IAYTSusana Jones, C-IAYTCERTIFIED YOGA Therapist & Educator

    sfaturi

    Odată ce ați terminat folosind mat de yoga, puteți lua în considerare eliminarea acestuia prin donarea unui adăpost fără adăpost sau a unui adăpost pentru animale de companie.

    Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar