Cum să se ocupe de un narcisist

Narcisistii pot fi oameni dificili de a face cu. Mințile lor sunt limitate într-un mod care îi împiedică să se uite cu adevărat în afara ei înșiși, iar lumile lor sunt limitate în întregime spre interior, excluzând în același timp. Există multe forme de narcisism, și de a face cu un narcisist poate fi atât frustrant, cât și potențial periculos pentru sănătatea proprie și emoțională. Cu toate acestea, există câteva practici de bază pe care le puteți implementa atunci când se ocupă de orice narcisist.

Pași

Partea 1 din 3:
Care se ocupă de un narcisist pe termen lung
  1. Imaginea intitulată reacționează frumos atunci când a insultat pasul 1
1. Învață să identificați un narcisist. Înainte de a începe să aruncați cuvântul în jur, trebuie să vă amintiți că o mulțime de oameni au câteva tendințe narcisiste, dar nu sunt neapărat narcisisti. Prin învățarea a ceea ce face un narcisist, veți putea să le evitați mai bine și să vă ocupați de cei deja în viața voastră. Întrebați-vă dacă persoana:
  • Are un sentiment exagerat de importanța lor.
  • Se așteaptă sau necesită o laudă constantă și atenție de la alții.
  • Are puțină atenție pentru nevoile sau sentimentele altora.
  • Acționează arogant sau superior altor persoane.
  • Consideră că sunt într-un fel special, și că numai alți oameni care sunt speciali pot înțelege cu adevărat.
  • Consideră că alții sunt invidioasă.
  • Profită de alții pentru a obține ceea ce doresc.
  • Este obsedat de atingerea unei mari puteri, succes sau iubire ideală.
  • Imagine intitulată Fii o fată medie Pasul 13
    2. Aflați-vă propriile nevoi. Dacă aveți nevoie de cineva care poate oferi sprijin și înțelegere reciprocă, este mai bine să limitați timpul petrecut cu narcisistul în favoarea altora care vă pot oferi mai multe despre ceea ce aveți nevoie. Pe de altă parte, dacă narcisistul din viața ta este interesant sau vibrant în alte moduri și nu aveți nevoie de sprijin suplimentar, prietenia sau relația pot funcționa pentru moment.
  • Asigurați-vă că nu vă răniți că rămâneți în contact cu narcisistul. Acest lucru este valabil mai ales dacă aveți o relație strânsă cu ei (cum ar fi cea a soțului sau părintei), pentru că vor prelua mai mult timp.
  • Dacă vă aflați epuizat de nevoia lor (au nevoie de validare constantă, laudă, atenție și răbdare neclintită), atunci trebuie să vă regândiți relația cu ei.
  • Dacă un narcisist din viața ta te abuzează (manipularea, vorbind în mod constant la tine, sau te tratezi ca și cum nu ai valoare), trebuie să ieși imediat, pentru că sunt periculoase pentru sănătatea ta.
  • Imagine intitulată își cere scuze pentru că înșelați partenerul dvs. Pasul 7
    3. Acceptați limitările lor. Dacă această persoană este cu adevărat importantă pentru dvs., va trebui să acceptați narcisismul lor. Nu mai solicitați sprijinul sau atenția de la narcisist că nu pot furniza. A face acest lucru va realiza nimic altceva decât să te facă să te simți mai frustrat și dezamăgit, ceea ce va deteriora doar relația mai mult.
  • De exemplu, dacă știți că prietenul tău Bob este un narcisist, nu continuă să încerci să-ți aduci propriile probleme cu el. Pur și simplu nu va fi capabil să empatizeze și va întoarce rapid conversația înapoi la sine.
  • Imagine intitulată își cere scuze pentru că înșelați partenerul dvs. Pasul 17
    4. Definiți-vă propria valoare de sine prin alte mijloace. În mod ideal, valoarea de sine este construită din interior, mai degrabă decât dependentă de sprijinul extern. Pentru mulți, totuși, valoarea de sine crește mai puternică atunci când alții afirmă existența lor prin aprecierea lor ca indivizi. Nu mergeți la un narcisist atunci când căutați acest tip de sprijin, deoarece un narcisist nu va putea să o furnizeze.
  • Înțelegeți că, dacă vă confruntați în acea persoană, ei nu vor putea să aprecieze cu adevărat greutatea a ceea ce ați împărtășit. Ei pot, de fapt, să folosească această cunoaștere ca mijloc de a vă manipula, deci aveți grijă ce spuneți unui narcisist.
  • Amintiți-vă că motto-ul narcisistului este "Eu primul." Când se ocupă de ele, va trebui să funcționeze sub motto-ul lor.
  • Imagine cu denumirea rănilor familiei Heal Pasul 20
    5. Încercați să aveți compasiune. Acest lucru ar putea fi mai ușor de spus decât făcut, dar amintiți-vă: În ciuda tuturor presupusului încrederea în sine, afișajul narcisistului, adânc în jos, există o lipsă severă de încredere adevărată care necesită aprobarea constantă a altora să se supună. Mai mult, narcisistul nu are o viață întreagă, deoarece au închis o gamă largă de emoții.
  • Acest lucru nu înseamnă lăsându-i să facă ceea ce vor cu tine. Înseamnă că îți amintești că narcisistul este o ființă umană care nu se poate conecta cu alte persoane. Acest lucru se întâmplă adesea ca urmare a părinților narcissiști.
  • Amintiți-vă, de asemenea, că narcisistii nu au nici o înțelegere a iubirii necondiționate. Tot ceea ce fac este auto-servirea, ceea ce este o modalitate teribil de singurătate de a trăi.
  • Vă poate ajuta să aveți compasiune dacă vă puteți aminti că aceste comportamente negative sunt proiecții ale propriilor lor ură și sentimente de inadecvare.
  • Partea 2 din 3:
    Care se ocupă de un narcisist pe termen scurt
    1. Imagine intitulată prinde pe cineva culcat pasul 12
    1. Evitați jocurile mintale. O mulțime de narcisisti joacă jocuri minte care vă forțează să fiți în mod constant pe defensivă. Cel mai bun mod de a face față acestor jocuri este de a recunoaște jocul și de a opri jocul. Pentru a face față unui narcisist, trebuie să vă păstrați ego-ul din alergare.
    • Ieșiți din joc "Blame joc." Un narcisist nu poate face nici un rău în mintea lor, ceea ce înseamnă că au nevoie de cineva care să vină pentru orice eșecuri. În loc să încerce să argumenteze sau să explic cum este vina lor, trebuie să stabilești limite. Urmăriți ceea ce au făcut, astfel încât să puteți spune (într-un ton fără acuzator), "Hei Dan, iată numărul de inventar care arată că avem nevoie de mai multă hârtie."
    • Narcisii tind să fie mincinoși cu adevărat buni. Dacă vă amintiți ceva foarte diferit de ele (mai ales dacă le pune într-o lumină proastă) nu începeți să vă dublați. Nu încercați să o argumentați, cu excepția cazului în care aveți dovezi empirice absolute că aveți dreptate. Chiar și atunci, un narcisist va reuși să transforme totul pentru a reflecta bine pe ele.
    • Cel mai important lucru de reținut este să cultive o atitudine non-receptivă față de ei. Dacă aveți un narcisist în viața voastră, vor fi jabi, puse în jos și minciuni. Nu răspundeți. Este ca un joc de captură, numai că nu aveți nevoie să prindeți mingea și să o aruncați înapoi. De fapt, lăsați mingea (insultele, jocurile mintale etc.) naviga chiar pe trecut.
  • Imaginea intitulată BE MATURE PASUL 15
    2. Nu vă așteptați să vă bucurați de un narcisist. Din moment ce narcisii au ego-uri mari și se gândesc prea bine la ei înșiși, ei vă vor vedea probabil ca pe cineva care este, în unele moduri, inferior. S-ar putea să fiți în măsură să câștigați favoarea narcisistului pe termen scurt, dar nu ar trebui să vă așteptați niciodată să puteți satisface sau să impresioneze un narcisist pe termen lung.
  • Fi pregătit să scadă în estimarea lor, de multe ori. Nu veți putea niciodată să trăiți la ceea ce vă așteaptă să fiți, care este cineva care îi acordă o atenție completă.
  • Încercați să nu luați critici la inimă. Amintiți-vă că vine dintr-o viziune globală foarte echilibrată. De asemenea, nu încercați să vă argumentați meritele cu narcisistul, pentru că nu vor putea să vă audă.
  • Dacă vă aflați în mod constant (fie că sunt soț / soție, un părinte sau un sef), găsiți pe cineva în care aveți încredere să vorbiți despre ceea ce spun ei (un prieten de încredere, un consilier etc.). Dacă puteți, obțineți un spațiu de la narcissist în scopuri de recuperare.
  • Imaginea intitulată Fii o prietena mai bună Pasul 12
    3. Ascultă o mulțime. Dacă trebuie să vă angajați cu narcisistul, cel mai bun mod de a face față este să ascultați pur și simplu. Narcisistul vă va cere atenția și urechea dvs. și va fi probabil supărată sau rece cu dvs. dacă neglijați-o să o oferiți. Totul are limite, desigur, și dacă narcisistul din viața voastră vă cere atenția la un moment dat, nu îl puteți oferi, nu ar trebui să vă înșele. Dacă intenționați să fiți într-o prietenie sau altă relație cu un narcisist, totuși, ar trebui să fiți pregătiți să faceți o mare înțelegere autentică.
  • Dacă vă găsiți mintea, cereți-le clarificări pe un punct anterior pe care îl amintiți, astfel încât să vă găsiți înapoi în conversație. De exemplu, ați putea spune "Mă gândeam la ceea ce ați spus despre X și nu ați auzit ce ați spus. Ați putea repeta ce ați zis?"
  • Imaginea intitulată se simt bine despre tine pasul 20
    4. Fii la fel de autentic în lauda ta posibil. Cu toate probabilitățile, există o anumită calitate despre narcisistul din viața voastră pe care o admirați. Construiți majoritatea laudării dvs. în jurul acelei calități. Va părea mai sinceră, ceea ce vă va ține în grațiile bune ale narcisistului și va fi, de asemenea, un memento constant pentru dvs. de ce păstrați această persoană în viața voastră.
  • De exemplu, dacă narcisistul dvs. este un scriitor foarte bun, asigurați-vă că le spuneți asta. Spune lucruri ca "Ești cu adevărat articulați. Îmi place modul în care reușești să-ți faci ideile atât de clar." Îți recunosc onestitatea și vor fi mai puțin probabil să încerce să te atace.
  • Chiar dacă oferiți narcisistului complimente și laudă, ei doresc, ei sunt încă probabil să încerce să găsească modalități de a fi subcotări și de a vă controla, datorită nesiguranțelor lor profunde. Metodele lor pot fi foarte subtile și sofisticate, deci fiți în gardă.
  • Imagine intitulată Fii prieteni cu toată lumea Pasul 4
    5. Zâmbet și nod. Dacă narcisistul din viața voastră este o persoană pe care nu o puteți alege să evitați contactul și vă aflați în imposibilitatea de a tolera măgulitor acea persoană cât de des este necesar, următoarea opțiune este de a păstra liniștea. Nu veți obține nici o favoare cu narcisistul ținând gura închisă, dar, fără a nu fi de acord cu acea persoană, vă dați pasiv impresia de acord.
  • Deoarece un narcisist necesită o atenție constantă, zâmbind și dădu din cap este o modalitate bună de a le oferi acest lucru fără a fi nevoie să vă angajați să interacționați în continuare. Această metodă funcționează deosebit de bine pentru acei narcisisti care nu sunt inextricabil interconectați în viața voastră (ca un coleg, un membru al familiei pe care nu îl trăiți, sau un prieten pe care nu sunteți foarte aproape de).
  • Imagine intitulată Data unei persoane transgender Pasul 8
    6. Convinge narcisistul că ceea ce doriți să le beneficieze. Dacă aveți nevoie de ceva de la un narcisist, cel mai bun mod de a obține este să încadrați cererea într-un mod care sugerează narcisistului că vor beneficia de ei în furnizarea acestuia.
  • De exemplu, dacă doriți să vă convingeți pe prietenul dvs. să meargă la un restaurant nou cu dvs. și narcisismul ei se învârte în jurul stării sale sociale, spune ceva de-a lungul liniilor, "Am auzit că este cel mai bun loc pentru a merge dacă doriți să frecați coate cu toți oamenii influenți din comunitate."
  • Ca un alt exemplu, dacă doriți să vedeți o expoziție cu un prieten, iar narcisismul său se învârte în jurul inteligenței sale, ați putea spune ceva, "Ei spun că este deosebit de interesant pentru oamenii inteligenți cu minți rapide."
  • Imaginea intitulată Pay înainte Pasul 4
    7. Prezentați critici constructive în termeni pozitivi sau neutri. Narcisistul nu va accepta niciodată critica flagrantă. El sau ea va presupune, probabil, că sunteți fie gelos, fie pur și simplu orney și vă va devaloriza părerea și mai mult ca rezultat. Evitați umilirea, chiar dacă ar putea fi tentantă să faceți acest lucru. Încărcați lucruri într-un mod care invită narcisistul să creadă că are încă mâna superioară.
  • De exemplu, dacă trebuie să reamintiți un client narcisist să vă plătească, să le reamintiți ușor prin cererea lor pentru o reamintire a perioadei de plată convenite, mai degrabă decât să precizați direct că plata întârzierea.
  • Partea 3 din 3:
    Stadând o intervenție
    1. Imagine intitulată de confort unui prieten care a fost molestat sexual Pasul 5
    1. Determină dacă o intervenție este adecvată. Uneori, mai ales când narcisistul este cineva pe care-l iubești (un alt, un părinte sau un copil), poate doriți să luați în considerare stadializarea unei intervenții. Acest lucru poate fi foarte dificil, deoarece poate fi foarte greu de convingat o persoană narcisistă că au o problemă.
    • Cel mai bun moment pentru a evolua o intervenție este după ce sa întâmplat ceva în schimbare de viață cu narcisistul (ca o boală, o pierdere de locuri de muncă etc.) în cazul în care lucrurile care își hrănesc eul sunt deteriorate sau eliminate.
  • Imagine intitulată Data unei persoane transgender Pasul 16
    2. Obțineți ajutorul unui profesionist. Veți avea nevoie de o petrecere neutră și cu experiență, deoarece lucrurile pot deveni emoționale și furtunoase în timpul intervenției. Ele vă pot ajuta, de asemenea, să planificați intervenția și să vă dați o idee despre modul în care ar putea să meargă intervenția. Încercați să obțineți sfatul unei persoane cum ar fi un terapeut de comportament, psiholog sau un asistent medical clinic licențiat care are experiență de narcissists.
  • Un profesionist poate discuta despre diferite opțiuni terapeutice cu dvs. Psihoterapia individuală și terapia de grup au beneficiile lor și s-au dovedit a ajuta indivizii narcisici să vadă alți oameni ca indivizi care sunt la fel de importanți ca și ei.
  • Uitați-vă în jurul zonei dvs. și întrebați-i pe unii oameni ale căror opinii aveți încredere în cine ar putea recomanda. Doriți să vă asigurați că aveți persoana potrivită pentru sarcină.
  • Imagine intitulată Aflați o limbă Pasul 5
    3. Recrutați aproximativ 4 sau 5 persoane. Acestea trebuie să fie oameni care sunt aproape de narcisist într-un fel sau oameni care au fost răniți de narcisist, dar sunt dispuși să le vadă să obțină ajutorul de care au nevoie.
  • Asigurați-vă că acești oameni nu vor avertiza narcisistul înainte de timp și nu vor răspândi bârfe în jurul valorii de ceea ce se întâmplă.
  • Imaginea intitulată Supraviețuirea liceului Pasul 13
    4. Planificați intervenția. O intervenție nu este un stimulent al momentului. Va trebui să planificați unde și când și ce veți spune cu toții și faceți. Profesioniști vă poate ajuta aici cu unele dintre ceea ce vă puteți aștepta de la intervenție.
  • Imagine intitulată Heal Family Rănile Pasul 2
    5. Dezvoltați câteva puncte de discuție. Acestea sunt principalele puncte pe care doriți să le respectați în timpul intervenției. Ele pot fi lucruri cum ar fi cum problemele narcisistului rănesc familia (dați exemple specifice) și de ce aveți intervenția (au devenit abuzivi sau au încetat să contribuie la familia - din nou, doriți să fiți specifici).
  • Trebuie să aveți un fel de consecință pentru acțiunile lor dacă refuză intervenția. Acest lucru ar putea fi orice să nu participe la activități importante pentru narcisistul de a pune capăt relației. Acest lucru vă va oferi efectul de levier în efortul dvs. de a le convinge să se schimbe.
  • Imaginea intitulată Spuneți cuiva la locul de muncă pe care mi-au mirositor pasul 5
    6. Face clar cum narcisistul se rănește. Este important să vă folosiți compasiunea în timpul intervenției, deoarece motivul pentru care faceți acest lucru este că au șansa de a se obține mai bine. Lăsați narcisistul să știe că face o schimbare va fi pentru beneficiul lor, precum și ceilalți.
  • Utilizare "I" declarații. Acest tip de limbă este mai puțin probabil să pună narcisistul asupra defensivă. De exemplu, "Mă simt ignorat când transformă în mod constant conversația cu tine însuți," sau "Simt că vă așteptați să fiu disponibil în mod constant emoțional fără a-mi oferi sprijin emoțional în schimb." Din nou, utilizați exemple specifice ale vremurilor pe care le-au rănit.
  • Imagine intitulată de confort unui prieten care a fost molestat sexual Pasul 11
    7. Să fie pregătit pentru posibilitatea ca intervenția să nu funcționeze. Amintiți-vă că, dacă faceți o intervenție etapă, nu înseamnă că narcisistul va face de fapt ceea ce trebuie să facă pentru a obține mai bine. De asemenea, terapia pentru narcisesști nu funcționează întotdeauna, așa că fi pregătit pentru orice rezultat pe acel scor.
  • sfaturi

    Nu puteți câștiga un argument cu aceste tipuri de oameni, chiar dacă veți câștiga... ai pierdut. Cel mai bun sfat este de a păstra clar și de a păstra conversația la un nivel minim.

    Avertizări

    Este foarte important să fii conștient de propria sănătate mintală atunci când se ocupă de un narcisist. Dacă calitatea vieții se diminuează din cauza lor, trebuie să scăpați, chiar dacă sunt părinte, un soț sau un sef.
  • Minimizați-vă timpul cu narcisistul cât de mult puteți, și tăiați legăturile complet dacă trebuie. Dacă petreceți prea mult timp cu un narcisist, riscați să deveniți interdependenți cu ei până la punctul în care influențează negativ propria sănătate și dezvoltare emoțională.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar