Cum să se ocupe de o mamă teribilă ca adult

Nu vă puteți alege familia, dar vă puteți dori să puteți dacă sunteți împovărați cu o mamă teribilă. Din fericire, spre deosebire de când ați fost un copil, aveți mai mult de un cuvânt de spus în relația pe care o aveți cu mama dvs. ca adult. Începeți prin stabilirea limitelor corespunzătoare cu mama dvs. Apoi, de a vindeca de la orice chestiuni nerezolvate având o mama dificilă ar fi putut cauza. În cele din urmă, asigurați-vă că vă aplați pe alți oameni din viața voastră pentru o empatie și sprijin mult.

Pași

Metoda 1 din 3:
Stabilirea limitelor în relație
  1. Imagine intitulată se ocupă de o mamă teribilă ca un pas adult 1
1. Recunoașteți și evitați declanșatoarele ei. Ani de a face față unei mame teribile s-ar fi putut educa deja pe Do și nu de a face față ei. Cu toate acestea, identificarea și învățarea de a face ca declanșatoarele mamei dvs. vă pot ajuta să vă îmbunătățiți interacțiunile cu ea.
  • De exemplu, dacă mama ta se potrivește în mod constant despre alegerea carierei dvs., ați putea alege să evitați acel subiect ori de câte ori sunteți în jurul ei.
  • Având în vedere părțile din viața dvs. de la conversație nu se simt grozav și este cu siguranță nedrept, dar poate fi singura modalitate de a trece prin interacțiuni cu mama ta.
  • Imagine intitulată se ocupă de o mamă teribilă ca un pas adult 2
    2. Alegeți un nivel tolerabil și o metodă de contact. Menținerea unei relații cu mama dvs. poate necesita o coping inteligent din partea dvs. Gândiți-vă cât de des și despre care puteți să vă ocupați de ea și să vă modificați contactul în consecință.
  • De exemplu, s-ar putea să vorbești numai cu privire la weekend-urile asemănătoare zilelor - când nu sunteți deja subliniat de alte aspecte ale vieții. Sau, puteți limita vizitele în persoană și puteți rămâne în contact prin telefon sau skype.
  • Imagine intitulată se ocupă de o mamă teribilă ca un pas adult 3
    3. Verbalizați modul în care acțiunile ei vă afectează. Uneori, părinții nu știu cum comportamentul lor îi face pe copiii lor să se simtă și nici măcar să fie conștienți de acțiunile ei. Explicați-vă mamei dvs. exact ceea ce face asta sau vă frustrează. Pur și simplu făcându-i conștienți de aceste lucruri pot fi foarte utile.
  • S-ar putea să spui ceva de genul: "Mamă, mă doare când critici soțul meu. Se pare că ieși din calea ta să cauți calitățile sale proaste."
  • Imagine intitulată se ocupă de o mamă teribilă ca un pas adult 4
    4. Exprimați-vă limitele. Ai izolat ce acțiuni ale lui Hers vă afectează. Acum, este timpul să stabilim anumite granițe clare pentru a reduce aceste acțiuni. Când vă stabiliți limitele, includeți ceea ce face și ce veți începe să faceți dacă comportamentul continuă.
  • De exemplu, ați putea spune: "Am nevoie de tine să oprești rău-moșteniți Michael. Dacă nu, voi opri împărtășirea informațiilor despre viața mea personală cu dvs."
  • S-ar putea să vă petreceți ceva timp, scrieți-vă limitele și posibilele consecințe înainte de a le împărtăși cu mama dvs.
  • Poate că aveți probleme să decideți cum să setați limitele dacă nu v-ați gândit niciodată la acest lucru. Ia ceva timp pentru a afla despre Setarea limitelor.
  • Imagine intitulată se ocupă de o mamă teribilă ca un pas adult 5
    5. Urmați prin consecințe. Lucrul complicat despre stabilirea limitelor este că ele sunt doar eficiente dacă urmați. Orice ai spus mamei tale pe care o vei face, trebuie să fii dispus să o faci, dacă este necesar.
  • Cu alte cuvinte, dacă i-ați spus că o să vă lăsați să vă lăsați să vă vedeți pe copiii dvs. sau să nu mai vizitați cât de des, va trebui să faceți acest lucru.
  • Nu negociați cu mama dvs. sau lăsați-o să vă împiedicați să vă schimbați limitele. Stați firmă. Dacă acționează în mânie, nu răspunde.
  • Metoda 2 din 3:
    Vindecarea rănilor emoționale
    1. Imaginea intitulată se ocupă de o mamă teribilă ca un pas adult 6
    1
    Vedeți un terapeut. Dacă aveți nevoie de sprijin emoțional sau aveți nevoie de asistență pentru învățarea modului de stabilire a limitelor sănătoase, un terapeut poate ajuta. Terapeutul dvs. vă poate ajuta să lucrați prin sentimentele dvs. și să construiți modalități mai sănătoase de a vă referi la mama și altele.
    • De exemplu, terapeutul dvs. poate lucra cu dvs. pentru a dezvolta abilități de rezolvare a conflictelor și a afla cum să solicite cu încredere sprijin de la alții din viața ta.
    • Dacă, din orice motiv, un terapeut nu este o opțiune viabilă, ați putea dori să verificați o carte de ajutor de la o bibliotecă locală despre terapia comportamentală dialectică. Acest tip de terapie învață abilitățile de spirit, reglementarea emoției, toleranța la stres și eficacitatea interpersonală (setarea limită).
  • Imagine intitulată se ocupă de o mamă teribilă ca un pas adult 7
    2. Efectuați auto-îngrijire în mod regulat. Care se ocupă de o mamă toxică poate fi o provocare. Personalitatea și comportamentele mamei tale vă pot lăsa să vă simțiți neclintiți sau înțeleși greșit. Îngrijiți-vă sănătatea emoțională prin crearea unei practici de auto-îngrijire a activităților plăcute pe care le faceți doar pentru dvs.
  • De exemplu, ați putea începe să mergeți pe o pistă de natură din apropiere în fiecare dimineață doar pentru a vă curăța mintea. S-ar putea să luați, de asemenea, băi de lux cu uleiuri sau lumânări parfumate sau înghesuiți de șemineu cu o ceașcă de ceai și o carte bună.
  • Auto-îngrijire poate fi orice activitate sau practică care vă permite să vă hrăniți.
  • Imagine intitulată se ocupă de o mamă teribilă ca un pas adult 8
    3. Decideți dacă este mai sănătos să tăiați legăturile cu ea. Deși poate fi dificil de luat în considerare, ați putea petrece ceva timp, văzând dacă este mai bine să mențineți o relație cu mama dvs. Un părinte toxic poate avea un impact major asupra sănătății dvs. mintale și a bunăstării. Dacă comportamentul ei nu se îmbunătățește și nu respectă limitele dvs., este posibil să trebuiască să faceți alegerea grea pentru a obține o anumită distanță.
  • Nu faceți această decizie ușor. Dă-ți ceva timp pentru a reflecta asupra a ceea ce ar fi ca să nu ai o relație cu mama ta. Scrieți-vă gândurile într-un jurnal. Căutați sfatul terapeutului sau al celor mai apropiați prieteni.
  • Imaginea intitulată se ocupă de o mamă teribilă ca un pas de adult 9
    4. Luați în considerare lecțiile pe care le-ați învățat. Poate părea imposibil pentru nimic bun să ieși dintr-o relație proastă cu mama ta. Dar, puteți învăța să utilizați experiența în avantajul dvs.
  • De exemplu, poate dorința mamei tale de a-ți controla viața ți-a făcut să lupți pentru ceea ce ai vrut cu adevărat. Ca rezultat, este mai puțin probabil să permiteți unui iubit sau unui prieten să vă controleze și viața. Sunteți dispuși să vă ridicați pentru ceea ce credeți.
  • Gândiți-vă la toate calitățile și obiceiurile pe care le-ați dezvoltat de la învățare pentru a vă gestiona mama. Apoi, folosiți-le pentru a crea o poveste nouă și mai pozitivă pentru dvs. În același timp, încercați să fiți conștienți de evitarea greșelilor pe care o făcea mama ta atunci când părinții proprii tăi copii.
  • Imagine intitulată se ocupă de o mamă teribilă ca un pas adult 10
    5. Schimbați-vă auto-vorbirea. Dacă v-ați maturizat într-un adult cu o mamă teribilă, ați fi creat o narațiune negativă despre viața și abilitățile dvs. Spunând lucruri precum "Nu merit să fiu fericit" sau "Nimeni nu mă va iubi" să se simtă adevărat. Cu toate acestea, aceste declarații negative nu vă vor face să vă simțiți mai bine. Lucrați pentru a vă revizui schimbul de sine în declarații mai pozitive.
  • Pentru mulți oameni, este mai bine să începeți cu auto-discuție neutru dacă vă ocupați de o mulțime de auto-vorbe negative. Studiile au arătat că este mai eficient să mergeți mai întâi neutru înainte de a merge pozitiv, deoarece este mai ușor să faceți comutatorul la discuții neutre decât la fel de negativ la pozitiv.
  • De exemplu, ați putea avea gânduri negative să intre în minte ori de câte ori cineva complimentează aspectul dvs, "Știu că nu este adevărat, știu că sunt urât." O modalitate mai neutră de a reforma acest lucru ar putea fi, "S-ar putea să mă simt greu, dar dacă cineva pleacă din calea lor să mă complimenteze, probabil că nu mințind."
  • Imagine intitulată se ocupă de o mamă teribilă ca un pas adult 11
    6. Modificați propriul stil de părinți. Având o mamă dificilă vă poate face să vă simțiți ineficienți ca un părinte singur. Lucrul cu un terapeut de familie vă poate ajuta să depășiți toate modelele relaționale negative pe care le-ați luat de la mama dvs. și să construiți relații sănătoase cu copiii voștri.
  • În plus, ați putea dori să vă check-in cu partenerul sau co-părintele dvs. și cu copiii dvs. adesea pentru a vă asigura că aceste obiceiuri nu s-au frecat.
  • Dezvoltați o relație deschisă și cinstită cu copiii dvs. și încurajați-i să vină la dvs. dacă trebuie să discute despre modul în care părintele. De asemenea, încurajați-i să dezvolte o relație cu mama dvs., dar să stabilească așteptări realiste, astfel încât acestea să nu fie dezamăgiți când nu poate livra.
  • Metoda 3 din 3:
    Găsirea altor surse de sprijin
    1. Imagine intitulată se ocupă de o mamă teribilă ca un pas adult 12
    1. Consolidați relațiile cu tatăl și frații dvs., dacă le aveți. Puteți contracara efectele secundare negative ale unei mame toxice prin construirea altor relații pozitive. Începeți cu familia dvs. imediată. Dacă aveți frați sau un tată, încercați să vă întăriți legătura cu ei.
    • Vorbește cu ei despre ce se întâmplă cu mama ta. Întrebați-i dacă se simt în mod similar și cum se ocupă de un astfel de tratament.
  • Imaginea intitulată se ocupă de o mamă teribilă ca un pas adult 13
    2. Cultivați prietenii de susținere. Un grup de suport pozitiv este esențial atunci când lipsește sprijinul potrivit de la mama ta. S-ar putea să fiți tentați să izolezi și să-i împingeți pe alții, dar nu. Înclinați pe cei mai apropiați prieteni vorbind despre ceea ce vă simțiți sau întrebați-i să vă ajute să vă luați mintea. În cele din urmă, prietenii tăi pot deveni oa doua familie pentru tine.
  • Suportul social pozitiv poate contribui la contracararea unora dintre efectele negative ale unui părinte toxic.
  • Imagine intitulată se ocupă de o mamă teribilă ca un pas adult 14
    3. Găsiți un model de rol. O altă modalitate de a contracara o parte din stresul de a avea o mamă teribilă este căutând un alt adult pentru îndrumare. Gândiți-vă la cifrele din comunitatea dvs. care afișează unele dintre trăsăturile pe care nu le obțineți de la mama ta. Formează o relație casuală cu acești indivizi sau îi întrebați dacă sunt dispuși să vă îndrumă.
  • Exemple de modele bune de rol pot fi profesori, antrenori, lideri comunitari, șefi sau rude mai mari.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar