Cum să se ocupe de un perfecționist la locul de muncă

Lucrul cu un perfecționist poate fi o provocare. Oamenii care sunt perfecționiști pot fi orientați spre detalii, lipici de lipituri pentru reguli sau negative față de alte persoane. S-ar putea să fiți frustrat de un angajat, coleg sau sef care are aceste tendințe, dar există modalități de a face față acestor tipuri de oameni.

Pași

Metoda 1 din 3:
Care se ocupă de un subordonat perfecționist
  1. Imaginea intitulată Pregătiți-vă pentru un interviu de angajare Pasul 4
1. Rețineți că există diferite tipuri de perfecționiști. Perfecționiștii tind să observe detalii și au standarde ridicate, astfel încât să fiți tentați să le plasați într-un rol de management. Cu toate acestea, în unele cazuri, acest lucru ar putea să nu funcționeze din cauza diferitelor forme pe care le poate lua perfecționismul. Unele dintre diferitele tipuri de perfecționism includ:
  • Perfectionismul neurotic. Aceste tipuri de perfecționiști doresc aprobarea celorlalți și se pot îngrijora neîncetat că nu o vor obține. De exemplu, un perfecționist neurotic ar putea petrece ore pe un e-mail relativ neimportant la seful său și să-i agonizeze pe fiecare cuvânt și frază.
  • Perfecționismul narcisic. Aceste tipuri de perfecționiști se bazează pe opiniile altora pentru sentimentul de superioritate. Ele sunt, de asemenea, îndrăgite de reguli și ordine. De exemplu, cineva care este un perfecționist narcisist ar putea să-și demonstreze cunoștințele despre o procedură sau o regulă pentru a obține aprobarea colegilor sau a superiorilor ei.
  • Principatul perfecționism.Acești perfecționiști sunt determinați de moralitate și etică. Ei ar putea chiar să încerce să-și impună moralitatea și etica asupra altor persoane la locul de muncă. De exemplu, un perfecționist principal care se opune consumului de carne ar putea rușina alți colegi pentru ceea ce mănâncă în timpul prânzului.
  • Perfecționismul hiper-atent. Acești perfecționiști se concentrează asupra detaliilor minore într-o măsură nerezonabilă și pot fi deranjați de stimulii externi. De exemplu, un perfecționist hiper-atent ar putea deveni nerezonabil supărat dacă un coleg îi întreabă o întrebare în timp ce compune un e-mail și îl întrerupe.
  • Imagine intitulată delegatul Pasul 6
    2. Evitați să oferiți proiecte prea mari în domeniul de aplicare. Mulți perfecționiști sunt muncitori grei, care sunt calități admirabile pentru ca un angajat să posede. Cu toate acestea, unii perfecționiști au tendința de a îmbunătăți componentele mici ale unui proiect, mai degrabă decât să se uite la imaginea de ansamblu. Prin urmare, ar putea fi utilă selectarea cu atenție a sarcinilor pentru aceste tipuri de angajați.
  • Dați-le sarcini care sunt orientate detaliate și limitate în domeniul de aplicare, astfel încât acestea nu primesc un proiect mare înfundat de prea multe detalii. Unii perfecționiști nu pot fi dispuși să delegeți altora, deci este mai bine să le lăsați să lucreze independent pe proiecte care necesită o viziune unificată să aibă succes.
  • Imagine intitulată delegatul Pasul 8
    3. Apel la simțul lor de empatie și de vanitate. Dacă angajatul dvs. este un perfecționist neurotic sau narcisist, atunci el sau ea va avea o mișcare puternică pentru a vă face pe alții.Prin urmare, explicând modul în care stilul lor de lucru afectează performanța globală a echipei poate fi o modalitate eficientă de a motiva persoana. Frază în termeni care arată că îți dai seama că au standarde înalte și că apreciezi aceste standarde înalte.
  • De exemplu, ați putea spune ceva, "Ai standarde înalte, la fel ca mine, și asta are nevoie de această organizație. Doar amintiți-vă, Moralul bun este esențial pentru o bună producție. O regulă bună este de a da două complimente pentru fiecare critică."
  • Imagine intitulată delegată Pasul 3
    4. Apel la interesul lor propriu. Unii perfecționiști sunt destul de ambițioși și pot dori chiar să fie perfecți, ceea ce se datorează fie motivației interne, fie la motivația externă. Dacă persoana se tratează pe alți oameni la locul de muncă prost, atunci ați putea explica persoanei că managerii care demoralizează subordonații lor se luptă să avanseze la locul de muncă. Cei mai înalți o persoană avansează în ierarhia corporativă, cu atât mai mult trebuie să compromită pentru binele întregului întreg.
  • Încercați să spuneți ceva de genul acesta: "Întotdeauna încercați să vă asigurați că toate detaliile sunt participante și că fiecare lucru mic se face exact drept. Asta e fantastic, pentru că oamenii trebuie să obțină lucrurile mici înainte ca ei să poată obține lucrurile mari. Ești bine pe drum spre lucruri mari. Amintiți-vă, managementul superior este totul despre imaginea de ansamblu. Imaginea mare este înțelegerea faptului că concentrarea pe îmbunătățirea de la succesul de 95% la succesul de 100%, de obicei, vă în jos. Viziunea tunelului vă costă mai mult decât trebuie să treceți pur și simplu la următorul proiect."
  • Metoda 2 din 3:
    Care se ocupă de un coleg de perfecționist
    1. Image intitulată Convingeți șeful dvs. pentru a vă permite să lucrați de la pasul de acasă 4Bullet1
    1. Alegeți bătăliile. Este important să decideți când ar trebui să luați un stand și când ar trebui să lăsați ceva să meargă. Acest lucru poate fi dificil, dar luarea unui moment de a lua în considerare cât de importantă este problema vă poate ajuta să decideți când să luați un stand sau nu.
    • Ideea aici este de a păstra perspectiva. Deoarece acesta este un co-lucrător și nu un sef, acordul cu ei nu înseamnă neapărat că trebuie să urmați sugestiile lor. Deși ar putea părea prea pasivă, spuneți doar "da" și deplasarea cu viața dvs. poate diminua conflictul dintre dvs. și colegul dvs. și diminuați stresul din partea dvs.
    • Amintiți-vă că acordul cu persoana nu le oferă putere asupra voastră. De fapt, face contrariul, pentru că vă eliberează să vă concentrați asupra cerințelor persoanei.
  • Imaginea intitulată Obțineți o treaptă de locuri de muncă Pasul 4
    2. Întrebați ce vor să faceți altfel. Uneori, un perfecționist își poate ascunde nesiguranța prin utilizarea criticii. Acest lucru poate fi supărător, dar ar putea ajuta să vă reamintim că acesta este un mecanism de apărare. Persoana poate fi doar o lovitură la tine, pentru că el sau ea se simte nesigură despre ceva.
  • Întrebându-vă colegului dvs. despre cum ar prefera ceva de făcut, puteți dezarma acele nesiguranță. Încercați să le semnalizați că sunteți o persoană care îi pasă de sentimentele lor. Când înțeleg că îți prețuiești sentimentele, îi face să se simtă mai sigure, ceea ce le face mai puțin probabil să vă critică în viitor.
  • De exemplu, ați putea spune ceva de genul ", se pare că sunteți supărat despre rezultatul acestui proiect. Vrei sa vorbim despre asta?"
  • Imaginea intitulată deveni un inginer de software Pasul 6
    3. Stick de armele tale. Dacă problema este importantă pentru dvs., atunci aveți dreptate să vă lipiți de arme. Este puțin probabil ca supervizorii și colegii dvs. să nu fie conștienți de tendințele perfecționționiste ale colegului tău. Dacă ceva este important pentru dvs. și nu sunteți de acord, aveți dreptul de a spune acest lucru.
  • Dezacordarea nu înseamnă argumentarea. Precizați dezacordul și continuați. Dezacordul nu trebuie să definească relația dacă nu lasă-o. Încercați să spuneți ceva de genul, "Respect ce spui, cred că doar venim la ea din perspective diferite."
  • Dacă par intenția de a avea un argument cu tine, apoi pleci. Este puțin probabil ca colegii și supraveghetorii dvs. să nu fie conștienți de căile colegului dvs. Prin urmare, este puțin probabil ca tu să fii învinuit că nu dorești să fii atras într-un argument cu ei.
  • Imaginea intitulată are un bun interviu de locuri de muncă Pasul 2
    4. Păstrează-ți Distanța. Această modalitate cea mai simplă de a evita conflictul este uneori pentru a evita persoana cu care vă confrunți. Când trebuie să lucrați împreună, să le reamintiți că toată lumea are propria lor slujbă și că trebuie să faceți a ta față de satisfacția șefului și nu la a lor.
  • Puteți dezactiva întotdeauna. Dacă co-lucrătorul dvs. odios se întâmplă despre un detaliu inconsecvent, rămâne doar necommittal.
  • Începe cu "O.K," "Înțeleg," sau vechiul standby, "Huh."
  • Apoi faceți evadarea--"Nu știam că ați simțit așa. Asa de interesant. Una din aceste zile, vom avea de gând să facem prânzul și să-mi spui totul despre asta. Trebuie să plec."
  • Metoda 3 din 3:
    Care se ocupă de un supraveghetor de perfecționist
    1. Imagine intitulată Alegeți un model de rol Pasul 2
    1. Gestionați-vă managerul. Aceasta este o tehnică numită "Gestionarea în sus." Ideea este de a identifica cravatele dvs. de personalitate, punctele forte și punctele slabe și adaptați stilul dvs. de comunicare la a lor.
    • Perfecționiștii doresc să fie în control. Acest lucru ar putea părea evident, dar răspunsul potrivit nu este. Dacă aveți un sef care este un ciudat de control, îl folosiți în avantajul dvs. Când vă dau o sarcină, întrebați întrebări directe, detaliate care definesc limitele alocării.
    • Întrebați despre așteptările managerului dvs. Acest lucru poate oferi managerului dvs. un sentiment îmbunătățit de control, dar vă protejează și de un răspuns arbitrar din partea lor. Deși perfecționismul ar putea fi inerent nerezonabil, oamenii - chiar și oamenii perfecționiști - încearcă să nu fie. Dacă v-au dat un punct de plecare, un punct final și limitele unei sarcini, dacă îl completați în funcție de specificațiile lor, scade probabilitatea ca ei să fie supărați de tine.
  • Imagine intitulată Pregătiți-vă pentru un interviu de angajare Pasul 2
    2. Împingeți informațiile lor. Odată ce ați avut un mâner bun pe ceea ce caută, nu așteptați ca ei să vă ceară pentru asta sau "Trage-o afara" de tine. Împingeți-l calea lor.
  • Cu cât le dați mai mult informațiile pe care le caută fără să întrebe, cu atât mai puțin probabil că trebuie să se gândească la tine și la imperfecțiunile tale. Vă permite să evitați conflictul prin faptul că sunteți în locul potrivit la momentul potrivit, care, în acest caz, este în afara vederii și din minte.
  • Imagine intitulată arată angajații dvs. Aprecierea dvs. Pasul 1
    3. Faceți pace cu faptul că există doar atât de multe pe care le puteți face. În relația limitată pe care o aveți ca subordonată, este foarte puțin probabil ca tu să schimbi profilul de personalitate fundamental ". Ele pot fi întotdeauna critice și pot fi întotdeauna prea critice.
  • Cu toate acestea, ar putea fi posibil să câștigi respectul șefului tău. Vestea proastă este că este posibil să trebuiască să suporți numeroase interacțiuni obositoare în acest proces. Vestea bună este că alți subordonați au câștigat probabil respectul șefului dvs., șeful dvs. a recomandat probabil alții pentru promoții, iar șeful dvs. a dat probabil referințe bune de angajare la foștii angajați. Nu există niciun motiv pentru el sau ea nu poate face același lucru pentru tine.
  • Imagine intitulată Excel într-o lucrare cu amănuntul Pasul 4
    4. Căutați mentorat și sprijin în alte locuri. Deoarece perfecționiștii au standarde nejustificate de înaltă, va fi întotdeauna dificil de a-și câștiga lauda. Ei fac mentori foarte săraci, așa că nu vă așteptați să umple acest rol.
  • Cu toții avem nevoie de sprijin și îndrumare, dar dacă îl căutați de la șeful perfecționist, va ajunge probabil să facă puțin, dar vă dăunează imaginii de sine. Nu vă puneți în poziția de a vă ajuta să vă determinați de cineva care crede că toată lumea este nedemnă. Șeful perfecționist este o situație care să se ocupe și de a trece prin. Faceți tot posibilul pentru ao face cât mai scurt posibil.
  • Imagine intitulată Găsiți un loc de muncă în Dubai Pasul 6
    5. Săriți nava dacă și când trebuie să. Deoarece șeful perfecționist este o situație care trebuie abordată și adaptată și nu este acceptată pe o perioadă nedeterminată, trebuie să știți când să tăiați cablul.
  • Dacă seful este puțin probabil să-și părăsească poziția, atunci când i-ați câștigat suficient respect pentru a obține o recomandare bună, găsiți o modalitate de a vă deplasa. Care ar putea însemna un transfer în cadrul companiei și ar putea însemna găsirea unui loc de muncă în afara companiei.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar