Cum să se ocupe de un iubitor obsedat

Relația se poate face, dar fostul dvs. nu se mișcă! Trebuie să clarificați că este peste înainte ca ex-ul dvs. să vă trimită o altă scrisoare de dragoste ciudată sau se află în afara ferestrei dormitorului, ținând o bobină la blast, jucând "Cântecul tău."Cea mai bună strategie de abordare a unui ex obsedat va varia în funcție de caracteristicile acestei persoane. Cu toate acestea, există câteva orientări generale pe care le puteți urma pentru a vă face ca ex-ul să înțeleagă că ați spart o dată pentru totdeauna și pentru a vă proteja dacă ex-ul dvs. începe să prezinte un pericol real.

Pași

Partea 1 din 3:
Comunicarea după o despărțire
  1. Imagine intitulată Deal cu un iubitor de ex
1. Nu lăsați despărțirea să tragă. Încercarea de a lăsa ex down ușor să se backfire. Nu fi tentat să vă întoarceți la cineva pentru că vă pare rău pentru el sau pentru că nu doriți să-l răniți. Dacă doriți să vă despărțiți de cineva, este mai bine pentru ca amândoi să o faceți și să mergeți mai departe.
  • Imagine intitulată Deal cu un iubitor de ex
    2. Să fie clar că relația sa încheiat. Dacă aveți de-a face cu un ex, care nu vă va lăsa singur, trebuie să fiți foarte clar că relația este într-adevăr peste. Fii bun, dar ferm. În caz contrar, ex-ul ar putea presupune că relația este în continuare în curs de desfășurare sau ar putea imagina că veți reveni la un moment dat.
  • Încercați să faceți declarații fără echivoc, cum ar fi: "[Introduceți numele persoanei], relația noastră sa încheiat acum o lună. Trebuie să merg mai departe cu viața mea."
  • Evitați declarațiile ca "Trebuie să mă concentrez asupra mea chiar acum" sau "Nu am timp pentru o relație chiar acum", deoarece acestea pot sugera că relația ar putea începe din nou ceva timp în viitor.
  • Dacă ați încercat deja să vă despărțiți de ex și el sau nu a primit-o, încercați din nou, asigurându-vă că este absolut clar. Încercați să spuneți ceva de genul: "Când am vorbit ultima oară, am vrut să fie clar că nu mai suntem într-o relație, dar nu cred că m-ai înțeles. Nu suntem într-o relație. Intelegi acum?"
  • Imagine intitulată se ocupă de un iubitor de exagerat obsedat pasul 3
    3. Lăsați-i pe alții să știe că relația sa terminat. Spuneți-vă familiei și prietenilor (în special oricarei prieteni pe care tu și eu au în comun) că te-ai despărțit. Cu cât este mai mult public informațiile, cu atât mai "real" va apărea la ex. Te-ai despărțit liniștit și fără să-i spui altora, ex-ul tău ar putea interpreta ca un semn că încă mai ești interesat și deveniți obsedat de a te întoarce înapoi.
  • Partea 2 din 3:
    Evitând fostul dvs
    1. Imagine intitulată Deal cu un iubitor de ex
    1. Nu intrați în contact cu fostul dvs. Un ex obsesiv poate încerca să inițieze contactul cu dvs., cum ar fi chemarea sau trimiterea textului, trimiterea cadourilor etc. Dacă reciprocați contactul, chiar și să spuneți "Lăsați-mă singur", Ex-ul poate interpreta ca un semn că sunteți încă interesat. Cea mai bună tehnică de a face față unui ex obsesiv este de a evita toate contactul.
    • Cel mai bine este să lăsați apeluri, texte, e-mailuri etc. fără răspuns. Ignorați-le sau ștergeți-le.
    • Dacă ex-ul dvs. vă trimite cadouri sau alte elemente, nu confirmați sau returnați-le. Doar aruncați-le.
  • Imagine intitulată se ocupă de un iubitor de exagerat obsedat Pasul 5
    2. Scoateți ex din contactul dvs. și listele de prieteni pe social media. Deoarece creează rețele mari de contacte, mass-media socială poate face dificilă abordarea unui ex. Ex-ul dvs. ar putea încerca să vă contacteze prin profilurile dvs. de social media sau prin orice prieteni reciprocă ". Cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să eliminați ex-ul dvs. din listele dvs. de contact social media: Nu doriți ca el să fie în contact cu dvs. și nu veți dori să vedeți conținutul dvs. de mediu social.
  • Imagine intitulată Deal cu un iubitor de examen obsedat Pasul 6
    3. Stai departe de ex. Evitarea contactului fizic poate fi o modalitate eficientă de a face față unui ex-obsesiv. Dacă el sau ea nu are șansa de a vă vedea, obsesia va ajunge, sperăm, la sfârșit. Acest lucru poate însemna că trebuie să vă schimbați modelele de comportament sau locurile pe care le frecventați. De exemplu, dacă credeți că veți intra în ex la o anumită magazin de cafea pe care îl frecventați, este posibil să doriți să găsiți o altă vizită. Acest lucru poate fi frustrant, dar pe partea plus, veți explora unele locuri noi și obțineți un nou început.
  • Partea 3 din 3:
    Intensificarea protecției
    1. Imagine intitulată se ocupă de un iubitor de exagerat obsedat Pasul 7
    1. Recunoașteți când situația escaladă. Dacă vă simțiți ca și cum ați dispărut prea obsesivul dvs. atât de departe încât să devină un stalker, situația ar putea fi periculoasă. Când se întâmplă acest lucru, este posibil să trebuiască să căutați ajutor în afara. Urmărirea este diferită de obsesie, deoarece implică un model pe termen lung de hărțuire sau abuz. Din punct de vedere legal, urmărindu-se atunci când cineva în mod repetat (de două ori sau mai mult) vine în apropierea dvs. sau vă contactează când l-ați întrebat sau nu sau a făcut amenințări (verbale, scrise sau implicite) care ți-au provocat teamă sau te îngrijorează. Dacă sunteți victima de urmărire, contactați poliția. Urmărirea este ilegală în toate statele. Semnele comune de urmărire includ atunci când ex:
    • Te urmareste
    • Loitere în apropierea casei, la locul de muncă sau altă zonă pe care o frecventați
    • Instalează echipament de supraveghere în casa dvs., mașini etc., sau amenință să o instaleze
    • Vă contactează prin mijloace inadecvate, cum ar fi apelarea șefului dvs. pentru a discuta despre relația dvs
    • Hărți verbale sau abuzați-vă, lasă mesaje obscene sau face orice alt tip de contact inadecvat
    • Vă hrănește sau oamenii apropiați de dvs. online, prin comentarii despre social media, hacking-ul dvs. social media sau conturile de e-mail etc.
    • Împărtășește animalul tău
    • Vandalizează sau distruge proprietatea dvs. personală
    • Vă atacă fizic sau sexual
    • Are oricare dintre cele de mai sus membrii familiei, prietenii, colegii sau alții care vă cunosc
  • Imagine intitulată se ocupă de un iubitor de exagerat obsedat Pasul 8
    2. Obțineți o ordine de protecție dacă aveți nevoie de ea. O comandă de protecție este emisă de o instanță pentru a împiedica pe cineva să vă contacteze. Dacă fostul dvs. sparge regulile acestei ordini de protecție, el sau ea poate fi arestat și amendat sau închis. Dacă fostul dvs. prezintă orice fel de pericol pentru dvs. sau pentru alții din jurul dvs., contactați autoritățile din zona dvs. cu privire la obținerea unui ordin de protecție. Legile care reglementează aceste comenzi variază de la locația la locație, dar puteți afla mai multe despre opțiunile dvs. prin contactarea:
  • Politia
  • Un avocat
  • Un serviciu de asistență juridică
  • Un serviciu comunitar specializat în abuzul domestic
  • Imagine intitulată Deal cu un iubitor de exagerat obsedat Pasul 9
    3. Contactați poliția dacă există vreun semn al unei amenințări. Indiferent dacă aveți sau nu un ordin de protecție, dacă dvs. vă pune pe dvs. sau pe cineva apropiat de dvs. în pericol, contactați imediat poliția.
  • Chiar dacă poliția nu pare să creadă că situația este o problemă, fiți persistenți să le informați despre comportamentul dvs. de urmărire a ex. Explicați gravitatea situației și se referă la rapoartele trecute.
  • Imagine intitulată se ocupă de un iubitor de exagerat obsedat Pasul 10
    4. Obțineți un raport de poliție ca dovadă. Dacă sunteți urmărit de ex, contactați poliția cu o explicație completă a ceea ce se întâmplă. Este important să obțineți un raport oficial de poliție, care vă poate ajuta dacă trebuie să depuneți o comandă de protecție sau să presați tarifele legale mai târziu.
  • Documentați comportamentul de urmărire cât mai bine posibil. Salvați copii ale e-mailurilor hărțuitoare, mesaje text, posturi sociale, etc. Luați screenshot-uri de lucruri, cum ar fi mesajele Facebook sau Tweets, deoarece utilizatorul le poate șterge mai târziu. Dacă fostul dvs. apare la domiciliu sau la locul de muncă, documentați ziua și ora se produce. Păstrați o înregistrare de fiecare dată când sunteți hărțuit de ex, astfel încât să aveți dovezi dacă aveți nevoie să urmăriți acțiunea legală.
  • Imagine intitulată se ocupă de un iubitor de exagerat obsedat Pasul 11
    5. Obțineți sprijin de la alții. Permiterea altora să știe despre situație vă va ajuta să vă protejați. S-ar putea să vă simțiți jenați sau speriat să le spuneți altor persoane despre un ex, dar prieteni de susținere, familia și organizațiile comunitare vor înțelege. Acestea vă pot ajuta, de asemenea, să urmăriți semne că ex-ul dvs. încearcă să vă contacteze, să vă dați un loc unde doriți, dacă doriți să scăpați, să oferiți sprijin emoțional și să vă ajutați în multe alte moduri.
  • Dacă sunteți îngrijorat de siguranța dvs. la locul de muncă sau la școală, lăsați reprezentantul dvs. de resurse umane sau consilierul școlar. Cele mai multe companii au protocoale pentru a vă ajuta să vă protejeze, cum ar fi oferirea unei persoane de securitate pentru a vă escorta în mașină sau pentru a vă îndepărta ex din incintă dacă se afișează.
  • Imagine intitulată se ocupă de un iubitor de exagerat obsedat Pasul 12
    6. Înțelegeți că situația nu este vina dvs. Oricine poate fi victimizat de un stalker, deci nu este vina ta dacă acea dvs. obsesiv devine o problemă periculoasă. Chiar dacă simțiți că vă conduceți ex, comportamentul său de urmărire nu este vina dvs., astfel încât autoritățile de contact pentru ajutor.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar