Cum să evitați drama

Din păcate, drama este un fapt al vieții. În cele din urmă un anumit conflict sau altul se vor aprinde cu voci ridicate, sentimente rănite sau chiar mai rău. Cu toate acestea, există o mulțime de pași pe care îi puteți lua pentru a face drama un eveniment excepțional în viața dvs., mai degrabă decât o realitate de zi cu zi.

Pași

Metoda 1 din 3:
Minimizarea propriei tale drame în căldura momentului
  1. Imagine intitulată Evitați drama Pasul 1
1. Identificați sursa devreme. Când vă aflați din când în când în situații care par să se escaladeze în dramă, faceți un pas înapoi. Ia în considerare fiecare situație pe cont propriu. Apoi comparați-l cu ceilalți. Identificați ceea ce este similar sau constantă de la o situație la alta, astfel încât știți exact când și unde să vă îmbunătățiți atitudinea atunci când apar noi situații. Intreaba-te pe tine insuti:
  • "Aceste situații apar întotdeauna între mine și oameni specifici?"
  • "Ei tind să se întâmple în același timp (cum ar fi perioadele stresante cum ar fi finalele la școală, șomaj sau sărbătorile)?"
  • "Sunt singurul factor comun în toate aceste cazuri?"
  • Imagine intitulată Evitați drama Pasul 2
    2. Gândiți-vă înainte de a acționa. În căldura momentului, evitați să faceți o scenă peste nimic (sau pierderea credibilității prin reacția la ceva care într-adevăr trebuie să fie tratată). Când cineva vă supără, faceți o respirație sau două înainte de a le răspunde. Gândiți-vă la tine în a treia persoană, ca și cum vă priviți din afară. Examinați motivele pentru care acest incident vă deranjează astfel încât să vă puteți ocupa într-o manieră atentă în loc să acționați impulsiv. Intreaba-te pe tine insuti:
  • "Aș fi la fel de supărat în acest caz în cazul altor părți ale vieții mele (școală, muncă, familie etc.) nu au fost atât de stresante în acest moment?"
  • "Sunt într-adevăr supărat pe acest incident sau sunt deja supărat pe această persoană peste altceva în întregime?"
  • "Ar fi această persoană să-mi facă același lucru dacă știau cât de mult mi-ar deranja sau s-ar fi abținut în viitor dacă mi-am explicat pur și simplu de ce nu apreciez asta?"
  • Imagine intitulată Evitați drama Pasul 3
    3. REAL ÎN EMOȚIILE DVS. Nu ești un robot, deci permiteți-vă un moment să vă simțiți supărat și supărat. Dați acel sentiment o șansă de a vă spăla peste voi și apoi să vă retrageți puțin înainte de a reacționa. Rezistă nevoii de a ataca cealaltă persoană (emoțional, fizic sau ambele), care va face doar situația mult mai stresantă. Evitați următoarele capcane:.
  • Angajarea într-un schimb de titlu pentru a încerca să rănească cealaltă persoană la fel de mult cum te-au rănit.
  • Insistând că veți obține ultimul cuvânt în.
  • Complotând răzbunarea complicată (sau chiar și răzbunarea veche) pentru a reveni la ei.
  • Imagine intitulată Evitați drama Pasul 4
    4. Acționează constructiv. Ridică-ți emoțiile inițiale puțin. Identificați motivul pentru care v-ați simțit supărat să începeți. Apoi gândiți-vă la ce pași puteți lua pentru a îmbunătăți situația, mai degrabă decât să o extindeți. Alegeți acțiuni care vor rezolva problema aici și acum și reduceți șansa de a se întâmpla din nou în viitor. Luați în considerare dacă:
  • Împărtășirea gândurilor și sentimentelor într-o manieră calmă și simplă va face ca cealaltă persoană să-și reconsidere propriile acțiuni.
  • Asigurarea acestora că sunt în siguranță pentru a comunica sincer și cu dvs. va reduce riscul unor incidente viitoare.
  • Mers pe jos de la situație în întregime este singura modalitate reală de a-l desecla.
  • Metoda 2 din 3:
    Preemptând o dramă suplimentară în viața ta
    1. Imagine intitulată Evitați drama Pasul 5
    1. Face angajamente realiste. Indiferent dacă aveți de-a face cu prietenii, familia, alții semnificativi sau colegii, rezistă compulși-ului pentru a vă mulțumi toată lumea tot timpul. Doar promite timpul și devotamentul față de oameni dacă și când știți că puteți livra. Deoarece drama se poate acumula atunci când oamenii cred că "nu le read", definiți în mod clar disponibilitatea dvs. de la caz la caz, chiar de la început. Fie ca fiecare persoană să știe exact cât de mult se pot aștepta de la tine și când și nu mai mult.
  • Imagine intitulată Evitați drama Pasul 6
    2. Echilibrează oamenii din viața ta. Cu cât mai mulți oameni pe care îi includeți în viața voastră, cu atât mai mult conflicte veți avea atunci când vine vorba de programarea timpului. Pe măsură ce faceți noi angajamente față de noi persoane, le încorporați în programul dvs., astfel încât nimeni altcineva să se simtă slăbit de nici o lipsă de atenție percepută. Acest lucru poate însemna că sunteți mai puțin disponibili în ansamblu pentru orice persoană dată, deci asigurați-vă că faceți tot timpul pentru ei în mod regulat, dacă nu la fel de frecvent ca în trecut.
  • De asemenea, știți când să faceți excepții de la programul dvs. obișnuit pentru evenimente speciale, cum ar fi zile de naștere, nunți, absolviri etc.
  • Imagine intitulată Evitați drama Pasul 7
    3. Să se abțină de la a face ipoteze. O mulțime de drame rezultă din comunicare necorespunzătoare sau deloc de comunicare. Desigur, este imposibil să știți Tot tot timpul, așa că atunci când cineva te supără, nu ezitați să reflectați motivele pentru care au acționat așa cum au făcut-o. Doar asigurați-vă că ați împărțit în mod clar ceea ce știți sigur față de ceea ce doar speculați. Acționează doar pe ceea ce știi cu siguranță să fii fapt. Dacă veți presupune ceva, presupuneți întotdeauna că ipotezele dvs. se pot dovedi a fi plante greșit în cele din urmă.
  • Imagine intitulată Evitați drama Pasul 8
    4. Fi atenuată de bârfă. Nu puneți prea mult stoc în ceea ce vă spun despre evenimente pe care nu le-ați asistat pentru dvs. Oamenii nu vă vor minți neapărat, ci să recunoască faptul că "adevărul" poate să se mute de la o persoană care spune la următorul. Acceptați versiunile altor persoane ca pe propriile lor interpretări ale ceea ce sa întâmplat cu adevărat, dar rezistă transmiterea propriei judecății pe baza conturilor altor persoane.
  • Imagine intitulată Evitați drama Pasul 9
    5. Știți când să păstrați mama. Deși drama este atât de des rezultatul unei comunicări slabe, umbrirea adevărului poate fi la fel de rău. Fii cinstit și viitoare când vorbești cu oamenii, dar știi când să ții adevărul înapoi. Dacă anticipați că cineva ar fi rănit de ceea ce trebuie să spui, întrebați-vă dacă auziți că ar fi benefic pentru ei pe termen lung. Dacă nu, păstrați-l pentru tine.
  • Metoda 3 din 3:
    Care se ocupă de drama altora
    1. Imagine intitulată Evitați drama Pasul 10
    1. Dă oamenilor beneficiul de îndoială la început. Când cineva din viața ta vine la tine să descărcă, să-i împrumuți o ureche. Rezista tentației de a scrie imediat nevoia lor de a împărtăși tot ceea ce îi deranjează ca fiind simplă "dramă" (care, evident, avem tendința de a considera un lucru "rău"). Chiar dacă cealaltă persoană are o istorie de a fi melodramatic, apreciați faptul că acest lucru nu le împiedică să se confrunte cu momente cu adevărat crappy în viață sau care au nevoie de ajutor real din când în când..
  • Imagine intitulată Evitați drama Pasul 11
    2. Urmăriți modul în care vă influențează dramele unei persoane. Când aceeași persoană vine din nou și din nou cu o dramă după altul, întrebați-vă dacă acest lucru este acceptabil pentru dvs. Împărtășește-ți propriile probleme cu ei pentru a vedea dacă aceasta este o stradă cu două sensuri sau dacă într-adevăr se așteaptă doar să fii audiențe pentru propriile lor woes. Faceți un pas înapoi și evaluați dacă atitudinea lor negativă infectează propria perspectivă. Numără numărul de momente în care diversele lor drame te-au condus în situații pe care le-ați fi mai degrabă evitate.
  • Imagine intitulată Evitați drama Pasul 12
    3. Știți când este suficient. Dacă vă simțiți ca drama altcuiva, vă influențează propria viață negativă, luați în considerare istoria dvs. cu acea persoană. Luați în considerare dacă implicarea dvs. în dramele lor trecute a făcut ceva pentru a îmbunătăți problemele pentru ei. Dacă are, cântărește cât de angajați vă simțiți cu adevărat față de această persoană și dacă vă simțiți sau nu sunteți obligați să continuați să fiți o sursă de sprijin pentru ei. Dar dacă participarea dvs. la drama lor nu le face oricum, fiți siguri că puteți renunța la luarea în considerare, fără a face lucrurile mai rău pentru ei.
  • Imagine intitulată Evitați drama Pasul 13
    4. Desenați o linie în nisip. Refuză să participe la dramele lor. Dacă doriți să vă mențineți relația, politicos, dar sincer explică modul în care toate aceste drame sunt într-adevăr poluante acea relație. Asigurați-le că doriți să le păstrați în viața voastră, dar pentru a face acest lucru, ei trebuie să-și păstreze drama la ei înșiși. Sau, dacă simți că nu se ocupă de o sinceritate în avans, refuză să se angajeze deloc în dramele lor până când în cele din urmă au primit mesajul și să se ocupe de ei pe cont propriu.
  • Dacă cealaltă persoană nu contează atât de mult pentru tine, soluția este mult mai ușoară. Pur și simplu nix de la viața ta cu totul pentru a evita să fie aspirat într-o altă dramă (sau cel mai mult le văd foarte puțin).
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar