Cum de a anula un contract pentru o faptă

Un contract de faptă, cunoscut și ca un acord de vânzare în rate, contract de teren sau finanțare proprietarului, este un acord între un proprietar / vânzător și un cumpărător, în care cumpărătorul plătește vânzătorul direct pentru proprietate prin rate. Cumpărătorul se poate deplasa pe teren, dar vânzătorul își păstrează titlul legal proprietății până când cumpărătorul plătește întregul preț de achiziție convenit. În anumite circumstanțe specifice, cum ar fi lipsa de plată, vânzătorul și cumpărătorul pot anula un contract pentru faptă. Pașii de anulare a unei fapte sunt adesea stabilite în legea statului și specifică acțiunile pe care un vânzător sau cumpărător trebuie să le ia pentru a rezilia contractul.

Pași

Partea 1 din 3:
Localizarea și revizuirea legii statului aplicabile
  1. Imagine intitulată Anulează un contract pentru un pas 1
1. Localizați legea aplicabilă a statului. Deoarece statele diferite se referă la un contract de faptă prin nume diferite, ar trebui să efectuați o căutare largă pentru a vă localiza legile statului. Ar trebui să efectuați o căutare pe Internet a denumirii dvs. de stat, cuvântul "lege" sau "cod" și fiecare dintre următoarele cuvinte cheie: "Contract pentru faptă", "Acordul de vânzare în rate", "Contract de teren de tranșă" și "Finanțarea proprietarului."Când căutarea dvs. returnează un meci cu site-ul web al guvernului de stat, cum ar fi legislat.stat.pa.noi, veți fi identificat legea aplicabilă de stat.
  • De asemenea, puteți căuta legile statului dvs. la adresa: https: // lege.Cornell.edu / statuts.HTML, localizați starea și faceți clic pe linkul de statut sau codul aplicabil. Căutați o fereastră de căutare și efectuați un cuvânt cheie pentru: "Contract pentru fapta", "Contractul de vânzare în rate", "Contract de teren în rate" și "Finanțarea proprietarului."Acest lucru ar trebui să vă direcționeze la legea aplicabilă și numele pe care statul dvs. o utilizează pentru a se referi la contractele pentru fapte.
  • Imagine intitulată Anulează un contract pentru o faptă pasul 2
    2. Revizuirea Legii statului aplicabile. Odată ce ați aflat legea statului dvs. legate de contract pentru fapte, citiți legile strâns. Acordați o atenție deosebită următoarelor:
  • Informațiile necesare pentru a fi incluse în contract. În funcție de starea specifică, legile de stat necesită includerea anumitor informații într-un contract valabil și executoriu pentru faptă. Aceasta poate include: semnăturile și data scadentă a plăților rate - prețul contractului - durata contractului și valoarea plății în avans.
  • Rezilierea contractului. Unele state menționează în mod specific motivele pentru care un cumpărător sau vânzător poate rezilia un contract, termenul specific pe care trebuie să-l rezilieze și procedurile de încetare.
  • Anularea contractului. Unele state vor stabili circumstanțele în care un contract poate fi anulat, cum ar fi o judecată din partea Curții. Unele state permit unui cumpărător să anuleze un contract de teren pentru orice motiv, într-o anumită perioadă de timp, atâta timp cât informează în mod corespunzător vânzătorul.
  • Dispoziții privind confiscarea. Confiscare se poate referi la o reziliere completă a drepturilor unui cumpărător în temeiul contractului, deoarece cumpărătorul nu a reușit să aibă o cerință din contract.
  • Remedierea prevederilor. Aceste dispoziții pot stabili motivele pentru care un contract poate fi anulat. De exemplu, în unele state, dacă un vânzător nu oferă o notificare adecvată a unei confiscări, cumpărătorul poate avea dreptul să anuleze contractul.
  • Imagine intitulată Anulează un contract pentru o faptă pas 3
    3. Închiriază un avocat. Odată ce ați găsit și citiți legea specifică pentru statul dvs., ar trebui să luați în considerare angajarea unui avocat de bunuri imobiliare sau contracte pentru a revizui legea și contractul dvs. Acest lucru este deosebit de important pentru cumpărătorii care au mai puține opțiuni legale în cadrul unui contract de faptă. Puteți localiza avocații într-o serie de moduri, inclusiv:
  • Trimitere de la un prieten sau membru al familiei. Dacă cineva știți că a folosit un avocat pentru o tranzacție imobiliară sau un avocat specializat în contracte, le puteți întreba dacă ar recomanda acel avocat. O recomandare de la o persoană de încredere care are experiență personală cu un avocat este un loc bun pentru a începe.
  • Asociațiile de bare juridice locale sau de stat. Asociațiile de bare locale și de stat oferă adesea servicii de recomandare avocaților din zona dvs. Prin asociațiile de bare de stat, puteți verifica dacă orice reclamații au fost depuse împotriva avocatului dvs. potențial. Asociația de Baro American a compilat o listă de resurse de stat de stat care vă pot direcționa la site-urile de recomandare a avocatului, cum ar fi informațiile de contact pentru asociațiile de bare de stat. ABA oferă aceste informații la https: // Americanbar.Org / Grupuri / Legal_Services / FLH-HOME /
  • Partea 2 din 3:
    Terminarea unui contract pentru faptă ca vânzător
    1. Imagine intitulată Anulează un contract pentru o faptă pasul 4
    1. Examinați contractul pentru o clauză de rezistare sau de anulare. Clauza va conține instrucțiuni pentru retragerea contractului și va afirma timpul în care trebuie să faceți acest lucru. Dacă sunteți încă în termenul specificat de clauză, urmați instrucțiunile contractului despre cum să vă retrageți.
  • Imagine intitulată Anulează un contract pentru un pas cu pas 5
    2. Determinați dacă cumpărătorul este în mod implicit. Un proprietar de teren poate rezilia un contract de faptă dacă cumpărătorul este în mod implicit în ceea ce privește oricare dintre termenii contractului. Motivele comune Un proprietar de teren poate rezilia un contract de faptă include:
  • Cumpărătorul este în spatele plăților. Legea statului stabilește cantitatea minimă de plăți delincvente și / sau numărul de zile sau luni din spatele cumpărătorului trebuie să fie înainte ca un proprietar de teren să poată rezista contractului. Verificați statutele statului dvs. sau cu un avocat pentru a determina dacă cumpărătorul este suficient de departe pentru dvs. pentru a termina în mod legal contractul.
  • Cumpărătorul nu are proprietatea asigurată. Majoritatea contractelor de fapte necesită cumpărătorului să mențină o cantitate adecvată de asigurare pe proprietate. Dacă un cumpărător nu respectă acest termen, el sau ea poate fi în mod implicit și un proprietar de teren poate rezilia contractul.
  • Cumpărătorul nu a plătit impozite imobiliare sau imobiliare pe proprietate. Multe contracte pentru fapte necesită cumpărătorului să plătească toate impozitele de proprietate sau imobiliare datorate pe proprietate. Verificați statutele statului dvs. sau vorbiți cu un avocat pentru a determina dacă cumpărătorul este suficient de departe pe aceste plăți pentru dvs. pentru a încheia în mod legal contractul.
  • Imagine intitulată Anulați un contract pentru o faptă pasul 6
    3. Notificați cumpărătorul de încetare a contractului pentru implicit. Majoritatea statelor solicită unui vânzător să prezinte o notificare scrisă de încetare a unui contract de neplată. Dacă anulați un contract pentru faptă din cauza implicită a vânzătorului, trebuie să verificați legile statului pentru a determina metoda adecvată de notificare. Statele pot solicita următoarele:
  • Anunțul de încetare trebuie să fie în scris și livrat personal sau prin poștă înregistrată.
  • Notificarea trebuie să precizeze motivele implicite, cum ar fi nerespectarea plăților, nerespectarea proprietății sau nerespectarea asigurărilor.
  • Anunțul trebuie să specifice data de reziliere, care este de obicei un anumit număr de zile după trimiterea anunțului. Legea statului va specifica intervalul de timp pentru terminare.
  • Imagine intitulată Anulează un contract pentru o etapă de față 7
    4. Decideți ce procedură de reziliere este cea mai potrivită. Procedurile de terminare disponibile pentru dvs. depind de legile statului dvs. Verificați statutul statului dvs. sau cu un avocat pentru a determina ce opțiuni sunt disponibile în starea dvs. Procedurile comune de terminare includ o anulare negociată, executandu-se o faptă în loc de încetare și să depună un proces.
  • Imagine intitulată Anulează un contract pentru o faptă pasul 8
    5. Să negocieze o anulare a contractului. Părțile la un contract pot conveni în orice moment pentru a retrage contractul, chiar dacă contractul în sine spune altfel. Pentru a negocia anularea contractului de faptă, iau următorii pași:
  • Contactați cealaltă parte și întrebați dacă sunt dispuși să negocieze anularea contractului.
  • Oferiți cealaltă parte un stimulent pentru anularea contractului de faptă. Ar trebui să luați în considerare oferta de a returna unele dintre plățile pe care le-ați primit deja sau de despăgubiri pentru orice îmbunătățiri pe care o parte la făcut la proprietate.
  • Odată ce ați ajuns la un acord, ar trebui să puneți în scris acordul și să aveți ambele părți în fața unui notar public.
  • Imagine intitulată Anulează un contract pentru o faptă pasul 9
    6. Executați o faptă în loc de terminare. O faptă în locul de reziliere este disponibilă în unele state și permite cumpărătorului să renunțe la toate drepturile în proprietate fără ca proprietarul de teren să returneze niciunul dintre banii deja plătiți pe contract. Acesta va păstra părțile în afara instanței și va păstra o repossesiune sau odată cu închiderea raportului de credit al cumpărătorului implicit.
  • Vânzătorul / creditorul și cumpărătorul trebuie să ajungă la un acord prin care cumpărătorul predă în mod voluntar orice drepturi de răscumpărare sau de restabilire a unui contract. Anumite state permit unui vânzător, chiar și unul în mod implicit, pentru a corecta implicit și pentru a menține contractul.
  • Pentru a arăta că un vânzător nu a consolidat un vânzător să renunțe la drepturile sale, un vânzător trebuie să ofere cumpărătorului un beneficiu, cunoscut sub numele de atenție, pentru renunțarea la participarea la proprietate. Cel mai adesea, vânzătorul poate fi de așteptat să furnizeze un anumit tip de compensație cumpărătorului.
  • Ambele părți ar trebui să fie pregătite pentru instanțele de judecată să analizeze îndeaproape acordurile pentru o faptă în loc de reziliere pentru a se asigura că un cumpărător nu este semnificativ dezavantajat.
  • Imagine intitulată Anulează un contract pentru o faptă pasul 10
    7. Dă în judecată. Multe state fac să aducă proces Împotriva unui cumpărător în implicit al unui contract pentru fapte ușor și rentabil. Cu toate acestea, unele state, cum ar fi Minnesota, fac procesul destul de complicat și consumator de timp, precum și scump. Verificați cu biroul grefierului local sau cu un avocat și cereți-i să explice procesul de a aduce un proces pentru a rezilia un contract de faptă în statul dvs.. La depunerea unui proces, luați în considerare următoarele:
  • Trebuie să aveți motive legale pentru a încheia un contract de faptă. Aceste căi de atac pot include o prevedere a confiscării în contract, potrivit unor performanțe specifice prin care cumpărătorul trebuie să plătească sau să elibereze premisele sau să încalce contractul.
  • Partea 3 din 3:
    Terminarea unui contract pentru faptă ca cumpărător
    1. Imagine intitulată Anulează un contract pentru un pas de față 11
    1. Să stabilească dacă contractul îndeplinește cerințele minime de stat. Citiți cu atenție contractul și stabiliți dacă toate elementele necesare în temeiul legislației statului sunt prezente în contract. Dacă un vânzător nu include un element necesar, în unele state cumpărătorii pot avea opțiunea de a rezilia contractul.
  • Imagine intitulată Anulează un contract pentru un pas de față 12
    2. Examinați contractul pentru o clauză de rezistare sau de anulare. Clauza va conține instrucțiuni pentru retragerea contractului și va afirma timpul în care trebuie să faceți acest lucru. Dacă încă în timpul specificat de clauză, urmați instrucțiunile furnizate în contract cu privire la modul de redevenție a contractului. Statele pot avea norme specifice cu privire la modul de rescripționare a unui contract, care poate include o notificare scrisă.
  • Imagine intitulată Anulează un contract pentru o faptă pas 13
    3. Furnizați o notificare scrisă. Dacă contractați are o clauză de reziliere, vi se va cere să furnizați o notificare scrisă a deciziei dvs. de rescripționare. Această documentație scrisă poate include o formă de reziliere semnată, oferind anterior dvs. sau o scrisoare simplă care afirmă că redresați contractul. De asemenea, este posibil să fie obligat să furnizați următoarele informații:
  • Numele, adresa și numărul de telefon al vânzătorului sau avocatului său.
  • O descriere a contractului de faptă, inclusiv numele părților.
  • O descriere a proprietății.
  • O declarație de reziliere, inclusiv atunci când contractul va fi restituit și baza pentru reziliere.
  • O listă a tuturor plăților efectuate în cadrul contractului.
  • Dacă contractul dvs. nu conține o clauză de reziliere, revizuiți statutul statului dvs. pentru a vedea dacă se poate aplica o perioadă de reziliere. Unele legi de stat și federale necesită ca anumite contracte să permită rezilierea într-o anumită perioadă, de obicei trei (3) până la zece (10) de zile de la intrarea în contract.
  • Imagine intitulată Anulează un contract pentru un pas cu pas 14
    4. Determinați dacă aveți dreptul legal de a încheia contractul. Există circumstanțe limitate, sub care o parte poate rezilia un contract. Aceste căi de atac nu sunt specifice contractelor de fapte, cu toate acestea, unele state permit remedii generale privind contractele să se aplice contractelor de faptă. Un cumpărător poate fi capabil să rezilieze un contract de faptă din următoarele motive:
  • Fraudă și denaturare. Este posibil să puteți anula contractul dacă puteți arăta că vânzătorul a mințit cu privire la starea proprietății și că minciuna vă indusă să intri în contract.
  • Încălcarea contractului de către cealaltă parte. Dacă o parte nu respectă cu bună știință termenii contractului, cealaltă parte poate rezilia contractul. O partid de încălcare nu are dreptul să se plângă că cealaltă a încheiat contractul, pe care l-a încălcat.
  • Imposibilitate. Dacă o parte la un contract nu este în măsură să-și îndeplinească obligațiile datorită imposibilității unei astfel de performanțe, el sau ea poate avea dreptul legal de a rezilia contractul. Motivul imposibilității de performanță nu trebuie să fie defecțiunea partidului care găsește imposibil de efectuat. Trebuie să fie fie defecțiunea celeilalte părți, fie rezultatul unui "act de Dumnezeu" sau al actului de natură, cum ar fi un uragan sau un tornado.De exemplu, dacă o tornadă dăunează proprietății dincolo de reparații înainte de a vă lua în posesie, este posibil să puteți anula legal contractul pentru fapta.
  • Nerespectarea titlului necumpărat. Dacă un vânzător are o sarcină necorespunzătoare, ipotecă sau altă sarcină pe proprietate, unele state nu permit unui vânzător să execute un contract de faptă pe proprietate. Ar trebui să vă verificați legile statului pentru a vedea dacă interzice o proprietate împovărată să facă obiectul unui contract de faptă. Dacă o face, ar trebui să efectuați un titlu de verificare a proprietății în cauză pentru a vedea dacă există nici o garanție a proprietății. Dacă da, este posibil să aveți un temei juridic pentru a rezilia contractul.
  • Avertizări

    Ar trebui să vă consultați cu un avocat licențiat înainte de a lua orice acțiune, care poate afecta drepturile și obligațiile legale.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar