Cum să cumpărați un restaurant

Cumpărarea unei afaceri existente ar putea fi mai puțin riscantă decât crearea propriei afaceri de la zero. Cu toate acestea, atunci când cumpărați o afacere existentă de la altcineva, trebuie să investigăm achiziția, în profunzime, pentru a vă asigura că obțineți o afacere bună. Când alegeți să cumpărați un restaurant, acest lucru este și mai adevărat. Porniți procesul prin găsirea unui restaurant de vânzare și discutați cu proprietarul. Odată ce obțineți o scrisoare de intenție, trebuie să conduceți due diligence pentru a vă asigura că doriți să treceți cu achiziția. Dacă totul verifică, puteți completa tranzacția.

Pași

Partea 1 din 4:
Găsirea unui restaurant
  1. Imagine intitulată Cumpărați un restaurant pas 1
1. Identificați-vă abilitățile și interesele. De vreme ce știți deja că doriți să cumpărați un restaurant, gândiți-vă la ce tip de restaurant doriți, ceea ce doriți din cumpărare și ce abilități puteți aduce la masă. Dacă sunteți un bucătar italian mare, nu cumpărați un restaurant francez stabilit. De asemenea, luați în considerare dacă doriți să cumpărați afacerea și să o păstrați în funcțiune ca fiind sau dacă doriți să o achiziționați și să modificați numele și meniul. La început, trebuie, de asemenea, să vă gândiți la punctele forte și punctele slabe. Dacă sunteți un bucătar, este posibil să aveți nevoie să angajați asociați de afaceri pentru a vă ajuta cu achiziționarea și transferul proprietății. Dacă sunteți o persoană de afaceri, este posibil să trebuiască să angajați un bucătar care poate evalua potențialul bucătăriei.
  • Efectuarea acestor decizii la început vă va ajuta să faceți cea mai bună achiziție a restaurantului posibil. De exemplu, gândirea la aceste lucruri vă va ajuta să determinați ce tip de restaurant să cumperi și pe cine va trebui să cereți ajutor cu tranzacția.
  • Imagine intitulată Cumpărați un restaurant Pasul 2
    2. Faceți o listă de caracteristici pe care doriți în restaurantul dvs. Odată ce știți ce căutați în general, începeți să puneți împreună specificul. Faceți acest lucru înainte de a începe căutarea fizică. Pe baza abilităților și intereselor dvs., luați în considerare următoarele:
  • Unde doriți ca restaurantul să fie localizat?
  • Cât de mare de o bucătărie aveți nevoie?
  • Ce tip de echipament aveți nevoie?
  • Vei servi alcool?
  • Doriți să păstrați numele și marca vânzătorului?
  • Ce doriți să arătați interioare și exterioare ale restaurantului?
  • Imagine intitulată Cumpărați un restaurant pas 3
    3. Căutați restaurante. La sfârșitul zilei, locația restaurantului pe care o cumpărați este totul. Luați modelul de afaceri ideal și începeți să căutați locații fizice de vânzare. Unii oameni ar putea încerca să caute pe cont propriu, în timp ce alții vor angaja un agent imobiliar experimentat. Dacă ați făcut aceste achiziții înainte, ați putea găsi un restaurant pe cont propriu. Cu toate acestea, dacă nu sunteți familiarizați cu piața imobiliară din zona dvs., ați putea dori să angajați un expert. Indiferent dacă angajați ajutor sau nu, utilizați următoarele informații pentru a vă ajuta să găsiți cel mai bun restaurant de pe piață:
  • Ce tip de meniu doriți să aveți? Evident, nu veți dori să cumpărați un restaurant mexican în mijlocul orașului China. Luați în considerare ce tip de mâncare doriți să faceți și unde oamenii sunt cei care doresc să mănânce acel mâncare.
  • Cum va fi prețul dvs. de mâncare? Prețul alimentelor dvs. va dicta cine vine să mănânce la restaurantul dvs. Dacă doriți o opțiune ieftină, decizia dvs. se va baza pe comoditate și locație. Dacă doriți o opțiune mai scumpă, trebuie să vă gândiți la nivelul veniturilor persoanelor din cartierul restaurantului.
  • Cum va arăta clientul dvs. țintă? Dacă doriți să creați un loc de prânz rapid pentru forța de muncă din comunitatea dvs., gândiți-vă la cumpărarea unui restaurant în apropierea clădirilor de birouri. Dacă doriți să creați un loc de cină romantic, luați în considerare cumpărarea unui restaurant pe apă într-o altă locație romantică.
  • Imagine intitulată Cumpărați un restaurant pasul 4
    4. Întrebați-vă de ce fiecare restaurant este pe piață. Restaurantele sunt de obicei de vânzare din una din cele două motive. În primul rând, restaurantele pot fi de vânzare deoarece nu se descurcă bine. În al doilea rând, proprietarii ar putea fi de vânzare deoarece sunt prea ocupați pentru a menține afacerea. Când căutați restaurante pentru a cumpăra, întrebați-vă ce găleată fiecare candidat potențial intră în.
  • Dacă restaurantul pare să se descurce bine din punct de vedere financiar, ar putea fi o opțiune de cumpărare excelentă. Aceste restaurante sunt perfecte pentru un cumpărător care dorește să păstreze același meniu, nume și brand. Cumpărarea acestui tip de restaurant, totuși, ar putea să nu fie minunat dacă intenționați să schimbați lucrurile drastic.
  • Dacă restaurantul nu se descurcă bine financiar, nu înseamnă că nu ar trebui să o achiziționați. Cu toate acestea, înseamnă că va trebui să faceți schimbări în restaurant pentru a vedea succesul. Acest tip de cumpărare ar putea fi bun dacă intenționați să schimbați marca și să angajați un nou ajutor.
  • Partea 2 din 4:
    Negocierea afacerii
    1. Imagine intitulată Cumpărați un restaurant Pasul 5
    1. Luați în considerare angajarea unui avocat. Odată ce găsiți unul sau mai multe restaurante ideale pentru a achiziționa, trebuie să vă apropiați de proprietarul acestor restaurante. Înainte de a face acest lucru, luați în considerare angajarea unui avocat comercial imobiliar. Un avocat vă va ajuta să negociați o înțelegere, să conduceți due diligence și să închideți achiziția. Dacă ați făcut aceste achiziții înainte, probabil știți pe cineva care vă poate ajuta. Dacă aceasta este prima dată când cumpărați un restaurant, adresați-vă prietenilor și familiei pentru recomandări de avocați.
    • Dacă nu aveți noroc găsirea unui avocat prin cuvânt de gură, contactați serviciul de recomandare a avocatului Baroului Local. După ce ați răspuns la câteva întrebări despre nevoile dvs. legale, veți fi pus în contact cu diferiți avocați calificați din zona dvs.
  • Imagine intitulată Cumpărați un restaurant pasul 6
    2. Contactați proprietarul restaurantului. Cu ajutorul avocatului dvs., contactați proprietarul restaurantului și spuneți-i că sunteți interesat să cumpărați restaurantul lor. Cereți să vă așezați astfel încât să puteți discuta despre specificul. Dacă proprietarul restaurantului este reprezentat de un agent sau avocat, probabil vă vor spune să contactați cu ei.
  • Când contactați proprietarul pentru prima dată, faceți acest lucru discret. Angajații proprietarului nu pot ști despre vânzările posibile, iar proprietarul ar putea dori să o păstreze așa. Prin urmare, evitați să mergeți în restaurant și să întrebați personalul de așteptare despre o posibilă achiziție.
  • Imagine intitulată Cumpărați un restaurant pasul 7
    3. Discutați ce va fi inclus în vânzare. Când stai cu proprietarul pentru a discuta vânzarea posibilă, negociați ceea ce va fi inclus. Cu cât este mai multă proprietate inclusă în vânzare, cu atât mai scumpă va fi. Cu toate acestea, atunci când cumpărați proprietăți deja instalate în restaurant, evitați costul de cumpărare și instalare a unei noi proprietăți. Cumpărarea de proprietăți existente poate ajuta la buna tranziție, dar evitați să cumpărați lucruri pe care nu le aveți nevoie.
  • Întrebați despre inventar. Vânzătorul va vinde ingredientele și alcoolul? Aceasta ar putea fi o idee bună dacă păstrați meniul la fel. Cu toate acestea, probabil că nu doriți să cumpărați o mulțime de inventar dacă veți face schimbări (e.G., Nu doriți să cumpărați roșii dacă nimic din meniul dvs. va fi apelat la tomate).
  • Întrebați despre mobilier, corpuri și echipamente. Întrebați-vă dacă doriți ca restaurantul să arate la fel sau dacă doriți să schimbați lucrurile. Dacă vă place ambianța, poate solicitați achiziționarea de mobilier (e.G., cabine, scaune de bar, mese, scaune). În plus, întrebați-vă dacă aveți nevoie de toate echipamentele de bucătărie Restaurantul are în prezent.
  • Imagine intitulată Cumpărați un restaurant Pasul 8
    4. Valoarea afacerii. Odată ce știți ce va fi inclus în vânzare, trebuie să puneți o valoare asupra afacerii. Această primă evaluare va fi utilizată în scrisoarea dvs. de intenție, care va arăta vânzătorului că sunteți serios despre cumpărarea restaurantului lor. Avocatul dvs. vă va ajuta prin procesul de evaluare și ar putea chiar să angajeze un evaluator pentru a face afacerea. În general, există două modalități de evaluare a unui restaurant.
  • În primul rând, puteți utiliza metoda bazată pe active. Când utilizați această metodă, veți prezenta pur și simplu costul fiecărui activ pe care restaurantul deține sau lease (e.G., Imobiliare, scaune, mese, inventar, numerar) și veți veni cu un preț de achiziție. Această metodă este excelentă dacă cumpărați restaurantul pentru proprietatea sa, nu neapărat pentru modelul său de afaceri sau pentru clientelă (e.G., Dacă restaurantul nu este profitabil sau închis).
  • În al doilea rând, puteți utiliza metoda multiplă a fluxului de numerar. Când utilizați această metodă, veți găsi suma salariului proprietarului, avantajelor, venitului net și cheltuielilor. Apoi, veți atașa un multiplicator specific în total pentru a obține prețul dvs. de achiziție. Pentru restaurantele cu servicii complete, multiplicatorul este de obicei de 2 sau 3. Pentru restaurantele de autoservire, multiplicatorul este de obicei 1 sau 2. Această metodă este excelentă dacă achiziționați restaurantul și planificați-l să o mențineți.
  • Imagine intitulată Cumpărați un restaurant pasul 9
    5. Să decidă cum va fi executată vânzarea. În general, vânzarea unei afaceri poate fi completată fie prin intermediul unui an vânzări de active sau vânzări de acțiuni. O vânzare de active apare atunci când cumpărătorul și vânzătorul aleg ce active restaurant vor fi cumpărate. În schimb, o vânzare de acțiuni apare atunci când cumpărătorul achiziționează un interes majoritar general în afaceri (e.G., prin achiziționarea de stoc).
  • În mod normal, un vânzător preferă o vânzare de stoc în timp ce un cumpărător preferă o vânzare de active. Acest lucru se datorează faptului că într-o vânzare de acțiuni, cumpărătorul preia vânzătorul, ceea ce permite vânzătorului să plece. Într-o vânzare de active, cumpărătorul ajunge să aleagă și să aleagă ce active doresc să cumpere.
  • Tu și proprietarul actual al restaurantului va trebui să ajungă la un acord cu privire la modul în care doriți să se întâmple vânzarea.
  • Imagine intitulată Cumpărați un restaurant Pasul 10
    6. Executați o scrisoare de intenție semnată. O scrisoare de intenție explică achiziția în detaliu și creează condiții pentru ca achiziția să se întâmple. Scrisoarea dvs. de intenție va stabili un preț inițial de achiziție, termenii achiziției și condițiile de vânzare. Acesta va fi de obicei de până la tine (ca cumpărător) pentru a elabora această scrisoare. Odată ce scrisoarea de intenție este redactată și semnată, ambele părți vor trebui, de obicei, să lucreze cu bună-credință pentru a finaliza achiziția. Cu toate acestea, scrisoarea de intenție nu este un acord de cumpărare. Este elaborat pentru a obține toate informațiile de pe masă într-o manieră formală. În general, o scrisoare de intenție va conține următoarele:
  • O identificare clară că scrisoarea este o scrisoare de intenție. Clarifică faptul că nu este un contract obligatoriu de a cumpăra și de a vinde restaurantul.
  • O explicație a modului în care se va întâmpla vânzarea. Determinați dacă afacerea va fi vândută printr-o vânzare de active sau vânzări de acțiuni.
  • Un preț de achiziție tentativă.
  • Condiții de vânzare. Aceste condiții stau la ce trebuie să se întâmple pentru ca vânzarea să treacă. Cel mai important, acesta va conține o prevedere care să precizeze că veți avea nevoie de acces la anumite înregistrări (e.G., Recordurile financiare, contractele de închiriere și contractele de muncă), astfel încât să puteți completa diligența. Dacă ați terminat due diligența și totul verifică, achiziția va trece de obicei prin. Dacă găsiți ceva în timpul diligenței, care vă face să întrebați achiziția, de obicei veți putea să o anulați.
  • Partea 3 din 4:
    Conducând due diligence
    1. Imagine intitulată Cumpărați un restaurant Pasul 11
    1. Examinați contractul de închiriere a afacerii. Deoarece una dintre cele mai importante piese de cumpărare este locația restaurantului, trebuie să vă asigurați că contractul de închiriere a vânzătorului poate fi transferat pentru dvs. Pentru a face acest lucru, uitați-vă la închirierea vânzătorului și căutați avocatul dvs "misiune" limba. Într-o mulțime de contracte, contractul de închiriere nu va fi atribuit fără aprobarea proprietarului. Proprietarii pot fi ezitanți să atribuie un contract de închiriere altcuiva, mai ales dacă nu aveți experiență anterioară care rulează un restaurant.
    • Dacă nu puteți obține contractul de închiriere, va trebui să negociați un nou contract de închiriere sau să găsiți o altă locație.
  • Imagine intitulată Cumpărați un restaurant pasul 12
    2. Au fost inspectate restaurantul. Înainte de a achiziționa un restaurant, trebuie să vă asigurați că este în formă bună. Angajați experți pentru a inspecta clădirea fizică, sanitare, încălzire și aer condiționat și echipamente. Dacă ați angajat un agent imobiliar sau un alt profesionist pentru a vă ajuta, ei ar trebui să poată să-i liniștească pe acești experți în sus pentru dvs. Dacă vă aflați pe cont propriu, efectuați o căutare rapidă pe Internet pentru un ajutor posibil. Există adesea consultanți pentru închiriere.
  • Când are loc fiecare inspecție, asigurați-vă că totul a fost menținut corect și este în stare bună de lucru.
  • Dacă echipamentul este defect, solicitați ca vânzătorul să o remedieze înainte de efectuarea unei vânzări.
  • Dacă nu reușiți să inspectați totul și să cumpărați restaurantul, este posibil să trebuiască să plătiți pentru reparații pe cont propriu.
  • Imagine intitulată Cumpărați un restaurant Pasul 13
    3. Verificați dacă orice licență de lichior va fi inclusă în vânzare. Vânzările de alcool conduce adesea profituri în restaurantul de afaceri. În plus, majoritatea statelor și orașelor oferă doar un număr fix de licențe alcoolice. Prin urmare, veți dori să vă asigurați că licența vânzătorului poate și va fi transferată la dvs. când achiziționați restaurantul.
  • În plus față de negocierea acestora cu vânzătorul, este posibil să fie, de asemenea, să cereți consiliului de control al lichiorului dvs., indiferent dacă este permisă acest lucru.
  • Imagine intitulată Cumpărați un restaurant Pasul 14
    4. Întrebați despre pasivele existente. Va trebui să faceți totul în puterea dvs. de a descoperi datoriile pe care afacerea le are în prezent. Datoriile pot fi la fel de simple ca și contractele de leasing și alte facturi care sunt încă plătite. Când cumpărați restaurantul, aceste datorii vor fi transferate pentru dvs. Mai puțin frecvente, dar poate mai important, trebuie, de asemenea, să căutați impozite neplătite, procese în așteptare și încălcări ale codului de sănătate pe care restaurantul le-ar fi putut să stea peste cap. Dacă găsiți datorii serioase, trebuie să anulați achiziția.
  • Imagine intitulată Cumpărați un restaurant pasul 15
    5. Evaluați reputația restaurantului. Reputația unui restaurant poate să-și facă sau să-și spargă afacerea. Dacă clienții iubesc mâncarea, atmosfera și angajații, ați putea avea o rețetă pentru succes. Cu toate acestea, în cazul în care restaurantul are o reputație pentru serviciul rău, mâncarea proastă și problemele de curățenie, va fi greu să faceți un profit. Întrebați-vă în jurul orașului, întrebați angajații actuali din restaurantul și cereți proprietății despre reputația restaurantului.
  • Dacă reputația este bună, puteți cumpăra de obicei fără a schimba mult. În acest fel, clienții nu vor recunoaște schimbarea proprietății și vor continua să meargă.
  • Dacă reputația nu este atât de bună, dar tot credeți că achiziția este în valoare de timp, va trebui să lucrați din greu pentru a schimba reputația. Schimbarea meniului și a numelui restaurantului sunt două lucruri pe care le puteți face pentru a vă ajuta.
  • Imagine intitulată Cumpărați un restaurant Pasul 16
    6. Uită-te prin înregistrările financiare ale restaurantului. Adresați-vă proprietarului restaurantului să trimită situații financiare și declarații fiscale, pentru cel puțin ultimii cinci ani, avocatului dvs. Va trebui să vă uitați la acestea și să vă asigurați că afacerea este profitabilă și că taxele au fost plătite. Dacă afacerea nu a fost auditată de un CPA recent, cereți vânzătorului să aibă acest lucru.
  • Nu vă bazați pe promisiunile vânzătorului că afacerea se descurcă bine. Urmăriți și obțineți dovezile pe care trebuie să le confirmați.
  • Imagine intitulată Cumpărați un restaurant Pasul 17
    7. Analizați contractele de angajați. Dacă intenționați să achiziționați afacerea și să continuați să o operați așa cum este, va trebui să știți cu cine veți lucra și ce fac ei. Puteți face acest lucru prin examinarea contractelor angajaților. Căutați pentru a vă asigura că toată lumea are abilitățile și experiența necesară pentru a vă ajuta să reușiți după ce ați cumpărat restaurantul.
  • De asemenea, asigurați-vă că contractele respectă legea. Nu doriți să moșteniți un proces de angajare posibil din cauza unui contract pe care l-ați luat.
  • Imagine intitulată Cumpărați un restaurant Pasul 18
    8. Determinați ce proprietate intelectuală va fi inclusă în vânzare. Acest lucru este deosebit de important dacă veți păstra meniul, numele restaurantului și marca globală. O mulțime de restaurante vor avea numele lor marcaj și ar putea să-și protejeze rețetele ca un secret comercial.
  • Asigurați-vă că veți prelua toată proprietatea intelectuală și veți câștiga o proprietate unică asupra acestuia.
  • Partea 4 din 4:
    Finalizarea achiziției
    1. Imagine intitulată Cumpărați un restaurant Pasul 19
    1. Reglați prețul de achiziție dacă este necesar. După conducerea due diligence, probabil că ați găsit lucruri pe care nu le cunoașteți înainte. De exemplu, poate echipamentul de bucătărie este în formă mai gravă decât credeți, sau poate că plata chiriei este mai mult decât ați anticipat. Luați toate aceste informații noi în considerare și creați un nou preț de achiziție.
    • Calculați cu atenție acest număr deoarece va fi suma pe care ați pus acordul de cumpărare și de vânzare.
  • Imagine intitulată Cumpărați un restaurant Pasul 20
    2. Setați o dată de închidere. Data de închidere este atunci când ambele părți vor semna acordul și vor completa vânzarea. Ar trebui să planificați destul de mult în avans, astfel încât ambele părți să aibă suficient timp pentru a completa documentele, obțineți licențe, inventarului de cumpărare și faceți orice altceva care trebuie făcut înainte ca afacerea să fie finalizată. În timp ce nu există o regulă specifică, luați în considerare stabilirea unei date de închidere care este de cel puțin două luni în jos pe drum.
  • Imagine intitulată Cumpărați un restaurant pasul 21
    3. Elaborarea contractului de achiziție. Avocatul dvs. va trebui să facă acest lucru pentru dvs. Acordul de cumpărare și vânzare este un document juridic formal care afectează drepturile și responsabilitățile legale. În general, acordul va conține prețul de achiziție, data închiderii, garanțiile, tranzacțiile care trebuie să aibă loc înainte de închidere și ce cheltuieli sunt și care le vor plăti. Contractul va avea, de asemenea, diverse dispoziții privind cazane privind susținerea acordului.
  • Imagine intitulată Cumpărați un restaurant Pasul 22
    4. Semneaza contractul. Odată ce contractul a fost elaborat, trimiteți-l vânzătorului și l-au semnat. Contractul va fi valabil după ce fiecare partid îl semnează. În plus față de acordul de cumpărare și vânzare, cereți vânzătorului să semneze un legământ să nu concureze. Acest tip de acord se va asigura că vânzătorul nu poate interfera cu afacerea dvs. pentru o anumită perioadă de timp.
  • Imagine intitulată Cumpărați un restaurant Pasul 23
    5. Transferați proprietatea asupra afacerii. În ziua închiderii, veți transfera banii și vânzătorul va transfera proprietatea asupra restaurantului. Când totul este complet, veți putea începe afacerea dvs.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar