Cum să depuneți un proces civil

Uneori, poate doriți să depuneți un proces împotriva unei persoane din cauza unui dezacord pe care l-ați avut cu ei sau cu un prejudiciu pe care l-au cauzat. Dacă doriți să recuperați bani de la cineva, ar trebui să depuneți un proces împotriva lor în instanța civilă. Spre deosebire de inculpații în instanța penală, inculpații din instanța civilă trebuie de obicei să plătească bani dacă își pierd și nu pot fi condamnați la închisoare.

Pași

Partea 1 din 5:
Determinarea dacă ar trebui să depuneți un proces
  1. Imaginea intitulată negociază o ofertă Pasul 8
1. Rezolvați problema fără intervenția instanțelor. De obicei, oamenii nu vor să meargă în instanță, de aceea mulți oameni încearcă să rezolve orice litigii pe care le au cu ceilalți în afara instanței. Chiar dacă cineva te-a deranjat, ar fi mai bine să încerci să o faci cu ei înainte de a depune un proces.
  • De exemplu, dacă cineva vă datorează bani, ar trebui să întrebați persoana pentru bani în mod repetat înainte de a le da în judecată și să ia în considerare înființarea unui plan de plată cu ei dacă au dificultăți financiare. Dacă planul de plată funcționează, probabil că veți primi banii care vă datorați trebuie să aveți mai repede decât dacă ați dat în judecată pentru el.
  • Procesele pot fi consumatoare de timp și foarte costisitoare pentru a se implica, deci ar trebui să încercați tot ce puteți pentru a-ți rezolva problema și numai un proces ca o ultimă soluție.
  • Imaginea intitulată Scrieți o propunere de grant Pasul 18
    2. Stabiliți că puteți depune un proces.Multe companii, cum ar fi bănci, companii de asigurări și companii care furnizează servicii (cablu / telefon mobil etc.), includ dispoziții obligatorii de arbitraj sau de mediere în contractele pe care le semnați cu ei.
  • Aceste dispoziții mandate că nu puteți da în judecată companiile deoarece, în schimb, trebuie să rezolvăm orice litigiu printr-una din metodele de soluționare a litigiilor în afara instanței.
  • Prin urmare, dacă ați semnat un contract care are o clauză obligatorie de soluționare alternativă a litigiilor, nu veți putea să aduceți un proces.
  • Imaginea intitulată reușește în marketingul de rețea Pasul 5
    3. Verificați dacă aveți o revendicare legală valabilă.Înainte de a depune un proces, trebuie să faceți o investigație preliminară pentru a vă asigura că legea este de partea dvs. Dacă nu aveți o cerere legală valabilă, orice proces pe care îl aduceți va fi concediat de către Curte și veți fi pierdut timpul și banii.
  • De exemplu, dacă cineva "a promis" să vă dea 100 de dolari ca un cadou, nu ați putea să le judecați pentru cei 100 de dolari dacă nu ți-au dat-o, pentru că instanța nu va forța pe cineva să dea ceva gratuit.
  • În mod similar, dacă sunteți implicat într-un accident de mașină cu cineva, dar nu ați fost răniți și mașina dvs. nu a fost deteriorată, nu veți avea o afirmație validă, deoarece nu aveți daune, chiar dacă știți că accidentul nu a fost Defecțiune.
  • Imaginea intitulată Fii calm Pasul 21
    4. Luați în considerare puterea dovezilor dvs. Chiar dacă aveți o afirmație legală valabilă, trebuie să evaluați puterea cazului dvs. înainte de a depune un proces. Pentru a determina dacă aveți un caz puternic, luați în considerare următoarele:
  • Indiferent dacă aveți dovezi: ar trebui să vă gândiți dacă puteți dovedi ce sa întâmplat într-o instanță de drept. De exemplu, dacă aveți nevoie de martori, au fost prezenți și vor putea să depună mărturie la proces? Dacă aveți nevoie de lucrări sau documente pentru a vă susține cererea, le aveți sau le puteți obține înainte de proces?
  • Indiferent dacă adversarul dvs. are o poveste convingătoare: ar trebui să vă gândiți dacă adversarul dvs. are sau nu o poveste convingătoare care vă confruntă cu a ta. Dacă da, ar trebui să luați în considerare modul în care veți convinge instanța că povestea dvs. este mai bună.
  • Indiferent dacă vă puteți dovedi elementele legale: trebuie să cunoașteți elementele sau faptele pe care trebuie să le dovediți în mod legal pentru a vă câștiga cazul. De exemplu, într-un proces de "încălcare a contractului", trebuie să aveți suficiente dovezi pentru a dovedi că a existat un contract valabil. Fără a dovedi existența unui contract, nu puteți arăta că a existat o "încălcare."
  • Indiferent dacă puteți colecta bani de la adversarul dvs .: trebuie să știți dacă veți fi sau nu să colectați o judecată dacă veți câștiga procesul dvs. Nu va merita banii și timpul necesar pentru a aduce un proces dacă adversarul dvs. nu are bani sau active, pentru că nu veți putea colecta nimic, chiar dacă câștigați. Cu toate acestea, dacă banii nu sunt obiect, poate doriți să luați în considerare un proces oricum pentru a obține validarea că adversarul dvs. a fost greșit.
  • Cine ar putea fi responsabil: Înainte de a depune un proces, ar trebui să vă gândiți la toate partidele posibile care ar putea fi responsabile din punct de vedere juridic pentru răul vostru. De exemplu, dacă ați fi implicat într-un accident cu un șofer de camion, puteți lua în considerare în judecată nu numai șoferul de camion care te-a lovit, ci și angajatorul său, dacă lucra la momentul accidentului.
  • Imaginea intitulată Fii un pas inteligent de student 13
    5. Aflați dacă procesul dvs. este "în timp util."Chiar dacă aveți un caz minunat, nu veți putea să judecați dacă așteptați prea mult. Trebuie să vă depuneți procesul în momentul stabilirii legilor statului ca fiind "Statutul limitărilor" pentru tipul de revendicare. Toate statele au propriile limite de timp în funcție de tipul de caz.
  • De exemplu, o stare poate permite unui reclamant care dorește să depună un costum de vătămare corporală de 1 an de la data prejudiciului, în timp ce un alt stat poate permite 4 ani de la data prejudiciului.
  • Ca o regulă bună de degetul mare, veți fi în regulă dacă depuneți procesul dvs. în decurs de un an de la data răului, indiferent de ce tip de revendicare aveți sau ce stat în care locuiți.
  • Partea 2 din 5:
    Pregătirea la dosar
    1. Imaginea intitulată are un bun interviu de locuri de muncă Pasul 10
    1. Închiriază un avocat. Un avocat cu experiență vă poate ajuta să câștigați cazul dvs. În plus, un avocat vă va putea ajuta să navigați în sistemul instanței nefamiliare și, uneori, complexe.
    • Dacă doriți să angajați un avocat, alegeți pe cineva care are cel puțin 3 ani de experiență, eventual mai mult dacă problema dvs. este extrem de complexă (de exemplu, un caz medical de malpraxis).
    • Majoritatea avocaților oferă consultări gratuite, astfel încât să puteți "interviu" cât de multe doriți până când veți găsi o potrivire bună. Alegeți un avocat care are experiență și cunoaștere puternică a legii și cine credeți că vă veți întâlni și vă place să lucrați. În cazul în care avocatul te face inconfortabil în orice mod sau pare a fi respingător al cazului tău sau a situației tale, ar trebui să alegi pe cineva diferit să te reprezinte.
    • Pentru a găsi un avocat în apropierea dvs., luați în considerare vorbirea cu prietenii și membrii familiei care au folosit un avocat înainte. Aflați cine au angajat, pentru ce tip de serviciu, și dacă ar recomanda avocatul.
    • De asemenea, puteți găsi un avocat verificând recenzii online. Multe site-uri web oferă recenzii gratuite despre companii. Unele locuri de căutare a recenziilor avocatului includ: Găsiți legea, Avvo și Yahoo local.
  • Imagine intitulată Alegeți avocatul divorțului drept Pasul 1
    2. Decideți dacă trebuie să vă depuneți cazul în instanța de stat sau federală.Legea stabilește limite pe care instanțele au "jurisdicție" (putere) să audă și să decidă un caz. Trebuie să vă depuneți procesul într-o instanță care are jurisdicție asupra cazului dvs.
  • În general, trebuie să depuneți un caz care se ocupă de legea statului în instanța de stat. Majoritatea cazurilor, inclusiv cazurile de vătămare corporală, cazurile de proprietar-chiriaș, încălcarea contractului, divorțul și problemele probate, o pretenție de drept de stat.
  • Există câteva tipuri de cazuri care ar trebui depuse în "Curtea Federală" în locul instanței de stat. Dacă cazul dvs. se bazează pe o lege federală, puteți da în judecată în instanța federală. Câteva exemple de cazuri în temeiul legii federale includ în judecarea unui ofițer de poliție în cadrul Statutului Federal al Drepturilor Civile (numit un caz din 1983) sau în judecată, deoarece o organizație guvernamentală a fost discriminată ilegal împotriva dvs.
  • Imagine intitulată Notarizarea unui document Pasul 9
    3. Decideți unde ar trebui să vă depuneți cazul. De obicei, ar trebui să depuneți cazul dvs. Curții de Stat în statul în care au avut loc acțiunile. De exemplu, dacă vă înlăturați pentru rănile susținute la locul de muncă în Delaware, ați dori să judecați în Delaware. Odată ce vă dați seama la ce stat să vă în judecată, trebuie, de asemenea, să vă dați seama ce instanță din acel stat este cea corectă pentru a da în judecată. Cele mai multe state au diferite "nivele" instanțelor pe care reclamanții le pot depune în funcție de cât de mulți bani solicită. În mod tipic, statele vor avea următoarele instanțe (care pot avea nume diferite) de a alege de la:
  • Curtea de reclamații mici: instanțele de reclamații mici vor auzi, de obicei, creanțe care implică o anumită sumă de bani - de obicei până la 2.500 $ - 5.000 $.
  • Curțile pentru creanțe medii, deseori numite "instanțe districtuale:" De obicei, instanța districtuală va auzi cazuri care implică creanțe de până la 25.000 de dolari,
  • Instanțele pentru orice caz cu pretenții mai mari, numite adesea "instanțe de circuit:" există, de obicei, o instanță care va auzi cereri de aproximativ 25.000 de dolari, precum și anumite pretenții statutare specializate care specifică în legea pe care instanța le va auzi.
  • Dacă depuneți cererea dvs. în instanța federală, veți depune întotdeauna în instanța de judecată "."
  • Partea 3 din 5:
    Depunerea procesului dvs.
    1. Imagine intitulată Obțineți împuternicirea Pasul 8
    1. Pregătiți-vă plângerea. Pentru a da în judecată pe cineva, trebuie să pregătiți un document numit o plângere pe care o veți depune la Curte. Plângerea include motivele sau cauza acțiunii pentru procesul dvs.
    • Dacă aveți un avocat, ea va elabora și va depune reclamația.
    • Dacă depuneți-vă pe cont propriu, puteți utiliza o carte legală sau un CD de formulare juridice pentru a vă scrie plângerea. De asemenea, puteți copia stilul unei plângeri existente pe care le găsiți pe Internet sau dintr-un alt proces care a fost depus în jurisdicția dvs.
    • Pentru mai multe informații despre cum să scrieți și să formați o pledoarie, vizitați Ghidul WikiHow pe Cum se formează o pledoarie legală.
  • Imagine intitulată Fișierul propriul divorț în Florida Pasul 16
    2. Fișier de plângere la tribunal. După finalizarea plângerii dvs., trebuie să luați două exemplare Curții în care vă depuneți costumul. Veți da plângerii dvs., împreună cu o "taxă de depunere" la grefierul instanței. Funcționarul poate, de asemenea, să răspundă la întrebări pe care le puteți avea despre acest proces.
  • În unele state, trebuie să vă semnați plângerea în prezența funcționarului sau să o notați. Verificați site-ul instanței dvs. de stat pentru a vedea dacă acest lucru se aplică pentru dvs.
  • Nu este nevoie să faceți o programare pentru a vă depune reclamația. Cu toate acestea, ar trebui să vă asigurați că faceți depunerea plângerii în timpul orelor de activitate regulate ale instanței.
  • Imagine intitulată Fișierul propriul divorț în Florida Pasul 11
    3. Serviți inculpatul.Curtea nu poate localiza o petrecere pentru dvs. Trebuie să aveți o adresă fizică actuală, cum ar fi o adresă de domiciliu sau de lucru, pentru a da pe cineva. Acest lucru se datorează faptului că regulile de procedură necesită să ofere un anunț de inculpatul procesului și să-i dați posibilitatea de a răspunde. Majoritatea statelor vă permit să serviți un inculpat prin poștă sau prin serviciul personal, prin Sheriff Județean sau un server de proces. Unele lucruri de luat în considerare atunci când decide unde și cum să servească inculpatului:
  • Statul dvs. poate necesita servicii personale a plângerii inițiale: Dacă este necesar un serviciu personal, va trebui să aveți Sherifful județului sau un server de proces servească inculpatului. Când servesc prin Sheriff județean, biroul grefierului și / sau instanța vor avea grijă să facă aranjamentele.
  • Serviciul personal poate sau nu să fie oferit de departamentul de șerif al județului dvs. Dacă șeriful oferă servicii personale, poate exista o taxă. Sunați la grefierul județului sau biroul șerifului pentru a determina dacă serviciul de proces este oferit și ce este taxa.
  • Statul dvs. poate solicita o semnătură de la o persoană adecvată atunci când servește inculpatului. Verificați regulile de procedură ale statului dvs. pentru service sau cu un avocat pentru a determina dacă serverul de proces poate lăsa o copie a plângerii la casa sau la locul de muncă a pârâtului sau dacă este necesară o semnătură.
  • Dacă este permisă pentru plângerea inițială și citațiile, serviciul prin poștă este de obicei suficientă și fiabilă și de obicei este mai puțin costisitoare. Cu toate acestea, dacă aveți vreun motiv să credeți că inculpatul poate încerca să se ascundă de la serviciu, ar putea fi cel mai bine să plătiți pentru serviciul personal.
  • Imagine intitulată Alegeți avocatul divorțului drept Pasul 15
    4. Adunați fapte despre cazul dvs. prin Discovery.După ce vă depuneți procesul, va trebui să strângeți dovezile pe care le veți folosi pentru a vă dovedi cererea. De obicei, puteți solicita dovezi de la cealaltă parte (numită "Discovery").Discovery permite părților să obțină informații de investigare cu privire la cazul părții adverse. Discovery include:
  • Solicitarea documentelor de la adversarul dvs,
  • Trimiterea "interogătorilor" (sau întrebări scrise), adversarului dvs. care trebuie să răspundă sub jurământ în scris,
  • "Depunerea" adversarului dvs. solicitând întrebări orale care trebuie să fie răspuns în persoană, sub jurământ (acesta este un pic ca un interviu) și
  • Scrierea și trimiterea părții adverse "cererile de admitere", care sunt, în esență, solicită ca părțile adverse să admită sub jurământ că anumite fapte sunt adevărate.
  • Imaginea intitulată are un bun interviu de locuri de muncă Pasul 9
    5. Conduce "anchetă informală."În plus față de descoperirea formală, vă puteți aduna propriile dovezi legate de cazul dvs. Investigarea informală poate include următoarele:
  • Intervievarea martorilor,
  • Obținerea de documente de la altcineva decât adversarul tău,
  • Fotografierea (fie din scena accidentului, a proprietății deteriorate etc.), și
  • Aflați cât mai mult posibil despre adversarul dvs. fără a vorbi cu ei sau contactați-vă adversarul dvs. fără ajutorul avocatului dvs. pentru a pune întrebări.
  • Dacă este posibil, încercați să investigăm cazul dvs. folosind practicile de tip "descoperire informală", spre deosebire de descoperirea formală.Descoperirea formală poate fi extrem de costisitoare și, de asemenea, foarte complexă, deci uneori este mai bine să investigăm pe cont propriu, mai ales dacă nu aveți o cantitate mare de bani în joc.
  • Partea 4 din 5:
    Având în vedere opțiunile dvs. înainte de a merge la proces
    1. Imagine intitulată Fișierul propriul divorț în Florida Pasul 10
    1. Depune o moțiune de judecată sumară. În funcție de faptele cazului dvs. particular, puteți depune o "mișcare de judecată rezumat."O propunere de judecată rezistă este o pledoardă care poate fi depusă de oricare dintre părți, presupunând că partidul consideră că depunerile și afirmațiile demonstrează că nu există" probleme reale ale faptelor materiale "pe care un juriu trebuie să le considere pentru ca un verdict să fie redat.
    • În esență, acest tip de mișcare susține că nu există probleme ale faptelor, deci cazul poate fi decis de judecător în baza legii numai.
    • Discutați despre posibilitatea unei propuneri de judecată sumară cu avocatul dvs. Dacă nu aveți un avocat și adversarul dvs. dosare o propunere de judecată sumară, trebuie să susțineți că există fapte care sunt contestate, iar aceste fapte sunt ceea ce va determina rezultatul cazului.
  • Imaginea intitulată negociază o ofertă Pasul 1
    2. Să vă soluționați cazul înainte de proces.Chiar și după depunerea unui proces, puteți încerca în continuare să lucrați cu adversarul dvs. De fapt, majoritatea cazurilor "se stabilesc", sau a elaborat, înainte de proces. Stabilirea cu partea opusă este o idee bună din mai multe motive, inclusiv:
  • Stabilirea vă va economisi timp: încercările sunt adesea lungi și trase, prin urmare, soluționarea acum înseamnă că, în calitate de reclamantă, veți primi bani mai repede decât mai târziu.
  • Stabilirea este mai ușoară decât procesul: deoarece cineva care vă reprezenta, mergeți tot drumul prin proces, poate fi stresant datorită naturii complexe și nefamiliare a sistemului juridic, stabilirea vă va salva de la a trebui să navigați pe tot parcursul unui proces pe cont propriu.
  • Stabilirea asigurărilor Sunteți de acord cu rezultatul cazului: Dacă ajungeți să vă judecați, nu aveți nicio idee despre modul în care judecătorul sau juriul va decide cazul dvs. În plus, uneori, chiar dacă ar trebui să câștigi, nu (sau nu câștigi aproape atât de mulți bani pe măsură ce aveți dreptul).
  • Deoarece stabilirea unui caz înseamnă că cazul nu trebuie să meargă tot drumul prin sistemul juridic, judecătorii încurajează adesea părțile să soluționeze și cazurile și uneori oferă ajutor părților care doresc să încerce să o facă. Cereți funcționarului în instanța în care ați depus procesul dvs. dacă există resurse disponibile pentru părțile care doresc să se stabilească.
  • Imagine denumită falimentul fișierului în Statele Unite Pasul 6
    3. Du-te la mediere. Medierea este o tehnică "de soluționare alternativă a litigiilor" în care un terț "Mediator neutru" (adică cineva care nu este de partea dvs. sau partea adversarului tău), tu și adversarul tău discută cazul și să încerci să ajungi la un acord o așezare. Mediatorul este acolo pentru a ajuta părțile să discute problemele fără să se înfurie sau să fie frustrate unul cu celălalt. Multe state oferă programe cu costuri reduse care furnizează mediatori pentru diferite tipuri de cazuri, inclusiv dispute de chiriaș, cazuri de divorț și litigiile dintre vecini. Pentru a se pregăti pentru o sesiune de mediere, procedați în felul următor:
  • Gândiți-vă la ce rezultate ar fi acceptabile pentru dvs .: Gândiți-vă la ceea ce doriți de la adversarul dvs. și nu vă limitați să cereți bani. De exemplu, mulți oameni doresc o scuză de la persoana pe care o gândesc le-a nedreptățit.
  • Pregătiți-vă să arătați Mediator dovezile care acceptă reclamația dvs. Acest lucru va permite mediatorului să obțină o idee a cărui parte a cazului este "mai bună" și, deși mediatorul nu vă poate forța sau adversarul dvs. să accepte o înțelegere, ei pot să discute șansele pe care fiecare parte ar avea proces.
  • Amintiți-vă că scopul medierii este veniți cu o înțelegere care lucrează pentru ambele părți. Nu intrați în medieție cu o mentalitate pe care trebuie să o "câștigați" sau să "pedepsiți" adversarul. În schimb, ar trebui să fiți pregătiți să lucrați în colaborare cu mediatorul și adversarul dvs. pentru a veni cu o soluție creativă la problemele dvs.
  • Imagine intitulată Make Eye Contact Pasul 8
    4. Arbitrajul dvs.În plus față de mediere, puteți lua în considerare participarea la "arbitraj" pentru a rezolva procesul dvs. Arbitrajul este similar cu un proces, dar este mai informal.
  • Într-o procedură de arbitraj, tu și adversarul tău prezintă mărturii orale, documente și alte dovezi la o parte terță neutră (arbitrul) care face o decizie bazată pe cazurile de ambele părți, numită de obicei "."
  • Spre deosebire de mediere, premiul unui arbitru este obligatoriu pentru partide, deci orice arbitru decide merge.
  • Arbitrii sunt instruiți și sunt aproape întotdeauna judecători pensionari sau avocați.
  • Ar trebui să vă pregătiți pentru arbitraj în același mod în care vă veți pregăti pentru proces (a se vedea mai jos pentru mai multe informații).
  • Partea 5 din 5:
    Mergând la proces
    1. Imagine intitulată comunica eficient Pasul 25
    1. Înțelegeți cine vă va decide cazul.Dacă procedați la proces, cazul dvs. va fi decis de un judecător, fie de un juriu. De obicei, părțile decid dacă vor avea cazul decis de un judecător sau juriu.
    • În unele cazuri, poate doriți să cereți un judecător și să nu solicitați un juriu.Dacă vă reprezentați, un proces înainte ca un judecător să fie mai informal și nu va trebui să vă faceți griji cu privire la impresia juriului asupra dvs. în sala de judecată.
    • Ar trebui să cereți un juriu dacă cazul dvs. are "Apel emoțional" și credeți că juriul poate fi simpatic pentru cauza dvs. Cu toate acestea, rețineți că acest lucru se poate întoarce dacă cineva de pe juriu nu vă place.
    • Rețineți că procesul va avea toate aceleași "părți", indiferent dacă sunteți în fața unui judecător sau a unui juriu.
  • Imagine intitulată comunică Eficient Pasul 21
    2. Da o declarație de deschidere."Declarația de deschidere" este un tip de discurs dat la începutul procesului. Este prima dvs. ocazie de a vă introduce și cazul dvs. Dacă ați depus procesul (și, prin urmare, sunteți reclamantul), veți da mai întâi declarația de deschidere, urmată de inculpatul.
  • În declarația dvs. de deschidere, ar trebui să oferiți o imagine de ansamblu a ceea ce este vorba despre cazul dvs. și despre ce vor dovedi dovezile dvs. Ar trebui să începeți să vă dovediți cazul, spunând juriului ce dovezi sunt în favoarea ta și ce ți sa întâmplat cu tine.
  • Rețineți că nu vă puteți declara propriile opinii într-o declarație de deschidere și dacă faceți acest lucru, ați putea fi mustrați de judecător.
  • Imaginea intitulată Fii o bună dezbatere 1
    3. Apelați și examinați martorii dvs.În timpul prezentării cazului, veți numi propriii martori și "examinați" (aceasta se numește examen direct). Veți avea, de asemenea, ocazia de a pune întrebări despre martorii adversarului dvs. (aceasta se numește încrucișată). Pentru a vă pregăti pentru a apela și a examina martorii dvs., asigurați-vă că toți sunt de acord să fie prezenți la proces.
  • Pentru examinare directă, trebuie să pregătiți un notebook cu o schiță a ceea ce doriți să întrebați martorii. Puneți întrebări care vor încuraja martorii să vorbească, în loc de întrebări "da" și "nu". Pentru a vă simți confortabil cu martorii interogatoriu, vă puteți întâlni cu ei pentru a practica în prealabil.
  • Pentru examinarea încrucișată, realizați că probabil că nu veți obține aceste informații utile și limitarea sau completarea completă a martorilor opuși. Doar examinați martorii opuși, dacă puteți obține dovezi care vă sprijină versiunea de evenimente sau discreditează încrederea lor ca martor.
  • Întotdeauna să fii bun și politicos pentru orice martori, chiar și în timpul examinării încrucișate. Argumentând cu sau înfrângerea unui martor (chiar și un martor opus) pare rău juriului și ar putea să vă facă probleme cu judecătorul.
  • Imaginea intitulată comunica eficient Pasul 17
    4. Furnizați argumentul de închidere.Un argument de închidere este livrat la sfârșitul unui proces, după ce au fost prezentate toate dovezile și toți martorii au fost numiți. Un argument de închidere este ultima șansă pe care va trebui să o adresați judecătorului sau juriului.
  • Argumentele de închidere sunt de obicei între 10 și 20 de minute, dar, dacă cazul este extrem de complicat, ele pot fi mult mai lungi, în unele cazuri de până la o oră.
  • Spre deosebire de o declarație de deschidere, care poate fi scrisă cu mult înainte de proces, un argument de închidere se va baza pe evenimentele procesului, astfel încât să pregătească un argument eficient de închidere, asigurați-vă că luați note pe tot parcursul procesului.
  • Pentru a vedea informații detaliate despre pregătirea unui argument de închidere, vizitați Ghidul WikiHow pe Scrierea unui argument de închidere.
  • Imaginea intitulată Interogați pe cineva pasul 12
    5. Decide dacă să facă apel. Chiar și după ce procesul sa încheiat, partidul pierdut poate contesta pierderea la o instanță superioară. Un recurs este o cerere adresată unei instanțe superioare de revizuire și răsturnare a deciziei unei instanțe inferioare. În instanța federală, apelurile sunt audiate de Curtea de Apel din Statele Unite. În sistemele instanțelor de stat, instanțele de apeluri trecute prin diferite nume. Dacă credeți că ați dori să faceți apel la decizia în cazul dvs., asigurați-vă că înțelegeți următoarele:
  • Cum se decide ca apelurile: În general, instanțele de apel nu doresc să le spună judecătorului de judecată că a luat decizia greșită sau "overneză" această decizie. Prin urmare, o instanță de apel va răsturna, de obicei, decizia unei instanțe inferioare dacă instanța inferioară a făcut o eroare semnificativă de drept.Ce este o "eroare semnificativă de lege", va fi complet diferită în funcție de fiecare caz particular.
  • Ce dovezi pe care le puteți prezenta: instanțele de apel nu se uită la noile dovezi care ar fi putut fi descoperite după caz ​​(fie de judecător, fie de juriu). În schimb, Curtea va examina documentele din cauza, o "scurtă" de ambele părți discutarea de ce fiecare crede că au viziunea corectă, iar în unele cazuri vor asculta ambele părți susțin cazul în fața instanței (acest lucru este denumit "argument oral).
  • Consecințele unui apel nereușit: dacă o parte nu reușește să conteze ordinea Curții, instanța superioară va "afirma" hotărârea instanței inferioare (sau juriul), iar hotărârea actuală va sta.
  • Pentru mai multe informații despre atragerea unei hotărâri judecătorești, vizitați Ghidul WikiHow privind atragerea unei hotărâri judecătorești.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar