Cum să cumpărați un decantor de vin

Decantoarele de vin sunt o modalitate foarte bună de a scoate un gust mai bogat la vinul dvs. fără a fi nevoie să-l îmbătrânească. Pentru a găsi decantorul potrivit, alegeți unul care completează preferințele dvs. de vin în formă și funcția. Decanterul dvs. ideal va fi, de asemenea, elegant, dar fără mizerie atunci când turnați vinul sau curățați-l după utilizare. Un decantor care reflectă stilul dvs. personal poate face un plus util și elegant la masa ta de cină.

Pași

Metoda 1 din 3:
Selectarea unei forme
  1. Imagine intitulată Cumpărați un decantor de vin Pasul 1
1. Alegeți un decantor gât larg pentru aerarea ideală. Expunerea vinului în aer Înainte de servire este unul dintre scopurile principale ale unui decantor. Un decantor gât larg va da vinului mai multă expunere și va aduce mai multe arome în vinul tău. Pentru că veți putea gusta mai mult, decantoarele gâtului larg sunt minunate pentru a face complexul de vinuri tinere.
  • Decantoarele gâtului larg sunt, de asemenea, mai bune pentru vinurile ieftine, deoarece aerarea va face gustul de vin mai bogat.
  • În general, decantoarele gâtului larg sunt mai ușor de curățat.
Expert răspuns
Q

Cand esti intrebat, "De ce am aerare vin?"

Samuel Bogue

Samuel Bogue

Sommeliersamuel Bogue este directorul vinului Grupului de restaurante NE TIMEAS din San Francisco, California. El și-a câștigat certificarea Sommelier în 2013, este un Zagat "30 sub 30 de ani" Câștigătorul premiului și este un consultant de vin pentru restaurantele de top din zona San Francisco Bay.
Samuel Bogue
CONSULTANȚĂ DE SPECIALITATE

Sam Bogue, un sommelier, a spus: "În cea mai mare parte, cumpărăm o mulțime de vinuri destul de tinere. Din moment ce vinul nu a văzut o mare expunere la oxigen, nu a maturizat complet și deschis. Când o aerați, aroma și aroma vinului vor deveni totuși atât de ușor mai neted și mai rotunzi. Decanterul vă permite să expuneți vinul la oxigen mai mult doar prin turnarea acesteia. Gura mai mare din partea de sus permite mai multă oxigen în vin."

  • Imagine intitulată Cumpărați un decantor de vin Pasul 2
    2. Cumpărați un decantor subțire de gât pentru a separa sedimentul din vin. Deoarece un gât îngust vă permite mai puțină aer, decantoarele subțiri ale gâtului nu sunt la fel de bune la aerarea vinului. Ei sunt, totuși, mult mai bine la a se certa sedimente. Pentru vinurile scumpe, îmbătrânite, decantoarele subțiri de gât oferă o aromă mai curată.
  • Decanții subțiri de gunoi vin adesea cu o perie specială pentru curățare.
  • Imagine intitulată Cumpărați un decantor de vin Pasul 3
    3. Alegeți un decantor de vin cu o gură largă pentru o turnare ușoară. Decantoarele în forme ciudate pot face o provocare să se toarnă fără picurare. Nu doriți să patați niciun fel de contoare sau deșeuri de vin scumpe. Decantoarele cu gura mai largi decât gâtul lor va face pentru turnarea fără mizerie.
  • Imagine intitulată Cumpărați un decantor de vin Pasul 4
    4. Selectați un decantor cu un mijloc larg pentru a accelera aerarea. Decantoarele cu middle largi dau sala de vinuri la aerare înainte de servire. După ce un vin a fost stocat într-o sticlă de mai mulți ani, este nevoie de timp pentru aera.În decantoarele cu o suprafață îngustă, vinul va dura mult mai mult pentru a reacționa cu aerul și va aduce arome.
  • Decanții cu cea mai mare suprafață din mijloc vor avea nevoie de aproximativ o oră pentru a-și atinge aroma ideală și gustul.
  • Pentru a accelera procesul de decantare, se învârte vinul în jurul valorii astfel încât primește mai mult aer.
  • Metoda 2 din 3:
    Alegerea funcției
    1. Imagine intitulată Cumpărați un decantor de vin Pasul 5
    1. Decideți dacă aveți nevoie de un decantor mare sau mic. Majoritatea decantoarelor sunt menite să dețină un pahar la un moment dat, dar sunt disponibile opțiuni mai mari. Cel mai mare decantor disponibil este făcut pentru o sticlă de vin. Orice mai mare și reducă suprafața de suprafață expusă la aer (și, prin urmare, eficacitatea acestuia).
  • Imagine intitulată Cumpărați un decantor de vin Pasul 6
    2. Cumpărați un decantor din cristal pentru durabilitate. Dacă nu cumperi un decantor antic, acestea vor fi opțiunile dvs. Decantoarele de cristal sunt durabile și decorative, permițând modele mai complicate. Pentru un decantor elegant care va dura ani sau chiar decenii, cristalul este cea mai bună opțiune.
  • Nu cumpărați decantoare de cristal realizate înainte de 1969, deoarece acestea sunt de obicei făcute din cristal de plumb. Cristalul de plumb poate ieși în băutură și poate provoca otrăvire.
  • Imagine intitulată Cumpărați un decantor de vin Pasul 7
    3. Alegeți un decantor standard de sticlă pentru o opțiune prietenoasă cu bugetul. Decantectoarele standard de sticlă sunt de obicei mai ieftine decât omologii lor de cristal și sunt, de asemenea, mai multe mașini de spălat vase în condiții de siguranță. Deoarece cristalul este poros, trebuie spălat manual, în timp ce sticla este neporoasă. Decantoarele din sticlă necesită o mai mică întreținere în timp.
  • Sticla este, de asemenea, mai rezistentă la căldură decât cristalul.
  • Imagine intitulată Cumpărați un decantor de vin Pasul 8
    4. Alegeți un decantor de vin cu un dop. După ce am stat într-un decantor de la 18-24 ore, vinul tău își va pierde aroma fără un dop. Dacă nu intenționați să beți vinul direct după ce a servit, utilizați un dop pentru a-și păstra aroma și aroma (mai ales dacă serviți un vin în vârstă). Nu toate decantoarele vin cu un dop, așa că păstrați-vă în minte în timp ce faceți cumpărături.
  • Scoateți opritorul de aproximativ o oră înainte de a servi, astfel încât vinul dvs. are timp pentru aera.
  • Vinul va dura între 3-5 zile cu un dop, în medie. Vinul spumant nu va dura până la timp, iar vinul luminos sau fortificat va dura mai mult.
  • Imagine intitulată Cumpărați un decantor de vin Pasul 9
    5. Alegeți un decantor special realizat pentru anumite vinuri. Dacă aveți o preferință pentru vinurile roșii sau albe, ați putea cumpăra un decantor special realizat pentru dvs. preferat. Decanteri de vin alb păstrează băutura la o temperatură mai rece, iar decanterele de vin roșu au de obicei gâturi mai subțiri pentru separarea sedimentelor.
  • De asemenea, puteți alege decantoarele făcute pentru un singur tip de vin, cum ar fi Merlot, Chardonnay sau Pinot Noir Decaders.
  • Metoda 3 din 3:
    Alegerea unui design
    1. Imagine intitulată Cumpărați un decantor de vin Pasul 10
    1. Alegeți între funcție și modă pentru decanterul dvs. Unele decantoare de vârf sunt făcute pentru a fi plăcute din punct de vedere estetic. S-ar putea prefera un decantor de cristal scump care se dublează ca o lucrare uimitoare de artă pentru a vă face oaspeții.Stiluri mai simple, cu toate acestea, pot compliment vinurile cu culori bogate (cum ar fi vinul roșu adânc).
    • Decantoarele artistice sunt mai greu de curățat și de obicei de mașina de spălat vase.
    • Nu cumpărați un decantor care vă va rupe banca. Decantoarele de înaltă calitate funcționează, de obicei, precum și opțiuni mai accesibile. Creșterea prețului este cea mai mare parte a unui recurs artistic.
  • Imagine intitulată Cumpărați un decantor de vin Pasul 11
    2. Găsiți un decantor de vin clar și evitați sticla de sticlă. Decanteri și desene de sticlă colorate pot arăta frumos, dar va ruina scopul decantorului dvs. Dacă nu puteți privi în interiorul decantorului, nu veți putea spune dacă sedimentul sa separat în vinul dvs.
  • Decantoarele de sticlă suflete sunt o alternativă excelentă pentru sticla marcată, dacă doriți un aspect artizanic și o sticlă clară.
  • Imagine intitulată Cumpărați un decantor de vin Pasul 12
    3. Alegeți un design care va fi confortabil de utilizat. În timp ce unii folosesc decantoare de vin numai pentru ocazii speciale, alții folosesc a lor pe o bază zilnică sau săptămânală. Alegeți un decantor care va fi confortabil să se ocupe și nu vă veți simți nervos veți sparge. Desenele fanteziste pot fi distractive, dar nu doriți să alegeți un decantor pe care l-ați putea lăsa cu ușurință.
  • Imagine intitulată Cumpărați un decantor de vin Pasul 13
    4. Cumpărați un design care va fi ușor de curățat. Dacă nu puteți clăti decantorul suficient de bine, gustul va fi ruinat de reziduuri de vin vechi sau săpun. Când faceți cumpărături pentru decantoare, decideți dacă designul va fi dificil de curățat. Evitați decantoarele care vor implica curățarea intensivă dacă nu aveți răbdarea.
  • Verificați dacă decanterul dvs. este de mașină de spălat vase înainte de a cumpăra.
  • sfaturi

    Decantoarele de vin din sticlă sau cristal gros sunt mai durabile decât modelele mai subțiri.
  • Vinurile albe sunt cele mai bine servite refrigerate, deci alegeți un decantor de sticlă (care sunt rezistente la căldură).
  • Mirosurile și praful pot afecta aroma vinului, astfel încât curățați-vă de multe ori decantrul.
  • Cele mai multe decantoare de vinuri sunt fabricate din cristal.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar