Cum să devii un evaluator imobiliar

Evaluarea imobiliară este o ocupație distractivă și interesantă. Procesul prin care deveniți un evaluator imobiliar variază semnificativ în funcție de locul în care în lume devii unul. În general, totuși, veți avea nevoie de ucenic pe o evaluare imobiliară mai experimentată. De asemenea, va trebui să luați câteva cursuri în evaluarea imobiliară pentru a vă completa formarea, pe care o veți începe de obicei după ce ați câștigat ucenicia dvs. Apoi, tot ce trebuie să faceți este să completați documentele necesare cu autoritatea dvs. locală de licențiere și veți fi setați să evaluați independent imobiliară.

Pași

Partea 1 din 3:
Obținerea unei educații
  1. Imaginea intitulată deveni un evaluator imobiliar Pasul 7
1. Obțineți aproximativ 75 de ore de educație de bază de evaluare.Înainte de a vă completa ucenicia de evaluare imobiliară, veți avea de obicei nevoie să finalizați aproximativ 75 de ore de educație de bază. Acest curs se va concentra pe principiile și procedurile de evaluare și vă va oferi o introducere la standardele universale ale practicii de evaluare profesională.
  • Contactați departamentul de licențiere din statul dvs. sau jurisdicția care emite licențe de evaluare profesională pentru a afla despre cerințele educaționale pentru evaluatorii imobiliari din zona dvs. Acestea pot avea aceste informații postate pe site-ul lor, împreună cu o listă de școli aprobate din zona dvs.
  • Numărul exact de ore educaționale de evaluare de bază va varia în funcție de legile și reglementările locale.
  • Imaginea intitulată deveni un evaluator imobiliar Pasul 8
    2. Obțineți o diplomă referitoare la imobiliare pentru a vă completa educația. În unele jurisdicții, o educație de 75 de ore va fi suficientă pentru a vă face o ucenicie cu un evaluator imobiliar. Pentru a deveni licențiat, totuși, probabil că va trebui să obțineți o diplomă de patru ani.
  • Există multe grade care ar putea îndeplini cerința de diplomă, inclusiv o bicicletă de afaceri, o licență de management de teren și de proprietate sau de o burlac de proprietate.
  • Aceste cursuri vor oferi instrucțiuni privind raportul, abordările veniturilor, compararea vânzărilor, statisticile, modelarea, finanțarea și studiile de caz.
  • Contactați departamentul local de muncă sau autoritatea de licențiere imobiliară pentru informații despre care sunt acceptabile grade și instituții pentru persoanele interesate să devină evaluatori imobiliari.
  • Imaginea intitulată deveni un evaluator imobiliar Pasul 9
    3. Concentrați-vă pe zona dvs. de specialitate.Unele programe educaționale oferă formare suplimentară în modul de evaluare a proprietății în zonele rurale sau urbane.Dacă intenționați să lucrați în primul rând într-un cadru rural sau urban, înscrieți-vă într-un program care oferă cursuri adecvate de specialitate pentru a vă consolida setul de calificări și reluarea.
  • Partea 2 din 3:
    Obținerea licenței
    1. Imaginea intitulată deveni o evaluare imobiliară Pasul 1
    1. Aflați despre cerințele de licențiere din zona dvs. Reglementările de licențiere se schimbă uneori, deci este mai bine să contactați autoritatea locală de licențiere pentru cele mai recente informații. Apelați sau verificați site-ul web al licențelor locale, reglementărilor sau al consiliului de muncă pentru a afla ce fel de educație și experiență aveți nevoie.
    • Unele dintre cele mai frecvente cerințe includ cetățenia în națiunea în care doriți să practicați ca evaluator imobiliar și un fundal criminal curat.De asemenea, va trebui să aveți cel puțin 18 ani.
  • Imaginea intitulată deveni un evaluator imobiliar pasul 2
    2. Deveniți un evaluator de stagiar prin contactarea evaluatorilor imobiliari.Adresați-vă evaluatorilor imobiliari dacă vă vor accepta ca ucenic.Un evaluator de stagiar sau de ucenici va obține formarea practică de la un evaluator de imobiliare condimentate.Pentru a găsi un evaluator care ar putea să vă antreneze, să efectuați o căutare online pentru "Evaluatori imobiliari" sau o formulare similară.Alternativ, utilizați agenda telefonică pentru a localiza evaluatorii imobiliari.
  • În unele cazuri, autoritatea dvs. locală de licențiere vă va conecta cu un evaluator.
  • Puteți începe adesea ca un ucenic înainte de a începe cerințele dvs. educaționale, dar nu veți putea să vă completați ucenicia și să deveniți un evaluator imobiliar licențiat fără a obține educația necesară.
  • În U.S., Ați putea utiliza funcția de căutare a subcomitetului de evaluare "Găsiți o evaluare" la funcția de căutare la https: // ASC.Gov / Pagini / Findanappraiser.ASPX.
  • Imaginea intitulată Deveniți un evaluator imobiliar Pasul 3
    3. Finalizați aplicația Real Estate Appraiser.Aplicația variază de la o țară la alta, iar variațiile regionale există adesea într-o singură națiune.În general, totuși, va trebui să includeți (sau sunteți de acord cu) un control de fond penal, să furnizați copii ale transcrierilor dvs. academice și să furnizați informații de bază de contact (inclusiv numele, numărul dvs. de telefon și adresa).
  • Contactați autoritatea dvs. locală de licențiere imobiliară, departamentul de muncă sau consiliul de reglementare pentru informații despre unde să obțineți aplicația Real Estate Appraiser.
  • Imaginea intitulată deveni un evaluator imobiliar Pasul 4
    4. Aplicați pentru licența care vă interesează. Există adesea mai multe tipuri de licențe de apreciere imobiliare. Tipurile de licențe disponibile în zona dvs. vor defini ce tipuri de bunuri imobiliare pe care le puteți evalua. Puteți aplica de obicei pentru mai multe licențe, deși licențele suplimentare ar putea necesita cerințe și taxe educaționale suplimentare. Unele dintre cele mai frecvente licențe includ:
  • Licențe de stat, care vă permit să evaluați 1-4 unități rezidențiale familiale cu o valoare mai mică de 1.000.000 de dolari.
  • Licențe de evaluare rezidențială certificată, care vă permit să evaluați unitățile rezidențiale pentru 1-4 familii de orice valoare.
  • Licențe de evaluare generală a proprietății generale, care vă permit să evaluați toate tipurile de bunuri imobiliare.
  • VA de certificare a împrumutului, pentru evaluatorii care doresc să lucreze cu Departamentul de Afaceri Veterane.
  • Imaginea intitulată deveni o evaluare imobiliară Pasul 5
    5. Includeți taxa corespunzătoare cu cererea dvs. Cele mai multe aplicații de evaluare imobiliare necesită trimiterea unei taxe de procesare împreună cu aplicația dvs. Verificați cu atenție aplicația pentru detalii privind costul taxei, precum și metodele de plată acceptabile.
  • Taxele de aplicare variază de la aproximativ 20 USD la 100 USD, în funcție de locul în care solicitați o licență.
  • Imaginea intitulată deveni o evaluare imobiliară Pasul 6
    6. Finalizați examenul de calificare.După trimiterea cererii la autoritatea dvs. de evaluare imobiliară locală, vă va oferi instrucțiuni pentru luarea examenului de calificare.S-ar putea să puteți lua examenul online sau este posibil să trebuiască să stați pentru un examen tradițional de hârtie.
  • Examenul variază de la un loc la altul.Chiar și într-o singură țară, examenul calificat poate fi foarte regional. În general, totuși, veți primi întrebări care vă testează competența și cunoașterea tehnicilor de evaluare imobiliară, teoriile, etica și cele mai bune practici.
  • Există o variație largă a limitelor de timp și a numărului de întrebări privind examenele din diferite locații.
  • Consultați un ghid de revizuire și teste de practică specifice zonei dvs.Autoritatea dvs. de evaluare imobiliară vă poate conduce la resurse utile.
  • Partea 3 din 3:
    Dezvoltând profesional
    1. Imaginea intitulată deveni un evaluator imobiliar Pasul 10
    1. Îmbunătățiți acreditările.Există diferite niveluri de licențiere în cadrul profesiei de evaluare imobiliară. De exemplu, după finalizarea uceniciei dvs., veți deveni de obicei un evaluator licențiat (adică statul vă va valida capacitatea de a evalua imobiliară).Cu mai multă educație și experiență, ați putea deveni certificată printr-o organizație profesională.
    • Cerințele precise educaționale și experiențiale de care trebuie să vă îmbunătățiți acreditările variază în funcție de organizațiile profesionale care operează în zona dvs.
    • Contactați organizațiile profesionale locale pentru a afla despre programele lor de certificare.
  • Imaginea intitulată deveni un evaluator imobiliar Pasul 11
    2. Alăturați-vă unei organizații profesionale.În plus față de oferirea de oportunități de certificare suplimentare, organizațiile profesionale precum Asociația evaluatorilor imobiliari vă permit să vă conectați cu alți evaluatori imobiliari la conferințe și seminarii.În timpul acestor evenimente, veți putea auzi toate cele mai fierbinți evoluții din lumea evaluării imobiliare.De asemenea, puteți obține acces la jurnale profesionale, periodice și buletine de știri care vă pot ajuta să vă îmbunătățiți abilitățile de evaluare.
  • Imaginea intitulată deveni un evaluator imobiliar Pasul 12
    3. Să ia o varietate de proiecte de evaluare pentru a câștiga mai multă experiență. Cu cât aveți mai multă experiență, cu atât mai atractivă serviciile și abilitățile dvs. vor fi persoanelor și întreprinderilor care au nevoie de evaluarea imobiliară.De-a lungul timpului, s-ar putea să fi scos dintr-un anumit tip de evaluare (cum ar fi urban sau rezidențial) la un tip mai general de evaluare.
  • Imaginea intitulată deveni un evaluator imobiliar Pasul 13
    4. Reînnoiți licența înainte de expirarea acestuia. După ce treceți examenul, veți primi licența digital sau prin poștă.Licențele de evaluare imobiliară expiră în cele din urmă. Durata de timp a licenței dvs. de evaluare imobiliară este bună pentru depinde de reglementările și regulile din localizarea dvs.
  • Licențele expiră de obicei după două până la cinci ani.
  • Consultați autoritatea dvs. de evaluare imobiliară pentru informații despre cum să vă reînnoiți licența.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Băncile nu angajează direct evaluatori. În schimb, evaluatorii trebuie să se înscrie cu firme de gestionare a activelor terță parte care acționează ca intermediari între evaluatori și bănci. Deoarece aceste companii oferă proiecte pentru evaluatorii lor pe o bază de primă venit, primul servit, este mai bine să vă înscrieți cu mai multe companii în loc de doar una.
  • Cum ar fi lucrul în vânzările imobiliare, întreaga piață imobiliară din multe piețe poate fi "sărbătoare sau foamete."Evaluatori fac bani mari în vremurile bune, dar nu pot face prea mult în vremurile slabe. Cu toate acestea, chiar și pe piețele mai lente de vânzări, sunt necesare evaluări pentru refinanțare.
  • Pregătiți-vă să lucrați pentru puțin sau deloc bani pentru o vreme. Având licența dvs. de stagiar vă oferă dreptul de a obține licența dvs. normală, care poate dura ceva timp.Având oa doua slujbă este o idee bună la început.
  • Majoritatea evaluatorilor sunt propriii lor șefi, ceea ce înseamnă că vă puteți seta propriul program. Cu toate acestea, datorită naturii pieței imobiliare, evaluatorii tind să muncească ore îndelungate pentru a rămâne competitiv.
  • Ca un evaluator neexperimentat, este posibil să fiți intimidat de brokeri ipoteca sau bănci care ar putea dori să evalueze o proprietate pentru mai mult decât valoarea sa, dar în timp ce dezvoltați clienți buni acest scenariu este mai puțin probabil.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar