Cum se determină valoarea terenului

Vrei să vinzi sau să cumperi teren, dar nu ai idee ce este un preț rezonabil. Din păcate, singurul mod sigur de a determina valoarea terenului este de ao vinde pe piață. Cu toate acestea, puteți să estimați în continuare valoarea acestuia prin angajarea unui evaluator experimentat. Alternativ, puteți încerca să estimați valoarea privirea la proprietăți comparabile sau întrebând un agent imobiliar.

Pași

Metoda 1 din 3:
Obținerea unei evaluări
  1. Imaginea intitulată Determinarea valorii terenului Pasul 1
1. Găsiți un evaluator calificat. Uită-te online sau în agenda telefonică. De asemenea, puteți obține o trimitere de la o bancă sau agent imobiliar. Verificați dacă evaluatorul are o acreditare de la una dintre societățile profesionale recunoscute, e.G., desemnarea MAI.
  • Apariția ar trebui să aibă, de asemenea, experiența de evaluare a terenurilor de proprietate și nu pur și simplu case. Evaluarea terenurilor este destul de diferită de evaluarea unei case.
  • Dacă contactați un evaluator și nu pot face treaba, cereți-i să vă facă trimitere la cineva. Descrieți pe scurt terenul pe care doriți să-l apreciați.
  • Imaginea intitulată Determinați valoarea terenului Pasul 2
    2. Verificați licența evaluatorului. Confirmați că evaluatorul este licențiat cu statul dvs. solicitând numărul de licență. Puteți apela apoi departamentul de bunuri imobiliare (sau un birou echivalent) pentru a verifica dacă licența este activă.
  • De obicei, este posibil să se verifice starea licenței lor online prin intermediul biroului dvs. local de licențiere.
  • Imaginea intitulată Determinați valoarea terenului Pasul 3
    3. Întrebați despre prețul unei aprecieri. Înainte de a angaja evaluatorul, obțineți un citat în scris pentru evaluare. Nu fi surprins dacă costul este mai mult decât costul pentru evaluarea unei clădiri. Evaluările loturilor vacante necesită o cercetare mai extinsă și familiaritate cu înregistrările de terenuri.
  • Dacă nu vă place prețul citat, faceți cumpărături până când găsiți o opțiune mai accesibilă. Cu toate acestea, asigurați-vă că evaluatorul are suficientă experiență.
  • Imaginea intitulată Determinați valoarea terenului Pasul 4
    4. Programați-vă evaluarea. Încercați să programați pentru un moment în care veți fi disponibil. Puteți răspunde la orice întrebare pe care o are evaluatorul și, eventual, întrebați câteva dintre dvs.
  • De asemenea, trebuie să vă asigurați că este evaluată complotul drept al terenului. Adesea, confuzia se poate culca când un evaluator se uită la terenul deschis sau la un lot vacant. Dacă identifică parcela greșită, atunci aprecierea dvs. va fi lipsită de valoare.
  • Imaginea intitulată Determinați valoarea terenului Pasul 5
    5. Adunați documente utile. Puteți face mai ușor sarcina evaluatorului prin colectarea de informații înainte de timp și împărtășirea acestuia cu evaluatorul. Verificați dacă sunt disponibile oricare dintre următoarele:
  • Planul de complot sau sondajul pe care îl puteți obține de la proprietar sau angajați un inspector pentru a crea.
  • Raportul de titlu, pe care îl puteți achiziționa de la o companie de căutare a titlurilor.
  • Descrierea legală a proprietății, pe care le puteți obține de la înregistrarea județului de fapte sau de un birou echivalent.
  • Cea mai recentă factură fiscală, pe care o puteți obține de la biroul evaluatorului județului.
  • Acordul curent de listare, dacă este cazul.
  • Imaginea intitulată Determinați valoarea terenului Pasul 6
    6. Citiți evaluarea. Aprecierea ar trebui să fie bine organizată și să aibă informații despre reglementările locale privind utilizarea terenurilor. De asemenea, ar trebui să explice modul în care evaluatorul a investigat condițiile actuale de piață. Dacă aveți întrebări, urmăriți-vă cu evaluatorul.
  • Metoda 2 din 3:
    Estimarea valorii terenului
    1. Imaginea intitulată Determinați valoarea terenului Pasul 7
    1. Găsiți alte loturi de vânzare. Căutați site-uri web precum Zillow sau Redfin și vedeți ce alte loturi sunt în prezent spre vânzare sau vândute în ultimele 6 luni sau 1 an cel mult. Nu uitați să verificați aceeași zonă geografică ca și proprietatea care vă interesează aprecierea. Veți dori să începeți într-o rază apropiată și să vă mutați numai dacă nu găsiți proprietăți echivalente în acea rază.
    • Dacă locuiți într-o zonă urbană, limitați căutarea la proprietăți într-o 0.5 mile (0.8 km) Radius a proprietății tale. Pentru proprietățile suburbane, utilizați o milă (1.6 km) rază. Pentru proprietățile rurale, uitați-vă la o rază de 5 km (8 km).
    • Dacă trebuie să priviți dincolo de raza tipică pentru tipul dvs. de proprietate, asigurați-vă că motivele sunt explicate în raportul de evaluare.
  • Imaginea intitulată Determinați valoarea terenului Pasul 8
    2. Căutați loturi comparabile. Puteți estima valoarea lotului prin găsirea a ceea ce au plătit alții pentru o loturi comparabile (numite "comps"). Cu toate acestea, proprietățile trebuie să fie similare. După găsirea compsurilor pe Zillow, asigurați-vă că conduceți de către proprietate, astfel încât să o puteți vedea pentru dvs. Există mulți factori implicați în determinarea valorii foarte mult, atât de multe mai mari nu pot fi neapărat mai mult decât cele mai mici. Luați în considerare următoarele:
  • Accesibilitate. Căutați o mulțime care au același acces la drum.
  • Mărime și formă. Verificați suprafața. Forma contează, de asemenea, deoarece limitează ceea ce poate fi construit pe teren, dacă este ceva. Verificați loturile cu o diferență de dimensiune nu mai mare de 30% din proprietatea pe care o apreciați.
  • Topografie. O mulțime care se află pe o pantă abruptă sau au un sol slab merită mai puțin, deoarece nu le puteți construi pe ele.
  • Locație. Este aproape de facilități, cum ar fi magazinele de bacanie, școlile și spitalele? De asemenea, este aproape de orice, care ar putea scădea valoarea, cum ar fi un magazin de amanet sau locuințe publice?
  • Disponibilitatea apei. Dacă doriți să construiți o casă pe teren, trebuie să cunoașteți cea mai apropiată sursă de apă. Dacă o sursă de apă este prea departe, atunci terenul va fi mult mai puțin valoros.
  • Imaginea intitulată Determinați valoarea terenului Pasul 9
    3. Aflați cât de mult au fost vândute terenuri comparabile. S-ar putea să trebuiască să mergeți la biroul evaluatorului de teren pentru a afla prețul care a fost plătit pentru o proprietate comparabilă. Dacă niciunul dintre compurile tale nu a vândut, atunci cel puțin să te uiți la prețul de întrebare, care ar trebui să fie listat pe Zillow.
  • În multe zone, puteți căuta cel mai recent preț pentru care o proprietate a fost vândută pe site-ul local al evaluatorului.
  • Imaginea intitulată Determinați valoarea terenului Pasul 10
    4. Creați o estimare bazată pe compurile dvs. Este puțin probabil să găsești o proprietate care a vândut recent că se potrivește exact. În schimb, ele vor diferi în funcție de dimensiune, locație etc. Cu toate acestea, aceasta este cea mai bună informație despre care aveți despre condițiile de piață.
  • Dacă nu găsiți o bucată de teren comparabilă, atunci mergeți mai departe în timp pentru a găsi ceva similar.
  • Ajustați estimarea pe baza detaliilor terenului. De exemplu, ați fi găsit o mulțime care este o dimensiune similară în același județ. Cu toate acestea, lotul pe care îl doriți este pe o înclinare abruptă și nu are o vedere minunată. Ar trebui să estimezi că acest lot va vinde mult mai puțin decât comp.
  • Imaginea intitulată Determinarea valorii terenului Pasul 11
    5. Luați în considerare modul în care zonarea va afecta valoarea. Legile locale de zonare pot avea un impact enorm asupra valorii unei bucăți de terenuri. Terenul este, în general, mai valoros atunci când îl puteți dezvolta. Cu toate acestea, legile privind zonarea pot restricționa modul în care terenul poate fi dezvoltat. Opriți-vă în biroul local de zonare pentru a verifica modul în care parcela a fost zonată.
  • De exemplu, unele terenuri pot fi dezvoltate în scopuri comerciale sau numai în scopuri rezidențiale. Alții permit dezvoltarea mixtă.
  • Dacă proprietățile dvs. comparabile permit dezvoltarea comercială, atunci ar putea fi mai valoroase. Va trebui să vă reduceți estimarea dacă terenul este doar zoned pentru dezvoltarea rezidențială.
  • Imaginea intitulată Determinați valoarea terenului Pasul 12
    6. Ajustați valoarea pe baza restricțiilor de fapte. Ar trebui să mergeți la biroul recorderului județului și să găsiți fapta pentru pământ. Doriți să analizați îndeaproape fapta pentru a vedea dacă există oricare dintre următoarele, care pot reduce valoarea proprietății:
  • Corens. Un LIEN este un drept legal de plată. Cineva ar fi putut pune un lien pe pământ dacă proprietarul nu a plătit o datorie. În unele situații, Lien va rămâne atașat de proprietate, chiar dacă îl cumpărați.
  • Skysments. O relaxare este un drept legal de a utiliza proprietatea. De exemplu, un vecin ar putea avea un drept de pe proprietate. Acest lucru poate reduce valoarea terenului.
  • Restricții de fapte. Pot exista restricții privind modul în care se poate dezvolta terenul, care sunt în plus față de restricțiile de zonare.Fapta ar putea avea o restricție care face dezvoltarea imposibilă.
  • Imaginea intitulată Determinați valoarea terenului Pasul 13
    7. Analizați cât de dorit este terenul. Imaginați-vă că creați listarea proprietății pe un site web. Faceți fotografii ale terenului și evaluați cât de frumoasă este. Este pur și simplu un lot vacant într-o parte retrasă a orașului? Sau este un câmp superb de grâu cu vedere la râu?
  • Cu cât terenul este mai de dorit, cu atât mai probabil puteți obține un preț mai mare pentru aceasta.
  • Aceasta este o evaluare subiectivă, dar totuși este importantă. Dacă terenul dvs. este mai de dorit decât compurile dvs., apoi ridicați estimarea.
  • Imaginea intitulată Determinați valoarea terenului Pasul 14
    8. Verificați dacă terenul se află într-o zonă de inundații. Asigurarea inundațiilor costă foarte mult, deci va trebui să includeți costurile de asigurare a inundațiilor la valoarea terenului. Teren situat într-o zonă de inundații este, în general, mai puțin de dorit, deoarece oamenii nu vor dori să se bazeze pe ea. Vizitați site-ul web al Agenției Federale de Management de Urgență (FEMA) pentru a verifica dacă terenul se află într-o zonă de inundații: HTTPS: // MSC.FEMA.Gov / portal.
  • Metoda 3 din 3:
    Solicitarea agenților imobiliari
    1. Imaginea intitulată Determinați valoarea terenului Pasul 15
    1. Găsiți doi sau trei agenți. Vrei să vorbești cu oamenii că ai încredere. Dacă nu cunoașteți pe nimeni, atunci întrebați în jur. Discutați cu oamenii care au cumpărat teren nedezvoltat și întrebați cine a fost agentul lor imobiliar.
    • Asigurați-vă că agenții sunt familiarizați cu piața terenului nedezvoltat. Mulți agenți vând doar case, astfel încât acestea ar putea să nu aibă nicio idee despre ce ar putea fi un lot vacant.
    • De asemenea, trebuie să discutați cu mai mult de un agent. De fapt, ar trebui să vorbiți cu cât mai multe posibil, deoarece veți obține o perspectivă mult mai largă în acest fel.
  • Imaginea intitulată Determinați valoarea terenului Pasul 16
    2. Cereți opinia lor. Nu fi nervos. Agenții imobiliari sunt abordați în mod regulat de către vânzători sperând să-și dea seama cât de mult pot cere proprietatea lor. Apelați agenții și introduceți-vă. Apoi întrebați cât de mult ați putea obține pentru proprietate dacă ați pus-o astăzi pe piață.
  • Spune ceva de genul ", să spunem că am prezentat această proprietate cu dvs. astăzi. Care sunt cele mai multe pe care le pot obține dacă trebuie să-l vând în următoarele 6 luni?"
  • Agentul probabil trebuie să se uite la proprietate, așa că întâlniți-le pentru a le arăta în jur.
  • Agentul dvs. ar trebui să-și facă temele și să se uite la prețurile pe proprietăți comparabile. Nu mergeți cu o estimare a parcării pe care o vii cu privire la spurtul momentului.
  • Imaginea intitulată Determinați valoarea terenului Pasul 17
    3. Închiriați agentul dacă le place. Agentul imobiliar vă poate impresiona cu cunoștințele și entuziasmul lor. Dacă da, ar trebui să luați în considerare angajarea lor pentru a vă ajuta să cumpărați sau să vindeți teren nedezvoltat.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar