Cum să găsiți un evaluator de proprietate

Când vine vorba de găsirea unui evaluator imobiliar, poate fi descurajator să știți ce să căutați. Chiar dacă nu aveți o mulțime de experiență în lucrul cu proprietăți sau evaluări de proprietăți, vă puteți asigura că alegeți persoana potrivită pentru acest loc de muncă, cunoașterea unor calificări importante și a trăsăturilor unui bun evaluator.

Pași

Metoda 1 din 3:
Alegerea evaluatorului de proprietate din dreapta
  1. Imagine intitulată Calcularea costurilor de închidere Pasul 13
1. Determinați dacă aveți nevoie de o evaluare sau o estimare. Ambele sarcini sunt comune în lumea imobiliară, dar fiecare este folosit pentru un scop diferit. Estimările sunt mai multe calcule generale, atunci când nu sunt necesare calcule exacte. Estimările sunt adesea pregătite în scopul punerii unei locuințe pe piața vânzărilor. Estimările pot fi făcute de oricine și sunt adesea făcute de agenți imobiliari înșiși. Pe de altă parte, evaluările sunt mai exacte calcule de valoare și iau în considerare o serie de factori științifici. Evaluările sunt adesea necesare pentru scopuri fiscale și de împrumut (e.G., Pentru a afla răspunderea fiscală a unui proprietar de acasă sau pentru a afla ce tip de ipotecă cineva va avea nevoie). Evaluările nu pot fi efectuate de nimeni și trebuie completate de persoanele instruite.
  • Image denumită deveni un consultant de marketing Pasul 3
    2. Asigurați-vă că sunt licențiați sau certificați. Asigurați-vă întotdeauna că un evaluator de proprietate este licențiat sau certificat de către stat pentru a efectua evaluări imobiliare. În timp ce licențierea de stat și / sau certificarea nu este întotdeauna o indicație a calității, asigură că un individ a îndeplinit anumite standarde și este autorizat să efectueze evaluări de proprietăți. Unele state nu necesită licențiere pentru a efectua evaluări imobiliare.
  • La nivel de stat, există două tipuri de licențe de evaluare a proprietății: evaluatorul imobiliar rezidențial de stat ar fi licența minimă de luat în considerare. Dacă este o proprietate rezidențială tipică pe care o doriți să o apreciați, veți dori o evaluare imobiliară rezidențială certificată de stat, ca o calificare minimă.
  • Nu vă fie frică să întrebați un evaluator pentru o copie a licenței sale. Odată ce obțineți o copie a licenței, este o idee bună să verificați cu agenția guvernamentală care a emis documentul pentru a se asigura că licența este activă și în stare bună. În plus, puteți vedea u.S. Registrul național la http: // ASC.Gov și să verifice dacă evaluatorul este înregistrat și eligibil pentru a efectua evaluări.
  • Image denumită devenind un contractor licențiat Arizona Pasul 9
    3. Întrebați despre denumirile lor profesionale sau de membru. Mulți evaluatori excelenți imobiliari poartă o denumire profesională. Cele mai cunoscute denumiri ale industriei sunt evaluatorul de proprietate imobiliară Senior (SRPA), Senior rezidențial Appraiser (SRA) și Institutul de Apprais al membrilor (MAI). Aceste denumiri sunt emise de Institutul de Apreciere și demonstrează angajamentul unui evaluator de a continua educația și standardele etice.
  • Imaginea intitulată devine un contractor licențiat Arizona Pasul 7
    4. Întrebați despre experiența lor. Întrebați ce experiența lor lucrează la proprietate și din cartier pe care doriți să o apreciați. Evaluatori care fac o mulțime de muncă sau trăiesc într-o anumită zonă au adesea o cunoaștere profundă a valorilor proprietății în acea zonă. În plus, sunt mult mai probabil să știe cum "Variabilele de vecinătate" cum ar fi districtele școlare și departamentele de incendiu afectează valorile proprietății din zonă.
  • Deși ani de experiență nu indică neapărat calitatea, există anumite evaluări de calitate pe care le-au îndeplinit. De obicei durează aproximativ cinci ani pentru a obține o bună cunoaștere și competență de lucru.
  • Imaginea intitulată Obțineți o licență de consiliere Pasul 10
    5. Întrebați-vă pentru referințe. Dacă găsiți un evaluator în paginile galbene, este posibil să nu aveți multe informații despre ele. Poate fi utilă mulțimilor oamenilor din industrie. Puneți un creditor, agent imobiliar, avocat sau contabil pentru un evaluator pe care l-au folosit în trecut. Mai întâi trebuie să întrebați mai departe calificările lor, dar găsirea unei persoane care are experiență cu evaluatorul este un început bun.
  • De asemenea, puteți utiliza Internetul pentru a găsi informații despre acreditările unui evaluator, experiențele clienților și istoria plângerilor. De exemplu, în California, Departamentul de Afaceri pentru Consumatori, Biroul de evaluatori imobiliari are o funcție de căutare pe site-ul lor. Folosind funcția de căutare, puteți găsi informații despre orice evaluator licențiat în stat.
  • Metoda 2 din 3:
    Interviuând o potentială potrivire
    1. Imagine intitulată Obțineți o licență de consiliere Pasul 8
    1. Configurați un interviu. Este foarte important să vă întâlniți cu potențialul dvs. evaluator de proprietate înainte de a intra în orice fel de relație de lucru.Aceasta este o modalitate de a vă asigura că au calificările pe care le căutați, dar și că vă aflați pe pagina potrivită, în măsura în care așteptările merg. De asemenea, este important să aveți un nivel de confort care să vă facă relația de lucru să meargă mai ușor.
    • Lucruri precum personalitatea și vibrația interacțiunilor dvs. cu ei pot ajuta cu adevărat să construiască încredere. Asigurați-vă că sunt personalizați și sunt dispuși să vă răspundă la întrebările dvs. și să explice procesul lor. Capacitatea lor de a face față oamenilor și de a comunica fără probleme poate afecta capacitatea lor de a afla informații despre proprietate și, prin urmare, cât de precise este aprecierea acestora.
  • Imagine intitulată Împărtășirea activelor în Divorțul Pasul 1
    2. Întrebați-le întrebările corecte. Un bun evaluator ar trebui să poată răspunde la întrebări importante care oferă o perspectivă asupra strategiilor, filosofiilor și experiențelor lor. Cu toate acestea, acest lucru înseamnă, de asemenea, că va trebui să cunoașteți întrebările potrivite pentru a cere. Unele întrebări bune de întrebat includ:
  • Veți primi un raport preliminar? Ar trebui să solicitați fiecărui evaluator pentru a vă oferi un raport preliminar, astfel încât să puteți asigura că evaluatorul are acces la toate informațiile pe care le considerați importante. În plus, vă va oferi posibilitatea de a pune capăt procesului de evaluare înainte ca un raport final să fie emis dacă nu sunteți mulțumit de proces.
  • Ce vă califică să vă apreciați proprietatea specifică?
  • Aparțineți unei societăți de evaluare care testează? Există o serie de certificate și programe de instruire pentru evaluatori, dar numai unele au metode standardizate de predare și testare. Dacă fac parte dintr-o organizație care necesită ca testarea să fie acreditată, puteți fi siguri că îndeplinesc așteptările necesare.
  • Cum vă veți ocupa de problemele din afara specialității dvs? Există peste 220 de domenii de cunoștințe de specialitate în evaluarea și nimeni nu poate stăpâni pe toți. Este probabil ca ei să vină împotriva problemelor pe care nu le sunt pe deplin calificate pentru a înțelege. Abilitatea lor de a consulta alți colegi și experți poate asigura că au abilitățile de rezolvare a problemelor necesare pentru a face cu succes slujba.
  • Cum arată raportul dvs? Ar trebui să primiți o documentație formală și organizată a modului în care au ajuns la concluziile lor. Cereți exemple de lucrare anterioară, astfel încât să puteți vedea cum își organizează și își prezintă informațiile, astfel încât să vă puteți asigura că înțelegeți munca lor.
  • Imagine intitulată Deschideți un interviu Pasul 3
    3. Asigurați-vă că ați aflat detaliile compensațiilor și raportului. Odată ce decideți că evaluatorul pe care l-ați întâlnit este unul cu care doriți să vă avansați, veți dori să vă asigurați că știți toate detaliile relației de lucru pe care urmează să le introduceți. Taxa pe care o veți plăti depinde de complexitatea proprietății, tipului, dimensiunii și pieței.
  • Pentru evaluările rezidențiale vă puteți aștepta să plătiți oriunde de la $ 250- $ 1000 USD, cu medii în gama USD de 300 USD.
  • Evaluările de închiriere pot costa oriunde de la 400- $ 2400 USD și ar trebui să includă documentația istoricului de închiriere.
  • Proprietățile comerciale sunt mai scumpe și pot varia de la 1.000- $ 5.000 USD.
  • Ei ar trebui, de asemenea, să vă dea o întoarcere brută în jurul timpului când se va face. Intervalul de timp obișnuit este de aproximativ o săptămână, dar ar putea fi capabili să o facă mai devreme pentru o taxă suplimentară.
  • Metoda 3 din 3:
    Finalizarea acordului de evaluare
    1. Imagine intitulată Calcularea costurilor de închidere Pasul 16
    1. Aflați ce vă primesc banii. În mod obișnuit, o evaluare va include: un document cu mai multe pagini care include o descriere a proprietății fiind evaluată, data raportului, scopul și utilizarea intenționată, metodele și ipotezele evaluatorului și respectă orice obligație de formă juridică în dvs. stat.
  • Imaginea intitulată presupune un pas ipotecar 10
    2. Semnați un acord de service. În mod obișnuit, un evaluator vă va înregistra un acord de service care vă va spune ce vor include serviciile lor, timpul pe care îl așteaptă să le ia și cum vor fi plătite. Acesta va da, de asemenea, detaliile raportului pe care le vor oferi.
  • Data de plată reală poate varia. Cele mai multe vor necesita cel puțin o plată parțială în față, dar pot avea o politică diferită.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați un proces de afaceri Pasul 3
    3. Înțelegeți că aprecierile sunt subiective. Un evaluator va oferi opinia lor personală de valoare, bazată pe estimarea reacției pieței, dar alți evaluatori vor avea opinii variabile și, uneori, piața reacționează în moduri neașteptate. O apreciere nu este mai precisă decât alte previziuni ale comportamentului uman.
  • Nu dați o apreciere mai mare decât merită. Aprecierea este în mare parte subiectivă, nu știința tare pe care mulți oameni le spun că este. Valoarea estimată a unei proprietăți date este o valoare reflectorizantă a pieței actuale și este completă utilizând datele istorice. Cu toate acestea, ar trebui să înțelegeți că o evaluare (bun sau rău) va pune o miză în motiv, care va fi recunoscută de creditori, cumpărători și vânzători. Depășirea unei aprecieri scăzute poate fi dificilă.
  • Data efectivă este reflectorizantă de obicei a datei de inspecție și este în mod obișnuit capacul pentru data vânzării pe care o poate avea un potențial comparabil. O valoare actuală de piață nu prezice viitorul și un evaluator bun va recunoaște utilizatorul dorit ca consumator și va scrie o explicație detaliată a tendințelor pieței.
  • Imaginea intitulată presupune un pas ipotecar 4
    4. Utilizați raportul pentru un împrumut sau vânzare. Odată ce aveți raportul oficial, veți putea utiliza raportul pentru a vă vinde proprietatea sau pentru a asigura un împrumut pentru o achiziție. Orice bancă sau creditor necesită, în general, o evaluare formală pentru a asigura o protecție adecvată pentru împrumut sau ipotecare extinsă.
  • Avertizări

    Aveți grijă atunci când agentul imobiliar pentru vânzător sau vânzătorul, recomandă evaluatorul deoarece acestea pot avea un conflict de interese.
  • Dacă vă vindeți casa dvs. și doriți să știți ce preț ar trebui să întrebați și ce va fi timpul dvs. de marketing, o evaluare convențională nu este suficientă. Lăsați evaluatorul să știe ce folosiți evaluarea și întrebați ce vor face pentru a vă ajuta. Dacă nu sună destul de mult, apelați un alt evaluator.
  • O evaluare este o opinie imparțială a valorii. Un evaluator experimentat vă va ajuta să vă vindeți casa, arătând exact ce face piața. Un realtor funcționează pentru a obține o listă. Agenții imobiliari pot spune că casa ta merită mai mult decât este într-adevăr doar pentru a achiziționa o listă. Primul pas în vânzarea unei case ar trebui să fie de a contacta un evaluator independent și imparțial - în special pe o piață volatilă.
  • Reacțiile de piață la proprietăți sunt adesea emoționale, în special pentru proprietățile unice. Aveți grijă să păstrați emoțiile din procesul de evaluare.
  • Nici o apreciere nu este o știință exactă. Cu toate acestea, dacă este făcut în mod corespunzător, o evaluare poate da un rezultat credibil. Prin analiza pieței, un evaluator instruit poate da o opinie de valoare, care poate fi invocată. Fără evaluatori, frauda ar fi agresivă în industrie și va provoca crize precum criza S & L la începutul anilor `90.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar