Cum de a mânca un prieten care a fost molestat sexual

Este incredibil de greu să ai un prieten să vă spun că au fost victima molestației sexuale sau a atacului. Deși poate părea destul de înfricoșător, puteți găsi modalități de a le mângâia. Începeți prin oferirea de sprijin verbal. De asemenea, vă puteți confortabil prietenului dvs. ajutându-i să găsească resurse utile. O altă modalitate de a le sprijini este să urmați după aceea și să vedeți cum fac ei. Cel mai important, permite victima să ia propriile decizii.

Pași

Metoda 1 din 3:
Oferind declarații de susținere
  1. Imaginea intitulată de confort unui prieten care a fost molestat sexual Pasul 1
1. Spune-i prietenului tău că le crezi. Cel mai important lucru pe care îl poți face este să lași prietenul tău să știe că crezi ceea ce îți spun. Prea des, victimele sunt întâmpinate cu declarații cum ar fi: "Ești sigur?"În schimb, spune-le:" Te cred. Am auzit ce spui."
  • Este foarte dificil pentru majoritatea oamenilor să spună cuiva despre abuz. Rezistați nevoii de a vă întreba prietenul dvs. pentru detalii, cum ar fi ceea ce sa întâmplat și cine a făcut-o. Asigurați-vă că prietenul dvs. știe că sunteți acolo pentru ei și nu pentru a vă satisface propria curiozitate.
  • Imagine intitulată de confort unui prieten care a fost molestat sexual Pasul 2
    2. Asigurați-vă că prietenul dvs. nu sunt de vină. Multe victime de asalt se simt rușine sau chiar vinovate după incident. O modalitate de a le mângâia este să le spunem că nimic despre asta este vina lor.
  • Puteți spune: "Înțeleg că vă simțiți o mulțime de emoții, dar amintiți-vă că niciuna dintre acestea nu este vina voastră."
  • Imagine intitulată de confort unui prieten care a fost molestat sexual Pasul 3
    3. Reamintesc că nu sunt singuri. Orice tip de agresiune sexuală ar putea lăsa prietenul tău să se simtă izolat. Care pot crește frica și le poate face și mai emoțională. Spune-i prietenului tău că ești un aliat și vei fi chiar acolo cu ei, și vei rămâne lângă ei.
  • Încearcă ceva de genul: "Știu că e înfricoșător, dar sunt chiar aici cu tine, și mă voi asigura că ești în siguranță."
  • Imaginea intitulată de confort unui prieten care a fost molestat sexual Pasul 4
    4. Fiți conștienți de faptul că multe victime nu doresc să fie atinse fizic. Prietenul tău ar putea să se simtă inconfortabil să fie atins, chiar dacă este menit să fie reconfortant. Asta e complet normal, și ar trebui să-i respecte dorințele. Asigurați-vă că întrebați înainte de a încerca să le îmbrățiți sau să faceți alte gesturi reconfortante. Dacă spun că vor o îmbrățișare, prin toate mijloacele să le dați una!
  • Imagine intitulată de confort unui prieten care a fost molestat sexual Pasul 5
    5. Recunoașteți că acest lucru și-a afectat viața și va face acest lucru mult timp. Prietenul tău trebuie să simtă că sunt auziți. Spune-le: "Știu că va avea un impact asupra vieții tale. Înțeleg că s-ar putea simți ca și cum nu poți să mergi sau să uiți de asta."
  • Încercați să evitați să spuneți lucruri precum "Este în regulă, se întâmplă cu o mulțime de oameni."Nu spune:" Acum că este peste tine, poți să-l scoți din minte."
  • Spune ceva încurajator, "Acest lucru va fi dificil, dar cred în tine. Ești un supraviețuitor și în timp ce poate dura ceva timp, o poți face."
  • Imagine intitulată de confort unui prieten care a fost molestat sexual Pasul 6
    6. Permiteți prietenului dvs. să ia propriile decizii. Amintiți-vă că sunteți acolo pentru a oferi confort și asistență. Chiar dacă credeți că știți cel mai bine, evitați presiunea prietenului dvs. pentru a face ceva cu care nu se simt confortabil.
  • De exemplu, nu le împingeți să contacteze autoritățile dacă nu sunt pregătite pentru asta.
  • De asemenea, ar trebui să le lăsați să decidă cine altcineva vor să-i spună și când.
  • Dacă prietenul dvs. este încă indecisiv, atunci le puteți ajuta prin îngustarea alegerilor în timp ce încă împuterniciți-le să aleagă. Încercați să puneți întrebări cum ar fi, "Doriți să __ sau __?"
  • Imagine intitulată de confort unui prieten care a fost molestat sexual Pasul 7
    7. Cere scuze dacă spui ceva greșit. Aceasta este o situație dificilă și este posibil să nu puteți găsi cuvintele potrivite exact de spus. Dacă prietenul dvs. reacționează negativ la ceva ce spuneți, oferiți o scuză imediată. Amintiți-vă, toată lumea face greșeli.
  • Încercați să spuneți, "Pot vedea că te-am supărat cu adevărat. Îmi pare atât de rău. Nu voi spune asta din nou."
  • De asemenea, puteți afirma experiența prietenului dvs. De exemplu, dacă ați implicat accidental că făptuitorul greșit interpretează semnalele prietenului dvs., spuneți, "Îmi pare rău că am spus că ar fi putut fi greșit semnalele tale. A fost responsabilitatea lui să te întrebe dacă ar fi confundat. Nu ai făcut nimic rău."
  • Asigurați-vă că sunteți ferm în sprijinul prietenului dvs. și reiterați că nu era vina lor. Poți chiar să vorbești într-o voce puternică și să spui ceva de genul: "Nu este niciodată bine să rănești pe cineva de genul ăsta!"
  • Metoda 2 din 3:
    Găsirea resurselor pentru a vă ajuta prietenul
    1. Localizați un centru de criză de agresiune sexuală în zona dvs. Încercați să găsiți un centru local de criză sexuală și să le contactați mai întâi. Ei vă pot ajuta prietenul să navigheze procesul de raportare și să ofere alte resurse pentru a le ajuta, cum ar fi resursele medicale. Verificați agenda telefonică locală sau executați o căutare pe Internet pentru a găsi un centru de criză în zona dvs.
  • Imagine intitulată de confort unui prieten care a fost molestat sexual Pasul 8
    2. Contactați poliția dacă prietenul dvs. vrea să vă facă. La cererea prietenului dvs., sunați la numărul non-de urgență pentru secția dvs. locală de poliție. Spune-le că prietenul tău ar dori să raporteze asaltul sexual. Următorul pas va fi ca un ofițer să ia o înregistrare scrisă a declarației prietenului tău. Prietenul tău are dreptul să aleagă locația - ar putea fi casa lor, spitalul sau oriunde se simt confortabil.
  • Vă puteți ajuta prietenul dvs. fiind acolo pentru a le sprijini. Puteți oferi declarații încurajatoare și reamintiți-le că nu sunt singure.
  • Amintiți-vă că multe victime se simt incomod, contactarea autorităților. Este în regulă. Nu le presezi. Puteți dori chiar să căutați legile pentru raportarea atacului sexual în statul sau țara dvs., deoarece în unele locuri puteți raporta în continuare un anii de crimă mai târziu. Lăsați-i pe prietenul dvs. să știe că pot să-l raporteze mai târziu dacă aleg să-i ajute să le liniștească.
  • Imagine intitulată de confort unui prieten care a fost molestat sexual Pasul 9
    3. Ajuta prietenul tău să caute îngrijire medicală dacă doresc. Dacă prietenul dvs. menționează îngrijirea medicală, le puteți reaminti că au mai multe opțiuni. Ei pot căuta tratament la un spital sau la un doctor privat. Dacă prietenul tău este student, ar putea vizita Clinica de sănătate a campusului. Acest lucru se va simți probabil înfricoșător și intimidant pentru prietenul tău. Continuați să le oferiți declarații de confort și de susținere, dar să le încurajați să caute tratament cât mai curând posibil pentru a fi verificate pentru STD și primiți contracepție de urgență dacă este necesar.
  • S-ar putea reasigura prietenul tău să te aibă acolo în timp ce examenul este condus. Nu uitați să le lăsați să ia propriile decizii.
  • Rețineți că dovezile ADN de la un asalt sexual sunt doar bune dacă se colectează în termen de 72 de ore de la asalt. Găsiți un spital cu o asistentă medicală legală (cunoscută și ca asistentă medicală) care poate colecta aceste dovezi, care pot fi utilizate în instanță, dacă este necesar. Cu toate acestea, asigurați-vă că prietenul dvs. știe că dacă folosiți sau nu dovezile este de până la ei.
  • Imaginea intitulată de confort unui prieten care a fost molestat sexual Pasul 10
    4. Dați prietenului dvs. site-uri importante și numere de telefon. Prietenul tău se poate simți singur și înspăimântat. Lăsați-i să știe că există o mulțime de resurse disponibile, ar putea să le facă să se simtă mai bine. Le puteți da o listă de organizații pe care le pot contacta.
  • Rainn este cea mai mare rețea de asalt anti-sexual din U.S. Prietenul dvs. poate apela linia de asistență 24/7 la 1-800-656-speranță sau chat live prin intermediul site-ului web.
  • Cele mai multe state din U.S. au liniile telefonice de stat. De exemplu, în Iowa, ați putea contacta linia telefonică sexuală Iowa la 1-800-284-7821.
  • Imagine intitulată de confort unui prieten care a fost molestat sexual Pasul 11
    5. Oferta de a le ajuta să caute consiliere. După un atac, prietenul tău va experimenta probabil o gamă largă de emoții. S-ar putea să fie în șoc, speriat, furios sau rușine. Un specialist în domeniul sănătății mintale le poate ajuta să proceseze și să gestioneze aceste emoții. Puteți sugera ușor să vedeți pe cineva.
  • Încercați să spuneți: "S-ar putea ajuta să vorbiți cu un profesionist. Vrei să contactez Centrul de Sănătate pentru studenți și să vedem ce servicii de consiliere pe care le oferă?"
  • Dacă spun da, puteți găsi câteva opțiuni pentru a le oferi. Dacă spun că nu, lăsați-o la asta.
  • Multe comunități au, de asemenea, centre de criză de rapiță care oferă consiliere gratuită pentru supraviețuitori. Verificați dacă există unul în comunitatea dvs. Dacă nu, încercați să ajutați prietenul dvs. să găsească un terapeut care este experimentat cu supraviețuitori de asalt sexual.
  • Imagine intitulată de confort unui prieten care a fost molestat sexual Pasul 12
    6. Mergeți la un centru de sprijin comunitar sau campus. Dacă prietenul dvs. se simte izolat, ar putea fi util ca ei să se conecteze cu alți supraviețuitori. Întrebați-le dacă ar dori să viziteze un grup de asistență. Dacă spun da, le puteți ajuta să găsească unul la un centru comunitar sau în campus. Arătând prietenul dvs. că există resurse disponibile pentru ei pot fi o modalitate excelentă de confort și de a le sprijini.
  • Metoda 3 din 3:
    Furnizarea de ajutor continuu
    1. Imagine intitulată de confort unui prieten care a fost molestat sexual Pasul 13
    1. Fii răbdător cu prietenul tău. Abuzul nu este ceva pe care prietenul tău o va face "."Procesul de vindecare poate dura mult timp. Este minunat să oferiți prietenului dvs. un confort imediat, dar nu uitați că va trebui să continuați să faceți acest lucru. Să înțeleagă că pentru o vreme ar părea uneori iritabili sau retrași. E normal.
    • Evitați să spuneți lucruri precum ", nu vă simțiți mai bine?"Sau" Wow, nu sunteți încă peste asta?"
  • Imaginea intitulată de confort unui prieten care a fost molestat sexual Pasul 14
    2. Verificați periodic. Prietenul tău ar putea să nu prezinte semne exterioare că încă mai ocupă să fie abuzate sexual. Dar asta nu înseamnă că au vindecat complet. Fiecare atât de des întreabă prietenul tău cum fac ei. De asemenea, ați putea trimite un text care spune: "Mă gândesc la tine. Dați-mi voie să știu dacă trebuie să vorbiți."
  • Continuați să vă întrebați pe prietenul dvs. să facă lucruri. Nu presupuneți că prietenul dvs. nu mai vrea să facă nimic distractiv. Continuați să le invitați să facă lucruri cum ar fi să faceți o plimbare sau să mergeți la un film.
  • Imagine intitulată de confort unui prieten care a fost molestat sexual Pasul 15
    3. Încurajați-vă prietenul să practice auto-îngrijire. Arătați-vă prietenului dvs. că vă pasă, amintindu-i să aibă grijă de ei înșiși. Multe victime ale abuzului ar putea simți rușine sau că nu sunt vrednici de lucruri bune. Încurajați-i pe prietenul dvs. să facă lucruri pe care le bucură și chiar să se permită tratamente speciale.
  • De exemplu, ați putea încuraja prietenul dvs. să obțină un cupcake de la brutăria lor preferată.
  • Auto-îngrijire poate însemna, de asemenea, asigurarea de a mânca alimente sănătoase și de a obține exerciții. Încurajați-vă prietenul să aibă grijă de ei înșiși.
  • 4. Invitați prietenul dvs. la activități sociale care nu implică alcool sau droguri. Asigurați-vă că ați invita prietenul dvs. să facă lucruri și cu alte grupuri de prieteni, dar rețineți că ei nu se simt confortabil să fie în grupuri mari pentru o vreme. Lăsați-i să știe că sunteți, de asemenea, pentru ei dacă doresc doar să stea pe unu la unu. Unele activități pe care le-ați putea lua în considerare invitarea prietenului dvs. să includă:
  • Bowling, golf sau la o clasă de exerciții cu un grup de prieteni.
  • La un restaurant pentru o masă sau pentru cafea.
  • Drumeții sau ciclism.
  • A vedea un film.
  • Imaginea intitulată de confort unui prieten care a fost molestat sexual Pasul 16
    5. Aveți grijă de nevoile voastre. Mângâierea prietenului dvs. este importantă, dar poate fi, de asemenea, cu adevărat dificilă. Probabil veți face față propriului dvs. gamă largă de emoții, cum ar fi frustrarea și anxietatea. Nu uitați să fiți amabili cu voi înșivă. Petreceți timp cu alți prieteni, asigurați-vă că nevoile dvs. sunt îndeplinite și căutați consiliere pentru dvs. dacă este necesar.
  • Ajutați vorbirea cu prietenul dvs

    Lucruri de susținere pentru a spune unui prieten care a fost molestat

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Conversație cu un prieten care a fost molestat

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar