Cum să dribblem o minge de fotbal trecut un adversar

Dribling-ul trecut un apărător este dur, dar, de asemenea, palpitant - este o oportunitate de a vă lua adversarul și să vă scoateți cele mai bune mișcări. Folosind mișcări simple, eficiente, păstrând picioarele rapide și un centru scăzut de greutate, vă pune în cea mai bună poziție să vă falsificați adversarii și să accelerați în spațiu. Practicați cât de mult puteți să vă perfecționați mișcările și să deveniți cel mai puternic atacator pe care îl puteți fi.

Pași

Metoda 1 din 3:
Folosind mișcări pentru a trece peste un apărător
  1. Imagine intitulată dribble o minge de fotbal trecut un adversar pas 1
1. Abordați apărătorul în timp ce dribbling cu exteriorul piciorului. Când dribble în presiune, este mai bine să păstrați mingea aproape de tine, dribling cu exteriorul piciorului tău. Acest lucru vă ajută să vă mențineți controlul cu bile și vă oferă flexibilitatea de a intra în multe mișcări diferite.
  • Imagine intitulată dribble o minge de fotbal trecut un adversar Pasul 2
    2. Încercați o mișcare când aveți 3-4 picioare (0.91-1.22 m) departe. Făcându-ți mișcarea când ești prea departe de apărător, îi vei da timp să se recupereze, dar începând prea aproape să nu-ți dau suficient spațiu pentru ao completa. Începând când aveți aproximativ 3-4 picioare (0.91-1.22 m) vă oferă cea mai bună șansă de a trece peste apărător.
  • Indiferent de ce mișcare utilizați, amintiți-vă să continuați să vă deplasați înainte ca o faceți. Oprirea completă vă va lua impulsul și va da apărătorului o șansă de a vă închide.
  • Imagine intitulată dribble o minge de fotbal trecut un adversar Pasul 3
    3. Atingeți mingea în lateral și utilizați o schimbare rapidă a direcției pentru a trece prin trecut. Dribble direct la apărător. Odată ce obțineți la câțiva metri distanță, atingeți rapid mingea de la apărător la un unghi de 45 de grade, folosind exteriorul piciorului. Accelerați în spațiu, menținând mingea aproape de tine, astfel încât un alt apărător nu poate să-l ridice.
  • Dacă vă aflați prea aproape de apărător, puteți modifica această mișcare atingând mingea la un unghi de 90 de grade mai clare. Dodge apărătorul și accelerați spre scop.
  • Pentru o variație a acestui lucru, deschideți-vă șoldurile într-o parte. Utilizați interiorul piciorului pe acea parte pentru a curăța mingea peste corp și a accelera în direcția opusă.
  • De asemenea, puteți să-l transformați în La Croqueta, atingând mingea de-a lungul corpului cu interiorul unui picior la altul, ca și cum ați trece-o la tine însuți, apoi l-ați lăsat pe lateral și să accelerați.
  • Imagine intitulată dribble o minge de fotbal trecut un adversar Pasul 4
    4. Utilizați o manevră greu pentru o modalitate simplă și eficientă de a evita apărătorul. Când sunteți la câțiva metri de apărător, faceți un pas greu spre o parte. Schimbați-vă greutatea, brațele și ochii pentru a falsifica apăratorul cât mai mult posibil, apoi împingeți mingea în direcția opusă cu exteriorul celuilalt picior.
  • Pentru a pune apărătorul chiar mai mult, încercați un dublu corp. Pasul greu pe o parte, apoi celălalt, apoi atingeți mingea departe în prima parte. Mai repede, astfel încât apărătorul să nu poată intra și să ia mingea.
  • Imagine intitulată dribble o minge de fotbal trecut un adversar Pasul 5
    5. Faceți o treaptă pentru a adăuga o altă distragere a atenției. Stepoverul este un pas natural în sus de la FEINT. În loc de a lăsa doar o parte, bucle cu un picior peste și în jurul valorii de minge, apoi împingeți-l cu celălalt picior. Mișcarea piciorului dvs. va fi falsificarea apărătorului chiar mai mult decât un pas simplu.
  • Pentru a face această mișcare și mai distragătoare, rotiți rapid un picior în jurul valorii de, apoi celălalt și atingeți mingea cu primul picior.
  • Vindem extrem de treptat la fel de mult ca și cum ați fi o fentă, schimbându-vă greutatea și brațele greu în partea laterală.
  • Imagine intitulată dribble o minge de fotbal trecut un adversar Pasul 6
    6. Accelerați peste apărător cu o schimbare rapidă a vitezei. Mișcarea dvs. va fi eficientă numai dacă îl urmați cu o explozie de viteză în jurul apărătorului sau în spațiu. Accelerarea asigură că apărătorul nu va putea să se recupereze și să vă prindă după ce ați trecut peste ei.
  • Metoda 2 din 3:
    Menținerea unui control bun al mingea
    1. Imaginea intitulată dribble o minge de fotbal trecut un adversar Pasul 7
    1. Păstrați genunchii să rămână scăzuți la sol. Un centru de greutate inferior vă oferă un echilibru mai bun, ajutându-vă să rămâneți pe picioare în timp ce schimbați pasul și direcția. Veți putea să faceți niște tăieturi mai rapide dacă păstrați genunchii îndoiți, ceea ce este un mare avantaj atunci când încercați să treceți de un apărător.
  • Imagine intitulată dribble o minge de fotbal trecut un adversar Pasul 8
    2. Rămâneți lumina pe picioare și păstrați-i să se miște. Având picioarele rapide, vă lăsați să mutați mingea în spații strânse și să faceți mișcările atât de repede încât apărătorii nu pot obține o abordare. Rămâneți pe bilele picioarelor când luați un apărător și concentrați-vă pe mișcarea picioarelor cât mai repede posibil, fără a pierde controlul.
  • Imagine intitulată dribble o minge de fotbal trecut un adversar pasul 9
    3. Dribble cu părțile laterale ale picioarelor când se apropie de un apărător. Folosind părțile laterale ale picioarelor dvs. vă oferă cel mai mult control, făcându-l un dribble perfect atunci când sunteți sub presiune. Deoarece cele mai multe mișcări folosesc părțile laterale ale picioarelor tale, driblingul cu exteriorul sau în interior facilitează, de asemenea, să intrați în tăieturi rapide.
  • Încercați să nu driblați cu curelele dvs. când sunteți lângă apărători. Acesta este un bun dribble pentru atunci când încercați să acoperiți o cantitate mare de spațiu. Poate, cu toate acestea, permiteți-vă mingea să se îndepărteze de dvs., deci nu este eficientă când sunteți sub presiune.
  • Imagine intitulată dribble o minge de fotbal trecut un adversar Pasul 10
    4. Păstrați mingea aproape de dvs. când vă dribbling lângă apărare. Controlul mai bun pe care îl aveți asupra mingii, cu atât mai multe șanse pe care le veți naviga prin spații strânse sub presiune. Menținerea mingea Închideți-vă mai greu pentru un apărător să vă abordă cu succes.
  • Chiar dacă nu aveți multe mișcări încă, luând atingeri inteligente și păstrarea mingea în apropiere vă poate ajuta să fiți un atacator mai eficient.
  • Metoda 3 din 3:
    Practicând să vă perfecționați abilitățile
    1. Imagine intitulată dribble o minge de fotbal trecut un adversar Pasul 11
    1. Zig-Zag în jurul conurilor pentru a vă îmbunătăți controlul cu mingea. Stabiliți 10-15 conuri sau obstacole mici în 2 rânduri, uimitoare ușor. Dribble spre primul con, atingând mingea cu partea de jos a piciorului drept cu fiecare pas. Tăiați brusc în jurul conului cu o parte a piciorului, rotunjiți-o, dribble la următorul con și repetați.
    • Odată ce ați trecut prin piciorul drept, treceți la dribling pe stânga.
    • Când vă întoarceți în jurul unui con, încercați să lăsați cât mai puțin spațiu posibil între con și minge.
    • Treceți prin conuri de 5 ori pe fiecare picior.
  • Imaginea intitulată dribble o minge de fotbal trecut un adversar Pasul 12
    2. Faceți întoarcerea rapidă între seturi de conuri. Configurați 2 conuri sau obstacole mici 3-4 picioare (0.91-1.22 m) în afară, și un alt con de aproximativ 30 de picioare (9.1 m) într-o direcție perpendiculară. Pornind de la "Poarta de 2 conferați", dribble cât de repede poți cu partea din afară de un picior, taie brusc în jurul conului îndepărtat și sprint înapoi pe același picior.
  • Când vă întoarceți la poartă, opriți mingea direct pe linia cu partea exterioară a piciorului.
  • Completați 10 runde în spate și pe fiecare picior, oferindu-vă un minut pentru a se odihni înainte de a comuta picioarele.
  • Acest burghiu vă va antrena pentru a păstra controlul bun al bilelor în timp ce vă deplasați la viteză și pentru a vă rupe rapid pașii pentru a face tăieturi sau a schimba rapid direcția.
  • Imaginea intitulată dribble o minge de fotbal trecut un adversar pas 13
    3. Practicați dribling în spații apropiate pentru a vă îmbunătăți forța de muncă. Configurați 3 conuri într-o linie sau o formă de triunghi, aproximativ 2 picioare (0.61 m) în afară. Dribble o minge prin conuri cu toate părțile piciorului dvs., folosind atingeri rapide pentru a tăia mingea în jurul fiecărui con la fel de puternic cât puteți.
  • Faceți acest exercițiu timp de 10-15 minute pentru a lucra la controlul dvs. cu toate suprafețele picioarelor.
  • Acesta este, de asemenea, un burghiu excelent dacă sunteți scăzut în spațiul de practică.
  • Imaginea intitulată dribble o minge de fotbal trecut un adversar Pasul 14
    4. Practicați-vă mișcările în jurul conurilor și altor jucători. Pentru a obține mai bine la mișcări specifice, le găuriți cât de mult puteți. Utilizați un conul sau un obstacol de unmoving atunci când învățați mai întâi mișcarea, apoi cereți unui coechipier să meargă unu la unul cu dvs. pentru a vedea cum funcționează împotriva unui apărător.
  • Concentrați-vă pe mastering o mișcare la un moment dat. Odată ce obțineți un truc în jos, învățarea celor mai avansate vor fi mai ușoare și mai ușoare.
  • Cum înveți cum să driblezi?

    Urmăriți acest videocgrad premium pentru a viziona acest sfaturi video premium de la un expert în industrie în acest videoclip premium

    Bernat FranquesaBERNAT FRANQUESALIENSED Coach Soccer & Șeful Metodologiei la APFC

    sfaturi

    Nu vă deranjați dacă mișcările dvs. nu funcționează tot timpul. Nimeni nu este perfect, și chiar cei mai buni jucători din lume nu au succes tot timpul. Continuați să practicați și veți vedea rezultatele în curând.
  • Amintiți-vă că trecerea este, de asemenea, o opțiune excelentă dacă aveți un coechipier deschis.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar