Cum să fii un centru mai bun înapoi în hochei pe câmp

Ca ultima linie de apărare în fața portarului, centrul înapoi este una dintre cele mai importante poziții din hochei pe câmp. Protejarea obiectivului este prioritatea numărul unu, iar cel mai bun mod de a face acest lucru este să vă poziționați corect, să marcați jucătorii periculoși și să puneți presiune asupra adversarului cu mingea. Poziția centrală Beneficiază de a avea o viziune completă a jocului și a colegilor lor în fața lor și, prin urmare, ar trebui să fie un comunicator excelent pentru a-și păstra echipa de lucru ca o unitate. Fiind un centru mare, nu înseamnă doar să joci o apărare puternică - implică, de asemenea, trecerea și distribuirea mingii la mijlocașul dvs. și transmiteți câmpul pentru a genera joacă ofensivă.

Pași

Metoda 1 din 4:
Poziționați-vă pe câmp
  1. Imaginea intitulată Fiți un centru mai bun înapoi în câmpul Hochei pe câmp 1
1. Puneți-vă pe linia-la-obiectiv. Adică dacă ar fi de a desena o linie dreaptă de unde mingea este pe teren în cazul în care scopul este că vă apărați, ar trebui să fiți poziționați chiar pe acea linie. Acest lucru împiedică cealaltă echipă să lovească mingea direct pe teren spre obiectiv. Asigurați-vă că spatele este aliniat la obiectivul dvs.
  • Protejarea scopului și centrul câmpului este prima dvs. prioritate. Vrei să-i forțezi să joace mingea pe părțile laterale ale câmpului, unde este mai puțin periculos.
  • Imagine intitulată Fii un centru mai bun înapoi în câmpul hochei pe câmp 2
    2. Nu vă răspândiți prea departe de linia dvs. de mijloc. Când echipa ta are mingea mai sus pe teren (i.E. lângă scopul pe care încercați să îl înscrieți), nu vă blocați prea departe înapoi. Continuați să vă împingeți pentru a sprijini mijlocașii și înainte.
  • Când cealaltă echipă își păstrează posesia, începeți să vă sprijiniți să vă retrageți spre propriul scop. Rularea înapoi vă permite să vă păstrați ochiul pe minge în orice moment.
  • Asigurați-vă că, de asemenea, nu împingeți prea mult în cazul în care cealaltă echipă are un contraatac și trebuie să sporiți înapoi întreaga lungime a câmpului. Nu ar trebui să fii mult mai departe decât linia de 50 de curte.
  • Imaginea intitulată Fii un centru mai bun înapoi în câmpul hochei pe câmp 3
    3. Reglați poziția (împreună cu restul liniei defensive) utilizând metoda Teeter-Totter. Centrul spate, dreapta și stânga ar trebui să fie reajustat ca o unitate în funcție de locul în care mingea se mișcă pe câmp. Ei ar trebui să se strecteze pe o linie diagonală, astfel încât să nu fie prinși într-o linie plată și să riscă să fie bătut simultan.
  • De exemplu, atunci când un adversar dribbling pe câmpul din partea dreaptă, apărătorul drept (cel mai apropiat de minge) va intensifica pentru a pune presiune asupra acelui jucător. Centrul de apărător va rămâne în centrul câmpului, dar va fi câțiva pași în spatele liniei de apărător potrivit. Defendatul stâng (cel mai îndepărtat de minge) va fi eșalonat și mai departe în spatele centrului apărător.
  • Dacă mingea se mișcă de la o parte la alta, întreaga linie defensivă se mișcă ca un teeter totter. Acest lucru permite celorlalți doi apărători în urmă să fie sprijin sus în cazul în care primul apărător este bătut.
  • Imaginea intitulată Fii un centru mai bun înapoi în câmpul hochei pe câmp 4
    4. Fiți întotdeauna gata în apărare. Chiar dacă acțiunea este departe și vă simțiți că nu aveți nimic de făcut defensiv, ar trebui să fiți întotdeauna verificați în joc și să vă ajustați poziția, atât lateral, cât și vertical. În acest fel, dacă se întâmplă ceva neașteptat, iar cealaltă echipă are un contraatac, sunteți deja în poziție și sunteți gata să apărați.
  • Imagine intitulată Fii un centru mai bun înapoi în câmpul hochei pe câmp 5
    5. Mențineți o formă "castron" cu ceilalți apărători atunci când echipa dvs. are mingea. Ar trebui să fiți cel mai apropiat de obiectivul pe care îl apărați (sau "adânc" pe câmp), cu apărătorii din stânga și dreapta la unghiuri de aproximativ 45 de grade pe ambele părți ale dvs.
  • Acest lucru vă permite să le transmiteți cu ușurință și să mutați mingea pe câmp de-a lungul marginilor.
  • Când apărătorii dvs. laterali au mingea, vă aflați într-un unghi ușor de spate îi ajută să treacă în siguranță înapoi la dvs. și departe de pericol în cazul în care nu pot merge mai departe.
  • Metoda 2 din 4:
    Marcare
    1. Imagine intitulată Fii un centru mai bun înapoi în câmpul hochei pe câmp 6
    1. Cunoașteți strategia dvs. de marcare. Marcajul vă ajută să vă protejați zona defensivă a câmpului prin acoperirea spațiului sau a jucătorilor opuși să-i păstreze de la notare. Cele două tipuri principale de tehnici de marcare sunt zona și omul-omul și multe echipe utilizează un amestec de ambele în funcție de situație.
    • Marcarea zonelor înseamnă că un jucător este responsabil pentru spațiul din jurul lor. De exemplu, partea dreaptă este responsabilă pentru colțul din dreapta sus al câmpului. Orice jucător opus care intră în acel spațiu este responsabilitatea lor. Această strategie de marcare este cea mai bună atunci când jocul este împrăștiat și adversarii sunt poziții interconectare, astfel încât să puteți pur și simplu "comutați" mărcile cu coechipierii dvs. în loc să le urmăriți pe câmp.
    • Marcajul om-la-om înseamnă că fiecare jucător alege un adversar să marcheze și să rămână mereu cu ei, indiferent unde merg pe teren. Un truc util este de a memora numărul de pe tricoul marcii dvs., astfel încât să nu o pierzi niciodată. Această strategie de marcare este cea mai bună atunci când gameplay-ul este trecut și limitat în apropierea obiectivului pe care îl apărați, deoarece limitează confuzia pe cine marchează pe cine, în mijlocul haosului potențial. Fiecare adversar care intră în cercul dvs. defensiv care înconjoară scopul ar trebui să fie marcat îndeaproape în orice moment.
    • Marcajul nu este doar pentru apărători. Face clar echipa dvs. (în special mijlocașii) că ar trebui să ajute și cu marcajul. Chiar și înainte ar trebui să spună înapoi în timpul unui contraatac.
  • Imagine intitulată Fiți un centru mai bun înapoi în câmpul Hochei pe câmp 7
    2. Plasați-vă pe partea corectă a mărcii dvs. în funcție de situație. Uneori este cel mai bine să mergeți în fața marcajului pentru ao bloca de la primirea unui pas și a interceptat singur. Alteori este mai bine să rămâi în spatele marcajului dvs. (între ea și scopul), astfel încât, chiar dacă ea primește mingea, ea nu poate merge direct la obiectiv.
  • Decizia celui mai bun mod de a vă poziționa în timp ce marcajul ar trebui să vină în mod natural pe măsură ce evaluați fiecare scenariu. Când aveți îndoieli, adresați-vă antrenorului pentru sfaturi.
  • Imagine intitulată Fii un centru mai bun înapoi în câmpul hochei pe câmp 8
    3. Comunicați-vă colegii de echipă despre cine ar trebui să marcheze. Din moment ce puteți vedea ce se întâmplă pe întregul câmp din partea dvs., rolul dvs. ca un centru înapoi este să vă asigurați că toți jucătorii atacați "periculoși" pe echipa adversă sunt marcate.
  • Într-o voce clară și tare, direcționați colegii tăi în fața dvs. unde să vă poziționați și să le spuneți să marcheze dacă nu fac deja acest lucru.
  • Puteți spune ceva de genul "Hei Sarah, Mark # 5!"Sau dați-le instrucțiuni mai direcționale cum ar fi:" Uita-te la # 13 în spatele umărului stâng!"Pentru a le da o idee despre locul unde sunt marcajele lor.
  • Metoda 3 din 4:
    Obtinerea mingea de la un jucator opus
    1. Imaginea intitulată Fii un centru mai bun înapoi în câmpul hochei pe câmp 9
    1. Forța sau canalizează-le într-o parte a câmpului. Un principiu defensiv important în hocheiul pe teren este de a minimiza spațiul jucătorului opus prin ghidarea lor de la obiectivul dvs. și centrul câmpului. Când cineva dribbling spre tine, îi forțezi întotdeauna spre margine.
    • Din moment ce sunteți centrul înapoi, aveți o opțiune din care partea pe care doriți să le forțați. Este mai bine să le forțați în partea dreaptă pentru că aceasta este "partea puternică" a bătului dvs. Rețineți că jucătorii din stânga nu doresc să ia această abordare și, în schimb, doresc să le forțeze în partea stângă, spre margine.
    • Poziționați corpul ușor spre stânga, astfel încât umerii dvs. să fie deschise spre dreapta. "Invitați" să-i dribuneți spre partea voastră puternică. Utilizați marginile sau un alt apărător pentru a vă ajuta să le prindeți într-un spațiu mic.
    • Dacă executați gât și gât cu adversarul, care dribbling mingea, continuă să o forțeze pe o parte. Aceasta se numește umbrirea ei în jos pe câmp. Încercați cât de mult puteți să continuați să alergați la aceeași viteză ca ea și să o împiedicați să vă taie. Unul dintre ceilalți colegi de echipă va veni probabil la ajutorul dvs. și puteți să o dubleze împreună.
  • Imaginea intitulată Fii un centru mai bun înapoi în câmpul hochei pe câmp 10
    2. Jab la minge. Jabbingul este atunci când porniți rapid la mingea cu bastonul când adversarul dvs. este dribling pentru a le face să se încurce sau să-și piardă mingea.
  • Asigurați-vă că nu sunteți prea aproape de adversar. Poziționați-vă despre o distanță lungă de ea.
  • Repoziționați prinderea pe baston ca și cum ați fi ținut o tigaie cu mâna stângă. Într-o mișcare de fluid, eliberați mâna dreaptă de la baston și extindeți brațul stâng (ținând-l pe stick) în timp ce se află simultan spre minge, astfel încât degetul piciorului dvs. să lovească mingea.
  • Să recupereze rapid stick-ul cu ambele mâini. Un jab durează doar o secundă sau două - nu lăsați bastonul să rămână lângă minge. Puteți efectua câteva jab-uri rapide la rând dacă nu ați reușit prima dată când.
  • Punctul de Jabbing nu este neapărat să obțină posesia mingelor, ci să distragă atenția și să încurce jucătorul cu mingea pentru a vă pune la dispoziție pentru o abordare mai reușită.
  • Imaginea intitulată Fii un centru mai bun înapoi în câmpul hochei pe câmp 11
    3. Abordați să obțineți mingea de la adversarul dvs. Acum că te-ai distras sau ai încurcat adversarii tăi cu câteva jabi, ești gata să stai jos.
  • Cea mai bună modalitate de a aborda este să vă culcați stick-ul pe pământ pe partea dreaptă, crouching în jos, astfel încât să vă aflați într-o poziție puternică și atletică. Păstrați-vă mâinile departe de bastonul dvs. pentru stabilitate.
  • Strângeți mingea pe bastonul dvs. și împingeți până când vă recâștigi posesia. Asigurați-vă că nu "hack" sau continuu leagăn / loviți la minge cu bastonul. Acest lucru va fi un fault care va fi făcut împotriva ta.
  • Nu vă scufundați în abordare, deoarece face mai ușor ca opoziția să vă bată. Timpul tău numai atunci când știi că ai o șansă bună de a veni cu mingea, odată ce ai pus deja o presiune semnificativă asupra adversarului tău. Nu abordați dacă adversarul dvs. vine spre dvs. cu o mulțime de viteză și spațiu.
  • Imagine intitulată Fii un centru mai bun înapoi în câmpul hochei pe câmp 12
    4. Dublu-echipă adversarul tău. Desigur, cea mai bună apărare este apărarea echipei. Tu și un alt coechipit pot lucra împreună, astfel încât o persoană să pună presiune și să forțeze adversarul spre un spațiu în care cealaltă persoană așteaptă să se ocupe.
  • Comunicarea este cheia când este dublu-teaming. Dacă sunteți Tackler, ghidează-ți coechipierul înainte de tine unde ar trebui să-l forțeze pe adversar, spunând lucruri precum "stai cu ea, forțează-o drept!"
  • Metoda 4 din 4:
    Inițierea joacă ofensivă ca apărător
    1. Imaginea intitulată Fii un centru mai bun înapoi în câmpul hochei pe câmp 13
    1. Curățați mingea în lateral când veniți cu el. Dacă faceți o abordare și recâștigați posesia mingelor, evitați trecerea mingea în mijlocul câmpului. Acest lucru poate fi foarte periculos, deoarece dacă sunt interceptați, ar putea duce la un contraatac rapid.
    • Dacă apărătorii dvs. stângi și drepți sunt poziționați corect, ar trebui să fie gata să primească mingea de la dvs. pe margine. Puteți chiar să aveți un mijlocaș lateral deschis în continuare pe câmp pentru a trece la.
    • Dacă nu găsiți un coleg de coechipier de la Sideline pentru a trece la și vă aflați sub o mulțime de presiune, ați lovit mingea peste lărgirea oricum. Aceasta este cea mai sigură opțiune. Chiar dacă va fi lovitura liberă a celeilalte echipe, cel puțin va cumpăra timpul de echipă pentru a se înființa pentru a apăra.
    • Singura dată când ar trebui să loviți mingea în sus centrul câmpului este dacă aveți un canal larg deschis și un coechipier deschis pentru a trece, fără riscul de a fi interceptat.
    • Nu ați lovit niciodată în mod intenționat mingea peste linia dvs. din spate. Acest lucru va fi numit ca un fault împotriva ta, rezultând într-un scurt colț, un joc set în care echipa ofensivă are o șansă foarte puternică de a-și demonstra.
  • Imaginea intitulată Fii un centru mai bun înapoi în câmpul hochei pe câmp 14
    2. Trece mai mult decât dribble. Ca apărător central, rolul dvs. este de a fi un distribuitor, nu un dribller. Nu mergeți niciodată să sprinți câmpul cu mingea, pentru că dacă îl luați departe, lăsați-vă echipa cu probleme, fiind în afara poziției de apărare.
  • Asigurați-vă că trecerile dvs. sunt greu, astfel încât acestea să meargă rapid și departe de câmp. Vrei să-l ștergi cât de departe poți departe de zona dvs. defensivă. De asemenea, asigurați-vă că sunt pline la sol, deoarece bilele mari vor fi numite ca un fault.
  • Imagine intitulată Fiți un centru mai bun înapoi în câmpul Hochei pe câmp 15
    3. Luați 16 hituri de curte. Ca centru înapoi, de obicei, veți lua hit-uri gratuite în partea de sus a cercului (16 metri de linia de capăt), după ce mingea a trecut peste linia de captare a băii unui jucător opus. Acest lucru este ca și echivalentul unei "lovituri de gol" în fotbal.
  • 16 hit-uri de curte reprezintă o nouă oportunitate de a genera joacă ofensivă din spate. Treceți mingea în principal la apărătorii dvs. laterali în stânga și la dreapta dvs. folosind un hit, o mișcare sau o împingere puternică. Apoi pot trimite câmpul.
  • Ocazional, puteți hrăni mingea până la mijlocașul dvs. și, în cazuri rare, puteți să treceți mingea până la înainte folosind o lovitură puternică sau o trecere puternică (o trecere foarte mare în aer). Fiți precauți, cu toate acestea, și utilizați numai aceste treceri mai lungi atunci când colegii dvs. sunt largi deschise.
  • Imaginea intitulată Fii un centru mai bun înapoi în câmpul hochei pe câmp 16
    4. Fi playerul pivot pe transferuri. Uneori, atunci când vizionați hochei pe câmp de nivel înalt, veți observa că mingea este trecută de la stânga înapoi la centru înapoi spre spate sau invers. Acest lucru se numește transfer, deoarece mingea este transferată de la o parte a câmpului la alta. Ca cel mai profund jucător de pe acest transfer, sunteți jucătorul "Pivot".
  • Transferurile se pot întâmpla doar o dată sau de mai multe ori la rând. Un transfer de la stânga la dreapta, de exemplu, oferă echipei o șansă de a ataca dintr-un alt unghi. Mai multe transferuri într-un rând permit coechipierilor dvs. Timpul superior pentru a reseta și a găsi spații deschise și, de asemenea, anvelopați înainte de echipa adversă.
  • Continuați să treceți mingea pe cealaltă parte, folosind o lovitură puternică sau împingeți. Dacă îl primiți din spatele dvs. din dreapta dvs., vă va întoarce probabil corpul și veți trece-o în spatele stângii.
  • Odată ce colegii tăi se deschid, numai atunci ar trebui tu sau ceilalți apărători să-l atingă la ei. Când transferați mingea, răbdarea este esențială.
  • sfaturi

    Nu lăsați niciodată mingea să atingă picioarele. Acesta este un fault în jocul de hochei pe câmp.
  • Comunicați în mod constant cu colegii dvs. de echipă - ar trebui să fiți cea mai puternică voce pe câmp. Asigurați-vă că toată lumea este marcată în fața dvs. Aveți ochiul de a vedea dacă există cineva în echipa adversă care rulează periculos în jurul valorii de nemarcate.
  • De asemenea, fiți în comunicare constantă cu portarul din spatele dvs. și ascultați-vă pentru orice instrucțiuni pe care o oferă, mai ales când acțiunea vă închide scopul pe care îl apărați.
  • Nu scoateți un fault în semi-cerc (cunoscut în mod obișnuit ca "D") care înconjoară scopul pe care îl apărați. Evitați în special faptul că mingea atinge picioarele în această zonă. Orice fault numit împotriva echipei dvs. în D va fi un colț scurt, un joc stabilit în care echipa atacantă are o șansă puternică de ascrie.
  • Dacă știți că adversarul pe care îl marcați este mai rapid sau mai priceput decât dvs., încercați să le puneți presiune imediat după ce primesc mingea astfel încât să nu aibă nici măcar șansa de a face o mișcare în jurul tău.
  • Chiar dacă un adversar trece prin tine, nu mai încetați să încercați să câștigați mingea înapoi. Alergi întotdeauna după ei. Chiar simt că presiunea dvs. pe spate ar putea să-i facă să dea mingea în sus, sau în cel puțin în colțați-le într-un alt număr de coechipieri ".
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar