Cum sa faci un ronaldo chop

Ronaldo Chop, numit pentru Soccer Star Cristiano Ronaldo care a pionierat mișcarea, este un truc simplu pe care îl puteți folosi în timp ce dribbling pe câmp. Ronaldo Chop vă permite să schimbați rapid direcțiile, lăsând apărătorii să meargă în mod greșit și să vă ofere spațiu pentru a vă menține atacul.

Pași

Partea 1 din 2:
Făcând chopa
1. Sări peste partea de sus a mingea. Acesta nu este un salt mare, mai mult dintr-un pas hop pentru a vă lăsa să vă luați picioarele în poziția corectă pentru truc.
  • Acesta este un truc pe care îl faceți în timp ce rulați, astfel încât este posibil să fie necesar să încetinească ușor înainte de saltul dvs. pentru a păstra mingea aproape de. Nu luați prea mult timp pentru a încetini, poate un pas sau două sau altfel apărătorul va ști că vine ceva.
  • Dacă mergi prea mult, apărătorul va profita și va bate mingea departe.
  • 2. Aterizați-vă picioarele în mod corespunzător. Fiecare dintre picioarele tale va face ceva diferit aici, așa că trebuie să fie poziționați în mod corect. Asigurați-vă că știți ce picior este unul dominant (cel pe care îl utilizați pentru trecere și fotografiere) înainte de a face acest truc.
  • Piciorul dvs. non-dominant ar trebui să aterizeze în fața mingelor. Asigurați-vă că este între minge și apărător, astfel încât să puteți proteja mingea și să-l împiedicați să o abateze.
  • Piciorul tău dominant ar trebui să se îndrepte spre lateral, aterizând la un unghi de 45 de grade din direcția în care alergi. Acesta este piciorul pe care îl veți folosi pentru a lovi mingea. Dacă piciorul dvs. se confruntă înainte, veți împinge mingea lateral, ceea ce nu este bun. Vrei să continuați să mergeți înainte, spre scop.
  • Dacă aveți încredere folosind piciorul dvs. dominant, puteți încerca să practicați cu celălalt picior. Acest lucru vă poate oferi mai multe opțiuni pe teren și vă pot face mai imprevizibilă pe atac.
  • 3. A lovit mingea cu interiorul piciorului tău dominant. Piciorul tău ar trebui să leagă în spatele celuilalt picior. Acest lucru ar trebui să se întâmple în același moment în picioare picioarele dvs. pe pământ, pentru a menține lucrurile să se miște repede. Acest lucru ar trebui să împingă mingea înainte, dar la un alt unghi decât în ​​mișcare înainte.
  • Păstrați contactul cu lumina mingea, doar o robinet și nu urmați. Schimbați doar direcția mingelor, fără să o trimiteți în altă parte pe teren.
  • Pe măsură ce practicați, ar trebui să deveniți mai consistenți cu direcția loviturii voastre. Acest lucru vă va ajuta să știți cum să vă mutați corpul după mutare.
  • Cu o practică suplimentară, puteți începe să schimbați ușor unghiul piciorului pentru a crea schimbări și mai mari în direcție. Acest lucru este util în special dacă vedeți anumite părți ale câmpului pe care doriți să le conduceți, ceea ce nu va fi întotdeauna în aceeași direcție.
  • 4. Sprint după taie. Odată ce vă faceți mișcarea și mergeți în altă parte, apărătorul va fi confuz și va lua o clipă pentru a prinde din urmă. Nu pierdeți vreun moment, începeți să rulați cât de repede puteți în această nouă direcție pentru a găsi spațiu și a configura următoarea mișcare.
  • Partea 2 din 2:
    Știind când să folosiți chopa
    1. Dribble pe câmp. Aceasta este o mișcare rapidă pentru schimbarea direcției și este eficientă numai dacă desfășurați deja într-un fel. Încă mai îndepărtează elementul de surpriză.
  • Imagine intitulată face o ronaldo chop pas 6
    2. Fi pe atac. Acesta nu este un truc pe care ar trebui să încercați în propriul dvs. scop defensiv. Vrei să te confrunți cu un apărător care se mișcă înapoi sau cel puțin încearcă să te taie. Acest lucru va face mai ușor ca taie să-l pună în afara echilibrului.
  • 3. Taie pe aripă. Aceasta este o mișcare populară pentru Wingers, deoarece probabil că veți fi izolați împotriva unui singur apărător când ataci și veți avea loc pentru a vă deplasa când ați tăiat înapoi. Centrul câmpului este mult mai aglomerat și puteți schimba direcția chiar în alt apărător.
  • 4. Asigurați-vă că apărătorul se mișcă. Această mișcare funcționează pentru că se întâmplă foarte repede. Un apărător care alerga spre tine nu va putea să-și schimbe impulsul, ceea ce înseamnă că va merge în mod greșit. Dacă apărătorul stă în picioare, el vă poate urmări mișcarea și vă poate urmări mai repede.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Chiar dacă aceasta este o mișcare pe care o faci în timp ce dribbling înainte, veți dori să practici mai întâi mișcarea în timp ce stați în poziție. În acest fel, când începeți să alergați, picioarele vă vor fi confortabile cu mișcarea, astfel încât să vă puteți mișca repede.
  • Odată ce ați reușit să perfecționați mișcarea în timp ce alergi, obțineți un prieten să vină și să fie un apărător. Practicați această mișcare pe ele și vedeți dacă puteți obține mingea de ei.
  • Asigurați-vă că mingea se îndreaptă spre câmp când faceți taie. Dacă lovitura dvs. trimite mingea în lateral, verificați poziția dominantă a piciorului pentru a vă asigura că este la unghiul corect.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar