Cum de a face față având o ganglion

Chisturile ganglionilor sunt rotunde, lovituri squishy sub piele care, în general, formează de-a lungul tendoanelor sau a articulațiilor - cel mai frecvent pe încheietura mâinii. S-ar putea să fie mici, sau pot fi un diametru în diametru. Deși sunt adesea fără durere, chisturile ganglionilor pot interfera cu mișcarea articulară sau pot provoca dureri prin apăsarea pe nervii din apropiere. În multe cazuri, chisturile ganglionilor vor rezolva singuri, dar există pași pe care îi puteți lua pentru a face față lor atunci când apar.

Pași

Metoda 1 din 2:
Coping cu un ganglion
  1. Imaginea intitulată face ca având un pas de ganglion 1
1. Fii răbdător. Aproximativ 35% din chisturile ganglionilor nu provoacă nici o durere - singura problemă cu ei este că le puteți găsi urâți. Din fericire, aproximativ 38-58% din chisturile ganglionilor se disting de fapt pe cont propriu. Dacă ganglionul dvs. nu vă provoacă nici o problemă reală, ați putea să o lăsați așa cum este și să vedeți dacă situația se hotărăște pe cont propriu.
  • Imaginea intitulată face ca având o etapă a ganglionului 2
    2. Luați analgezice antiinflamatorii. Există multe produse disponibile supra-the-contor care pot ajuta la reducerea umflăturii. Umflarea redusă va ușura durerea temporar, până când medicamentul poartă și se întoarce umflarea. Cu toate acestea, deoarece mulți chisturi de ganglion se rezolvă pe cont propriu, gestionarea durerii pe termen scurt este adesea o modalitate bună de ao aștepta. Cele trei tipuri cele mai frecvente de medicamente antiinflamatoare disponibile în farmacii sunt:
  • Ibuprofen (Advil, Motrin)
  • Naproxen sodiu (Aleve)
  • Aspirina (Arcriptin, Bayer, Ecotrin)
  • Imagine intitulată face față unui ganglion pas 3
    3. Aplicați gheață. Dacă simțiți durere din chistul ganglionului, încercați să aplicați frigul la el. Puteți cumpăra un pachet de gel dintr-o farmacie sau pur și simplu înfășurați niște gheață sau un pachet de legume congelate într-un prosop. Aplicați-o direct în zona în care vă simțiți durere timp de 20 de minute la un moment dat. Faceți acest lucru cel puțin în fiecare zi, până la o dată la trei ore.
  • Imagine intitulată face ca având o ganglion pas 4
    4. Nu utilizați articulația afectată la fel de mult. Deși cauza exactă a chisturilor ganglionilor este încă necunoscută, o teorie de conducere sugerează că rezultă din traume la articulație (ca o forță dură sau o forță zdrobitoare). O altă teorie argumentează că se formează atunci când o îmbinare este depășită. În ambele cazuri, limitarea mișcării comune este cunoscută pentru ameliorarea durerii și accelerează procesul de vindecare. Lăsați cambul afectat să se odihnească cât mai mult posibil.
  • Imagine intitulată face ca având un ganglion pas 5
    5. Stabilizați articulația cu a atelă daca este necesar. S-ar putea să vă rețineți că vă odihniți articulația, mai ales dacă chistul este pe încheietura mâinii. În timp ce este ușor să vă amintiți să vă lăsați de pe picioare, amintiți-vă să nu mai vorbiți cu mâinile dvs. poate fi mai greu! În acest caz, puteți lua în considerare aplicarea unei aripioare în comun. Ambele va servi ca un memento fizic pentru a odihni articularea și limitarea mișcării articulației atunci când utilizați membrul.
  • Plasați un obiect rigid (ca o bucată de lemn) de-a lungul articulației pe care doriți să o stabilizați. De asemenea, puteți înfășura articulația în ceva asemănător unei reviste sau căptușeală groasă de prosop sau îmbrăcăminte.
  • Așezarea ar trebui să se extindă dincolo de articulație în ambele direcții, astfel încât mișcarea este cât mai limitată posibil. De exemplu, o aripă de încheietura mâinii trebuie să se extindă de la antebraț, lângă încheietura mâinii și până la mână.
  • Legați-o pe agitat în poziție cu ceea ce aveți la îndemână - o cravată, o bandă, o centură etc.
  • Nu legați prea multă agitare - nu ar trebui să tăiați fluxul sanguin. Dacă mâinile sau picioarele încep să se tingle, slăbiți-vă.
  • Imaginea intitulată face ca având un pas de ganglion 6
    6. Masați chisturile. Un ganglion este în esență un balon de lichid, iar când se apasă împotriva unui nerv, poate provoca durere. Pentru a încuraja chistul să-și piardă lichidul în mod natural, medicii sugerează adesea masarea zonei. Nu aveți nevoie să utilizați nici o tehnică specială sau să căutați terapie profesională de masaj, totuși. Pur și simplu frecați ganglionul ușor, dar frecvent pe tot parcursul zilei. În timp, ar trebui să vedeți o îmbunătățire a simptomelor.
  • Imaginea intitulată face ca având o etapă a ganglionului 7
    7. Nu zdrobiți ganglionul cu o carte. Chisturile ganglionilor sunt uneori numite "Bumps Biblia", deoarece oamenii încearcă să scape de ei prin zdrobirea lor cu o carte greu - ca Biblia. În timp ce zdrobi ganglionul poate scăpa temporar de ea, există o șansă de 22-64% ca chistul să se întoarcă dacă utilizați această metodă. În plus, puteți provoca chiar mai multă deteriorare a țesutului deja deteriorat din jurul ganglionului sau chiar spargeți un os dacă spargeți cartea cu prea multă forță.
  • Metoda 2 din 2:
    Căutarea unor tratamente profesionale
    1. Imagine intitulată face ca având o ganglion pas 8
    1. Au un medic scurgerea chistului. Dacă ganglionul dvs. este foarte dureros sau interferează cu mișcarea naturală a încheieturii mâinii, este posibil să fie necesar să căutați tratament expert pentru a rezolva problema. Un profesionist medical va fi capabil să aspită sau să se scurgă, chistul, să scape de bombă sub piele și să oprească chistul de la frecare dureros împotriva țesutului nervos.
    • Medicul dumneavoastră poate verifica chistul strălucind o lumină prin creștere - dacă lumina strălucește, atunci medicul știe că este umplut cu fluid și este un chist de ganglion.
  • Imaginea intitulată face ca având o ganglion Pasul 9
    2. Fi pregătit pentru aspirație. Deși nu este o procedură complexă, ar trebui să știți ce se va întâmpla cu tine când ajungeți pentru aspirația voastră. Acest lucru vă va ajuta să rămâneți liniștiți și relaxați în timpul întâlnirii.
  • Medicul va aplica un anestezic topic pentru a amorga zona din jurul ganglionului.
  • El sau ea ar putea injecta chistul cu o enzimă care face ca lichidul de jeleu să fie mai ușor de îndepărtat.
  • Medicul va împrăștia un ac în chist, apoi trageți lichidul din ea. Lichidul este deșeuri biologice pe care personalul le va dispune în mod legal și în siguranță.
  • Imagine intitulată face ca având o etapă de ganglion 10
    3. Întrebați dacă medicul recomandă o injecție de steroizi. Doar aspirația nu este de obicei un tratament permanent - într-un studiu, 59% din chisturi tratate cu aspirație au revenit în trei luni. Cu toate acestea, administrarea steroizilor la locul chistului drenat sa dovedit mult mai reușită, cu 95% din chisturi încă curățate la 6 luni după tratament.
  • Imagine intitulată face ca având un pas de ganglion 11
    4. Discutați despre opțiunile chirurgicale cu medicul dumneavoastră. Ganglioanele au o rată foarte mare de recurență, astfel încât să găsiți că tratamentul la domiciliu și chiar aspirația nu este o soluție de durată la problema dvs. Dacă aveți o ganglion persistent care continuă să se întoarcă, adresați-vă medicului dumneavoastră despre posibilitatea de a elimina chistul chirurgical.
  • Aceasta este de obicei o procedură de ambulatoriu, în care medicul administrează anestezia printr-un IV.
  • Mai degrabă decât pur și simplu scurgerea lichidului din chist, ei vor elimina întregul chist, precum și tulpina care o atașează la tendon sau articulație. Prin îndepărtarea completă, reduceți șansele unui alt chist care cresc înapoi.
  • Imaginea intitulată face ca având un pas de ganglion 12
    5. Cunosc riscurile de eliminare chirurgicală. Ca și în cazul oricărei intervenții chirurgicale, există o șansă de a merge prost în timpul procedurii. În cazuri rare, chirurgia ar putea deteriora țesutul nervos, vasele de sânge sau tendoanele din zona din jurul chistului. De asemenea, puteți suferi de o infecție sau de sângerare excesivă.
  • Imaginea intitulată face ca având un pas de ganglion 13
    6. Aveți grijă de dvs. după operație. Zona din jurul sitului chist va fi dureroasă și, eventual, dureroasă în timpul procesului de vindecare. Cereți medicului să prescrie un analgezic, cum ar fi Vicodin, pentru a vă ajuta să gestionați durerea până când se estompează. Odihniți membrele afectate cât mai mult posibil pentru cel puțin câteva zile. De exemplu, dacă chistul a fost pe încheietura mâinii, evitați activitățile cum ar fi tastarea și gătitul pentru o vreme. Adresați-vă medicului dvs. pentru un plan de recuperare care include:
  • O estimare a cât timp va dura pentru a se recupera.
  • Ce activități specifice pentru a evita în timpul procesului de recuperare.
  • Ce simptome de a căuta acest lucru ar putea indica probleme cu procedura.
  • Avertizări

    Nu încercați modelul vechi "Biblie" metodă de eliminare a chistului. În vechile zile, o carte greu, de obicei Biblia de familie, a fost obișnuită să spargă chistul ganglionului. Acest tip de chist a fost adesea numit chist bibliei (sau "Biblia Bibliei") din acest motiv. Chistul va veni probabil înapoi și puteți deteriora țesutul înconjurător în proces.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar