Cum să curățați butonul buric

Butonul dvs. de burtă este ușor de trecut, dar trebuie să fie curățat la fel ca orice altă parte a corpului tău. Din fericire, tot ce este nevoie pentru a vă menține butonul de burtă curat este un mic săpun și apă! Dacă aveți un miros de bord neplăcut, care nu dispare cu o spălare regulată, verificați semnele unei infecții. Cu un tratament medical adecvat, puteți clarifica sursa mirosului și puteți reveni la mirosul proaspăt și curat.

Pași

Metoda 1 din 2:
Crearea unei rutine regulate de curățare
  1. Imagine intitulată Curățați butonul buric Pasul 1
1. Spălați butonul buric ori de câte ori dușul. Cel mai bun moment pentru a vă curăța butonul de burtă este în timpul unei băi sau duș regulate. Faceți un efort pentru a include butonul buric în rutina zilnică de spălare.
  • Este posibil să trebuiască să spălați mai frecvent butonul buric dacă ați transpirat o mulțime (e.G., după exerciții fizice sau când vremea este fierbinte).
  • Imagine intitulată Curățați butonul buric Pasul 2
    2. Utilizați săpun simplu și apă pentru spălarea de rutină. Nu aveți nevoie de nimic fantezist pentru a vă spăla buricul. Apă caldă și un săpun blând vor face truc bine bine! Aplicați un săpun și apă la degete sau la o cârpă și frecați ușor în butonul buric pentru a scăpa de murdărie, murdărie și puf. Când ați terminat, clătiți cu atenție toate râurile.
  • În general, săpunul sau curățarea pe care o utilizați pentru restul corpului ar trebui să funcționeze bine pentru butonul buric. Utilizați un săpun blând, neschimbat sau spațiu de corp în cazul în care săpunuri parfumate provoacă uscarea sau iritarea.
  • De asemenea, puteți utiliza apă sărată pentru a curăța ușor butonul buric. Se amestecă 1 linguriță (aproximativ 6 g) de sare de masă cu 1 cană (240 ml) de apă caldă și baie de prostii în soluție. Masați cu atenție apa sărată în ombilic, apoi clătiți-o cu apă curată.
  • Saltwater poate ucide germeni și poate slăbi murdăria și o puteți găsi mai puțin uscată și iritantă decât săpun.
  • Bacsis: Dacă butonul dvs. de burtă este străpuns, va trebui să aveți grijă deosebită păstrează-l curat. Utilizați o soluție caldă de apă sărată pentru a curăța zona din jurul piercingului de cel puțin 2-3 ori pe zi sau ori de câte ori ar trebui să vă recomandăm artistul sau medicul piercing. Butonul Belly Piercings poate dura mult timp pentru a vindeca, astfel încât este posibil să aveți nevoie să păstrați această rutină timp de câteva luni sau până la un an.

  • Imagine intitulată Curățați butonul buric Pasul 3
    3. Adânc curat o innie cu un tampon de prosop sau cu tampon de bumbac. Este ușor pentru murdărie și scame pentru a construi într-un buton de burtă profund - și poate fi o provocare pentru a ieși afară! Dacă aveți un innie, este posibil să aveți nevoie să utilizați un prosop sau un tampon de bumbac pentru a intra în interior și faceți o curățare temeinică. Tamponați ușor butonul de burtă cu săpun și apă și asigurați-vă că ați clătit bine după aceea.
  • Nu curățați greu, ați putea irita pielea delicată în și în jurul butonului buric.
  • Imagine intitulată Curățați butonul de burtă Pasul 4
    4. Pat pe butonul de burtă uscat când ați terminat. Este important să vă păstrați butonul de burtă pentru a preveni o supraaglomerare a bacteriilor și a ciupercilor. Odată ce ați terminat de spălat, utilizați un prosop curat și uscat pentru a usca ușor zona în și în jurul buzunarului. Dacă aveți timp, îl puteți lăsa să se usuce la aer pentru câteva minute înainte de a pune îmbrăcămintea.
  • Puteți păstra umezeala să se construiască în butonul de burtă, îmbrăcându-se în îmbrăcăminte răcoroasă, liberă atunci când vremea este caldă sau oricând ar putea sparge o sudoare.
  • Imagine intitulată Curățați butonul buric Pasul 5
    5. Evitați să utilizați uleiuri, creme sau loțiuni în butonul buric. Nu utilizați creme sau loțiuni în butonul buric, cu excepția cazului în care medicul dumneavoastră o recomandă. A face acest lucru ar putea prinde umezeala în butonul buric, creând un mediu bun pentru bacterii nedorite, ciuperci sau drojdii.
  • S-ar putea să vă puteți hidrata în siguranță butonul buric cu un pic de ulei de copil sau o loțiune de hidratare ușoară dacă aveți o ieșire mai degrabă decât o innie. Opriți utilizarea hidratantului dacă aveți mirosuri proaste, mâncărime și iritație sau alte semne de infecție.
  • Metoda 2 din 2:
    Care se ocupă cu mirosurile Butonului persistent
    1. Imagine intitulată Curățați butonul buric Pasul 6
    1. Căutați semne de infecție dacă spălarea regulată nu funcționează. Cea mai obișnuită cauză pentru mirosurile de buton neplăcut este murdăria și transpirația. În majoritatea cazurilor, spălarea cu un mic săpun și apă va clarifica orice miros nedorit. Dacă nu, este posibil să aveți o infecție. Căutați simptome precum:
    • Pielea roșie
    • Sensibilitate sau umflături în sau în jurul butonului buric
    • Mâncărime
    • Fluid galben sau verde sau puroi scurgeri de la butonul buric
    • Febră sau sentimente generale de boală sau oboseală

    Avertizare: Infecțiile sunt mai probabil dacă aveți un buton de burtă. Dacă aveți un piercing, căutați semne de infecție, cum ar fi creșterea durerii sau sensibilității, umflarea, înroșirea, căldura în jurul piercingului sau puroi.

  • Imagine intitulată Curățați butonul buric Pasul 7
    2. Consultați medicul dumneavoastră pentru un diagnostic dacă aveți simptome de infecție. Dacă credeți că aveți o infecție, faceți o întâlnire cu medicul dumneavoastră imediat. Ei pot evalua ce fel de infecție aveți și vă spun cum să tratați-o în mod corespunzător.
  • Tratamentul adecvat va fi diferit în funcție de faptul dacă infecția dvs. este cauzată de bacterii, ciuperci sau drojdie. Nu încercați să ghiciți ce fel de infecție aveți, deoarece utilizarea unui tratament greșit ar putea face mai mult rău decât binele.
  • Medicul dumneavoastră vă poate tampona butonul de burtă pentru a obține o probă pentru testare. Acest lucru le poate ajuta să determine ce cauzează infecția dvs.
  • Imagine intitulată Curățați butonul de burtă Pasul 8
    3. Utilizați medicamente topice pentru a trata o infecție bacteriană, fungică sau drojdie. Dacă se dovedește că aveți o infecție în butonul buric, este posibil să aveți nevoie să utilizați un unguent antibiotic sau antibiotic sau o pulbere pentru o perioadă de timp pentru ao șterge. Medicul dumneavoastră vă poate prescrie un medicament sau vă poate instrui să cumpărați unul peste-tejghea. Tratarea infecției ar trebui să scape, de asemenea, de orice mirosuri sau descărcări urâte! Urmăriți orice alte instrucțiuni de îngrijire la domiciliu pe care medicul dumneavoastră îl poate avea, cum ar fi:
  • Rezistând nevoii de a zgâria sau alege la butonul de burtă infectat
  • Schimbarea și spălarea în mod regulat a fundului și a îmbrăcămintei pentru a preveni reinfectarea
  • Evitând partajarea prosoapelor cu alte persoane
  • Purtând haine libere și confortabile pentru a vă ajuta să vă răcoriți butonul buric și să se usuce
  • Curățarea butonului de burtă zilnic cu o soluție de apă sărată
  • Imagine intitulată Curățați butonul buric Pasul 9
    4. Adresați-vă medicului dumneavoastră să scurgă un chist de buton de burtă dacă aveți unul. Uneori, un chist se poate forma în butonul buric, ceea ce duce la umflarea, durerea și descărcarea de mirositoare. Dacă aveți un chist infectat în butonul buric, medicul dumneavoastră va scurge probabil chistul în biroul lor. Ele pot, de asemenea, să prescrie antibiotice orale sau topice pentru a ajuta la clarificarea infecției. Urmați instrucțiunile de îngrijire la domiciliu pentru a ajuta la vindecarea corectă a chistului.
  • Adresați-vă medicului dumneavoastră pentru instrucțiuni detaliate despre cum să curățați și să aveți grijă de chist la domiciliu. Ei pot recomanda punerea unei comprese calde, uscate pe zona de 3-4 ori pe zi. Dacă au aplicat un pansament, va trebui să o schimbați cel puțin o dată pe zi până când medicul dumneavoastră spune că vă puteți opri să îl utilizați.
  • Dacă medicul dvs. a împachetat chisturile cu tifon, va trebui să vă întoarceți pentru a fi eliminat după 2 zile. Spălați rana cu apă caldă o dată pe zi până când se vindecă (de obicei în decurs de 5 zile).
  • Dacă chistul se întoarce, este posibil să trebuiască să aveți o intervenție chirurgicală pentru al scoate complet. Pentru chisturi profunde, cum ar fi chisturile ucrachale, chirurgul va face probabil o incizie mică și va elimina chistul folosind instrumente delicate, ghidate de o cameră foto.
  • Va trebui probabil să rămâneți în spital timp de 2-3 zile după operație și ar trebui să puteți reveni la activitățile dvs. regulate în aproximativ 2 săptămâni.
  • Imagine intitulată Curățați butonul buric Pasul 10
    5. Vizitați medicul dumneavoastră pentru a obține pietre de ombilitate eliminate dacă este necesar. Dacă aveți un buton de burtă profund și nu-l curățați de multe ori, murdăria, scaderea și uleiurile pot fi construite în interiorul acestuia. În cele din urmă, aceste materiale pot forma o masă călită, numită piatră omphalitică sau ombilică. Dacă acest lucru se întâmplă, faceți o întâlnire cu medicul dumneavoastră. Ei pot folosi forceps pentru a scoate ușor piatra.
  • În multe cazuri, pietrele ombilic nu provoacă simptome. Uneori, totuși, pot provoca leziuni și infecții pentru a se dezvolta.
  • Puteți preveni pietrele cu ombilic prin curățarea regulată a butonului buricului cu săpun și apă.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Copiii nou-născuți au nevoie de îngrijire specială pentru butoanele de burtă, mai ales după după cordonul ombilical cade. Dacă aveți un copil, discutați cu medicul pediatru despre cel mai bun mod de a curăța și de a avea grijă de butonul de burtă.
  • Dacă aveți tendința de a obține scame în butonul dvs. de burtă, îl puteți minimiza prin purtarea unor haine mai noi și prin tăierea sau răscumpărarea oricărui păr care crește aproape de ombilic.
  • Avertizări

    Dacă bănuiți că aveți un piercing anticular infectat, faceți o întâlnire cu medicul dumneavoastră imediat pentru a obține un tratament adecvat.
  • Nu încercați niciodată să curățați sau să scoateți scame de la butonul buric cu un obiect ascuțit, cum ar fi o pereche de pensete sau un instrument de manichiură metalică, deoarece vă puteți răni. Utilizați întotdeauna degetele sau o cârpă curată sau tampon de bumbac.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Apa calda
    • Săpun ușor sau spălare corporală
    • Chiuvetă
    • Betisoare de vata
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar